Piotr Palusińs...2/2 23 Cze 2010
System win 7 się nie uruchamia, pojawia się komunikat: nie powiodło sie uruchomienie systemu
Piotr Palusińs...3/3 23 Cze 2010
Problem z klasyfikacją wydajności indeksowaniem systemu Win 7 Home Premium.
Michal Kawecki3/3 23 Cze 2010
Outlook Express spytał mnie o kompaktowanie, potwierdziłem, w jego trakcie była chwilowa przerwa w zasilaniu. Potem okazało się, że straciłem CAŁĄ pocztę. Gdy zajrzałem na katalog .dbx - okazało się, że tam cały czas coś jest, ale Outlook Express tego nie widzi. Proszę o radę czy można to odzyskać i jak? Pozdrowienia, Jacek Tomaszewski
Piotr Palusińs...3/3 22 Cze 2010
Witam Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób w windows 7 home premium wykonać obraz dysku , aby móc posiadać kopię zapasową wszystkich ważnych dla mnie danych Pozdrawiam Maciej
Piotr Palusińs...3/3 22 Cze 2010
W jaki sposób usunąć historię wyszukiwania adresów internetowych z paska adresów w pasku dolnym? Windows 7
szerszen3/3 22 Cze 2010
witam serdecznie i chcialbym podzielic sie domowa zagadka odpalam wczoraj winde (xp pro sp3) i nie ma dzwieku, sterowniki poinstalowane, pozornie wszystko tak jak byc powinno, nic nie wyciszone, suwaki wszystkie na maksa, jednego wieczoru dzwiek jest, nastepnego dnia nie ma aby temat utrudnic, jak wlacze mikrofon to go w sluchawkach slysze, ale to akurat moze byc wlasciwosc karty
Jean paul1/1 21 Cze 2010
Comment est Windows 7?
Jean paul1/1 21 Cze 2010
Comment fait-on pour r?parer Windows?
Krzysiek3/3 21 Cze 2010
Witam, Piszę posta ponownie, bo poprzedni się nie pojawił. Mam laptopa FSC V3505 z Vistą Business 32-bit. Chciałem dokonać reinstalacji systemu przy okazji zmiany antywirusa z McAffe na AVG. Po zbootowaniu komputera z płytki z systemem ładują sie pliki Windows i zaraz po tym komputer się momentalnie wyłącza. Jakby zasilanie wysiadło (dodam tylko, że z zasilaniem w domu wszytsko
Piotr Palusińs...2/2 21 Cze 2010
Przy każdym uruchomieniu komputera pojawia mi się komunikat aby zainstalować dot.net 2.0, mam już zainstalowany dot.net 4.0. Co zrobić żeby komunikat więcej się nie pojawiał?
Zbyszek Chrzano...4/4 21 Cze 2010
Witam Od pewnego czasu mój windows 7 home premium długo się uruchamia. Wcześniej było to kilka sekund w tej chwili proces trwa około minuty Pozdrawiam Damian
v52krzp3/3 21 Cze 2010
Hej. Jak odlaczyc dostep do internetu jednemu uzytkownikowi. Konfiguracja, jeden komputer, 2 uzytkownikow z prawami administratora. Vista Bussiness Jest postawiona aplikacja ograniczajaca predkosc sciagania danych, ale niestety nie rozpoznaje ona uzytkownikow, dziala globalnie. A jest potrzeba zeby jeden uzytkownik nie mial dostepu do internetu. Jak to rozwiazac no poza
Michal Kawecki2/2 19 Cze 2010
Mam pytanie jak sprawdzić czy jest zainstalowana i włączona zapora firewall na moim komputerze? A jeżeli jej nie ma to jaki darmowy firewall jest najlepszy dla powyższego systemu?
Piotr Palusińs...4/4 18 Cze 2010
Witam. Jak w tytule. Win 7. Klawiatura polska programisty. Inne znaki polskie działają, a Alt+s nie działa w żadnej aplikacji. Pewnie to skrót do jakiegoś programu tylko jak to znaleźć? Z góry dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam.
Michal Kawecki3/3 17 Cze 2010
Czy jest emulator Windows Xp pod Vistę?
Nie działają strony MSu na tej przeglądarce. W XP Mode na wirtualnej maszynie działa wszystko poprawnie. W zainstalowanej przeglądarce Chrome też działa poprawnie. Nie pomaga czyszczenie plików tymczasowych.
