Piotr Palusińs...7/7 17 Gru 2008
Witam Mam obecnie Win XP i korzystam z programu pocztowego Outlook Express. Przesiadam się na Vistę i nie wiem w jaki sposób przenieść moją pocztę na nowy program poczty Windowsowej w Viście. Proszę o podpowiedź.
Piotr Palusińs...3/3 17 Gru 2008
In news:E7D38102-1508-42E4-BA9D-B11BDA9272D2@microsoft.com, *Mariusz* <Mariusz@discussions.microsoft.com> typed: > Jestem uzytkownikiem Windows 2000 Profesional i nie wiem co się stało ale > od pewnego czasu nie moge zainstalować żadnego uaktualnienia. Przedtem > nie było kłopotu natomiast teraz żadnego nowego uaktualnienia niemogę > zainstalować. Podaj kominikat jaki otrzymujesz? --
Piotr Palusińs...10/10 16 Gru 2008
Jest siec lokalna zrobiona w ten sposob ze internet z neostrady przez router podpiety do switha i na topologii gwiazdy podlaczone komputery. Ustawienia sieciowe komputerow podlaczonych kablem sa ustawione manualnie z brama: 192.168.33.1 Ustawienia sieciowe komputerow podlaczonych do sieci przez WiFi sa przydzielane przez DHCP z brama 192.168.33.1. Do switha podpiety jest router ISDN a
Piotr Palusińs...2/2 16 Gru 2008
Witam, Mam kłopot jak w temacie. Konkretnie chodzi o klawisze shift. Problem objawia się już w momencie logowania do systemu. Po nacisnięciu któregokolwiek z shift'ów wskakuje jakaś sekwencja znaków. W edytorze Word 2007 objawia się to tak, że wciskając lewy shift zaznacza/włącza mi się "wstążka" 'odwołania'i dopiero po kliknięciu na narzędzia główne lub naciskająć 'Esc' można
Daniel Stawicki4/4 16 Gru 2008
Witam, Mam w komputerze kart? sieciowa ktora dostaje z dhcp adres oraz model iplusa na ExpressCard (jako karta sieciowa), no i teraz chcialbym zrobic tak zeby puscic caly ruch na kart? sieciowa a ruch na serwery gg przez ta druga karte sieciowa (iplus), jak to skonfigurowac...?
Kamil1/1 16 Gru 2008
Użytkownik "tuptuś dreptak" <tuptudreptak@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:27A785E6-DBC1-44F9-B434-95D64B08F566@microsoft.com... > Mam problem z przywracaniem plików z istniejącej kopii zapasowej po > wykonaniu > nowej pełnej reinstalacji systemu Windows Vista Business. > Poprosze o pomoc ? A na czym polega ten problem? :) pozdrawiam Kamil
Kamil4/4 16 Gru 2008
udostepniany katalog znajduje sie na serwerze samba. po zamapowaniu dysku na XP i probie wejscia na ten zamapowany dysk pojawia się komunikat: system windows nie może znaleźć pliku ".\RECYCLER\UExecute.exe". Upewnij sie ze wpisana nazwa jest poprawna i sróbuj ponownie. aby wyszukać plik kliknij przycisk start, a nastepnie kliknij polecenie wyszukaj. na innych komputerach moge bez
Czarek3/3 15 Gru 2008
Kilka dni temu uruchomiłem kompa a nastepnie IE8 beta2.Przywitał mnie komunikat. iz "program" (ale jaki? juz nie napisano) uszkodził Live Search i przegladarka ustawiła sie na Search Power for Ask. Udało mi sie ustawic Live jako default ale zarówno Live, jak i Google, Microsoft i wspomniany Power przy sugestiach miały status "niedostępne" i nijak było to zmienic. Na dole gdzie mozna
Daniel Stawicki1/1 15 Gru 2008
byl kiedys jakis problem z tymi myszkami wlasnie i z wygaszaczem, ale nowy soft rozwiazywal ten problem. sciagnij wiec najnowszy intelli point http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/Download.mspx O A tu masz link do artykulu (dotyczy tez visty) http://support.microsoft.com/kb/911895 ------------- Daniel Stawicki Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc
Piotr Palusińs...7/7 14 Gru 2008
Czy jest możliwe aby pobrać gdzieś ze strony MS tzw. "Windows XP Multilangual User Interface Pack" dla języka polskiego (do spolszczenia angielskiego windowsa) czy jest to opcja płatna czy jak? Nie mogę tego przez wyszukiwarkę znaleźć na stronie MS (tylko update'y do poszczególnych częsci systemu/programów)
?ukasz 'pow3r_s...4/4 14 Gru 2008
tak. jest możliwe. wystarczy włożyć płytkę i zainstalować jezyk polski. płytkę instalacyjną z Vistą oczywiście Użytkownik "Martin" <Martin@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:68A24BF9-30F2-4FE5-A5A0-D72A7C53D4C8@microsoft.com... > CZY JEST MOŻLIWOŚĆ WYMIANY ZAINSTALOWANEGO WINDOWSA VISTA W WERSJI > ANGIELSKIEJ NA WINDOWSA XP W WERSJI POLSKIEJ?
