Andrzej Kroll1/1 16 Lis 2009
Problem z kopiowaniem pliku avi do 4 podkatalogu z podkatalogu 3 w Windows 7. Nie wyswietlaja sie zadne komunikaty ani nr bledow.
Zbyszek Chrzano...3/3 16 Lis 2009
W jaki sposob mozna nadac nazwe partycji, kora jest niewidoczna w Windows 7 Professional OEM?
Seba2/2 16 Lis 2009
Witam Na dwoch komputerach na ktorych jest Windows 7 Premium (OEM) nie mozna polaczyc sie z komputerami w sieci z systemem Windows XP Pro. Grupa robocza 10 komputerow. Pozdrawiam,
Seba2/2 16 Lis 2009
Witam.Mam problem z moim komputerem nie mogę wykonać Przywracania systemu .Wszystkie kroki robie poprawnie lecz po ponownym samoczynnym zalogowaniu systemu dostaje wiadomość o wystąpieniu jakiegos nieokreślonego błędu.Niewiem co jest grane,wykonuje to juz nie pierwszy raz (na innych komputerach bez problemu,tylko na tym nieda się).Nastepny problem to ,to iż komputer niechętnie pobiera
Seba2/2 16 Lis 2009
Witam. No wi?c po kolei jak wygl?da sytuacja. 1 pr?ba instalacji. Odpalam z poziomu windowsa xp instalacje win7 wybieram wersje x64 i wybieram odpowiednia partycje(ofc inna niz xp.). Wszystko tak sie poprawnie robi, a? do restartu komputera. Otwiera sie ekran wyboru systemu: Wcze?niejsza wersja windows i Instalator. Wybieram instalator, i w trakcie uruchamiania pojawia si? bluescreen
Matys2/2 16 Lis 2009
Hej Wlaczyłem dzisiaj komputer i wyskoczyła mi taka informacja Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. TO fix te problem. 1. Insert your Windows installation disc and restart the computer. 2. Choose your language settings and click next. 3. Click "repair your computer" If you do not have this disk, contact your system administrator or computer
Mirek3/3 15 Lis 2009
Witam, Pojawił się problem dla WinXP SP2. Nie działa przycisk Wyszukaj w menu Start i w menu kontekstowym dla folderów iw tym dla folderów napędów (po prostu nic się nie dzieje). Działa natomiast Wyszukaj z paska narzędzi folderów (po ich otwarciu) i z menu Edycja (pliku). Gdybym mógł skorzystać z pomocy to oczekując z góry dziękuję.
Piotr Palusińs...15/15 14 Lis 2009
Nie mogę wprowadzić znaków ASCI z klawiatury numerycznej do wiersza wyszukiwania Exploratora Windows (np. alt+252 = ü) pod Windows 7 RC (wersja ewaluacyjna). Dla mnie to poważny problem, ponieważ bardzo dużo moich dokumentów jest po niemiecku. Czy to tylko problem RC, który nie występuje już w wersji oficjalnej? Marcus
Piotr Palusińs...8/8 14 Lis 2009
Proszę o podpowiedź gdzie są trzymane kompozycje pulpitu, nie mogę ich znaleźć. Chciałem zrobić swoją kompozycję, ale z wykorzystaniem części gotowych dołączając swoje zdjęcia i nie mogę ich namierzyć. -- Bamek bamek@bam.pl
Przemek3/3 14 Lis 2009
Witam, Posiadam tuner telewizyjny KNC ONE TV-Station DVR podłączony do analogowej telewizji kablowej uruchomiony na Windows 7 x64 w Windows Media Center - system który obecnie sobie testuje. Tuner ładnie wykrywa wszystkie dostępne stacje telewizyjne, ale ? Fonia części kanałów jest kodowana w standardzie D/K a część w standardzie B/G. Gdy mam ustawiony region na Polskę to w części
Piotr Palusińs...4/4 14 Lis 2009
witam outlook w xp z sp3 nie zapamiętuje hasła w ustawieniach i za każdym razem przy wysyłaniu i odbieraniu poczty żąda hasła, to samo dotyczy microsoft outlook
Michal Kawecki2/2 13 Lis 2009
Witam.Zakupiłem laptopa firmy Toshiba z zainstalowanym na nim oprogramowaniem Windows Vista Home Premium.Po zainstalowaniu systemu mam caly czas z nim problem.Dostaje informacje ze albo przestaje cos dzialac ,albo po pobraniu aktualizacji nie instaluja sie one.Wygrywalem juz system od nowa lecz to nie pomoglo poniewaz po ponownym pobraniu aktualizacji system sie zawiesił i komputer
Robert2/2 13 Lis 2009
Cze??, Wiem, ?e ten w?tek jest bardzo popularny i od paru dni przekopuj? internet, ?eby znale?? rozwi?zanie, ale niestety, bezskutecznie, dlatego zdecydowa?am si? za?o?y? nowy w?tek. Ale do rzeczy: mam komputer od dw?ch lat (HP Pavilion dv6000). Wszystko dzia?a?o bez zarzutu a? w ko?cu pojawi? si? pierwszy BSOD. Zrobi?am reinstalacj? systemu, ale nic to nie da?o. W ustawieniach mam od
