JerzyMarian2/2 18 Mar 2009
Witam, Aby pomóc Panu z tym problemem będę musiał prosić o więcej informacji: 1. Czy system zawiera najnowsze aktualizacje? Jeśli nie, to które ostatnio zostały zainstalowane? 2. Czy komputer znajduje się w środowisku domenowym, sieci lokalnej? 3. Jakie oprogramowanie antywirusowe, oraz firewall zostaly zainstalowane na komputerze, jeśli w ogóle? Pozdrawiam, Maciej
Daniel Stawicki1/1 18 Mar 2009
> podejrzewam problem na serwerze. jak podejsc do rozwiazania tego problemu. Niestety, dobrze podejrzewasz. jakaś awaria, niestety nie mam danych kiedy może być usunięta. -- Daniel Stawicki Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na mój adres email. Zapytania takie
Robert Winkler3/3 18 Mar 2009
WItajcie, mam mały problem w systemie Windows Vista Home Premium, a mianowicie chodzi mi o to że w aplikacjach Mozilla FireFox Czy Gagdu-Gadu przy pogrubionych literkach wystepuje kolorowa poświata na monitorze w laptopie. Próbowałem już ze sterownikami do karty graficznej i dalej nic nei pomogło. Proszę was o pomoc.
Puzisie1/1 18 Mar 2009
English - Germany - Czech @ @ Normal IDD call applied. +420 605 233 233
Puzisie1/1 18 Mar 2009
English - Germany - Czech @ @ Normal IDD call applied. +420 605 233 233
mmbielscy@gmail...3/3 18 Mar 2009
Mi zaden sposób nie działał póki nie znalazlem tego :) 1. Wejdź w start > All Programs/Wszystkie Programy > Accessories/Akcesoria 2. Kliknij prawym przyciskiem myszy na Command Prompt/Wiersz Polecenia i otwórz jako administrator 3. Wpisz komende: regsvr32 %systemroot%\system32\wuaueng.dll (po regsvr32 jest spacja, trzeba o niej pamiętać bo bez tego lipa) I wciśnij enter.
jelinek1/1 18 Mar 2009
Nedotroga znakomitsya s dildo
jelinek1/1 18 Mar 2009
Nedotroga znakomitsya s dildo
Daro1/1 17 Mar 2009
Użytkownik "Mirek" <Mirek@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości grup dyskusyjnych:BB3A707D-1157-4F88-9F8E-689F3F0D614B@microsoft.com... > dCut na forach sporo problemów i chyba ten projekt zanikł. Ale Panowie > ktoś > może będzie wiedział będę wdzięczny a może i innym sie przyda > Nie chodzi tylko o wycięcie reklam ale o rozdzielenie kilku odcinków > nagranych w jednym
Piotr Palusińs...2/2 16 Mar 2009
Witam. Mam problem z Pocztą Systemu Windows (Windows Mail). Program działa normalnie, natomiast nie mogę otworzyć lub zapisać żadnego załącznika ??? Przy próbie otwarcia np foto.jpg nie dzieje się nić, natomiast przy próbie zapisu w/w pliku (w dowolne miejsce na dysku) otrzymuje komunikat: "Podczas zapisywania załączników wystąpił błąd. Sprawdź ilość wolnego miejsca na dysku i spróbuj
Jakub Pawlak7/7 15 Mar 2009
Wita, jak w temacie. SP2 RC zaminił mi Viste w kopie ewaluacyjną. Deinstalacja SP2 nic nie zmieniła. Przywrócenie do punktu z przed instalacji też nie. Co robić? Nie uśmiecha mi się reinstalacja. Windows legalny kupiony z markowym laptopem Dell D630.
