Zbyszek Chrzano...2/2 01 Cze 2010
Witam, od jakiegoś czasu z niewiadomych przyczyn mam restarty komputera z tzw blue screenem http://mud.pl/nestor/rdbss.JPG kompletnie nie wiem od czego to zależy przeskanowałem komputer antywirusem f-secure z zaktualizowaną bazą wirusów przeskanowałem również add-adware w celu szukania innych szkodników ale niestety nic nie ma system wydaje się być w pełni sprawnym. Komputer
Krzysiek2/2 31 Maj 2010
Witam, Mam problem z Windows 7 Home Premium. Jak wyłączyć zaporę systemową na Windows 7 Home Premium? Pozdrawiam, Łukasz
Krzysiek2/2 31 Maj 2010
Witam, Mam problem z Win 7 Pro Post: Po instalacji Win 7 Pro na Macu pojawia się czarny ekran. System można uruchomić tylko w trybie awaryjnym. Pozdrawiam,
fghj09871/1 31 Maj 2010
system zablokowal ashampo firewall i wszystkie przegladarki -ie,opera mozilla. nastapilo to po instalacji firewall ashampo obecnie dostepnej darmowej wersji 1.20 .po tej instalacji aszampo zawiesil sie wraz z systemem >komunikat ze ,,system go zablokowal,,odinstalow PELNE bez widocznych smieci ashampo firewall nic nie dalo. WYLACZENIE xp firewal bez efektu .przestaly dzialac
Jan Kowalski1/1 31 Maj 2010
Czcionki Clear Type w Windows 7 Home Premium są rozmyte. Szczególnie w IE8. Co zrobić, żeby wszędzie i w systemie i w przeglądarce były jednakowe
Jarek1/1 30 Maj 2010
Przy instalacji programu działającego w starszych wersjach Win w trybie zgodności mam komunikat: Setup is unable to find instalation language in C:\.........\Temp\....\Setup.lid file Chciałbym rozwiązać ten problem, bo bardzo mi zależy mi na zainstalowaniu tego programu. Z instalcją innych programów x86 też mi nie wychodzi.
Piotr Palusińs...3/3 29 Maj 2010
Gdzie w systemie Windows 7 jest możliwość zarządzania programami które są uruchamiane podczas startu systemu? Jak wyłączyć niektóre aplikacje z automatycznego uruchamiania?
Lukasz5/5 29 Maj 2010
Witam, pracuję na Windows 7 Prof. problem jest następujacy - ponieważ nie pracuję na codzień na koncie administratora potrzebuję mieć uprawnienia do konfiguracji sieci i backupu danych. W windowsie XP Prof dodałem siebie do grup Operatorów Konfiguracji Sieci i Operatorów Backupu i wszystko działało. W windowsie 7 zrobiłem tak samo, z tym że podczas chęci zmiany ustawień karty,
PVPN1/1 28 Maj 2010
test
Piotr Palusińs...2/2 28 Maj 2010
win 7 pro zawiesza sie przy każdym uruchomieniu, można włączyć tylko komputer w trybie awaryjnym.
RG3/3 28 Maj 2010
chcę naprawić system xp , stratuje z boot naciskam R i później system pyta o hasło administratora wpisuje a on mi gada że złe , nie wiem co dalej począć
IDKrzych4/4 28 Maj 2010
Lenovo SL500 z Vista Home Premium. Po raz drugi wystąpił n/w problem: przy starcie systemu pojawia się napis Brak pliku BOOTMGR ... Butuję komputer z plyty CD i podglądam partycje. Są dwie primary - C: (wiem też, że tu był instalowany system Windows) i primary active - D:. C: jest z systemem plików 0x12h (NTFS Compaq Setup) D: jest z sytemem plików 0x7h NTFS Zmieniam typ partycji C:
Piotr Palusińs...7/7 28 Maj 2010
Nigdy nie ruszane konto administrator. i miałem pełny dostęp na ?domowym? I ni z gruszki ni z pietruszki ?domowe? zrobiło się gościem z ograniczeniami a administrator nie wpuszcza. Podejrzewałem, że zaznaczając opcję ?nie pokazuj ekranu logowania? wyłączyłem dostęp do kont, ale teraz nie jestem pewien. Sprawdzić nie mogę bo ?control userpasswords2? mnie nie wpuszcza. Zacząłem
Andrew3/3 27 Maj 2010
Moj jedyny dysk twardy, WD 160GB PATA, podzielilem za pomoca Partition Magic na nastepujace partycje (FAT32): C: (Win98se, primary, 14.5GB), * (WinXP, primary, 30.6GB), D: (logical, 11.8GB), E: (logical, 7.6 GB) (unallocated, primary, 87.5 GB). Obydwa systemy operacyjne zainstalowalem tak, ze sa zupelnie niezalezne od siebie. D: zawiera dokumenty, a E: stare backupy, a na ich
Piotr Palusińs...2/2 27 Maj 2010
po aktywacji systemu Windows 7 Home Premium pozostał czarny ekran którego nie można zlikwidować, jak to zrobić?