Piotr Palusińs...1/1 14 Gru 2008
In news:4AB934A4-2B9F-404F-9654-80FA30B1DF1A@microsoft.com, *midab* <midab@discussions.microsoft.com> typed: > Windows Vista Home Premium,laptop Toshiba ,procesor Intel Premium Dual 1,6 > GHz, mysz (Microsoft wireless Notebook Optical Mouse 4000 )- wygaszacz > ekranu działa dopiero w momencie odłączenia myszy od portu USB. > Czy tak musi być? Hmm, powenno być ok, może myszka coś
Krzysiek Lange1/1 14 Gru 2008
nie Użytkownik "midab" <midab@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:4AB934A4-2B9F-404F-9654-80FA30B1DF1A@microsoft.com... > Windows Vista Home Premium,laptop Toshiba ,procesor Intel Premium Dual 1,6 > GHz, mysz (Microsoft wireless Notebook Optical Mouse 4000 )- wygaszacz > ekranu > działa dopiero w momencie odłączenia myszy od portu USB. > Czy tak musi być?
?ukasz 'pow3r_s...4/4 14 Gru 2008
Moze zapytaj sie w tej firmie ktora sprzedaje ten soft, pewnie maja jakies kompleksowe rozwiazania, w twom wypadku wydaje się to najlepsze rozwiazanie. Ale SBS powinien ci wystarczyc. Jednak jesli masz o tym mgliste pojecie to moze najpierw ksiazeczka a dopiero potem zakupy. Oszczedziu to durzo nerwow, czasu, pracy i pieniedzy. -- ------------- Daniel Stawicki Specjalista ds.
Kamil1/1 14 Gru 2008
Użytkownik "adam" <adam@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:2E8DC881-6ECD-4894-A0C2-A63FBE35BF57@microsoft.com... > Nawi pracujaca pod winCE nie chce wspolpracowac z Vista. Tzn ten caly > "Centrum obslugi urzadzen z windows mobile" nie widzi tego. > Z drugiej strony vista nie chce zainstalowac Activesync tylko przemadrzale > wymusza to dziadostwo. Co to za idiotyczny
Piotr Palusińs...2/2 13 Gru 2008
Witam, Podczas gry grałem sobie w gre to komputer mi się zawiesił. Strasznie coś długo ładowało. Więc go zresetowałem i teraz mam czarną tapetę i nie da się jej zmienić. Kompozycji też się nie da zmienić. Być może Microsoft moją Viste zaliczył do nielegalnych ale ona jest legalna. LIczę na pomoc. Pozdrawiam.