theq7/7 13 Lis 2009
Witam serdecznie. Borykam się w chwili obecnej z następującym, dość dziwnym problemem: W dniu wczorajszym otrzymałem hasło do usługi MSDNAA, skąd chciałem pobrać Windows 7. Po dopełnieniu wszelkich formalności związanych z pobraniem, pobrany został plik exe niejakiego downloadera, który to rozpoczął pobieranie systemu. Jako że było to w okolicach godziny 22, a moje domowe łącze nie
Zbyszek Chrzano...2/2 13 Lis 2009
Czy w systemie windows 7 istnieje funkcja domyslnego ustawienia formatu dokumentu w opcjach serwer wydruku jak to bylo w systemie windows xp
Michal Kawecki2/2 13 Lis 2009
konfiguracja sieci pomiedzy Win Xp i Win 7 , widows 7 nie widzi 15 komputerow w sieci
Ewa1/1 12 Lis 2009
Z moją nagrywarką miałam od dawna problemy ale to zbyt długa historia. W każdym razie nagrywała płyty DVD i to na razie mi wystarczało lecz od pewnego czasu po włożeniu czystej płyty DVD w autoodtwarzaniu na liście brakuje programów za pomocą których nagrywałam tj. Nero i Ashampoo są tylko systemowe, natomiast po włożeniu płyty CD, których nie nagrywała od dawna w autoodtwarzaniu są
Michal Kawecki4/4 12 Lis 2009
Witam! Mam Windowsa XP na jednym Dysku twardym. Dokupiłem 2Dysk Twardy. Żeby nie było żadnych problemów z instalacją Windows 7 odpiąłem ten z XP na czas instalacji WIN7. Po instalacji WIN7 i podpięciu tego dysku z WIN XP komputer nie może załapać ani jednego ani drugiego systemu operacyjnego. Trzeba odpiąć jeden bądź drugi dysk żeby XP lub WIN7 zastartował. Chciałbym aby wraz z
Robert6/6 12 Lis 2009
Po wejściu we właściwości Systemu widnieje komunikat aby zaktualizować wynik indeksu wydajności systemu z powodu wykrycia nowego sprzętu. Niestety żadnego nowego sprzętu nie instalowałem, jednak po kliknięciu na odnośnik Aktualizuj i po przeskanowaniu pojawia się komunikat że..Niemożna ukończyć oceny wydajności Przyczyną jest błąd raportowany przez system operacyjny, sterownik lub
Piotr Palusińs...15/15 12 Lis 2009
Witam, Chcialbym przeinstalowac IE8, ale: przy probie usuniecia (zarowno w dodaj/usun jak i przy uzyciu RevoUninstaller'a), w pewnym momencie wyswietla sie komunikat: "Instalator nie moze skopiowac pliku hmmapi.dll.mui Sprawdz, czy podana ponizej lokalizacja jest poprawna, lub zmien ja i wloz dysk "Windows NT Service Pack Uninstall Directory" do podanej stacji." Nie mam takiego dysku;
Piotr Palusińs...4/4 12 Lis 2009
czy istnieje mozliwosc zaimportowania wiadomosci, kontakty (cala poczte) z outllok express na win xp do windows live mail na win 7 ultimate
Profundal7/7 12 Lis 2009
Szanownie Państwo, Problem mam prozaiczny jednak zmarnowalem juz zbyt duzo czasu i nic.... intrnet mam z modemu iplus (dziala) na lap z vista. Laptop polaczony jest z PC (Windows xp). Komputery polaczone sa kablem poprzez karty sieciowe... 1. Komputery sie widzą siec miedzy nimi dziala bez zarzutu, dają sie pingowac etc. 2. W vista ustawiam udostepnianie polaczenia internetowego na
Piotr Palusińs...4/4 11 Lis 2009
Pomimo włączenia wszystkich (?) opcji po kliknięciu na start nie pokazują się ostatnio uruchamiane programy! Mam włączone: - start - właściwości - zaznaczone przechowuj i wyświetl ostatnio otwierane programy w menu start - start - właściwości - dostosuj - zaznaczone niedawno używane elementy oraz liczba ostatnio używanych ustawiona na 10 Za pomoc z góry dziękuję Pozdrawiam
Piotr Palusińs...2/2 11 Lis 2009
Witam. Zacz??em zmienia? wygl?d ekranu logowania, edytuj?c plik logonui.exe przez Resource Hacker. Na pocz?tku chcia?em wszystko zmieni? na czarno i podmieni? kilka grafik. Uda?o mi si? to zrobi? tylko do pewnego stopnia. Przy ekranie blokowania systemu wszystko jest ok: http://www.divshare.com/download/9288760-7b1 Problem pojawia si? przy w??czaniu/wy??czaniu systemu (niezno?ny
Slashdub2/2 11 Lis 2009
Mam problem na Win 7 Home Premium z gadzetami np: z zegarem nie wyswietla sie prawidlowo. Mam problem z uruchomieniem Win Media Player-a 11 na tym systemie. Pozdrawiam, Marcin Pawelski
Slashdub5/5 11 Lis 2009