Daro3/3 14 Mar 2009
Witam, przez kilka lat korzystałem z usługi Windows Live OneCare pod systemem Windows Vista x86. Usługa bez problemu skanowała rejestr. Od kilku dni próbuję wersję 64 bitową dla której skaner zatrzymuje się na 97%, obciążając procesor od 50- 100% usługą 32 bitową wlschost.exe, aktywność dysku 0 KB/s, sieć 0 kb/s pamięć zajęta w 52% 0 aktywności (oczywiście komputer nie zawiesił się
JerzyMarian7/7 14 Mar 2009
To dalsza częśc watku "problem z rozruchem VISTY". Z tym sobie (ale zarozumialość") poradziłem. Najblizej prawdy był Michał, który zasugerował, iz mam uwalone jakies urzadzenie. Takim urzadzeniem jest własnie ta pamięc masowa. Mimo, iz aktualnie komputer i system startują wlaściwie (ten ekran z funkcjami wejscia do biosu znika po 5 sekundach (a było, że po 3 minutach), a system (po
Piotr Palusińs...2/2 14 Mar 2009
Witam. Moja siostra dostała laptopa po formacie z płytką CD Windows Home. Szukałem Product Keya we wszystkich możliwych miejscach. Otóż, gdy zajrzałem na spód laptopa zobaczyłem nalepkę z product keyem (od razu płytka poszła w ruch). Nie miałem tam 2 partycji a już się z tym nie chciałem bawić, więc zainstalowałem go w innym katalogu. Teraz pytanie: jak usunąć niepotrzebnego już (poza
Piotr Palusińs...7/7 14 Mar 2009
In news:153BBB7B-616B-462E-B16F-2AD8669A6358@microsoft.com, *claudio1* <claudio1@discussions.microsoft.com> typed: > Niedawno zauważyłem, że w oknie "Programy i funkcje" nie pojawia się > przycisk Odistaluj. Z czego to może wynikać i jak go przywrócić? Bez tego > ciężko jest odinstalowywać programy. Kliknij na danej aplikacji w tym aplecie, a pokaże się okienko do odinstalowania --
Piotr Palusińs...2/2 14 Mar 2009
Witam chciałem zapytać czy wyłączenie usługi wstępnego ładowania do pamięci może spowodować błędy systemu?Jeśli nie to jak wyłączyć tą usługe?
Michal Kawecki2/2 13 Mar 2009
Czy w Vista katalog C:\Windows\Temp powinien mieć write dla users? NOD32 3.+ upiera się aby było write, choć domyślnie w Viście jest bez write. Czyli tfurcy NOD coś spieprzyli. Nie odrobili lekcji. Ale czy bezpiecznie obchodzić to przez dodanie dostępu? Bez tego NOD jest g. warty - nie sprawdza niemal żadnego z plików, bo ich nie rozpakowuje. A w dodatku tego ani widać ani słychać
Dariusz Baniuki...10/10 12 Mar 2009
Mam konto Live. Tamże trafia poczta. Czytam ją programem Windows Live Mail zainstalowanym na laptopie (Vista). Ok. Teraz chciałbym móc poczytać tę samą korespondencję (i ewnentualnie wysłać/odebrać nową) na drugim komputerze, tym razem XP. Da się to zrobić w jakiś łatwy sposób - inaczej niż przez używanie wyłącznie interfejsu przeglądarki WWW do konta Live? Jak synchronizować pocztę
Daniel Stawicki12/12 12 Mar 2009
Witam ! Kiedyś już pisałem o tym problemie, ale jakoś pozostało to bez większego echa. Oto komunikaty które udało mi się wyciągnąć z komputera: ---------------------------- Sterownik nv4_disp dla display urządzenia \Device\Video0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie.
Remigiusz7/7 12 Mar 2009
przypomniał mi się jeden z kolejnych problemów z tym systemem. Na przykład strona Tlen.pl - nie da sie jej uruchomić z przeglądarki IE lub Firefox !!!! Mam zainstalowany komunikator Tlen w którym jest opcjia sprawdzenia poczty na O2.pl - jakże było by inaczej - NIE DZIAŁA !!! Ogólnie rzecz biorąc szybciej było by wypisać listę programów które działają w tym systemie aniżeli odwrotnie.
