Piotr Palusińs...12/12 23 Kwi 2009
Witam, mam taki problem: Grałem w grę, nagle wyskoczył problem z sterownikiem do karty, jakiś plik: nvd... Pojawił się na moment niebieski ekran i komputer się zresetował. Od tej pory kiedy system się ładuję i jak ma nastąpić wyświetlenie loga Visty i przejście do logowania, komputer nie odpowiada (dioda odpowiedzialna za odczyt danych z dysku zgasa na ten moment) i komputer się
Daniel Stawicki2/2 23 Kwi 2009
Witam! Mam w domu komputer stacjonarny (XP Prof) podpiety kablem do routera D- Link DIR-300 i laptopa (XP Home) z wifi. Internet dziala znakomicie ale przegladanie i przesyl plikow przez udostepnianie miedzy tymi dwoma komputerami chodzi tragicznie wolno. Z poczatku wybierajac lapka z grupy roboczej system prosil o podanie hasla zas stacjonarny w ogole nie reagowal. Pokombinowalem m.in. z
Piotr Palusińs...2/2 22 Kwi 2009
"W podsystemie Win 16 brakuje zasobów potrzebnych do kontynuowania działania. Kliknij przycisk OK, zamknij aplikacje i ponownie uruchom komputer." Co można z tym zrobić?? Pozdrawiam i liczę na pomoc
Piotr Palusińs...4/4 22 Kwi 2009
Witajcie! Mój XP Professional kilka dni temu odmówił współpracy. Przy próbie włączenia komputera pojawia się logo XP i przez chwilę system się wgrywa. Nagle pojawia się niebieski ekran błędu na ok. 1s i komputer sam się restartuje (i tak się zapętla). Na bluescreenie wyświetla się następujący kod błędu: STOP 0x0000007E (0xC0000005, 0x804DA25B, 0xF8BD5AFC, 0xF8BD57F8). Udało mi się
Michal Kawecki2/2 21 Kwi 2009
Witam, jak zmienić typ węzła z peer-to-peer na hybrydowy? zmiana została dokonana automatycznie przy ustawianiu połączeń sieciowych przez bluetooth. W efekcie nie można połączyć inaczej jak tylko przez adresy ip komputerów a nie po nazwach. Proszę o pomoc
Michal Kawecki2/2 21 Kwi 2009
Sytuacja wyglada tak.. Na komputerze z Vistą jest udostępniony folder. Na komputerze z xp ten folder jest zmapowany jako L:\ W tym udostępnionym folderze sa inne foldery z plikami (po około 3GB) Na kompie z xp widzę tylko te foldery, ale właściwości wskazują, że są puste. Na innych komputerach w sieci (tez z xp) widze całą zawatrość. Czyli udostępnione jest dobrze.. Ma ktoś jakiś
Piotr Palusinsk...3/3 21 Kwi 2009
witam wszystkich...mam prawdopodobnie banalny problem dla wiekszosci znajdujacych sie tutaj osob:) no ale coz... problem jest taki jak w temacie... chcialabym usunac media playera z visty bo jak go uzywam to explorer mi sie wiesza baaardzo czesto... co zrobilam do tej pory to: standardowo dodaj/usun...zrestartowalam komputer a po wlaczeniu media player wciaz byl w pasku szybkiego
Piotr Palusińs...4/4 21 Kwi 2009
zrobiłem tak jak jest napisane poniżej ale nadal nie moge zrobic aktualizacji :( Jak moge to naprawić? "Piotr Palusinski" wrote: > Użytkownik "Darek" <Darek@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości > news:972DA6A8-3D2C-4869-8745-BBD138D9C773@microsoft.com > > wyskakuje mi Witryna sieci Web napotkała problem i nie może wyświetlić > > strony, którą chcesz otworzyć. Podane
Piotr Palusińs...6/6 21 Kwi 2009
Witam, Mam problem z komputerem syna - po zainstalowaniu którejś z automatycznych aktualizacji Visty system przestał wyłączać komputer. Monitor DVI przestaje dostawać sygnał i się wyłącza, natomiast komputer (wentylatory, dyski itd.) pracują nadal i można go wyłączyć tylko przez kilkusekundowe przytrzymanie przycisku power. Taka sytuacja zdarzała się już wczesniej - za
