Zbyszek Chrzano...3/3 11 Mar 2010
Nie można zainstalować drukarki sieciowej.
Michal Kawecki3/3 11 Mar 2010
W jaki sposób podejrzeć procesy w Windows 7?
Michal Kawecki2/2 11 Mar 2010
Witam, Mam problem z Windows 7 Home Premium. W sieci jest 7 komputerów. Z plikami udostępnianymi na Win XP nie ma problemu. Moje pytanie: Jak udostępnić plik na Windows 7 Home Premium aby widział go Windows XP w grupie roboczej? Pozdrawiam,
IDKrzych4/4 10 Mar 2010
Witam serdecznie! Mam watpliwosci co do jednego pytania i odpowiedzi jakie znalazlem w ksiazce MS. 4. Which of the following statements about the Windows Security dialog box are correct? Choose all that apply. a. You can access it by pressing CTRL+ALT+DELETE. b. The dialog box tells you how long the current user has been logged on. c. The dialog box allows you to log off the
Piotr Palusińs...2/2 10 Mar 2010
Witam, Mam problem po aktualizacjach na Windows 7 Home Premium. Aktualizacje do karty graficznej prawdopodobnie spowodowały problem. Moje pytanie: Gdzie w systemie Windows 7 zapisują się aktualizacje automatyczne? Pozdrawiam,
Wiesław1/1 10 Mar 2010
Windows 7 Professional Podczas słuchania muzyki w Windows Media Player i jednoczesnym pisaniu w Word w Office Home And student 2007 , kiedy używa się polskie znaki pojawiają sie dźwięki. Jak to wyłączyć
v52krzp2/2 10 Mar 2010
W jaki sposób w Win 7 pro zmienić automatyczny przydział pamięci dla wszystkich aplikacji na 3GB?
Michal Kawecki2/2 10 Mar 2010
Witam, po instalacji systemu Windows XP Pro typ węzła zmianił się na peer-to-peer, co utrudnia komunikację ponieważ system komunikuje się wyłącznie poprzez adresy IP. Jak zmienić typ węzła na hybrydowy? Dziękuję za okazaną pomoc. Michał Rusjan
Andrzej Krajews...3/3 09 Mar 2010
Witam, Mam drukarkę hp photosmart c4280 podłączoną do laptopa z windows 7 home premium 64 bit przez port usb. Chciałbym ją udostępnić drugiemu komputerowi przez udział, lecz gdy we włąściwościach drukarki wpisuję nazwę udziału i klikam "ok" lub "zastosuj" pojawia mi się komuniakat z błędem o treści "Nie można zapisać ustawień drukarki. Nie można ukończyć operacji (błąd 0x000006cc).
RG4/4 09 Mar 2010
Witam, z górą rok temu kupiłem laptopa HP z MSVista 64bit, Home Premium. Jaką licencję Win7 powinienem kupić, żey legalnie używać? OEM wystarczy? Pozdrawiam am
PaweL1/1 09 Mar 2010
witam, chcę wymienić dysk twardy w komputerze, będę więc musiał ponownie zainstalować WinXP professional. Nie mam oryginalnej płyty instalacyjnej, ale mam płytę z wersji OEM WinXP. Czy mogę użyć tej płyty do instalacji? Klucz produktu wpisał bym z naklejki na tym komputerze.. Obecnie w "właściwości systemu>ogólne" w numerze seryjnym są same cyfry, bez OEM, domyślam się więc że to
v52krzp4/4 09 Mar 2010
Witam, W trakcie pracy pojawia się niebieski ekran błędu i nastychmiast komputer sam sie retstartuje. Co dziwniejsze dzieje sie to tylko na jednym z moich kompuetrów a oba są wyposażone w XP home edition. Jak moge ten problem rozwiązać? Pozdr.