pablitos21/1 13 Gru 2008
W sieci lokalnej czesc komputerow znajduje sie w grupie roboczej Mshome i w grupie A. Jesli wejdzie sie do Moje miejsca sieciowe (windows xp) lub otoczenie sieciowe (windows 9x) na komputerze z grupy Mshome to mozna przegladac zawartosc komputerow z tej grupy. W Microsoft Windows Network jest tylko grupa Mshome. Grupa A zniknela. Jesli wejdzie sie do Moje miejsca sieciowe
kmark2/2 12 Gru 2008
Witam a nie wystarczy we właściwościach ikony skrótu ustawić wielkość okna na zmaksymalizowane pzdr DG
kmark8/8 11 Gru 2008
In news:ukjAVWjWJHA.1188@TK2MSFTNGP05.phx.gbl, *kmark* <markotar@go2.pl> typed: > Witam ! > Temat ten przewijał się już w tej grupie, ostatni raz we wrześniu br. > Powracam jednak do niego, ponieważ nie mogę sobie z tym problemem > poradzić. Czytałem i korzystałem z porady Mistrza Piotra zamieszczonej tu: > http://www.man.lodz.pl/LISTY/WINNT/2008/05/0569.html > Jednakże efekt jest taki,
Michal Kawecki3/3 11 Gru 2008
Dnia Wed, 10 Dec 2008 10:35:03 -0800, Przeniesienie XP ina inna napisał(a): > Przeniosłem Windowsa XP na inną partycję chcąc na C: zainstalować Vistę. Po > przeniesieniu XP wszystko działało do czasu, aż nie sformatowałem dysku C:. > Po zainstalowaniu Visty, uporałem się z problemem bootowania i wszystko > działa, ale Windows XP zatrzymuje się teraz przy okienku "zapraszamy". >
pawel5001/1 10 Gru 2008
Vista sp1 32 brak plytki
Czarek4/4 10 Gru 2008
Witam, Mam problem z firewallem. Bokuje on dostęp do połączń sieciowych. Po kliknięciu na ikonę otrzymuje natpujący komunikat: ?Nie mozna wywietlić ustawień Zapory systemu Windows, ponieważ skojarzona usługa nie jest uruchomiona. Czy chcesz uruchomić usługę Windows firewall/internet connection Sharing (ICS)? Po wybraniu opcji "tak", wyskakuje kolejny komunikat: "System
Daniel Stawicki1/1 10 Gru 2008
Active sync dziala tylko z Windows XP. Na Vista tego nie zainstalujesz. Moze jakis dual boot. -- ------------- Daniel Stawicki Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na mój adres email. Zapytania takie pozostaną bez odpowiedzi, gdyż adres ten nie jest monitorowany.
Piotr Palusińs...20/20 10 Gru 2008
zniknął mi podgląd plików ze np jak mam w katalogu jakieś filmy to pokazywała mi się tam jakaś wybrana scena z tego filmu zamiast pustej ikonki z logo allplayer i teraz tego nie ma ostatnio nie ściągałem jakiś nowych kodeków żeby mi się coś pozmieniało,w ustawieniach folderów jest zaznaczone żeby pokazywał ten podgląd ale i tak nie ma, ma ktoś jakieś pomysły,co może być przyczyna.
Michal Kawecki2/2 09 Gru 2008
Witam, Czy w outlook expres jest możliwość na stałe dodania adresu do kopi ukrytych?
Daniel Stawicki4/4 08 Gru 2008
Witam od kilku dni mam dziwną sytuacje w/w modem na ekspres card przerywa polaczenie z internetem.Objaw jest taki ze aplikacja wskazuje na to iz polaczenie jest natomiast na ikonie pol. znika globus oznaczajacy polaczenie z internetem natomiast ikona (dwa monitorki)jest.Test :pingu: z wiersza polecen wskazuje iz dane sa wysłane natomiast nie sa odbierane.Objaw ten nastepuje w roznym
Michal Kawecki4/4 08 Gru 2008
Czy zna ktos wersje portable komunikatora GG uruchamiana z pendrajwa, ktory nie tworzy zadnych plikow na komputerze? Znalazlem przez google chyba z 10 wersji, ale kazda z nich tworzyla swoja strukture folderow i plikow na dysku komputera. A ja nie chce w kazdej kafejce internetowej i u znajomych zostawiac po sobie smieci. Metrampaz
akohoro2/2 07 Gru 2008
Mój komputer widzi inny w sieci lokalnej nie mogę się jednak dostać na dokumenty udostępnione ponieważ woła loginu i hasła, którego nie znam. Pisze mi, że nie mam uprawnień. Jak to zmienić?