Piotr Palusińs...4/4 27 Maj 2010
Witam, Mam problem z Win 7 Ultimate Problem z połączeniem sie do Internetu na Win 7 Ultimate. Pozdrawiam,
pawel5009/9 25 Maj 2010
Witam tak jak w temacie interesuje mnie możliwośc zmiany odległości między ikonami, ale nie na pulpicie, bo to potrafię zrobić. Pozdrawiam
RG2/2 25 Maj 2010
Mam win 7 pro. I w PODGLĄDZIE ZDARZEŃ mam bardzo dużo błędów (codziennie pojawiają się nowe): Uruchomienie sesji ?Circular Kernel Context Logger? nie powiodło się z powodu następującego błędu: 0xC0000035 Czym mogą być spowodowane? Dziękuję
Piotr Palusińs...2/2 25 Maj 2010
Problem: Podczas uruchamiania programów systemowych, Win Media Player, Internet Explorer, ściągania plików z Internetu pokazuje się komunikaty o braku uprawnień. Jest 1 konto administratora.
v52krzp3/3 25 Maj 2010
Brak paska zadań i ikon pulpitu w Win XP Prof., dotyczy to również trybu awaryjnego i wszystkich profili uzytkowników, explorer.exe nie daje się uruchomić w medżerze zadań, mimo że plik explorer.exe jest w katalogu \windows !!! Przy uruchamianiu explorer.exe pojawia się komunikat "System Windows nie może odnaleźć pliku C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE". Inne pliki (np. notepad.exe lub regedit.
sierzant1/1 25 Maj 2010
Witam, tez mam ten sam problem. Jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam Piotr "Jadwiga" wrote: > Pan Zbyszek Chrzanowski > Pracuję w systemie Windows XP Home Edition. Od kilku dni, nie wiem z jakiego > powodu, po otwarciu jakiegoś programu np. MS > Outlook lub Word, wyskakuje mi okno: Przelicznik miar, a w tym oknie > komunikat: W pliku MetConv.txt wystąpił błąd. Wyświetl plik MetConv.
Chichotek3/3 24 Maj 2010
Na win 7 starter bardzo często pokazuje się niebieski ekran.
Michal Kawecki13/13 24 Maj 2010
zauważyłem, że przy uruchomieniu systemu występują trzaski, natomiast jak się przejdzie do menadżera urzadzen wyłączy się kartę i włączy ją ponownie problem ustępuje (co prawda do nastepnego uruchomienia, ale zawsze to coś). Czy da się zrobić jakiegoś .bat-a, czy inny skrót, który możnaby umieścić w autostarcie i odpowiadalby za taki powiedzmy restart karty dźwiękowej po włączeniu
Piotr Palusińs...12/12 24 Maj 2010
Mam problem ze znikającym notatnikiem. Pracuje on tylko na pełnym ekranie. Nie mogę go wyświetlić w oknie jak inne aplikacje. Gdy chcę go użyć to znika za lewym górnym rogiem ekranu. Dzieje się to Windowsie XP 32 Home.
Karol K.4/4 23 Maj 2010
Od kilkiunastu dni nie tworzą mi się punkty przywracania w Windows 7. W harmonogramie nic nie ruszałem, wszystko jest ok. Usługa Harmonogram włączona. Co może być przyczyną? Jacek K.