Michal Kawecki4/4 11 Mar 2009
Od kilu dni jedna partycja jest sprawdzana w poszukiwaniu błędów. Jednak ja nie zaplanowałem tego sprawdzania, w chdsk nie można tego sprawdzania wyłączyć.Jest to troche uciążliwe. Czy ktos wie jak można to naprawić?
Remigiusz5/5 11 Mar 2009
W viście nie chce otworzyc sie ta przegladarka.
Luka4/4 11 Mar 2009
Od kilu dni jedna partycja jest sprawdzana w poszukiwaniu błędów. Jednak ja nie zaplanowałem tego sprawdzania, w chdsk nie można tego sprawdzania wyłączyć.Jest to troche uciążliwe. Czy ktos wie jak można to naprawić?
Dariusz Baniuki...7/7 10 Mar 2009
Witam. Mam niewielki problem z portami USB pod VISTA. Po wznowieniu pracy ze stanu wstrzymania system próbuje restartować porty USB ale już ich nie włącza, ręczny restart portów powoduje wznowienie pracy i poprawne ich działanie. MMC - zdarzenia administracyjne nie podaje problemów , sterowniki są nowe i nie ma konfliktów, płyta FOXCONN G31/ICH7 LGA775 INTEL CORE 2 DUO. Identyczna
Piotr Krzyżań...6/6 10 Mar 2009
Czy istnieje możłiwość zablokowania skrótów klawiaturowych CTL+C, CTRL+V, CTRL+X, poprzez group policy, lub w jakiś inny sposób w domenie?
Piotr Palusińs...2/2 09 Mar 2009
od jakiegos czasu zaczal mi sie pojawiac komunikat "program eksplorator windows przestal dzialac" w momencie kiedy do panelu sterowania chce wejsc, probowalem dodawac drukarke recznie (potrzebowalem do wirtualnego faxu) tz blad, wersja systemu vista home premium z SP1, zalogowany jako administrator. kiedys juz mialem taki problem, ale to zrobilem reinstaleke i na jakis czs bylo ok
Daniel Stawicki5/5 09 Mar 2009
Mam zainstalowany Windows Vista Business z SP1. Kiedy podłączam przez USB zewnętrzny dysk twardy HDD po kilku sekundach (kiedy zaczyna się automatyczna instalacja nowego urządzenia) wyskakuje mi niebieski ekran (blue screen) z komunikatami błędu, między innymi dotyczącymi pliku partmgr.sys i po kolejnych kilku sekundach komputer automatycznie się resetuje. Jeśli nie odłączę kabla USB
Marcin3/3 07 Mar 2009
Witam Wszystkich ! Mam pewien problem.. Kupiłem urządzenie wielofunkcyjne HP DJ F4280 Po wielu bojach udało mi się zainstalować oprogramowanie (trzeba instalować na czystym systemie bez aktualizacji inaczej wywala błąd). no i niby działa wszystko, na moim kompie da się drukować, ALE .. nie działa drukowanie w sieci :( a na tym mi zależy bardzo. Udostępniłem drukarkę na moim kompie,
Piotr Palusińs...1/1 07 Mar 2009
zegar sie spóznia tyle czasu na ile jest wyłczony komputer,bateria jest dobra na 100% bo sprawdzałem u zegarmistrza i zadnego komunikatu nie dostaje ze bateria słaba,potem jak włącze komputer synchronizuje czas i jest ok.wyłącze komputer i czas jest inny.
Desoft2/2 07 Mar 2009
jestem laik i nie znam sie za bardzo co mam zrobić wiec prosze o wyrozumiałość ja sobie zegar syncgronizuje z serwerm to jest ok ale jak wyłącze komputer i włącze go ponownie za 5min to zegar pokazuje 5 min do tyłu na tyle na ile wyłącze kompa na tyle zegar jest do tyłu a nie miałem kiedys takiego problemu kompa wyłaczałem na tydzien i zegar był ok. bateria jest na 100% dobra.
Michal Kawecki2/2 07 Mar 2009
zegar sie spóznia tyle czasu na ile jest wyłczony komputer,bateria jest dobra na 100% bo sprawdzałem u zegarmistrza i zadnego komunikatu nie dostaje ze bateria słaba,potem jak włącze komputer synchronizuje czas i jest ok.wyłącze komputer i czas jest inny.
