v52robg2/2 15 Sty 2010
Witam. Wie ktoś dlaczego po podłączeniu do mego laptopa z Windows 7 mój smartphone z WM nie jest chyba widziany?. Tzn. instalują się jakieś sterowniki, ale tylko RNDIS chyba.. W Centrum obsługi urządzeń z WM nie jest widoczny!. To samo miałem jeszcze pod Vista. Ale na innych kompach z XP i ActiveSync, smartphone podłączony tym samym kablem jest widoczny i "w pełni zainstalowany"!.
asad104/4 15 Sty 2010
Zainstalowałem po raz drugi Windows 7, poczta -> Windows Live. Za pierwszym razem gładko zaimportowałem ustawienia kont. Za drugim razem nie mogę znaleźć takiej możliwości. Jest tylko 'dodaj konto' i mogę dodać ale nie zaimportować. Podobnie mogłem zaimportować stare wiadomości *.dbx. Co robię nie tak jak trzeba? Pozdrawiam, Andrzej.
Krzysiek2/2 15 Sty 2010
Windows 7 home prem. Pl czy usunieciu pliku z folderu pliki ostatnio zmienione czy ten plik zostanie usuniety rowniez z innych foldrow Dlaczego nie mozna recznie porzadkowac folderow i plikow
krzysta1/1 15 Sty 2010
Windows 7 64bit pro.wyłącza mi się eksplorator windows i , klikam włącz ponownie i działa , jak temu zaradzić .
Daniel Stawicki5/5 15 Sty 2010
Windows 7 professional 64bit. Podczas instalacji dodatku do programu firmy 3, system zglasza, ze nie mozna zainstalowac dodatku poniewaz trzeba byc administratorem systemu. Brak praw administratora
Michal Kawecki5/5 15 Sty 2010
jak w systemie win 7 home premium nadac sobie uprawnienia administratora
v52krzp2/2 14 Sty 2010
Komunikat: odzyskiwanie po bledzie systemu Windows 7 Home Premium OEM: -uruchom narzedzie podczas uruchomienia, -uruchom system normalnie.
Tomasz Szablews...2/2 14 Sty 2010
Przy zamykaniu systemu win xp czasami pojawia sie ramka gdzie pisze sciezka typu......c:/........outlookexpress/mmsin..........Czasami sie zamknie i win sie tez zamknie a czasami ona znika i pojawia sie ramka MCI......handling. Wtedy nalezy kliknac zakoncz teraz, inaczej sam windows sie nie zamknie tylko czeka i nie zamyka sie. Co to jest? Jak to naprawic aby ona sie nie pojawiala??
v52robg2/2 13 Sty 2010
Problem z podgladem plikow - win 7 prof.
Grzegorz4/4 13 Sty 2010
Mam na swoim kompie zainstalowanego XP professional. W opcjach systemu istnieje zakładka 'przywracanie systemu'. Jest tam pewien mały kwadracik do zaznaczenia z opisem 'wyłącz przywracanie systemu'. U mnie jest jeszcze w nawiasie napisane - (wyłączone przez zasady grupy). O ile udało mi się znaleźć kosnolę zasad grupy, nie wiem jak i którą przeedytować bym mógł z zakładki
Krzysiek4/4 13 Sty 2010
Proszę o pomoc. Nabyłem komputer z systemem Windows 7. Zainstalowałem Pocztę usługi Windows Live, lecz bardziej przejrzysta jest Poczta Systemu Windows z Visty. Na forum przeczytałem, jak ją zainstalować. Zrobiłem następująco: - skopiowałem 2 katalogi Windows Mail z lokalizacji C:\Program Files oraz C:\Users\Użytkownicy\AppData\Local\Microsoft do systemu Windows 7, - plik rejestru
Piotr Palusińs...3/3 13 Sty 2010
Witam, Czy istnieje mozliwość ustawienia komputera w taki sposób, aby w podglądzie galerii fotografii oraz w oknach folderów ( przy włączonej opcji widoku "miniatury" ) pliki z rozszerzeniem GIF były ruchome? Na obecną chwilę w folderach pliki te są nieruchome, a w galerii w ogóle ich nei widać. Instalowałam teraz system sama, wcześniej (po zakupie laptopa ) miałam sprzęt
Filip Świszcz(...1/1 13 Sty 2010
Witam, W celu rozwiązania problemu, proszę uruchomić środowisko WinRE i narzędzie "Naprawa systemu podczas uruchomienia" (Startup Repair) według instrukcji na stronie: http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Startup-Repair-frequently-asked-questions Strona dotyczy Windows Vista, lecz instrukcja wygląda tak samo dla Windows 7. Jeśli problem nie zostanie rozwiązany,
mstest2/2 13 Sty 2010
Podczas instalcji update do najnowszej wersji Dx9c ze strony microsoft wyskakuja nastepujace bledy: -------------------- [11/20/09 10:26:16] module: infinst(Mar 5 2008), file: infinst.cpp, line: 635, function: CabCallback Error: (15100) - Funkcja ładowania zasobów nie może odnaleźć pliku MUI. File in process: C:\Users\SWasiak\AppData\Local\Temp\DX7C50.