Gdy próbuje napisać literę Ę w Windows 7 zawsze uruchamia mi się strona e-baya. Występuje to w całym systemie oraz w Office. Windows 7 home Premium
Piotr Palusińs...2/2 17 Cze 2010
Witam, Na jednej ze stron jest do rozwiązania zadanie. Należy ułożyć 30 puzzli w czasie 90sekund. Przy uruchomieniu zadania, startuje zegar, który odlicza sekundy od 90 do 0. Ja w tym czasie układam najwyżej 21 puzzli. Czy można ten zegar w jakiś sposobi spowolnić ? Sądzę, że nie mam takich szans, ale chciałbym uzyskać potwierdzenie od fachowców. Pozdrawiam
Michal Kawecki3/3 16 Cze 2010
Witam, Przy każdym uruchomieniu komputera system się zawiesza, można uruchomić komputer tylko w trybie awaryjnym.
Adam Szewczak1/1 15 Cze 2010
Hej. Jak odlaczyc dostep do internetu jednemu uzytkownikowi. Konfiguracja, jeden komputer, 2 uzytkownikow z prawami administratora. Vista Bussiness Jest postawiona aplikacja ograniczajaca predkosc sciagania danych, ale niestety nie rozpoznaje ona uzytkownikow, dziala globalnie. A jest potrzeba zeby jeden uzytkownik nie mial dostepu do internetu. Jak to rozwiazac no poza
Szymon Krawczyk2/2 15 Cze 2010
Witam Windows Serwer 2003 R2- 64 bit Przez jakis czas laczylem sie z serwerem wykorzystujac pulpit zdalny. Potem na dysku C: zabraklo miejsca i serwer nie zezwalal na polaczenia zdalnym pulpitem. Przy bezposrednim podlaczeniu klawiatury i monitora wykasowano zbedne pliki. Teraz przy polaczeniu na zdalny pulpit nie wyswietla sie okno do wprowadzenia uzytkownika i hasla (jest tylko
Piotr Palusińs...5/5 14 Cze 2010
Witam, Na systemie Win 7 pojawia mi się komunikat: Inny użytkownik mam taki sam adres IP.
Piotr Palusinsk...7/7 14 Cze 2010
Witam, Mam Windowsa 7 na Laptopie Samsung R522 i chcialem sobie zrobic ikone do zamykania, restartowania i hibernacji systemu. Z hibernacja sobie poradzilem bo dziala na rundll32.exe. Natomiast zauwazylem ze brakuje mi komendy Shutdown.exe w systemie, ktora na domowym kompie tez z Windows 7 jest. Skad moge pobrac Shutdown.exe? Albo czy mozna to zrobic uzywajac rundll32.exe?
Krzysiek3/3 14 Cze 2010
Heterogeneous Multi-adapter ? jeżeli poprawnie zrozumiałem to Windows 7 ( w moim przypadku x64 Ultimate) w przeciwieństwie do Visty posiada możliwość obsługi np. 4 monitorów, gdy np. na płycie jest zintegrowana grafika Intela, oraz na PCI-E - nVidia , czyli różne chipsety i sterowniki. W moim przypadku to : Integra : Intel X4500HD PCI-E : nVidia 9600 GT Nie wchodząc w dyskusje
Zbyszek Chrzano...3/3 14 Cze 2010
Witam, mam podłączony router do Win 7 i win xp. Na win Xp Internet działa bez problemu, natomiast na Win 7 po uruchomieniu kolejnej strony komputer się zawiesza i strony się już nie otwierają.
Wojciech Wlaźl...3/3 13 Cze 2010
Witam serdecznie całą grupę. Mam problem z aplikacją Windows Media Center. Powiem wprost: były witryny w "Multimedia w trybie on-line -> Eksploruj", teraz już nie. Nie ma nic. Oprócz Funspot w zakładce gry. Mój komputer jest podłączony do telewizora, lubiłem te serwisy. Proszę o pomoc! Windows Vista Home Premium 32bity -- ~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wojciech Wlaźlak wojtexwlaz@hotmail.com
Paweł1/1 13 Cze 2010
link do programu (dzia?a w windows xp vista 7, 32 lub 64 bit) kt?ry rozpoznaje dyktowan? polsk? mow? i zamienia j? na tekst i wpisuje do dowolnego pola tekstowego innego dowolnego programu np office, wordpad, notepad, itp. tutaj jest polskie rozpoznawanie mowy: http://skrybot.pl/produkty/rozpoznawanie-mowy-skrybot-domowy/ darmowy!