Zbyszek Chrzano...3/3 09 Mar 2010
Tesciowa dostala laptopa z USA z legalna wersja VISTA HOME BASIC oczywiscie z angielska wersja, czy jest mozliwosc przeinstalowania na polska wersje? Z gory dzieki za wszelka pomoc. Pozdrawiam Tomek
Zbyszek Chrzano...2/2 09 Mar 2010
Witam, zastanawiam się nad netbookiem do prezentacji. Niestety 99,9% oferty na rynku to Windows 7 Starter. A w Wikipedi piszą: # brak wsparcia wielu monitorów czyli netbook się nie nada do prowadzenia prezentacji i trzeba szukać modelu jeszcze z magazynu, co ma XP. Dobrze rozumuję? -- Przemysław Adam Śmiejek
Zbyszek Chrzano...2/2 09 Mar 2010
win 7 ultimate proces wyłączania trawa bardzo długo około 15minut i system uruchamia sie na nowo
Bartosz Świszc...2/2 08 Mar 2010
Acer w Polsce sprzedaje laptopy z polskim kluczem i preinstalowany z polsko-języcznym Windows Vista (a także Windows 7 Home). To normalne. Lecz gdy świeży użytkownik tego systemu zignoruje konieczność wykonania backupu na płytę DVD zewnętrzną straci polską wersję opisów w windowsie, gdy usunie przypadkowo pliki systemowe. Przywrócenie systemu pozwala jak najbardziej wybrać "wersję"
Bartosz Świszc...2/2 08 Mar 2010
Witam, Mam kasę fiskalną podłączoną do komputera (win xp pro)i chciałbym aby ten komputer za pomocą zdalnego pulpitu łączył się z innym komputerem (win xp pro) i udostępniał tę kasę fiskalną programowi magazynowemu znajdującemu się na zdalnym komputerze. Synchronizacja urządzenia z programem lokalnie przebiega poprawnie, natomiast zdalnie nie. Zauważyłem że pomimo iż zaznaczyłem w
Piotr Palusińs...2/2 08 Mar 2010
Znikają ikony na pulpicie w Windows 7 Home Premium PL.
Zbigniew1/1 08 Mar 2010
Nie działa przycisk @ po zmianie ustawień językowych klawiatury z pl na ang. Win 7 Home Premium.
Krzysiek2/2 08 Mar 2010
Mam nietypową sytuacje. Na dwóch komputerach z systemem XP po utworzeniu skrótu do programu DOS na pulpicie program próbuje sie uruchomić i znika z ekranu. Ten sam program w otwartym okienku uruchamia sie poprawine Rówiez poprawnie uruchamia się ze skrótu utworzonego w tym samym katalogu co program ale po przeniesieniu tego skrótu na pulpit nie działa. Na innych komputerach (
Krzysiek2/2 08 Mar 2010
Witam Po wymianie procesora z Athlon 5600+ na Phenom II x4 940 wiesza się grafika tylko na plikach video. Zmieniłem zasilacz na mocniejszy. Wykonałem reinstalkę OS. Oglądanie wideo kończy się czarnym lub niebieskim ekranem, klawiatura nie reaguje, brak wskaźnika myszy. Trzeba resetować sprzęt. Komputer Płyta główna ASUS M3A-H/HDMI bios najnowszy 1903 Grafika onboard AMD Radeon
Krzysiek2/2 08 Mar 2010
Nie wiem co się porobiło mam xp prof sieć lokalną komp miał dostęp do netu i niestety nie mozna teraz otworzyć neta (ani ie7, 8 ani firefox). Komp widzi wszystkie komputery w grupie jednak może otwierac zasoby serwera (wydaje mi sie że tylko dlatego że ma zamapowane dyski). Firewall odpa jest wyłączony, eset 4.0 nawet odinstalowałem i nic, pingi dochodzą tylko do serwera (serwer
Krzysiek3/3 08 Mar 2010
Witam... Na pulpicie mam pliki do wysłania outlook expresem. Klikam wiec na nim prawym przyciskiem, wyslij do - adresat poczty. Otwiera mi sie ladnie okienko gdzie moge wpisac adres do wysyłki, ale nie widac na nim podpisu pomimo jego zadeklarowania w programie outlook w menu/opcje/podpisy... Co ciekawe tworzac nowa wiadomosc bezposrednio w outlookexpresie - podpis mi wskakuje
