grzezale3/3 14 Maj 2010
CZy mogę usuną spokojnie katalog Windows old? Zajmuje on sporo mijsca a jak Win 7 jest na nowo instalowany to może ten folder jest zbedny.
Piotr Palusińs...2/2 14 Maj 2010
Witam, Dostarczony z komputerem Dell preinstalowany Windows XP Porf.SP3 nie posiada zainstalowanej usługi "Czas systemowy Windows" co skutkuje brakiem możliwości synchronizacji czasu. Przy próbie ręcznej synchronizacji występuje komunikat: "Wystąpił błąd podczas uzyskiwania stanu ostatniej synchronizacji. Serwer RPC jest niedostępny." PROSZĘ o informację jak doinstalować tę usługę do
Jacech11/11 14 Maj 2010
Od jakiegos czasu borykam sie z problemem, na który nie mogę wygooglać odpowiedzi. Otóż: po każdorazowym zamknięciu pokrywy laptopa (skutek jej zamknięcia od zawsze mam ustawione na "wstrzymaj") i jej otwarciu tracę połączenie z internetem (stałe łącze z kablówki). Jedynym lekarstwem na to jest reset karty sieciowej. I tak na okrągło. Sterowniki karty sieciowej aktualne. Przy
Piotr Palusińs...2/2 13 Maj 2010
Jak zlikwidować okienko do logowania użytkownika? Jest ono nie potrzebne. System powinien od razu sie ładować.
IDKrzych2/2 13 Maj 2010
Witam, Mam problem z Win 7 Premium Post: Czy da się odblokować dostęp do wszystkich plików na komputerze? Pozdrawiam,
ssk7/7 13 Maj 2010
Wersja Japońska windows xp nie pozwala otwierać dokumentów (doc, pdf) zawierających w nazwie polskie znaki np. ł, ć itp. Podaję przykład: Jak Pan Yoshi próbuje otworzyć plik PDF a on jest zapisany z nazwą pliku w języku polskim to wyskakuje komunikat po Japońsku. W tłumaczeniu na ang. ? diferent format? Or ?Pdf file is broken? Taka sama sytuacja pojawia się w pliku MS Word
IDKrzych1/1 13 Maj 2010
Różne już rzeczy toleruję tego cuda .. (choć uparte częste "odzyskiwanie" jakiś postów z grupy - pomimo tego, że nie zawiesza sie jest dla mnie niezrozumiałe i wkurzające ---- nic to .... nie o tym chciałem ;( ) ale właśnie wysłałem pocztą załącznik w postaci pliku txt ... jakież jest moje zdziwienie, że załącznik "w środku" został zmodyfikowany !! połamano mu wiersze po 77 znakach
Andrzej1/1 13 Maj 2010
Jak wyłączyć diagnostykę pamięci w Windows Vista? Przy pierwszym uruchomieniu była informacja, że przy następnym zalogowaniu do systemu zostaną wyświetlone wyniki sprawdzenia - po ponownym włączeniu żadne wyniki się nie wyświetliły. Od tego czasu przy każdym uruchomieniu komputera X czasu tracę na diagnostykę pamięci, z której i tak nic nie mam (bo nie widzę wyników). Czy ktoś wie jak
Piotr Palusińs...8/8 12 Maj 2010
win 7 jak zmienić folder docelowy do zapisywania plików z dysku C na d lub E Win 7 x64 home premium
v52krzp2/2 12 Maj 2010
Witam W jaki sposób w Microsoft Wordzie mozna ustawić zamiane cudzysłówu prostego na drukarski? W opcjach autokorekty jest juz to ustawione ale mimo wszystko nie działa. Pozdrawiam
Piotr Palusińs...3/3 11 Maj 2010
Windows 7 problem z przywracaniem opcji folderów, jak można to zrobić?