Krzysiek2/2 13 Sty 2010
witam proszę o pomoc w uruchomieniu serwera wydruku w windows vista. na win xp dziala wszystko bez problemu lecz na vista nie moge sobie poradzic z uruchomieniem tego.
Rafał3/3 13 Sty 2010
Problem z konfiguracja polaczenia internetowego w Windows 7. Nalezy sprawdzic ustawienia zapory systemu Windows. Sterowniki sa zainstalowane ale pod Win Viste.
goomish10/10 12 Sty 2010
W viscie jak sie ogląda zdjęcia w tej standardowej przeglądarce do zdjęć co już w systemie jest zainstalowana to z poziomu przeglądanego zdjęcia można go od razu edytować np przycinać,redukować czerwone oczy itd.I tego właśnie mi brakuje w win7 może można jakoś włączyć ta opcje. -- Windows XP Home Edition. Windows vista Home Premium 32bit. Windows7 Home Premium 64bit.
Mateusz4/4 12 Sty 2010
jak w temacie, a tu daje screena http://www.up.programosy.pl/view/bez_tytulu_1741.jpg.html Dodam że na świezym systemie elegancko sie zainstalował, pozniej musialem odinstalwoac zobaczyć czy nod powoduje BSOD'a i teraz już nie moge zainstalować go.
v52krzp4/4 12 Sty 2010
Witam, Mam problem z systemem Win 7 Home Premium /64 bity. System czesto zawiesza sie, szczegolnie jak przez moment na nim nie pracuje. Pozdrawiam,
v52krzp3/3 12 Sty 2010
W Win 7 Pro 64bit nie pokazują się polskie czcionki. Problem występuje w wielu programach. Czcionki wyglądają na czcionki rosyjskie.
Daniel Stawicki2/2 11 Sty 2010
po zminimalizowaniu okna zostaje na pulpicie, obok ikony ciagla lub przerywan linia
Robert1/1 11 Sty 2010
podczas uruchamiania systemu windows 7 home premium pojawia sie komunikat "nie zainstalowano wymaganego oprogramowania net framework wersja 2.0" po zamknieciu komunikatu system nadal dziala systemu
Daniel Stawicki2/2 11 Sty 2010
Witam Podczas próby czytania poczty szyfrowanej w IE przez Outlook Web Access (OWA) proszony jestem o włożenie karty inteligetnej, mimo iż takowej nie posiadam. System ma zainstalowany: -> certyfikat z kluczem prywatnym który ma służyc do odszyfrowywania tejże poczty. -> dodatek do obsługi S/MIME Transmisja odbywa się po https. Problem dotyczy WIN 7 zarówno w wersji 32 jak i 64
Piotr Palusińs...7/7 10 Sty 2010
Czy to normalne, że niektóre ikony w obszarze powiadomień są szare (nieaktywne), pomimo że usługi których dotyczą są aktywne i w trakcie działania. W moim przypadku, są to ikony "Głośniki", "Centrum akcji" i "Sieć". W Viście 64 (i innych wcześniejszych systemach) ikonki czynnych usług systemowych widniejące w tym obszarze miały "żywe kolory" gdy usługa była w działaniu (np. kolor ikony
Piotr Palusińs...6/6 09 Sty 2010
P instalacji W7 home po najechaniu (bez kliku) na przycisk "pokaż pulpit" pojawiał się widok pulpitu z przeźroczystymi zarysami otwartych okien. Po pewnym czasie, ok. 3 tygodni, ten bajer sam przestał działać. Jak to przywrócić? Czasami się przydaje. PZDR Paweł Godlewski
Malenki8/8 09 Sty 2010
Jaki cel przyświecał Microsoft'owi, który w 64-bitowym systemie Windows7 zawarł programy 32-bitowe i 64-bitowe? Chodzi w szczególności o IE8 i WMP12. Wydaje się, że równoległe występowanie obu wersji wprowadza niesamowity bałagan co do codek'ów w przypadku WMP i różnej maści wtyczek dla IE8 (czego wyrazem jest np. zamieszanie wprowadzone brakiem 64-bitowego AdobeFlashPlayer'a). --
Robert2/2 09 Sty 2010
Witam, Mam problem z synchronizacją Outlooka 2007 z MDA za pomocą Activesync 4.5. Windows XP sp3 , Office 2007 ? wszystkie poprawki zainstalowane, firewall ani antywirus nie są włączone. Przy próbie synchronizacji dostaję komunikat o błędzie 85010014, reinstalacja Outlooka oraz activesynca nic nie pomaga. Nie pomaga też naprawa plików pst, ost ani uruchomienie narzędzia diagnostycznego
Jan Lis7/7 08 Sty 2010
Jak zainstalować wtyczkę Adobe Flash Player w IE8 64 bit?