Forest16/16 07 Mar 2010
Witam. Proszę o pomoc. Przesiadłem się z Visty na WIN7. Z racji, że nie mam za dużo czasu na zabawy z migracją poczty, postanowiłem przenieść z visty windows mail. Przeniosłem konta, katalogi z mailami, oraz całą gałąź w rejestrze. Wszystko działa poprawnie. Reguły konta, zablokowani nadawcy, wszystko jest jak w ms vista. Jedynie podczas kończenia odbierania z ostatniego konta
slawek1/1 07 Mar 2010
Problem jest taki - chciałbym wiedzieć, jakie jest rzeczywiste obciążenie portu USB, tzn. jaki prąd płynie przez ten port. Coś mi się mętnie przypomina, że chyba kiedyś widziałem (Windows 98?) jakie jest RZECZYWISTE obciążenie, np. 78.5 mA . Natomiast w MS Windows XP SP3 dość łatwo można zobaczyć, jakie jest ZGŁOSZONE ZAPOTRZEBOWANIE na prąd zasilania - zazwyczaj 100 mA. (Menadżer
RG2/2 06 Mar 2010
od początku jak zainstalowałem system operacyjny vista home premium mam problemy z drukarkami pod systemem chodzą dwie HP laserjet 1020 i laserjet 5470 obie drukarki co jakiś czas znikają z systemu tak po prostu nie wiem czego to wina system zainstalowany poprawnie drukarki za pierwszym razem tez działały tydzień czasu bez problemu pojawia się błąd ... bufor wydruku jest wyłączony...
v52robg2/2 06 Mar 2010
Witam, ostatnio mój pies dotarł do moich płytek i zrobił z nimi sieczkę. Pozostały mi nalepki z kodami jednak nie mam nośników w/w systemów. Gdzie i w jaki sposób mogę zamówić same oryginalne nośniki bez kodów. ?
Michal Kawecki5/5 06 Mar 2010
od wtorku (22.02.2010) dostaje zgłoszenia, że 3 komputery się z tym systemem restartują po ok 10-15 min pracy. W firmie posiadamy ok 60 komputerów w tej samej grupie roboczej. Są to komputery z WinXP SP2 (bez aktualizacji niestety - były informatyk zaniedbał sprawę). Komputery posiadają różne platformy sprzętowe (procesory Pentium D, Dual core i AMD Sempron 2600+). Pozostałe komputery
Michal Kawecki4/4 06 Mar 2010
Podczas pracy na komputerze następuje zrzut pamięci a następnie pojawia sie niebieski ekran.
Michal Kawecki3/3 06 Mar 2010
Pendrive nie jest wykrywany automatycznie przez Windows 7.
Piotr Palusińs...2/2 05 Mar 2010
Została zainstalowana bez problemu aplikacja PC Nokia i zostało skonfigurowane polaczenie internetowe. Gdy następuję próba połączenia z Internetem poprzez modem bezprzewodowy firmy Nokia pojawia sie komunikat: nie masz wystarczających uprawnień administratora.
Piotr Palusińs...3/3 05 Mar 2010
Witam W sytemie Windows Vista pojawił mi się czarny ekran i kursor. Jeśli próbuję załadować system w trybie awaryjny jest dokładnie to samo. Wszelkie próby uruchomienie z płytki i procedury naprawy nic nie dają . Znalazłem na angielskich stronach supportu Microsoft informację o czymś takim jak "black death" są tam również do pobrania fixy ( informacja KB977675 w j. ang.). Tylko mam
Piotr Palusińs...5/5 05 Mar 2010
Mam problem z Vistą System w trakcie uruchamiania zatrzymuje sie na czarnym ekranie wraz z kursorem i nic innego nie działa żadna kombinacja klawiszy można jedynie wyłaczyć. W trybie awaryjnym to samo. Znalazłem KB977675 ale proszę o informację co mam z tym plikiem (fix) zrobić skoro system w żaden sposób nie daje się uruchomić. Pozdrawiam
Daniel Stawicki3/3 05 Mar 2010