Piotr Palusińs...6/6 21 Kwi 2009
Witam, za pomoca programu powercfg usunalem standardowe schematy zasilania z Visty [Zrownowazony, Maksymalna wydajnosc,itp]. Zapomnialem ze do utworzenia nowego schematu potrzebny jest jeden z tych standardowych na wzor:/ Jak najprosciej przywrocic te domyslne schematy? Probowalem powercfg /RestoreDefaultPolicies (czy jakos tak), ale to chyba tylko do XP bylo. Moze ktos
Michal Kawecki2/2 20 Kwi 2009
Witam serdecznie. Mam około 60 stacji roboczych pracujących pod kontrolą MS Windows XP Proffessionale, wpięte do domeny. Na stacjach włączona jest opcja w biosie wykrywająca zmiany wprowadzone w sektorze rozruchowym dysku twardego. Na nieszczęście co jakiś czas otrzymujemy komunikaty o wykryciu zmiany sektora rozruchowego pod zmianie dysku twardego. Oprogramowanie antywirusowe
Piotr Palusińs...15/15 20 Kwi 2009
Od pewnego czasu nie mam wszystkich programów zainstalowanych razem z systemem Windows Vista. Znikły w pewnym momencie i nijak nie mogę ich przywrócić. Zniknęły prawie wszystkie łącznie z tak oczywistymi jak Paint, Kalkulator, Przywracanie do poprzedniego stanu itd. Próbowałem poszukać informacji na własną rękę i włączyć je we Właściwościach Menu Start, ale niestety nie udało się to.
mover33/3 20 Kwi 2009
Po zmianie procesora Athlon 3200 na Athlon X2 6000 nie mam możliwości użytkowania tunera DTV. Przy starcie systemu otrzymuję komunikat: "Aplikacja rejestrowania urządzenia telewizji cyfrowej-zarzymano działanie i zamknieto. poprawne działanie aplikackji zostało zatrzymane z powodu wystąpienia błędu...." Ze "starym" procesorem tuner działa prawidłowo. Support AMD zasugerował
Piotr Palusińs...2/2 20 Kwi 2009
Witam Mam laptopa z Vista Business. Zależy mi na częstym, właściwie codziennym, wykonywaniu kopii zapasowej najważniejszych danych: folderu dokumenty, ustawień poczty i kalendarza - na zewnętrznym dysk USB. Dodam, że jest tego ok 40 GB (lwia część, to oczywiście dokumenty). Idea jest taka, żebym w razie utraty, albo poważnej awarii laptopa mógł podpiąć dysk zewnętrzny do dowolnego
JoteR1/1 19 Kwi 2009
Witam, mam taki problem: Grałem w grę, nagle wyskoczył problem z sterownikiem do karty, jakiś plik: nvd... Pojawił się na moment niebieski ekran i komputer się zresetował. Od tej pory kiedy system się ładuję i jak ma nastąpić wyświetlenie loga Visty i przejście do logowania, komputer nie odpowiada (dioda odpowiedzialna za odczyt danych z dysku zgasa na ten moment) i komputer się
JerzyMarian10/10 18 Kwi 2009
W jednej z gazet o tematyce komputerowej wyczytałem ostatnio artykuł nt. trybu hybrydowego w Windows Vista. Można go włączyć poprzez zaawansowane ustawienia zasilania w opcjach zasilania po rozwinięciu "Wstrzymaj"- "Zezwalaj na stan uśpienia hybrydowego" - "Włącz". Dlaczego ja nie mam takiej opcji? Widzę w tym miejscu tylko "Wstrzymaj po". Mam Vistę Business 32-bit SP1 (wszytskie
Piotr Palusińs...2/2 17 Kwi 2009
Outlook automatycznie pyta sie czy skopiowac wszystko. Jednak po zakonczeniu procesu mam skopiowane kontakty i wiadomosci usuniete a gdzie sa odebrane i wysłane?? jak je za importowac do outlooka 2003?? Mam zainstalowany Windows xp pro - dopiero po reinstalacjii wiec system jest ok
Piotr Palusińs...4/4 17 Kwi 2009
Witam poszukuję stylu xp dla visty, podkreślam "stylu xp dla visty".
