Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Win XP inny kontroler dyskowy
Autor: Krzysiek Data: 12 Lip 2010
Odwołania: 1
Gdybyś podał więcej informacji o zainstalowanym kontrolerze oraz płycie głównej to można coś bardziej konkretnego napisać. Nie wiem, czy uda się uruchomić system stary. Pozostaje pytanie, czy kontroler, który kupiłeś coś takiego dla XP obsługuje? Co na to instrukcja? W biosie może być konieczne włączenie: Boot Other Device. Przy tych cenach płyt głównych kupiłbym nową płytę główną, bo nie możesz być pewnym czy ta płyta będzie działała stabilnie.
Krzysztof Paciejewski
Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na mój adres email. Zapytania takie pozostaną bez odpowiedzi, gdyż adres ten nie jest monitorowany. // Użytkownik "slawekk" <slawekk@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości grup dyskusyjnych:B37246E5-091C-487D-A3C1-FDA0F0A91146@microsoft.com...
> Witam. Padł kontroler Sata na płycie głównej. Podłączyłem kontroler PCI > tylko > nie bardzo wiem jak zmienić sterownik w systemie. Czy jest w ogóle możliwa > wymiana sterownika dyskowego na inny typ i uruchomienie systemu ze starego > dysku. Mam dostęp do dysku po wybraniu opcji naprawy z instalatora. > Strownik > podaję z dyskietki. > > Z góry dziękuję za odpowiedź. > Pozdrawiam >