Proporcjonalna czcionka Temat: Win 7 - zmiana daty a problem z dostępem do sieci
Autor: szerszen Data: 28 Lip 2011
Odwołania:
zaobserwowałem dziwny objaw w win7 64bit pro, otóż jeśli mu się cofnie datę, to mniej więcej po godzinie czasu traci połączenie z siecią. Testowane na wifi i kablu przy czym objawy delikatnie różnią się od siebie. trudno mi wyczuć moment i co się wtedy dzieje, bo komputer pozostawiałem sam sobie, ale objawy są takie. wifi - nie ma internetu, na inną workstacje mogę się dostać, do niego mogę się dostać, zatem lokalna sieć działa, nie mogę zalogować się na serwer kabel - tutaj w ogóle wykazuje stan "kabel sieciowy odłączony", co jakiś czas mignie włączone, tak jakby próbowało się łączyć w obu wypadkach przywrócenie daty niczego nie zmienia, trzeba wyłączyć i włączyć kartę sieciową, lub po prostu zrobić restart w przypadku braku sieci na kablu, jak w tym samym czasie włączę wifi, internet i sieć działa po wifi, jak je wyłączę, zanika karta sieciowa zwykłą, będzie jutro wymieniona, ale po początkowym entuzjazmie, że udało się usterkę namierzyć, okazuje się, że sprawa przynajmniej w części powiązana jest z windą ma ktoś jakieś pomysły co do za diabelstwo i jak się go pozbyć?