BiDSON3/3 16 Kwi 2009
Witam.. Problem wystąpił nagle około tygodnia temu i dotyczy przejmowania folderów czy też plików na własność. Mianowicie we właściwościach danego obiektu->zaawansowane->właściciel, chcąc przejąć na własność dany obiekt dostaję błąd zabezpieczeń systemu Windows o treści "Nie można otworzyć edytora kontroli dostępu. Nieprawidłowa wartość dla Rejestru". W sieci jak dotąd nie znalazłem
Daniel Stawicki2/2 15 Kwi 2009
Da się zrobić mostek sieciowy w MS Windows XP jeżeli komputer już jest dołączony do routera? Problem jest taki: komórka która może łączyć się z Internetem przez USB; MS Windows XP SP3; router. Komórka chce mieć taki sam IP jak router, ale chyba udało się to zmienić w ustawieniach połączenia sieciowego (nie wiem, czy wystarcza ręczne wpisanie adresu IP w połączenie, być może wymagałoby
Daniel Stawicki10/10 15 Kwi 2009
Problem tylko trochę podobny do omawianego w tym rozdziale. Nie mam problemu z zainstalowaniem Centrum Urządzeń Mobilnych pod Vista Home Edition 64 bity. Program się instaluje i dziala, ale tylko do pewnego momentu - moge PDA eksplorowac, czyli zobaczyc jego zawartosc. W momencie, kiedy probuje skonfigurowac opcje synchronizacji pojawia sie blad.: "Wystąpił błąd z połączeniem Odłacz i
laif694/4 14 Kwi 2009
jak w temacie zamiast ikonek w centrum pomocy mam kwadraciki z czerwonym krzyzykiem wie ktos jak rozwiazac ten problem to bede wdzieczny.
Piotr Palusińs...1/1 14 Kwi 2009
jak w temacie zamiast ikonek w centrum pomocy mam kwadraciki z czerwonym krzyzykiem wie ktos jak rozwiazac ten problem to bede wdzieczny.
kmark5/5 13 Kwi 2009
Witam ! Od niedawna Spybot blokuje mi strone, na ktora wczesniej dostawalem sie bez problemu. Wyskakuje okienko z informacja, ze: "Spybot-S&Ds IE helper has detected an URL that is known as a malicious resource." Do wyboru mam tylko przycisk :"Deny'. Moje pytanie: Gdzie Spybot zapisuje adresy stron, ktore uznaje za podejrzane ? Chcialbym ta strone stamtad usunac. (Spodziewalem sie,
P...10/10 13 Kwi 2009
Witam, Z Vista mam mało do czynienia i liczę na Waszą pomoc. Użytkownik skojarzył pliki ZIP z Paintem i nie można rozpakować plików za pomocą wbudowanego mechanizmu windows. Jak to przywrócić? Próbowałem skojarzyć z aplikacją pliki ZIP ale nie wiem z jaka? Jak można to przywrócić? Najlepiej za pomocą pliku reg. -- P...
Piotr Palusińs...2/2 11 Kwi 2009
Szanowny Panie, posiadam Toshibe Satellite L-300 z zainstalowanym Windows XP, niestety od jakiegoś czasu system "nie widzi" nagrywarki DVD samsung TS L632H, nie umiem sobie poradzić z problemem i proszę o Pomoc.pozdrawiam "Piotr Palusiński" wrote: > In news:348F1A84-8325-420E-A54F-6564143D2683@microsoft.com, > *Przemek* <Przemek@discussions.microsoft.com> typed: > > Witam, > >
wietur3/3 11 Kwi 2009
Na komputerze zainstalowałem od nowa Windows XP Profesjonal. Karta sieciowa wbudowana w płytę główną. Po zainstalowaniu sterowników internet śmiga. Dodatkowo instaluję na PCI kartę WiFi oraz sterowniki - internet śmiga. Instaluję Pinacle Studio 9 wraz z kartą na PCI (Dazzle DV editor 2005) do podłączenia kamery. Restart komputera Internet nie chodzi. Sprawdzam połączenia sieciowe a tam
Piotr Palusińs...4/4 11 Kwi 2009
Witam, na stronie http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=507d4589-ca97-4c5a-9c0f-bb9a3c68cc49&displaylang=en znalazłem MUI do IE8 ale do systemów Windows 2008 i Vista. Czy dostepne są również MUI do IE8 ale dla Windows XP. Szukałem i jakoś nie mogłem znaleźć. Pozdrawiam
joker1/1 08 Kwi 2009
Mam problem drobny, lecz denerwujący. Na dolnej listwie w pasku zadań, tam gdzie wyświetla się godzina wyświetla mi się coraz mniej ikon z uruchomionymi programami. Nie wiem tak naprawdę co mam uruchomione, a co nie. Jak sprawić by po staremu wyświetlały się wszystkie programy, które uruchamiają się wraz ze startem komputera. Zauważyłem, że gdy instaluję coś nowego, czasem pojawia się