wojtek1/1 08 Sty 2010
Win xp, uzywam iplus manager (mobilny internet z plus gsm) Czasami zamykajac system wychodzi ramka z gornym opisem C+++ Virtual......czasami zniknie i zamknie system bez probleemu a czasami wychodzi druga opis u gory MCI......i jak sie kliknie zakoncz teraz to zamknie bez problemow a jak nie to komp sie nie zamyka.........co to moze byc i jak to naprawic?? Nie jestem w stanie podac
Michal Kawecki3/3 07 Sty 2010
Witam serdecznie Wczoraj udało mi się wkońcu zainstalowac ponownie XP professional na moim komputerze i pojawił się problem. Po uruchomieniu komputer pokazuje wiadomość o błędzie, że nie może znaleźć pliku 'koe.exe' w folderze 'Documents and settings'. Będę bardzo wdzięczny za jakieś wskazówki i rady dotyczące rozwiązania tego problemu. Dziękuję i pozdrawiam Grzegorz
Michal Kawecki2/2 07 Sty 2010
czy w ustawieniach regionalnych w windows 7 64bit przy ustawieniach unikodu jest mozliwosc wyboru jezyka polskiego dla wersji 64 bit ?
Michal Kawecki5/5 07 Sty 2010
Win xp przy starcie systemu wyskakuje ramka WCESCOMM.exe Niemozna znalezc skladnika. W ramce opis Uruchomienie tej aplikacji nie powiodlo sie, poniewaz nie znaleziono MSVCR71. (chyba posiada rozszerzenie dll) Ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawic problem
Mateusz11/11 07 Sty 2010
Witam. Mam kolejny problem z windowsem 7. Ostatnio piasałem że się zawiesza i restart kompa jest potrzebny. W podgladzie był problem krytyczny "kernel power". Zrobiłem naprawe tak jak mi napisali i wczoraj przez cały dzień chodziło elegancko nic sie nie działo, myślałem że juz jest wszystko wporządku. Dzisiaj o 10.20 komputer znow sie zawiesił, ale po krótkim czasie moim oczom ukazał
Bartłomiej Syr...3/3 07 Sty 2010
Witam, Jaka jest r??nica pomi?dzy ??czem symbolicznym stworzonym za pomoc? mklink z prze??cznikiem /j, a tym stworzonym z prze??cznikiem /d? Jak nale?y rozumie? "po??czenie katalog?w"? -- guzik
Michal Kawecki9/9 07 Sty 2010
Prośba do Pana Piotra Palusińskiego chcąc wejść na wybrany dysk i klikając na jego ikonę pokazuje się plansza -wybierz program do otwarcie.... jakis czas temu z Pana pomocą pozbyłem się tego problemu ale nie mogę wśród tematów dyskusyjnych odszukać tego zapisu. z naszej "konwersacji" pozostały mi dwa pliki fixfolder.reg i dysk.reg ale nic one nie pomagają. pamietam, że sugerował Pan
goomish2/2 07 Sty 2010
Mam problem z kasowanie emaili ze skrzynki odbiorczej stalo sie to nagle. System xp, komputer pojedynczy. Prosze o podanie rozwiazania problemu?