Desoft8/8 07 Mar 2009
Witam. Mam problem z zainstalowaniem Nero v.6 Enterprise edition na laptopie dzialajacym pod dziadoska Vista Home Premium. Czy jest jakis sposob na zainstaloanie tego programu w Vista ? Czy moze jedynym sposobem jest zakup najnowszej wersji ? Thanks Lucas
Matys4/4 07 Mar 2009
"Michal Kawecki" wrote: > Użytkownik "lpardus" <lpardus@discussions.microsoft.com> napisał w > wiadomości news:4C074B2F-48E7-4FD7-800C-B59D43F357FB@microsoft.com... > > > > Rzeczywiście mam wypaloną płytkę z Windows recovery, jeśli nie > > pomyliłem nazwy, ale z tego co się orientuje z niej możliwe jest > > odtworzenie takiego systemu jak na początku ze wszystkimi > >
Michal AKA Miki5/5 07 Mar 2009
Czy istnieje możłiwość zablokowania skrótów klawiaturowych CTL+C, CTRL+V, CTRL+X, poprzez group policy, lub w jakiś inny sposób w domenie?
Piotr Palusińs...14/14 06 Mar 2009
nie mogę przywrócić systemu punkty przywracania są dostępne wszystko wygląda dobrze po restarcie komputera jest komunikat ze przywracanie systemu się nie powiodlo komunikat jest ze przywracanie systemu było źle rozpoczęte(tłumaczenie z niemieckiego bo w takim języku mam viste)więcej danych nie ma w tym komunikacie wiec nie wiem od czego mam zacząć próbowałem przywracać system z dwóch
Piotr Palusińs...2/2 05 Mar 2009
Witam, Ostatnio pojawił się u mnie problem z hcontrol.exe. Obiawia się on przy starcie systemu, tzn. po urucomieniu się systemu od razu wyskakuje okno z informacją, że hcontrol wykonało błąd i zostało zamknięte oraz pytanie czy wysłać raport czy nie. Z tego co się zorientowałem mam dwqa pliki hcontrol, jeden jest w c:\windows\system32\reinstallbackups\0008\driverfiles, a drugi w
bateria jest dobra bo sprawdzałem u zegarmistrza ma 3.2 zegarmistrz powiedział ze jest dobra to jest ciag dalszy do zegara w biosie
mam problem od miesiąca z zegarem windows w biosie sekundy stoja w miejscu nastepnie wlacze komputer synchronizuje czas i pokazjue prawidłowy czas.na noc komputer wyłączam i nastepnego dnia jak włącze zegar pokazuje inny czas przeważnie godzine dwie do tyłu.
Kuba1/1 05 Mar 2009
Witam, Jak w temacie. Dzisiaj po uruchomieniu komputera pokazały się "krzaki" zamiast normalnych znaków. Po uruchomieniu w trybie awaryjnym to samo. Tu: http://cid-1e92dacb5ff897ff.skydrive.live.com/self.aspx/ALL/PICT0276%20copy.jpg znajdziecie screen. W życiu czegoś takiego nie widziałem. Będę wdzięczny za pomoc. pozdr. Kuba
JoteR1/1 05 Mar 2009
Piotr Palusińs...4/4 04 Mar 2009
Witam szanownych grupowiczów i proszę o pomoc! System Vista Home Premium - zniknął mi pasek języka, prawdę mówiąc nie wiem dokładnie kiedy, ale do niedawna był i działał. Nie działa też skrót klawiaturowy 'lewy alt+ shift' który przełączał mnie między językami. Żeby zmienić język muszę każdorazowo wchodzić do panelu sterowania i zmieniać ręcznie język domyślny w opcjach regionalnych
KTMajew4/4 04 Mar 2009