pablo.podobiens...1/1 08 Kwi 2009
Witam Mam problem zauwazylem ze za kazdym razem jak zainstaluje Bearshare to mozilla firefosx przestahje mi dzialac. nie moge nawet uruchomic strony bo wyskakuje informacja o wyslaniu zgloszenia do firmy firefox i nic nei moge zrobic Prosze o pomoc vista sp1 32 Pawle
pablo.podobiens...3/3 08 Kwi 2009
Mam problem drobny, lecz denerwujący. Na dolnej listwie w pasku zadań, tam gdzie wyświetla się godzina wyświetla mi się coraz mniej ikon z uruchomionymi programami. Nie wiem tak naprawdę co mam uruchomione, a co nie. Jak sprawić by po staremu wyświetlały się wszystkie programy, które uruchamiają się wraz ze startem komputera. Zauważyłem, że gdy instaluję coś nowego, czasem pojawia się
Daniel Stawicki1/1 06 Kwi 2009
Witam Mam problem zauwazylem ze za kazdym razem jak zainstaluje Bearshare to mozilla firefosx przestahje mi dzialac. nie moge nawet uruchomic strony bo wyskakuje informacja o wyslaniu zgloszenia do firmy firefox i nic nei moge zrobic Prosze o pomoc vista sp1 32 Pawle
Robson4/4 06 Kwi 2009
Witam serdecznie Chce użytkownikom zabrać możliwość podglądania zdarzeń w XP. Jak to zrobić? Pozdrawiam
Michal Kawecki3/3 06 Kwi 2009
Piotr Palusińs...2/2 05 Kwi 2009
Witam podczas klikniecia na panel sterowania wywala mi explorera uruchamia się ponownie ale dale po kliknięciu na niego znowu go wyłacza niema wirusów ponieważ skanowałem dwoma antywirusami tym w kompie i online jest czysto jak to mozna naprawić
JerzyMarian2/2 05 Kwi 2009
Zapomniałem dodać, nie uruchamia się tez w trybie bez dodatków ani jako administrator. Użytkownik "JerzyMarian" <JerzyMarian@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:4929895E-B4E7-4851-BAA4-29F2D7FCCC53@microsoft.com... >A uruchamia sie w trybie bez dodatków? Jeżeli tak to zlokalizuj i usuń taki > dodatek. > > "Jacek" wrote: > >> Po zainstalowaniu IE8 reakcja jest taka,
Piotr Palusińs...2/2 05 Kwi 2009
Witam pyta?em juz na grupie office'a jednak bez rezultatu. mo?e tu ju? kto? przerabia? ten problemik. Mam uruchomionego Outlook'a 2007 i ikone "Microsoft Office Outlook". Nie wiem dlaczego od jakiegos czasu nie pokazuje si? ikonka nowych wiadomo?ci ("Istniej? nowe nie otwarte elementy."). Sprawdza?em we w?a?ciwo?ciach paska zada? i niestety ikonka nowych wiadomo?ci zaznaczona jest
Piotr Palusińs...1/1 04 Kwi 2009
In news:353D5418-CAAD-4CA9-9C42-412423DB21FA@microsoft.com, *Ryszard Jakuszewski* <Ryszard Jakuszewski@discussions.microsoft.com> typed: > Witam. Z góry przepraszam za moje nieprofesjonalne nazewnictwo. Mam > zainstalowanego XP i pakiet OFFICE 2007 (uzytek domowy). Jeden z > dokumentów WORD do dziś siedział a autostarcie i otwietrał sie po > uruchomieniu systemu. Potem mogłem w nim nanosić
KeCeMeN1/1 03 Kwi 2009
Hi I can't write a post on msdn forum so meybye someone from here can help me. I have problem with SAPI on Windows 2003 Server. Everything works fine but few days ago my program (using SAPI) failed. I discovered that when I log through Remote Desktop on remote session everthing still looks fine (i wrote simple test program in C++). Unfotunately when i log on console physicaly or
Piotr Palusińs...4/4 03 Kwi 2009
Witam z ni wiadomych przyczy whcodze do moj komputer a tam nie mam dysku cd rom i takiego wlasnei nie jestem w stanie odwtorzyc vista sp1 32 prosze o pomoc
Daro7/7 02 Kwi 2009
Po zainstalowaniu "bety" we wlasciwosciach mam informacje, ze okres trialu wynosi tylko 30 dni, a z informacji MS wynika, ze co najmniej do lipca lub 2010 r. Mozliwe, ze zakupie v.7 ale szkoda mordegi i utraty materialow dla 30 dni zabawy. Jak wiec jest naprawde?