Piotr Palusińs...2/2 21 Maj 2010
win 7 64 bity jak uruchomić klawiaturę niemiecką? instrukcja z z pomocy Windows jest niemożliwa do wykonania ponieważ brak jest wymienionych tam opcji
Michal Kawecki3/3 20 Maj 2010
Czy uaktualnienie do Win 7 trzeba instalować z podstawą czy można zrobić czystą instalacje?
nntp@microsoft....1/1 20 Maj 2010
Co się dzieje? Ta wiadomość ma na celu poinformowanie, że firma Microsoft wkrótce przestanie obsługiwać grupy dyskusyjne i rozpocznie przenoszenie użytkowników na fora firmy Microsoft. Dlaczego? Jak wiadomo, grupy dyskusyjne istnieją już od wielu lat. Jednak ruch w obrębie grup dyskusyjnych firmy Microsoft od kilku lat systematycznie traci intensywność, a klienci i uczestnicy coraz
Piotr Palusińs...2/2 20 Maj 2010
Witam, Mam pytanie odnoście Win 7 Premium Jak otworzyć pasek szybkiego uruchamiania? Jak usunąć ikony z tego paska? Pozdrawiam,
Piotr Palusińs...4/4 20 Maj 2010
Co to jest tryb zgodności Win 7?
Piotr Palusińs...2/2 20 Maj 2010
Witam, Korzystając z Win 7 home nie miałem problemu z połączeniem bezprzewodowym z Internetem, po przeinstalowaniu systemu na win 7 pro nie mogę się połączyć się bezprzewodowo.
asad102/2 20 Maj 2010
WinXP SP3, niedawno postawiony. Nie mogę otworzyć załączników w poczcie. Dotyczy to wszystkich załączników: *.jpg, *.pdf, *.doc itd. Najpierw próbowałem Outlook Express, w opcjach Nie pozwalaj na otwieranie załączników odznaczone. Potem zainstalowałem WLM, ale to samo. Przy próbie otwarcia załącznika z programu pocztowego objaw jest taki, jakby program się zawieszał, potem komunikat
RG2/2 20 Maj 2010
Witam Mam w pracy Win server 2008 R2 pracujacy jako serwer SQL i serwer plikow. Nie ma domeny, active directory itp, zwykla siec windows. W serwerze wlaczylem konto Guest i wszystkie komputery w maja dostep do udostepnionego katalogu. Wszystkie oprocz mojego. Potrzebuje miec dostep do innych katalogow, wiec na serwerze zalozylem uzytkownika o takim samym loginie i hasle jak na
Tomasz Kurowski1/1 19 Maj 2010
Witam, Problem z Win 7 Ultimate Mam problem z uruchomieniem i zamknięciem harmonogramu zadań. Pozdrawiam,
Bogdan1/1 19 Maj 2010
Jak ustawić na Win 7 uprawnienia administratora tylko dla jednego programu dla innych urzytkownikow?
Piotr Palusińs...3/3 19 Maj 2010
jak TRWALE usunac w glebi systemu autorozmieszczania ikon kafelkow miniatur itp w folderach poniewaz po wylaczeniu tej uslugi ze zwyklego poziomu foldera wciaz wraca na nowo i burzy-osobisty autorski porzadek ikon w folderach ---- xp proff sp 3 obecnie modem usb niedlugo bedzie w sieci za routerm
Bartosz Świszc...3/3 19 Maj 2010
Witam mam 2 laptopy w domu podpiete do sieci. Czasami bez problemu moge wejsc w sieć i przeglądać foldery udostępnione na drugim laptopie, a czami jest tak ze wyskakuje cos takiego http://img683.imageshack.us/img683/8493/44945715.jpg. Czasami jest te tak, że mogę wejść z jednego kompna na drugi, ale już z drugiego na pierwszy nie .....i odwrotnie Co jest z tym otoczeniem sieciowym,
Zbyszek Chrzano...3/3 18 Maj 2010
Mam problem z widocznościa plików w Windows XP profesional Servis Pack 3 Po ustawieniu "Narzedzia - Widok -Opcje folderów - ustawienia zaawansowane - pokaż ukryte pliki i foldery" na włączone (zastosuj i OK), czyli system powinien pokazywać ukryte pliki i foldery nic sie nie dzieje. System nie pokazuje ukrytych plików i folderów i ponownie po wejściu w opcje folderów ustawienie jest
Zbyszek Chrzano...2/2 18 Maj 2010
Witam serdecznie Ukazuje mi sie błąd podczas próby wydruku większego pliku z kolorową grafiką, przy konfiguracji: System operacyjny Windows Vista Home Premium + drukarka atramentowa HP DeskJest D4360 połaczona lokalnie, najnowsze sterowniki drukarki są zainstalowane, aktualizacja systemu również Na XP wszystko działa i drukuje. Czy jest jakies rozwiązanie problemyu jak w temacie ??