W panelu sterowania zniknęły w/w przyciski ze wszystkich programów, a ponadto wyświetlana jest skrócona lista zainstalowanych programów - nazw najważniejszych, z których korzystam, w ogóle na tej liście nie ma. Stało się to podczas dezinstalacji jednego z programów poprzez Panel sterowania. Wiem już z internetu, że trzeba zmienić wpis w rejestrze i dotrzeć przez regedit do
Daniel Stawicki2/2 05 Mar 2010
Mam zainstalowany Win7 HP i używam dwóch jednakowych monitorów 19' skonfigurowanych w tybie Horizontal Span. Dlaczego okna maksymalizują się tylko na jednym monitorze, zaś pasek zadań wyświetla się też tylko na jednym monitorze? Gdy zmniejszam do okna, wtedy dopiero mogę je rozciągnąć na dwa monitory. Ale... używam też Microsoft Flight Simulator X, oraz FS2004. I efekt jest taki, że
v52krzp2/2 05 Mar 2010
wiadomości od jednego nadawcy od kiluu dni nie mogę otworzyć dotyczy to rówineż wiadomości zachowanych od tego nadawcy, wiadomości są podpisane cyfrowo
Daniel Stawicki2/2 05 Mar 2010
Na systemie Win 7 HP OEM PL x64 z najnowszymi aktualizacjami: Dotyczy jakiegokolwiek dokumentu (obrazek, dokument pdf, dokument z worda, dokument z corel draw) na jakiejkolwiek zainstalowanej drukarce (hp-atrament A4, nashuatec-xero A3 duplex, oki-laser kolor A4). Podczas drukowania wiecej niz 1 kopi (np 50) tego samego dokumentu na drukarce wychodzi tylko jedna kopia (bufor
Michal Kawecki2/2 05 Mar 2010
Win 7 64 bit, po naciśnięciu prawego klawisza pojawia sie komunikat: program explorator Windows przestał działać. Problem nie występuję klikając prawym klawiszem na aplikację znajdującą się na pasku zadań.
Dariusz Kuć1/1 04 Mar 2010
problem z rozpoznawaniem urządzeń usb komunikat że jest nieznane urządzenie
Piotr Palusińs...2/2 04 Mar 2010
nie można zmienić ustawień zabezpieczeń w kontach użytkowników tak aby nie pokazywały sie powiadomienia.
Piotr Palusińs...2/2 04 Mar 2010
podczas przenoszenia danych z win xp na win 7 pojawia sie komunikat brak pliku wdscore.dll
Jerzy1/1 04 Mar 2010
windows 7 home prem pl Podczas zamykanie sie systemu pojawia sie komunikat h:control.exe - błąd aplikacji 0c0040f610 odwołuje sie do pamięci 0x02c63a4 pamięć nie może być read. Komunikat ten utrudnia zamknięcie systemu.
Piotr Palusińs...3/3 02 Mar 2010
Jak przetransferować poprawnie dane z win vista na windows 7 poprzez opcje łatwy transfer. W tej chwili transferują sie tylko pliki, nie chcą sie transferować ulubione strony ani konta Outlook
Piotr Palusińs...2/2 02 Mar 2010
Czy można ustawić okna tak żeby zawsze sie otwierały w zmienionej wielkości. Czy jeśli się ustawi jak maja sie wyświetlać ikony (np. miniatury lista) to czy te ustawienia zapiszą sie na stałe w systemie? Windows 7 Home Premium PL
Piotr Palusińs...2/2 02 Mar 2010
klient ma win 7 home premium w wersji językowej polskiej/ po zmianie języka na angielski klient nie wie jak przywrócić język polski/ poinformowany o naprawie systemu ewentualnej reinstalacji
Krzysiek2/2 02 Mar 2010
Jak usunąć katalogi old z systemu Windows 7 Home Premium zainstalowanym na Mac.
Mariusz1/1 02 Mar 2010
Jak udostępnić w sieci 15 komputerów Windows 7 Professional?
Krzysiek2/2 02 Mar 2010
Drukarka hp zainstalowana na komputerze z win 7 -działa bez zarzutu. Natomiast poprzez sieć nie można zainstalować drukarki na win 7 -nie wykrywa sterownika.
Piotr Palusińs...2/2 01 Mar 2010
Mam Windows 7 Pro i system nie widzi mi 4gb ramu? Dlaczego? Wyświetlane jest tylko 2GB.
Piotr Palusińs...2/2 01 Mar 2010
przy każdym uruchomieniu dowolnej przeglądarki zmienia się na pasku język z angielskiego na polski