Proporcjonalna czcionka Temat: Win7 - dziwne niezidentyfikowane konto i tego typu rzeczy
Autor: Antoś Data: 13 Paź 2010
Odwołania:
Witam. Od kilku dni walczę z Win 7 Pro i wciąż mam problem. Ale od początku: Gdy włączam komputer zamiast ekranu powitalnego (z kontami wszystkich userów) dostaję informację, że logowanie się nie powiodło. Po kliknięciu przycisku OK od razu daje mi możliwość do logowania się do konta admina. Mogę się doń bez problemu logować. Jednak gdy się tam nie zaloguję i kliknę "Przełącz użytkownika" pokazuje mi profile wszystkich użytkowników. Czyli admina (o to nie mam pretensji) oraz profil o nazwie "Inny użytkownik" (takiego profilu nie zakładałem). Co ciekawe, zamiast ikonki pokazuje mi tylko pustą ramkę. Przy tym profilu "Inny użytkownik" mam do wypełnienia dwa pola: nazwę użytkownika i hasło. Oczywiście, jako, że nie wiem, co to za profil, nie znam ani jednego ani drugiego. Kolejną ciekawostką jest fakt, że na ekranie powitalnym nie widzę konta użytkownika, które założyłem. Jest tam tylko widoczne założone przeze mnie konto admina. Gdy się zaloguję na admina i wejdę do panelu sterowania i opcji z ustawianiem kont użytykowników, to widzę tam konto admina (które założyłem), konto użytkownika (które też założyłem) oraz standardowe wyłączone konto gościa. Nie widzę tam natomiast tego tajemniczego konta "Inny użytkownik", które pojawia mi się na ekranie powitalnym. Nie wiem zatem, jak usunąć konto "Inny użytkownik" i jak spowodować, by konto użytkownika, które założyłem (i z którym jest wszystko w porządku, jest włączone) pojawiło się na ekranie powitalnym. Ktoś ma jakikolwiek pomysł?