Marcin Szymczyk1/1 18 Maj 2010
Witam, Problem z Win 7 Prem Jak ukryć komunikat o instalacji Messenger-a. Pozdrawiam,
andrzej1/1 17 Maj 2010
Nie mogę znaleźć informacji na temat które wchodzące/wychodzące porty i protokoły muszą być udostępnione w XP, żeby prawidłowo funkcjonował internet. Jeden komputer do typowych zastosowań, czyli głównie internet, drugim dodatkowo musi współpracować z domeną, mieć zdalny dostęp - pulpit zdalny i udostępnianie plików i drukarek. Wiem, że tutaj w dużym uproszczeniu nie wystarczy otworzyć
andrzej1/1 17 Maj 2010
Nie mogę znaleźć informacji na temat które wchodzące/wychodzące porty i protokoły muszą być udostępnione w XP, żeby prawidłowo funkcjonował internet. Jeden komputer do typowych zastosowań, czyli głównie internet, drugim dodatkowo musi współpracować z domeną, mieć zdalny dostęp - pulpit zdalny i udostępnianie plików i drukarek. Wiem, że tutaj w dużym uproszczeniu nie wystarczy otworzyć
Piotr Palusińs...2/2 17 Maj 2010
Witam, Jak rozpocząć instalację wersji Win7 64-bit na istniejącym już Win732-bit? Zmieniałem już ustawienia w BIOSI-ie aby zaczął czytać najpierw CD/DVD ale nic to nie dało. Dalej załącza Win7 a póżniej to już oczywiście nie pozwala na uruchomienie płyty instalacyjnej twiedząc że nie jest zgodna wersja systemów. Co mam zrobić w tej sytuacji???? Dziękuję, Pozdrawiam,
Krzysiek2/2 17 Maj 2010
Win 7 Home Premium 64 bit widzi tylko 3 GB. Dlaczego?
Piotr Palusińs...6/6 16 Maj 2010
Witam, w trakcie aktualizacji pojawia sie błąd WindowsUpdate_0000052F instalowana aktualizacja dotyczy "zabezpieczeń dla pakietu Microsoft Office 2003 (KB976382). Zainstalowanego mam Office 2007 natomiast z pakietu 2003 posiadam tylko FrontPage, w jaki sposób rozwiązać problem, podpowiedzi z instalacji nie dają rozwiązania, pozdrawiam ...
Piotr Palusińs...3/3 15 Maj 2010
Problem z usunięciem "nieżywych" ikon IE8 z pulpitu na Win 7 Home Premium.
Piotr Palusińs...3/3 15 Maj 2010
Witam Mam problem z aktualizacją. Nie mogę zakutalizować dodatku net framework 3.5 z dodatkiem sp1. Tak na marginesie ja mam sp2 viste. Wyskakuje mi blad Code 1. Rozwiazaniem tegoż problemu jest to że trzeba przy zamykaniu systemu kliknąć Zamknji i Zainstaluj aktualizacje. Tak też robie, ale przy uruchomieniu komputera, spowrotem wraca ten sam blad. Zamykalem w ten sposob komputer juz
Forest7/7 15 Maj 2010
Witam zwracam sie z pytaniem do ekspertow. Przygotowywalem dla klienta 10 komputerow. Poniewaz vendor doslal mi nosnik, powiedziano, ze klucz na wszystkich komputerach bedzie ten sam i mam uzyc tego nosnika. Podobno cos jest w biosie maszyny, co informuje instalatora, ze wszystko jest ok. Zainstalowalem z recovery system, skonfigurowalem ,sterowniki, zaciagnalem wszystkie laty z
jacek2/2 14 Maj 2010
Witam Mam napisana aplikacje do EXCEL-la off-2003 komunikacja RS232 pomiedzy mikroprocesorem a EXCEL-em. Aplikacja bez problemu dzialala pod XP sp2 jednak po uaktualnieniu do sp3 nie dziala. Biblioteka mscomm32.ocx wylaczyla sie w XP sp3 nie mozna jej uzyc wyskakuje blad. Probowalem pod VIST-a i to samo. Szukalem i okazalo sie ze Microsoft wylaczyl ta biblioteke ze wzgledow
Jurek W2/2 14 Maj 2010
Problem z Win 7, nie można połączyć sie z Win 7 Pro do Win XP. Problem z uwierzytelnieniem.