Piotr Palusińs...2/2 11 Maj 2010
Witam, Mam problem z Win & Prem. Post: Mam problem z Win 7 Premium . Nie działa dodatek lupa. Pozdrawiam,
Piotr Palusińs...2/2 11 Maj 2010
Nie można usunąć ikon gier w postaci explorera w Win 7 Home Premium. W menu start są 2 IE8
Marcin1/1 11 Maj 2010
Problem z Win 7 Pro i Win XP w sieci lokalnej. W trakcie pracy reszta komputerów która jest w sieci nie może sie połączyć miedzy sobą. Jest to Win XP (3) a Win 7 (1). Zacierana jest komunikacja miedzy nimi.
Michal Kawecki4/4 11 Maj 2010
WItam. Chcę 7-kę. Zainstalowałem doradcę uaktualnienia ale podczas instalu WET mam komunikat; "Setup cannot update your XP because the language installed on yory system is different from the update language" Co mam dalej zrobić?
Łukasz5/5 10 Maj 2010
Witam, Mam problem z kartą dźwiękową na Win 7 Professional 64 bity. Karta dźwiękowa Creative. Sterowniki podpisane przez Microsoft. Problem z dźwiękiem występuje przy 4G pamięci RAM. Po odjęciu 1G pamięci problem nie pojawia się. Pozdrawiam,
Daniel Stawicki2/2 10 Maj 2010
Problem z Windows 7. W dzienniku zdarzeń pojawia sie komunikat: SYSTEM RESTORE.
pawel50020/20 10 Maj 2010
Witam Klikam prawym przyciskiem myszy na pulpit. Daje nowy folder i niestety nic sie nie dzieje. Prosze o pomoc ekspertów
Robert1/1 10 Maj 2010
Problem z Windows 7. W dzienniku zdarzeń pojawia sie komunikat: SYSTEM RESTORE.
Piotr Palusińs...3/3 10 Maj 2010
Witam Posiadam win 7 home premium. Przy każdorazowym włączaniu komputera pokazuje mi się okno o wydajności systwmu, przydzielaniu pamięci wirtualnej oraz o wydajności systemu. Niestety po każdorazowym kliknięciu zmień i zamknięciu systemu i ponownym uruchomieniu komunikat pojawia się ponownie. Co zrobić aby komunikat nie pojawiał się już więcej ? Zbigniew Kubaczka
Krzysiek2/2 10 Maj 2010
Windows Media Centre się zacina po uśpieniu komputera i źle działa. Win 7 Home Prem
nntp@microsoft....1/1 10 Maj 2010
Co się dzieje? Ta wiadomość ma na celu poinformowanie, że firma Microsoft wkrótce przestanie obsługiwać grupy dyskusyjne i rozpocznie przenoszenie użytkowników na fora firmy Microsoft. Dlaczego? Jak wiadomo, grupy dyskusyjne istnieją już od wielu lat. Jednak ruch w obrębie grup dyskusyjnych firmy Microsoft od kilku lat systematycznie traci intensywność, a klienci i uczestnicy coraz
Piotr Palusińs...8/8 08 Maj 2010
Witam kiedy wchodze na ta strone http://www.microsoft.com/downloads/thankyou.aspx?familyId=50dff28b-8e0e-4b15-99a1-0d7b9ff3b795&displayLang=pl powinno wyskoczyc mi okienko z pobieraniem a niestety po chwili wyskakuje infomracja nie udalo sie nawiazac polaczenia. I tak samo kiedy jestem na stronie http://www.microsoft.com/downloads/exeValidation.
Piotr Palusińs...23/23 08 Maj 2010
Wyskakuje mi wlasnie taki blad jak w temacie. Prosze o pomoc i indywidualne podejscie do mojej osoby :)
pawel5001/1 08 Maj 2010
Witam taki blad jak w temacie wyskakuje mi kiedy uruchamiam komputer. .Net Runtime Optimization Service+zatrzymano dzialanie i zamknieto poprawne dzialanie aplikcaji zostałlo zamkniete z powodu problemu.
pawel5005/5 07 Maj 2010
To wyskakuje mi kiedy probuje sciagnac aktualizacje do kompa. Moj temat jest kontynuacja tego http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.pl.windows&tid=d790bde5-6a00-435c-a6c7-e0c9894f0d5c&cat=&lang=&cr=&sloc=&p=1 Niestety moje odpowiedzi nie sa publikowane, nie wiem dlaczegon i dlatego jestem zmuszony utworzyc tak jakby nowy watek. Prosze czy
Piotr Palusińs...3/3 07 Maj 2010
Jak zabezpieczyć się przed usuwaniem plików w Windows 7 Home Prem, gdy jeden pod drugim jest zapisany i ten drugi zaznacza się bezwiednie.