Kamil2/2 06 Gru 2008
Witam Widzę że na grupy dotnet ani na developer nikt tutaj nie zagląda więc piszę tutaj. Miałem Visual Studio Express, zakupiłem wersję Pro. Odinstalowałem Express, zainstalowałem Pro i nie działa kreator do źródeł danych, nie ma żadnego konkretnego komunikatu tylko coś w rodzaju assembly error. Czy ktos ma jakiś pomysł? pozdrawiam Kamil
pawel5001/1 06 Gru 2008
Windows Vista 32 sp1 WINDOWS COULD NOT SEARCH FOR NEW UPDATES code 80244019
slawek3/3 05 Gru 2008
Oczywiscie ze to dziala. -- ------------- Daniel Stawicki Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na mój adres email. Zapytania takie pozostaną bez odpowiedzi, gdyż adres ten nie jest monitorowany. // Użytkownik "slawek" <human@site.pl> napisał w wiadomości
Wiciu20073/3 05 Gru 2008
In news:97D9B179-E207-4DF3-965B-A0CDBA1DD79E@microsoft.com, *Wiciu2007* <Wiciu2007@discussions.microsoft.com> typed: > Mam problem z moim niemieckim XP > Ustawilem język polski programisty wszędzie gdzie bylo można. > Jednak jest jeden klopot. Nie wchodzi litera ł. > Co gorzej w ostatnim czasie przy kombinacji klawiszy > prawy alt+L system się zawiesza. > Kiedyś ten bląd zniknol. Ale nie
Kamil1/1 05 Gru 2008
Użytkownik <ghunterpl@gmail.com> napisał w wiadomości news:41679a37-7f8a-4872-bb82-a84e82dc557f@40g2000prx.googlegroups.com... > Witam. > Zakupiłem laptopa, niestety z kluczem do niemieckiego windowsa- sprzęt > z Niemiec. > Czy będzie ten klucz pasował do polskiej wersji systemu? Nie Jeżeli nawet będzie pasował - korzystanie z takiego windows będzie nielegalne. Windows w wersji
Piotr Palusińs...1/1 05 Gru 2008
In news:41679a37-7f8a-4872-bb82-a84e82dc557f@40g2000prx.googlegroups.com, *Użytkownik* <ghunterpl@gmail.com> typed: > Witam. > Zakupiłem laptopa, niestety z kluczem do niemieckiego windowsa- sprzęt > z Niemiec. > Czy będzie ten klucz pasował do polskiej wersji systemu? Nie, chociaz są tacy co twiredzą, że tak. -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP Shell/User] https://mvp.support.
Michal Kawecki1/1 05 Gru 2008
Dnia Thu, 4 Dec 2008 05:31:01 -0800, Michał K napisał(a): > Kupiłem router bezprzewodowy Linksys W200G. Postawiłem na tym Neostradę. Na > kompie stacjonarnym, połączonym przez kabel net śmiga. Laptop wykrywa sieć > bezprzewodową, sygnał jest znakomity, w momencie wpisania klucza sieciowego > internet na laptopie też działa. Jednakże przy ponownym uruchomieniu sieć > jest "widziana"
Mark4/4 05 Gru 2008
Witam. Mam taki byc może głupi problem. Otóż: nie mogę wpisac w żaden program małej litery Ć. Z Wordem to akurat najmniejszy problem bo mi poprawi. Przeczytałem w Komputer ŚWIECIE, że może byc to problem z programem ATI Control Center. Czy mógłby mi ktoś w jakiś sposób pomóc? Poniżej zamieszczam informacje o moim komputerze: Laptop ASUS X50Zseries CPU: Athlon 64 QL62 Memory 2 GB
safe10/10 04 Gru 2008
Użytkownik "safe" <safe@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:4F44B6FB-3505-4CB0-81B1-B32F3FF919BC@microsoft.com... > Mam problem ze zrealizowaniem połączenia VPN. Mam dwa komputery Win Vista > Ultimate 32 bit i Win Vista Ultimate 64 bit. Ten ostatni ustawiam jak > serwer > (nowe połączenie oczekujące itd), a drugi jako klienta (połącz z miejscem > pracy itd). Wszystko
Piotr Palusińs...3/3 04 Gru 2008
In news:11A3F3E3-961B-4A67-AD43-83527313DE24@microsoft.com, *xxxxx* <xxxxx@discussions.microsoft.com> typed: > Jesli nabylem laptopa w USA z systemem operacyjnym Windows Vista po > angielsku, czy mozliwe jest wgranie pliku spolszczajacego komendy systemu. Windows Update - pobierz LIP jeśli masz Viste Ultimate. -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP Shell/User] https://mvp.support.