Bamek4/4 12 Cze 2010
Witam, mam mały problem: posiadam laptopa ACER 3690, który maksymalnie mógł rozpoznać 2 Gb RAM-u. Zaktualizowałem BIOS (ze strony producenta) , dołożyłem jeszcze 512 Mb RAM-u - BIOS rozpoznaje 2,5 RAM, system Vista HP po zainstalowaniu Service Pack 2 również rozpoznaje 2,5 RAM-u we właściwościach, jednak Vista HP na pasku Gadżety Multi meter S podaje 2037 MB RAM i system tylko tyle
Paweł5/5 11 Cze 2010
Witam, Sieć jest typu Wi-fi na routerze d-link DIR 600 i kartach sieciowych Linksys WUSB64GC. W sieci są cztery komputery połączone w grupie roboczej, system operacyjny service pack 2 . Na wszystkich komputerach jest zainstalowana usługa udostępnianie plików i drukarek w sieciach Microsoft Network. Sieć zewnętrzna funkcjonuje prawidłowo, zresztą piszę te zapytanie z takiego właśnie
Tomek17/17 10 Cze 2010
Witam Niechcący kliknąłem opcję Kosza: "przywróć wszystkie". No i 5 GB śmieci powędrowało z kosza na dyski :( Jak mogę to odkręcić? Nie ma opcji Undo (jest nieaktywna). Nie da rady po dacie, data modyfikacji jest oryginalna. Czy mogę jakoś sprawdzić kiedy Kosz był ostatnio czyszczony (żebym wiedział przynajmniej z jakiego okresu śmieci są znowu do posprzątania)? Pozdrawiam, Tomek
Michal Kawecki2/2 09 Cze 2010
Ponieważ uległ poważnemu uszkodzeniu komputer z systemem Vista, chciałbym (muszę) przeniść bazę adersów e-mail, które mam w folderze <Contact> do komputera z systemem W-XP Profesional. Jak można przekonwertować te pliki, aby doraźnie korzystać z posiadanej bazy adresowej. Jest to blisko 500 adresów, które są bardzo ważne w działalności i funkcjonowaniu firmy. Szukałem po różnych
Piotr Palusińs...2/2 09 Cze 2010
Mam problem ze złym skojarzeniem pliku. Rozszerzeni przypisałem złemu programowi, a nie powinno być przypisane do ŻADNEGO programu. Przez menu kontekstowe, czy start>programy domyślne mogę tylko zmienić program, a nie, jak we wcześniejszych wersjach CAŁKOWICIE usunąć skojarzenie z jakimkolwiek programem, tj. by plik był nieznany dla systemu. Jeśli ktoś zna odpowiedź, będę zobowiązany.
Michal Kawecki2/2 09 Cze 2010
W jaki sposób wykonać kopie zapasowa na Win 7 Ultimate?
Krzysiek4/4 09 Cze 2010
Dzien dobry, OE zaczal sygnalizowac przepelnienie. Jednak zanim zdazylam usunac zalegajace wiadomosci, nowa poczta byla odbierana i automatycznie usuwana. Jednoczesnie przepadla poczta z ostatnich kilku miesiecy. Czy istnieje mozliwosc jej odzyskania? Z gory dziekuje Pozdrawiam Polla
Piotr Palusińs...5/5 08 Cze 2010
Witam, Czy napisany wlasny post, ktory juz pojawil sie, mozna poddac edycji w celu poprawienia? Ta grupe mam subskrybowana w Outlook Express'ie. Czasami widze taka potrzebe, ale w OE nie znalazlem takiej opcji. mk
MCH1/1 08 Cze 2010
podczas kopiowania profilu mobilnego z win 7 na win serw 2003 występuje błąd podczas kopiowania pliku ntuser.ini czy wyłaczenie indeksowania dysku na serwerze załatwi problem? czy może to inna przyczyna?
kmark20/20 08 Cze 2010
Witam, Skorzystalem z narzedzia Windows Live OneCare. Funkcja: oczyszczanie. Podsumowanie wynikow przedstawia komunikat koncowy taki: http://img294.imageshack.us/img294/7140/komunikatp.jpg Moje pytanie: Czy ten wpis w rejestrze, ktory zostal uznany za blad, a ktorego skaner z jakichs powodow nie usunal, to jest jakis problem, ktorym nalezy sie zainteresowac ? Jezeli tak, prosze o
Piotr Palusińs...3/3 07 Cze 2010
Przywracanie obrazu nie powiodło się. Win 7 Pro
Michal Kawecki5/5 07 Cze 2010
Witam Jest sobie komputer z Win 2000 i MSOfifice 2003 basic. I jest juz nowy komputer z Win 7 i Office 2007 basic. Jak najlatwiej przeprowadzic sie na nowy sprzet? Dokumenty po prostu przekopiuje, a jak z poczta (outlook z office)? Nowy Outlook zassie pliki .pst ze starego? z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam Pawel
v52krzp4/4 07 Cze 2010
Kupiłem notebook we wrzesniu 2009 r z systemem vista premium, a w lutym po zakupie Upgrade zamieniłem system na windows 7. Dziwnym trafem po tym czasie nie dziala prawidłowo funkcja przywracanie systemu- po jej uruchomieniu pokazuje błąd (0x80070005). Jak odzyskać sprawność tej funkcji?