Piotr Palusińs...2/2 02 Kwi 2009
Witam Zainstalowałem IE8 na 10 komputerach bez problemu -ALE Na jednym nie mogę zakończyć konfiguracji.??!! Oto pojawiający się błąd: Obiekt nie obsługuje tej operacji runonce3.aspx Kod: 0 Wiersz: 80 Znak: 5 Identyfikator URI: http://runonce.msn.com/runonce3.aspx Teraz za każdym razem gdy uruchamiam IE pojawia się okno konfiguracji, której nie mogę zakończyć. Za pomoc z góry
Piotr Palusińs...9/9 02 Kwi 2009
Witam Usuwałem w/g mnie niepotrzebna czcionki w Viscie i oczywiście poległa również czccionka systemowa! Teraz mam wszystko w czcionce BOLD. Moje pytanie - czy jest jakiś sposób na zainstalowanie czcionki systemowej? Jaka jest jej nazwa? Gdzie ją zdobyć? -- Pozdrawiam
tboryczka3/3 02 Kwi 2009
Witam, Użytkownik zgłosił przy uruchamianiu systemu BSOD -jest to Laptop HP 6720s z Xp SP2 , zrobiliśmy naprawę systemu bez efektów dalej jest blue screen , sprawdziłem dumpa i oto winik: Bugcheck Analysis * * *
Piotr Palusińs...4/4 01 Kwi 2009
Windows Vista mam ustawiona klawiature polska programisty ale jak pisze w poczcie Windows to mam polska. Dlacyego i jak to zmienic albo ustawic tak abz bzla zawsye programisty_ -- Pozdrawiam
deeps5/5 01 Kwi 2009
Witam Jaki wpisac serwer grup dyskusyjnych w OE aby miec mozliwosc czytania grup dyskusyjnych pl.rec itd Pytam poniewaz po wpisaniu uzywanego serwera news.tpi.pl nie moge pobrac grup dyskusyjnych i nie wiem czy sie zmienil czy mam cos nie tak ustawione. Uzywalem xp i nie bylo problemu a teraz visty. Pozdr
slawek2/2 01 Kwi 2009
Witam , kupiłem HP Pavilion dv9700 z juz zainstalowanym systemem Windows Vista . Jestem administratorem tego komputera i w kontach urzytkownika figuruje moje imię MAREK , natomiast w innych folderach w dalszym ciągu jako USER jest inne imię PAWEŁ - człowieka który instalował system .. Jak moge zmienić to imię na moje w systemie i czy wogóle moge to zrobic , czy trezba od nowa
Daro3/3 01 Kwi 2009
Witam. Wiem, ze kwestia dotyczy wersji beta systemu i troche "przedobrzylem sprawe".. Ale mam pytanie co zrobic, jesli zniknelo mi Urzadzenia Bluetooth z Panelu sterowania.? Jakis czas korzystalem tylko z systemowej obslugi BT, ale wkrotce zapragnalem wiecej protokolow.. ;-) Zainstalowalem wiec BlueSoleil. Po restarcie zaczelo mi wysypywac blad za bledem, wiec odinstalowalem to. Ale
Piotr Palusińs...1/1 01 Kwi 2009
In news:88047D03-902D-48BE-AC06-7BE4863B4DD7@microsoft.com, *Raff* <Raff@discussions.microsoft.com> typed: > Witam, > w moim komputerze (Windows Vista Ultimate 32) nie ma fizycznie stacji > dyskietek, niestety od pewnego czasu po restarcie systemu w folderze > Komputer z uporem maniaka pojawia mi się ta pozycja. Jak temu zaradzić? > Wyłączanie i odinstalowanie stacji dyskietek nie pomaga.
Michal Kawecki1/1 01 Kwi 2009
Dnia Tue, 31 Mar 2009 22:23:01 -0700, Raff napisał(a): > Witam, > w moim komputerze (Windows Vista Ultimate 32) nie ma fizycznie stacji > dyskietek, niestety od pewnego czasu po restarcie systemu w folderze Komputer > z uporem maniaka pojawia mi się ta pozycja. Jak temu zaradzić? > Wyłączanie i odinstalowanie stacji dyskietek nie pomaga. Po restarcie > problem powraca. Wyłącz ją w