Proporcjonalna czcionka Temat: win7, 2 sieci i brak dostępu do internetu
Autor: szerszen Data: 20 Kwi 2011
Odwołania:
witam pacjent to win 7 64 bit świeżo zainstalowany dzieje się rzecz dziwna, mianowicie po włączeniu, w "centrum sieci i udostępniania" widzi dwie sieci, jedną firmową, którą mogę zmienić na publiczną czy domową, drugą publiczną, bez możliwości zmiany i niestety jak widzi je obie, to odcina od internetu, sieć lokalną widzi próbowałem wyłączać zaporę, zmieniać jej ustawienia aby wszystko przepuszczała, zaawansowane ustawienia sieci dla publicznych i firmowych poustawiałem tak samo, aby wszystko było poudostępniane i nic, jak w trakcie pracy coś pogrzebie i sieć publiczna zniknie, wtedy wszystko hula, niestety po restarcie znowu pojawia się sieć publiczna i znowu jest problem prawdę powiedziawszy nie bardzo mam koncepcje o co może chodzić, do tej samej sieci podpięty jest drugi komp z tym samym systemem i nie ma takich problemów, jedyna różnica to taka, że na tym problematycznym jest zainstalowany klient vpn cisco, ale uruchamiany przez użytkownika, więc normalnie wyłączony, na moim kompie z 7 też mam klienta cisco i nie ma takich jazd ma ktoś jakiś pomysł, jak zmusić siudemkę do tego, aby widziała po restarcie tylko jedną sieć, lub co zrobić/sprawdzić aby problem ustał?