Win 7 Home Prermium oraz Win XP Home Mam problem z grupa robocza 2 komputery. Widac komputery w sieci ale nie mozna uzyskac polaczenia, nie pinguja do siebie. Pozdrawiam, Krzysztof Nowak
Piotr Palusińs...2/2 10 Lis 2009
Mam system MsWindows XP prof. System nie widzi napędu CR-RO M (PIONEER DVD-RW DVR-K175S). Menadżer urządzeń pokazuje zółty wykrzyknik przy sterowniku. Aktualizacja sterownika ne daje rezultatu, odinstalowanie sterownika i pozwolenie aby po restarcie system wykrył napęd ponownie i podłożył sterownik jeszcze raz, daje ten sam efekt, czyli - wykrzyknik przy sterowniku w menadżrze i
Zbyszek Chrzano...3/3 10 Lis 2009
problem z wyswietleniem dyskow c i d na gornym pasku, pasek nie jest wyswietlany
Czarek3/3 09 Lis 2009
Potrzębuję pomocy w instalacji Upgrade z Windows Vista Ultimate do Windows 7, nie posiadam płyty instalacyjnej, tylko pliki instalacyjne pobrane w ramach umowy instalacyjnej. Inetersuje mnie upgrade. Waldemar Kołtonowski
Piotr Palusińs...3/3 09 Lis 2009
Jak znalezc plik: dane aplikacji w Windows 7 Home Premium
Seba3/3 09 Lis 2009
Czy mozna przeniesc sterowniki z win vista home prem oem dostarczone z komputerem Sony Vaio na Windows 7 Professional BOX. Nie dziala panel dzwieku Sony, Sony poinformowalo ze nie dostarczy sterownikow.
gary2/2 09 Lis 2009
Prowadzę zajęcia TI w liceum, jedna z uczennic przycisnęła jakąś kombinację klawiszy, zaakceptowała jakiś komunikat i teraz ma w swoim profilu wszystko wyświetlane "do góry nogami". Nie mogę znaleźć tego skrótu w pomocy, może ktoś wie jak "postawić ekran na nogi" żeby nie zakładać nowego konta użytkownika.
metrampaz metra...1/1 08 Lis 2009
Na kilku komputerach w firmie Outlook Express (6.00.2900.5512) zaczal zjadac zawartosc odebranych mejli. Przez kilka dni mejl jest w skrzynce odbiorczej caly i zdrowy, a potem zaczyna miejscami zamieniac sie w krzaczki (przyklad cytat: "przesyłam reklamę do zamieszczenia w katalogu$??>$??>$l size=2> Pozdrawiam"). By po kilku dniach mejl w srodku byl niemal zupelnie pusty jedynie z
Piotr Palusińs...13/13 08 Lis 2009
Witam, po przesiadce na Windows 7 pora na klienta poczty, wybór padł na Poczta systemu Windows Live. Z lewej strony okna programu, pod Szybkim podglądem znajdują sie konta pocztowe, jak można je ukryć ? Wystarczy mi Szybki podgląd, a spis tych 8 (w moim przypadku) kont jest mi całkowicie niepotrzebny. Przeszukałem informacje n/t konfiguracji i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
ML7/7 06 Lis 2009
Czy ktoś z czytelników ma problemy z restartowaniem się IE8 W logach otrzymuję taki komunikat: "Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000 Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x753de294 Faulting process id: 0xd40 Faulting application start time: 0x01ca5ca3050b8e54 Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
Piotr Palusińs...4/4 06 Lis 2009
nie mogę tego zmienić, nawet jak staję na okienku z cyframi sekund to jedyna interakcja to zahaczenie lub odhaczenie tej opcji dot. grup dyskusyjnych w Moja poczta w vista premium pzdr ia
Piotr Palusińs...4/4 06 Lis 2009
Witam Na niektórych komputerach(Windows XP) przy wylogowaniu się i próbie wlogowania na inne konto ojawia się problem polegający na tym, że nie mam mozliwości wpisania hasła. otwiera się okienko do hasłą, ale kursora brak - jedyna możliwość to restart komputera - wówczas wszystko działa jak należy. Co może być przyczyną takiego zachowania się WINXP? Dzięki za odpowiedź
lukasz2/2 06 Lis 2009
Win 7 chodzi pięknie i pieknie wyglada. Teraz widze, iż WLM to porazka. Niby ma funkjonalnośc starszego brata czyli MS Outlook - uzywam wersji 2007 - jest i kalendarz, i dobry podglad ale brzydki jak noc listopadowa. To rzeczywiscie produkt Microsoftu? Pozdrawiam
Michal Grajber1/1 06 Lis 2009
Komputery posiadajace Win 7 HP nie sa w stanie zidentyfikowac siecie bezprzewodowej i nie ma mozliwosci zmiany statutu sieci
IDKrzych2/2 05 Lis 2009
Problem z Windows 7 Professional 32 bit: pojawiaja sie blue screeny w roznych momentach pracy. Jest to laptop firmy Dell.