Zbyszek Chrzano...3/3 07 Cze 2010
Witam, Mam dziwny problem z Windowsem XP, a mianowicie większość (nowo zainstalowanych) programów ma zablokowaną możliwość łączenia się z siecią - wszelkie próby połączenia od razu są odrzucane, tak jakby to był lokalny problem. Co dziwniejsze, niektóre programy potrafią łączyć się z siecią (np. Firefox), ale pozostałe już nie (IE, klient poczty, putty itp). Zaznaczę, że firewall
Wojciech1/1 07 Cze 2010
System nie pracuje prawidłowo, nie można zainstalować wielu aplikacji 3rd party. Win 7 Home Premium.
Piotr Palusińs...6/6 06 Cze 2010
Nie mogę zainstalować programów, które działały w starszych wersjach Win. Czy problem ten byłby usunięty, jeżeli zainstalowałbym starszą wersję systemu Win i zrobiłbym upgrade do Win7?
Jarek1/1 03 Cze 2010
Mam kilka kont pocztowych i w każdym z kont program utworzył foldery "Wiadomości śmieci" i " Elementy usuniete". Dla mnie to jest niewygodne i zajmuje dużo miejsca. Czy można zrobić po 1 folderze dla wszystkich kont na "Wiadomości śmieci" i "Elementy usuniete".
Roba8/8 03 Cze 2010
Przed nadchodzącą burzą został wyłączony prąd. Po burzy spróbowałem uruchomić komputer, są następujące objawy: komputer uruchamia się w trybie ekranu wyboru opcji uruchamiania (awaryjny, ostatnia dobra konfiguracja, tryb normalny itd.) Podświetlony jest tryb normalny, ale nie można strzałkami zmienić trybu na jakikolwiek inny. Gdy zakończy się odliczanie, pojawia się ekran startowy
Daniel Stawicki2/2 02 Cze 2010
Witam! Drukarka HP1018 zainstalowana na komp. stacj. z systemem Win. XP HOME, jest udostępniona przez sieć dla komputera (laptop COMPAQ PRESARIO CQ60 NR453EA#B1A ) z systemem VISTA. Poprzednio opisywałem problem z udostępnieniem jej przez sieć. Bez żadnej ingerencji od ostastniego zapytania system zaczął działać samoistnie po czasie ok. 30 minut pracy od ostatnio dokonanych czynności
Bartosz Świszc...4/4 02 Cze 2010
Witam, zauważyłem problem ze sticky notes, czyli notatkami, które można przypiąć w dowolne miejsce na pulpicie. Problem jest z ich pozycją - jeżeli taką "karteczkę" ustawie sobie w jakimś miejscu na pulpicie, to po przelogowaniu znajdujeona się w innym (losowym - za każdym razem innym) miejscu, często zasłaniającym ikony lub gadżety pulpitu. Co zrobić, aby zapisać pozycje tych
Krzysiek2/2 02 Cze 2010
system zablokowal ashampo firewall i wszystkie przegladarki -ie,opera mozilla. nastapilo to po instalacji firewall ashampo obecnie dostepnej darmowej wersji 1.20 .po tej instalacji aszampo zawiesil sie wraz z systemem >komunikat ze ,,system go zablokowal,,odinstalow PELNE bez widocznych smieci ashampo firewall nic nie dalo. WYLACZENIE xp firewal bez efektu .przestaly dzialac
Tomasz Ch1/1 02 Cze 2010
OPIS PROBLEMU: DRUKARKA HP LASERJET 1018 UDOSTĘPNIONA NA WIN XP HOST Z SYSTEMEM WIN VISTA HOME BASIC Na Viscie manager drukarki pokazuje, że przesyła dokument do druku, na komputerze z podłączoną drukarką (Win XP) manager drukarki pokazuje, że odbiera dokument, nazwę, użytkownika etc., ale z nieznaną liczbą stron. Po chwili dokument znika, lub manager wiesza się zaczynając "migać"
ML3/3 01 Cze 2010
Witam, XP PRO SP2 Na nowo postawionym systemie wyst?puje komunikat: Explorer.exe Aplikacja nie zosta?a w?a?ciwie zainicjowana (0xc0150002).Kliknij OK, aby zako?czy? aplikacj?. Problem wyst?puje podczas logowania sie na konto z upr. zwyk?ego uzytkownika. W celach testowych tymczasowo profil zwyklego usera dodany zostal do grupy administratorzy Loguj?c si? na konto z upr.