Piotr Palusińs...3/3 07 Maj 2010
We wszystkich aplikacjach (również w notatniku systemowym) nie ma możliwości wpisania literki "ś"
Jacek1/1 07 Maj 2010
Windows 7 Ultimate, problem ze zmiana typu sieci w centrum zarządzania siecią.
Jacek1/1 07 Maj 2010
Windows 7 Ultimate, problem ze zmiana typu sieci w centrum zarządzania siecią.
Piotr Palusińs...13/13 07 Maj 2010
Witam chcialbym zainstalowac Win7 na komputerach z: - celeron 2GHz, SiS650 (laptop CA7000), grafika zintegrowana SiS650 - celeron 2,26GHz, Intel i845G, grafika zintegrowana Intel82845G aktualne systemy sa starsze niz XP wiec Win7UpgradeAdvisor nie dziala czy Win7 zainstaluje sie i bedzie dzialal prawidlowo? z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam Pawel
Michal Kawecki3/3 07 Maj 2010
Od pewnego czasu mój Win7 przestał automatycznie rozpoznawać dyski zewnętrzne podłączane przez USB. Dyski (4 różne). Dysk fizycznie jest widoczny (jako sprzęt) ale brak mu przypisania litery w systemie. Po przypisaniu litery ręcznie (narzędziem Zarządzanie Dyskami) dysk jest widoczny i funkcjonuje prawidłowo. Zna ktoś rozwiązanie?
Michal Kawecki3/3 07 Maj 2010
Witam Posiadam na komputerze stacjonarnym win 7 pro, który połączony jest z laptopem na którym zainstalowana jest win vista home p. Połączyłem te dwa komputery w sieć i chciałem udostępnić pliki z laptopa na komputerze stacjonarnym z hasłem. Przeprowadzałem połączenie jednakże kiedy poprzez połączenie sieciowe wchodzę do laptopa i jedynie mogę odczytywać pliki nie mogę natomiast
Jurek W4/4 06 Maj 2010
Witam kupiłem właśnie nowego laptopa z win 7 home premium. Jestem przed 1 uruchomieniem komputera. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób utworzyć partycję na dysku. Podrawiam Jaroslaw Wangler
Piotr Palusińs...2/2 06 Maj 2010
Witam Mam problem z win 7 home premium. W opcjach kont urzytkownika poprzez pasek kontroli urzytkownika ustawiam pasek kontroli na dole i klikam ok. po sprawdzeniu po chwili okazuje się iż pasek wrócił do poprzedniego stanu. Jak ustawić pasek kontroli aby został we wskazanej pozucji ? Pozdrawiam Jerzy J
Piotr Palusińs...17/17 06 Maj 2010
Sa komputery z XP Pro oraz HOME, plus najnowsze SP oraz uaktualnienia. Na każdym kompie jest jedno konto z uprawnieniami administratora zabezpieczone hasłem oraz jedno konto z ograniczeniami bez hasla. Użytkownik konta z ograniczeniami wykorzystująć komendę: at 00:00 /interactive cmd.exe uzyskuje uprawnienia systemowe i w ten sposób przejmuję pełną kontrolę nad komputerem. Pytanie: w
v52krzp5/5 06 Maj 2010
Błędy w dzienniku zdarzeń. Kilkadziesiąt numerów. Jak się ich pozbyć.