Michal Kawecki2/2 07 Sty 2010
Witam, posiadam Windows 7, ktory po rozlaczeniu z internetem nie potrafi ponownie samodzielnie nawiazac polaczenia. Prosze o pomoc.
wassee6/6 06 Sty 2010
Pod win7 64bit zainstalowałem sterowniki do drukarki HP deskjest 710C z windows update (instalacja przebiegla bez problemu, poprawnie), niestety po kliknieciu wydruku strony testowej nic sie nie dzieje, na liscie wydruku jest jeden dokument. Własciwosci drukarki zakładka porty, na zmiane pojawiają sie i znikają porty po czym wyskakuje błąd bufora wydruku. Zgodnie z sugestią jaka
Homer216/6 06 Sty 2010
Witam, mam problem z zainstalowaniem Windows 7, po nacisnieciu [Install] pojawia sie komunikat: A requierd CD/DVD drive device driver is missing. If you have floopy disk,.... - na początku założylem że to sterowniki do SATA ACHI Mode - dodalem sterownik i komunikat nie znaleziono urzadzenia - zmienilem w biosie z ACHI na SATA - IDE i to samo - probowalem zainstalowac na starszym
Piotr Palusińs...2/2 05 Sty 2010
Wszystkie programy uruchamiają się w wersji zminimalizowanej. Dlaczego?
v52krzp2/2 05 Sty 2010
Witam, Mam problem z Win 7 Home Prem. Problem z zainstalowaniem drukarek sieciowych. 5 komputerow w grupie roboczej bez domeny . Pozdrawiam,
Grzegorz1/1 05 Sty 2010
Witam serdecznie Wczoraj udało mi się wkońcu zainstalowac ponownie XP professional na moim komputerze i pojawił się problem. Po uruchomieniu komputer pokazuje wiadomość o błędzie, że nie może znaleźć pliku 'koe.exe' w folderze 'Documents and settings'. Będę bardzo wdzięczny za jakieś wskazówki i rady dotyczące rozwiązania tego problemu. Dziękuję i pozdrawiam Grzegorz
Piotr Palusińs...2/2 04 Sty 2010
po odinstalowaniu jednego programu na pulpicie pojawiaja sie nowe ikony zachodzace na inne ikony.
Piotr Palusińs...2/2 04 Sty 2010
System często wchodzi w stan bezczynnosci. Nie mozna nic wtedy zrobić, żadna funkcja nie jest wtedy aktywna
Malenki6/6 04 Sty 2010
Brakuje funkcji podglądu WMP w postaci malutkiego okienka tuż nad paskiem zadań. W WMP11 możliwe to było przez wybór pozycji pod nazwą Windows Media Player z listy pasków narzędzi (kursor na pasku zadań: PPM/Paski narzędzi) możliwych do uaktywnienia. W WMP12 takiego paska narzędzi nie ma. Czy funkcja podglądu w WMP została calkowicie zlikwidowana? Jak ją przywrócić ? Wbrew pozorom, ta
Grzegorz Wiseł...9/9 03 Sty 2010
Witam.Ikonka sieci w trayu nie pokazuje połączenia z siecia pomimo tego że jest ono nawiązane (internet mobilny).Z internetu mobilnego korzystałem zawsze i siec była zawsze przez nią czytana ..od jakiegoś czasu jednak ten problem wystepuje.Na początku wystepowania problemu pomagały restarty kart sieciowych,restarty komputera w tej chwili już i to nie pomaga.Połączenie z internetem
Robert6/6 02 Sty 2010
Witam. Przedwczoraj zainstalowalem windowsa7, dzisiaj o 11.08 system sie zawiesil. Z podgladu wyczytaem ze wystapil blad krytyczny, kernel-power ID43, kategoria zadania 63. Co moze byc przyczyna? sterowniki mam zainstalowane od karty sieciowej poprzed upgrade'a, dzwiek i grafika ze strony producenta, antywirus eset(przed chwila odisntalowalem go)
Robert3/3 02 Sty 2010
Witam! Czy można w prosty sposób rozszerzyć wbudowane akceleratory w IE8 o jakieś własne, albo zmodyfikować istniejące? Konkretnie chodzi mi o filmweb. Chciałbym wśród akceleratorów mieć właśnie wyszukiwanie zaznaczenia w portalu filmweb.pl Wykonalne?
Daniel Stawicki3/3 01 Sty 2010
Mam na komputerze wgrany Windows Xp Home Edition service pack 3 i gdy próbuje podlonczyć się do routera bezprzewodowo z komputerem obok jest to niemożliwe. A gdy wgram Windowsa Xp service pack 2 internet dziala bez problemu. Wiem że aby dzialalo można odinstalowac service pack 3 do service pack 2 ale tego windowsa którego mam to na plytce on ma odrazu service pack 3 i niemożna go
Daniel Stawicki3/3 01 Sty 2010
po aktualizacji z win Vista do win 7 prof. nie mozna uruchomic zadnego programu wymagajacego uprawnien administratora