Witam. Udostępniam na WinXP Home (NTFS) katalog "C:\" z zabezpieczeniem poprzez hasło konta "gość". Czy jest możliwe udostępnienie mojego katalogu domowego, np. "C:\D$S\User"? Na drugim komputerze mogę wejść do każdego katalogu oprócz zawierającego profil użytkownika "User". Czy można wyłączyć kartę "Udostępnianie", aby nikt nie mógł zmieniać ustawień? Dziękuję za pomoc
Michal Kawecki4/4 04 Mar 2009
Windows XP MCE 2005 Po włożeniu adaptera BlueTootch pod usb system poprawnie wszystko zainstalował W zasobniku sys. pojawiła się ikona Praktycznie wszystko działa ok. tzn. Komputer widzi telefon, oraz słuchawkę (wszystko sparowane), telefon łączy się poprawnie po przez oprogramowanie SonyEricsson PC Suite. Do tego momentu wszystko jest ok. Niestety w żaden sposób nie umie zmusić
Michal Kawecki7/7 03 Mar 2009
Witam, Chcąc uruchomić Panel sterowania pokazuje sie komunikat "program explorer windows przestał działać" Vista home basic Nie jest również możliwe wykonanie przywrócenie systemu "przywrócenia plików i ustawień systemu Windows" jak również nie pomaga wykonanie komendy "chkdsk /f" w "cmd" Internet Explorer, Pliki, Foldery otwieram bez problemu. Prosze o pomoc w przywróceniu
wjtkmail@gmail....3/3 03 Mar 2009
Witam, podczas tworzenia kopii zapasowej narz?dziem "Windows Compete PC Backup" w Vi?cie pojawia mi sie nast?puj?cy b??d: "Nie mo?na aplikacji kopii zapasowej z powodu b??du wewnetrznego: Wykonanie serwera nie powiod?o si? (0x80080005) Sprawd? konfiguracj? systemu i spr?buj ponownie" Nie wiem, sk?d wzi??
JerzyMarian3/3 03 Mar 2009
Mam problem ze strona www.legalis.net.com.pl. Strone tę IE 8 RC1 (na VISCIE Ultimate) otwiera błyskawicznie. Ale gdy wpisze login i haslo po chwili mam komunikat, iz IE nie moze otworzyc strony - nie moze nawiazac połaczenia z hostem legalis. Sprawdzilemm ustawienia - ma zaznaczone SSL 2 i 3 oraz TSL 1. Tego problemu nie ma w przypadku Safari 4 beta i Chrome - logowanie przebiega bez
Piotr Palusińs...6/6 03 Mar 2009
Mam Windows XP Home i po kliknięciu w Start jest tylko ikonka zamykania systemu. Brak ikonki Wyloguj. Pytanie gdzie ustawić aby z porotem się pojawiła. -- Pozdrawiam
Pinyo9/9 01 Mar 2009
Witam, Jak dodac drukarke lokalna i/lub sieciowa bez praw administratora w Windows XP Sp3. Lub jakie prawe powinien miec. Chodzi o to aby uzytkownik nie mogl za duzo robic (ograniczony uzytkownik) a jednoczesnie aby mogl instalowac sobie drukarki.
Michal Kawecki3/3 01 Mar 2009
Witam System: Windows XP Home SP3 Problem: Potrzebuje uruchamiać internet explorer bez praw admina do tej pory używałem runas i logowania na ograniczonego użytkownika (tak działa). Jednak gdy próbuje uruchomić przez "uruchom jako" z menu plików z opcją (Chroń mój komputer i dane przed działaniem nieautoryzowanych programów) to uruchamiają się tak wszystkie programy oprócz internet
Michal Kawecki6/6 01 Mar 2009
Po wyłączeniu w opcjach folderów -Prostego udostępniania plików-oraz po prwym kliku na właściwości dysku C wyświetla sie okienko a tam po kliku na zabezpieczenia mam takie wpisy: Nazwa grupy lub użytkownika-Wszyscy Uprawnienia: nadane - Wszystkie Ponieważ dawno tu nie zaglądałem,zastanawiam się czy takie ustawienie jest prawidłowe.Szczególnie ,czy ta grupa "Wszyscy" może mieć