Proporcjonalna czcionka Temat: Pasek zadań w Win XP
Autor: blazejszy Data: 31 Sty 2009
Odwołania:
Problem dotyczy paska START w Windows XP Pro SP3, a konkretnie obszaru "tray". Mimo wielu prób po restarcie nie pojawiają się tam ikony - oprócz "okienek" symbolizujących połączenie internetowe oraz "lupa" Windows Search. Poza tym podczas uruchamiania się komputera widać wyraźnie, że komputera czeka parę sekund, po czym zaczyna ładować ikonki z traya (raczej nie same programy, bo antywirus się załadował wcześniej - widać to po wyskakującym na krótko przy starcie "ekranie powitalnym"). Poza tym komputer działa normalnie. Nie mam żadnych udziwnień - standardowe ustawienia Windows, bardzo mało programów w autostracie. Mam wszystkie aktualizacje, zrobiłem porządek CCleaner'em, Auslogics Registry Defrag oraz systemowym defragmentatorem. Użyłem programu TaskbarRepairToolPlus! - pomaga, tzn. pojawiają sie wszystkie ikonki, ale po restarcie jest znowu to samo... Przy okazji - chyba równocześnie przestała mi działać kombinacja klawiszy Alt+Tab pozwalająca na "przeskakiwanie po okienkach". Można to jakoś naprawić?