Michal Kawecki3/3 05 Maj 2010
nie ma komunikatu oceny wydajności pojawia sie błąd w systemie 64 bit (w systemie 32 bitowym nie było tego problemu)
Piotr Palusińs...2/2 05 Maj 2010
Witam Posiadam windows 7 home premium , niestety podczas próby włączenia Internet explorer 8 czyli kliknięciu czy to na ikone na pasku zadań badz pulpicie ie8 nie włącza się. czasem włącza się po chwili. Podczas przeglądania stron ie8 potrafi sam się wyłączyć. Pozdrawiam Krzysztof W.
przy dźwięki, domyślne urządzenie komunikacyjne zakładka komunikacja jak win 7 rozpoznaje który program wykonuje połączenie telefoniczne, czy jeśli jest więcej programów do komunikacji telefonicznej czy da sie konfigurować który program ma być domyślny komputer domowy
Po włączeniu kompa pokazuje mi się okno ładowania Installera Windowsa ; ładuje się i w pewnym momencie zatrzymuje się i pojawia się okno z treścią : The feature you are trying to use is on a CD-ROM Or Rother removable disk that is not available . Insert the ? Status? disk and click OK. Jest tutaj jeszcze okienko ?Use Source:? a w nim jest ?1? . Wciskam OK. i pokazuje mi się :
v52krzp5/5 05 Maj 2010
Odpowiedź, którą otrzymałem, nie pomogła mi rozwiązać mój problem.Jeszcze raz krótko o moim problemie. Do mojego laptopa z systemem windows vista premium zakupionego we wrześniu 2009 była promocja zakupienia widows 7r Upgrade Kit, który przysłano mi z Republiki Czeskiej, po czym go zainstalowałem. System zajmuje mi obecnie na partycji C prawie 40 Gigabajty, w tym programy jeszcze z visty
v52krzp2/2 05 Maj 2010
Witam, Posiadam laptopa Toshiba satellite u400 z Windows Vista Home Premium preinstalowanym. Laptop pracowa? bez zarzutu jednak ostatnio ci?gle si? zawiesza kilka minut po starcie (pulpit robi si? szary i nie mo?na nic zrobi?). Zainstalowa?em system ponownie i sytuacja nie uleg?a poprawie. W dzienniku zdarze? zar?wno przed instalacj? jak i po pojawia si? b??d WMI Event Id 10. Usuwa?em go
Michal Kawecki2/2 04 Maj 2010
System zawiesza sie po 5 minutach bezczynności. Co zrobić?
nntp@microsoft....1/1 04 Maj 2010
Date 5/4/2010 Starting in early summer 2010, Microsoft will begin progressively closing down the Microsoft public newsgroups to enrich conversations in the rapidly-growing forum platform. This decision is in response to worldwide market trends and evolving customer needs. Microsoft continues to invest in forums to reduce customer effort, consolidate community venues and make it easier for
nntp@microsoft....1/1 04 Maj 2010
Date 5/4/2010 Starting in early summer 2010, Microsoft will begin progressively closing down the Microsoft public newsgroups to enrich conversations in the rapidly-growing forum platform. This decision is in response to worldwide market trends and evolving customer needs. Microsoft continues to invest in forums to reduce customer effort, consolidate community venues and make it easier for
Piotr Palusińs...2/2 04 Maj 2010
Windows 7 Home Premium. W jaki sposób przywrócić ustawienia standardowe z ustawień dla osób słabowidzących?
Piotr Palusińs...3/3 04 Maj 2010
Witam Posiadam Win 7 Wgrałem najnowsze sterowniki do karty graficznej niestety niektóre płyty audio które działają na win xp. nie działają pod win 7 . zmiana napędu również nic nie daje . Nie wiem w czym tkwi problem. Szymon Burian
Seba3/3 04 Maj 2010
Ekran śmierci w Win 7
Seba2/2 04 Maj 2010
Witam Posiadam Windows 7 Home Premium 64bit. Posiadam pamięć RAM 3,5Giga , natomiast Windows 7 HP widzi tylko 3.0Giga. CZy windows 7 ma jakieś ograniczenia ? Pozdrawiam Kamil.w