Proporcjonalna czcionka Temat: Niepowodzenie - opcje zabezpiecz eń
Autor: stachuuu Data: 10 Wrz 2010
Odwołania:
Witam Wszystkich Mam zainstalowany oryginalny system Windows Vista Ultimate Box zainstalowany w wersji 64 bitowej. Problem nr.1 i przyczyna powstania problemu: Gdy pracuję dłużej na laptopie to wyciągam baterie z przyczyn oczywistych aby przedłużyć jej żywotność. Właśnie w chwili w której kończyłem pracę na laptopie nie miałem bateri system normalnie się wyłanczał niestety przechodząc z kanapy do stołu aby odłożyć kompa kabel zasilania wyskoczył i komp się wyłączył w trakcie zamykania. Na drugi dzień gdy chciałem włączyć kompa nie chciał odpalić i zawisł na napisie Zapraszamy!, myślałem, że może aktualizacja windy wskoczyła więc go tak zostawiłem po ok 30min. sytuacja wyglądała tak samo więc go wyłączyłem. Ponowe uruchomienie zawisło w tym samym momęcie. Więc wszedłem w trym awaryjny i włączyłem CCleanera wyrzucając 2 błędy z rozpędu nie zrobiłem kopi zapasowej. Po restarcie wyskoczył komunikat: Logowanie usługi Usługa profilów użytkowników nie powiodło się. Nie można załadować profilu użytkownika. Więc utworzyłem nowego użytkownika i postąpiłem według tych wskazówek http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Fix-a-corrupted-user-profile z tym że plików ntuser.dat ntuser.dat.log ntuser.ini nie miałem zamiast nich miałem: ntuser.dat.LOG1 ntuser.dat.LOG2 i właśnie bez nich kopiowałem co więcej pod koniec nie chciał mi chyba 2 czy 3 plików skopiować związanych z zabezpieczeniem które wyskakiwały jako krzaczki jak np. !$%#@(%$ itp. Problem nr.2 Nastał po rozwiązaniu nr1 mianowicie odzyskałem wszystkie dokumenty zapisane w pierwotnym profilu i niby wszystko jest jak z przed problemu ale zaraz gdy kończy się uruchamianie nowego profilu jaka kolwiek czynność powoduje obciążenie CPU i zwis windy nawet takie proste jak kliknięcie menu start lub explorera bądź firefox'a itd. zwis i czasem czarny ekran a w oknach (brak odpowiedzi) Komunikat jaki wyskakuje notorycznie przed to: Proces logowania nie może utworzyć okna dialogowego opcji zabezpieczeń. Niepowodzenie - opcje zabezpieczeń I teraz sam już nie wiem jak ugryź ten problem nr.2 i go rozwiązać dla tego zwracam się z prośbą o pomoc. Opisałem problem nr.1 żeby naświetlić komuś kto zna się liepiej na viście przycznyę powstania problemu nr.2 gdyż zauważyłem w wyszukiwarce że komunikat z problemu nr2. jest zbyt ogólny i może oznaczać wiele różnych rzeczy. Acha bym zapomniał system chodzi odpalony awaryjnie bez żadnych problemów nawet z obsługą sieci nie wiasza się i nie muli podejrzewam więc że to dalej będzie powiązane z profilem użytkowników. Specyfikacja Laptopa: model - HP Pavilion dv7 1050ea Intel Core2Duo 2,4 CPU P8600 Pamięć Ram 4GB Grafika GF 9600 GT Z góry wielkie dzięki