Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Stan wstrzymania
Autor: Michal Kawecki Data: 19 Wrz 2010
Odwołania: 1 2 3
Dnia Sun, 19 Sep 2010 12:12:18 +0200, Bogdan napisał(a):
> Użytkownik "Michal Kawecki" <kkwinto@o2.px> napisał w wiadomości grup
>> Czy po wyjściu ze stanu uśpienia karta pobiera poprawny adres IP z >> serwera DHCP (czyli zapewne z routera)? Sprawdź, czy pomoże wykonanie >> polecenia ipconfig /renew w okienku cmd.exe uruchomionym prawoklikiem >> "jako administrator". Jeśli tak, to obejściem Twojego problemu będzie >> zapięcie tego polecenia w Harmonogramie Zadań.
> > Karta nie pobiera adresu IP z routera, gdyż- jak pisałem- brak jest > połączenia z siecią. System nie próbuje zainicjować połączenia pomimo, że > sieć jest dostępna i widoczna na liście sieci. Po wybraniu sieci i wydaniu > polecenia "Połącz" nie udaje się nawiązać połączenia. Otwiera się okno > "Połącz z siecią" z informacją, że system Windows nie mógł nawiązać > połączenia z siecią XXXXXXXX i dopiero kliknięcie na łącze "Rozwiązywanie > problemów", umieszczone na tym oknie, przynosi rezultat. > Odnośnie Twojej rady.Po wykonaniu polecenia ipcofig /all otrzymuję: > C:\Windows\system32>ipconfig /all > Konfiguracja IP systemu Windows > Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Bogdan-laptop > Sufiks podstawowej domeny DNS . . : > Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy > Routing IP włączony . . . . . . . : Nie > Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie > > Karta bezprzewodowej sieci LAN Moje połączenie: > > Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony > Sufiks DNS konkretnego połączenia : > Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8191SE Wireless LAN > 802.11n PCI-E NIC > Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 70-1A-04-FB-6B-C3 > DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak > Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak > > po wykonaniu ipconfig /renew otrzymuję: > > C:\Windows\system32>ipconfig /renew > Konfiguracja IP systemu Windows > Nie można przeprowadzić żadnej operacji na karcie Moje połączenie, ponieważ > nośnik/kabel > tej karty jest odłączony. > Nie można przeprowadzić żadnej operacji na karcie Połączenie kablem, > ponieważ nośnik/kabel > tej karty jest odłączony. > > "Moje połączenie" to połączenie przez kartę bezprzewodową. Nie próbowałem > czy tak samo dzieje się przy połączeniu po kablu. > P.S Próbowałem wyłączyć router. Po ponownym włączeniu routera na liście, > przy mojej sieci pojawił się komunikat "łączenie", ale trwało to moment i > połączenie nie zostało nawiązane > Pozdrawiam Bogdan
Problem z tą konkretną kartą Realteka w systemie Windows 7 pojawia się na wielu grupach. Nie znalazłem rozwiązania poza poradą, aby uaktualnić sterownik karty oraz BIOS płyty głównej, a także przełączyć kartę WiFi w tryb wysokiej wydajności (innymi słowy, wyłączyć zarządzanie energią). Ponoć pomaga.
M. /odpowiadając na priv zmień px na pl/