Piotr Palusińs...1/1 04 Gru 2008
In news:6FB2000C-6054-470E-838B-1D7D3E34567D@microsoft.com, *Michał K* <Michal K@discussions.microsoft.com> typed: > Kupiłem router bezprzewodowy Linksys W200G. Postawiłem na tym Neostradę. > Na kompie stacjonarnym, połączonym przez kabel net śmiga. Laptop wykrywa > sieć bezprzewodową, sygnał jest znakomity, w momencie wpisania klucza > sieciowego internet na laptopie też działa. Jednakże
Michał1/1 04 Gru 2008
Witam. Słyszałem opinie wielu osób które mówiły: "Jezu na tym Windows się nie da pracowac", albo "Ten Office jest nienormalny". Powtarzałem więc te opinie, dopóki nie przekonałem się na laboratoriach w szkole, kiedy przyszło mi wstawiac kilkanaście sekcji. Na Office 2007 pracuje się całkiem wygodnie, choc szkoda ze nie ma opcji wyboru menu klasycznego. Co do Windows Vista, to
Piotr Palusińs...2/2 04 Gru 2008
Właśnie miałem DUŻE problemy z Windows Mail z systemu MS Vista. Dlaczego duże? Bo każde kliknięcie i próba uruchomienia tegoż programu robiła BSOD. A to nie najgorsze - lecz że trochę potrzebnych rzeczy tam sobie leżało - np. listy od współpracowników. Wyczyściłem trochę skrzynki - zebrało się kilkanaście tysięcy e-mail/postów z grup - wyrzuciłem co większe e-maile jakie miałem w
Kamil2/2 03 Gru 2008
Po wejściu w mój komputer i dwukrotnym kliknięciu na partycję c pojawia się okno z informacją "Wybierz program którego chcesz używać do otwarcia tego pliku: Plik: C:\" w żaden sposób nie mogę się dostać na dysk. Bardzo proszę o pomoc
Piotr Palusińs...4/4 03 Gru 2008
Czy z Visty Ultimate mogę system zdołować do XP Pro -- Heel
Daniel Stawicki4/4 02 Gru 2008
Poczta Microsoft Windows Live jest ślicznie zablokowana przez dnsrbl - wystarczy lama-administrator - i mamy gwarancję że listy nie będą dochodzić. Ślicznie. I co szanowny Microsoft w tej sprawie? Będzie działać poczta - czy też można spokojnie zacząć kupować papierowe pocztówki? (Sławek) Co do szczegółów - taki kwiatek z http://www.robtex.com/ip/65.55.116.17.html LISTED IN
Daniel Stawicki2/2 02 Gru 2008
Użytkownik "Zbyszek Chrzanowski" <zbyszekch@ad.delta.com.pl> napisał w wiadomości news:8D1C904C-0ECB-4A44-86C3-724E8E05C6D2@microsoft.com... > Szanowny Panie, Szanowny kolego, proszę wpisać ip serwera mailowego Microsoftu w www.robtex.com - i sprawa będzie jasna. slawek
slawek5/5 01 Gru 2008
Dostaję taki kwiatek i trochę nie wiem co z tym robić - i czy coś robić trzeba? TIA ----- The following addresses had permanent fatal errors ----- <zzz@zzzz.zzz.pl> (reason: 554 Service unavailable; Client host [212.xx.xx.x] blocked using dun.dnsrbl.net) ----- Transcript of session follows ----- ... while talking to uuu.zzz.zzz.pl.: >>> DATA <<< 554 Service
Daniel Stawicki2/2 01 Gru 2008
Witam. Zakupiłem Vista Ultimate SP1 za 30 zł z waszej promocji. Mam odnośnie niej pytanie. Czy tą Vistę mogę aktywować kiedy tylko zechcę (pin jest ważny 365 dni)? Zawsze będzie ważny? Na Tearms and Conditions było tylko your trial will expire after 365 days after instalation. Odnośnie Visty mam ją teraz zainstalowaną i legalnie spolszczoną. Miałem kiedyś pirata i widzę wyraźną
Daniel Stawicki4/4 01 Gru 2008
Sciagnalem to narzedzie ... ale nie moge tego zainstalowac... akceptuje te wszystkie regulaminy.. pokazuje sie takie okno http://img341.imageshack.us/my.php?image=94941015de5.jpg a po chwili takie http://img505.imageshack.us/my.php?image=22973898vy9.jpg obrazki zapozyczylem z innego forum na ktorym byl poruszony ten problem ... mam Viste
Andrzej Szewcza...3/3 01 Gru 2008
Witam Mam problem z DHCP w komputerze (tak domniemam). mam podzielony internet z routera (D-Link). przydzielony zakres na Statyczne IP i przydzielony zakres na DHCP - ze względu na kilka notebooków w sieci. Podłączam się z notebookiem ( w którym jest automatycznie wykrywanie ustawień IP) i nie mogę dopiąć się do sieci - ograniczona łączność lub brak dostępu. Jeśli przypiszę w
msnews1/1 01 Gru 2008
Proponuje wyczyscic baze danych programu Windows Media Center i Windows Media Player. W tym celu prosze wejsc do menu Start, w pole "Rozpocznij wyszukiwanie" lub w pole "Otworz", uzyskane po kliknieciu "Uruchom", prosze wpisac/wkleic: %LOCALAPPDATA%\Microsoft\Media Player potwierdzic klawiszem Enter, a nastepnie usunac wszystkie pliki w folderze. Jesli pojawi sie blad odmowy dostepu,