Piotr Palusińs...2/2 04 Lis 2009
nie moge otworzyc poprzez klikanie otworz poprzez ikone moj komputer zawartosci dysku c lub d.bo kaze otworzyc przez wskazany program ktorego nie ma na liscie.. Moge otworzyc poprzez exploruj ale chwilowo do momementu nie zamkniecia okna wyboru programu. bardzo prosze o kontakt .;
Mateusz Dragan3/3 04 Lis 2009
Witam, prosze o dokladne i szczegolowe instrukcje jak zmienic jezyk w vista ultimate wersja oem z angielskiego na polski. Zaznacza ze jestem kompletnym lailiem z informatyki Z gry dziekuje i pozdrawiam. Zbyszek
Piotr Palusińs...5/5 03 Lis 2009
Witam serdecznie, od jakiegoś czasu mam blue screeny, nie wiem jak się z tym uporać. Poniżej zamieszczam informację, która pokazała mi się po BS: "Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Locale ID: 1045 Additional information about the problem: BCCode: 9f BCP1: 0000000000000003 BCP2: FFFFFA800669C060 BCP3: FFFFF800047FF518
Piotr Palusińs...5/5 03 Lis 2009
Posiadam Windows 7 i nie mam mozliwosci wpisania literki S, na tym samym komputerze z zainstalowanym Windows Vista dzialalo to prawidlowo, prosze o pomoc.
Zbyszek Chrzano...2/2 02 Lis 2009
Witam. Chciałem udostępnić drukarkę w otoczeniu sieciowym dla systemu Windows XP Pro. Odpaliłem Panel sterowania\Urządzenia i drukarki i we właściwościach drukarki włączyłem udostępnianie drukarki. W otoczeniu sieciowym pojawiła się drukarka z poprawną nazwą, ale przy próbie instalacji przedstawia się jako "(nieznany)" przez co nie może zaakceptować sterowników od producenta.
Daniel Stawicki2/2 02 Lis 2009
Może ktoś pomorze mi z problemem konfiguracji podłączenia modemu ExpressCard Huawei E800 do komputera pod Windows 7. W iPlusie poprostu powiedzieli że ich to nie interesuje. A sterowników nigdzie. A więc połączenia komputera z internetem też NIE. Pomocy -- Z poważaniem Piotr Tadeusz Hajduk +48 507091971 musa@musa.pl
Daniel Stawicki7/7 02 Lis 2009
Czy ktoś wie co to za błąd? Najczęściej pojawia się przy uruchomianiu np programu pocztowego, to dziwne, czy ktoś może mi pomóc? -- brzytwaNazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Nazwa aplikacji: Explorer.EXE Wersja aplikacji: 6.0.6002.18005 Sygnatura czasowa aplikacji: 49e02a1e Nazwa modułu z błędem: ntdll.dll Wersja modułu z błędem: 6.0.6002.18005 Sygnatura czasowa modułu z błędem:
Piotr Palusińs...4/4 01 Lis 2009
Mam problem z gadżetami, tzn. nie potrafie przenieś kalendarza, waluty, pogody na pulpit za pomocą myszy (w takim przeypadku na pulpicie gadżet jest zablokowany). Jeżeli dodam poleceniem dodaj to po restarcie wymienione gadżety znikają. Proszę o radę co zrobić? Andrzej
Piotr Palusińs...4/4 01 Lis 2009
Jak za jednym razem dodac kilka czcionek w tym systemie? pojedynczo to za mozolna praca! pozdrawiam
wietur5/5 01 Lis 2009
Zainstalowałem ten program. Posiadam dwa konta pocztowe - jedno w domenie hotmail.com, drugie w domenie onet.pl. Oczywiście skonfigurowałem pocztę systemu Windows Live tak aby były oba konta. Jak odbieram pocztę to wszystkie wiadomości ładują się do skrzynki odbiorczej z domeny hotmail.com!!!??? Jak otworzę taką pocztę w tym koncie i odpowiem na nią to zostanie zapisana również w