Piotr Palusińs...2/2 19 Lut 2009
Witam mam mały proble rozwiązanie które podaje microsoft nie dało rezultatu znajdujące się na stronie http://support.microsoft.com/?kbid=293078 przesyłam loga z podglądu zdarzeń Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: ialm Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 108 Data: 2009-02-19 Godzina: 13:32:39 Użytkownik: Brak Komputer: ADMIN007 Opis: Sterownik igxprd32
Piotr Palusińs...3/3 19 Lut 2009
Witam Od pewnego czasu nie mogę ściągnąć aktualizacji automatycznie wyskakuje błąd 80244019 Mam VistePremium. Co dziwnego też zauważyłem , że nie mogę ściągnąć ani jednego programu antywirusowego , ani aktualizacji i dotyczy to tylko antywirów. Normalnie użytuje internet , ściągam inne pliki , gram w gry online , ale aktualizacji do visty i antywirów nie mogę.
Daniel Stawicki4/4 19 Lut 2009
Podczas uruchamiania PC z Vista, w pewnym momencie następuje zawieszenie komputera (diodka dysku przestaje w ogóle migać). Po resecie i wybraniu "Uruchom w trybie awaryjnym" komputer zatrzymuje się na linii ..../crcfile.sys i ani rusz dalej. Oczywiście diodka dysku w tym momencie przestaje migać. No i znowu reset. I tak w kółko. Czasem uda się uruchomić system. Gdzieś na forach
Piotr Palusinsk...4/4 18 Lut 2009
Po zainstalowaniu programu K-Lite Codek Packe nie moge odtworzyc pocztowki dzwiekowejw poczcie Windows i w internecie-Internet Explorer
Piotr Palusińs...9/9 18 Lut 2009
Witam szanownych grupowiczów! Posiadam na laptopie system Vista home premium SP1. Próbuje aktualizować system i kilka aktualizacji nie instaluje sie Proszę o jakieś podpowiedzi ... dlaczego ? (system oryginalny) Z góry dziękuję! -- Pozdrawiam Johnek johnek@djary.com
Wojtek3/3 18 Lut 2009
Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Błąd wyskakuje podczas próby połączenia z internetem via modem 3G. Modem jest zainstalowany poprawnie, system go widzi, jest w zasięgu sieci 3G, itd. Sprawa dotyczy Visty Home Premium 64 bitowej. Dodam jeszcze że na Windows 7 wszystko śmiga bez problemu.
Michal Kawecki8/8 18 Lut 2009
Chcę przetransferować wszystko: programy, system, pliki z dysku Raid 0 na dysk Sata w tym samym komputerze, na ten sam system operacyjny. Nie bardzo wiem, jak to zrobić, czy np. zrobić. Widzę, że są płatne programy, które mi to umożliwią, ale może jest jakieś wyjście, np backup dysku a potem jego odzyskanie. Tylko czy z raidu przeniesie mi, no i jak mam ustawić nową partycję, ten sam
Grzegorz Kucab1/1 18 Lut 2009
Witam Pomóżcie bo już nie mam pomysłu. Otóż popełniłem kilka image`y na komutery stojące u mnie w sieci. I z jednym mam ogromny kłopot. Otóż na komputerach które uzyskują adres IP z DHCP uruchomienie Excela (utworzenie nowego pliku) bądź uruchomienie aplikacji webowej poprzez IE trwa około 4 minut :( Na komputerach ze stałym adres IP nie występuje ten problem. Co ciekawe kiedy nadam
joker2/2 17 Lut 2009
Już sobie poradziłem z tym jak włączam komputer to nie wyswietla mi się ten komunikat:soffice.exe-Błąd aplikacji.Już nie potrzebuje waszej pomocy i wielkom łaskom poradziłem sobie sam z tym problemem proszę już nic nie przesyłać mi w związku z tym byłym problemem.
4as5/5 17 Lut 2009
Ustwa w opcjach regionalnych jako jezyk domyslny wybierz jezyk polski programisty. Moze pomoze..... Uzytkownik "4as" <4as@discussions.microsoft.com> napisal w wiadomosci news:9D09ABDF-7659-4334-9BCD-3F7573EBFCD1@microsoft.com... > Mam zaskakujaco dziwny problem :/ > Wszedzie, w calym Windowsie, stronach WWW, polskojezycznych programach > itd. > polskie litery dzialaja mi bez
Robert Winkler8/8 17 Lut 2009
Witam Mam Viste Business i problem z katalogiem Winsxs. Bardzo się rozrasta i zaraz skonczy mi się miejsce na dysku. Czy można go jakoś odchudzić? U mnie ma już ponad 5GB (prawie połowa wielkosci systemu). Niestety nigdzie nie znalazłem złotego środka na ten problem.
Piotr Palusińs...3/3 17 Lut 2009
Witam! Mam ma?y problem z ikonk? Internet w menu start. Po zainstalowaniu IE7 ikonka ta zmieni?a si? na tak? bia?? jak plik nieznany. Wiem ?e da si? to zmieni? tak by pojawia?a si? ikonka IE7. Nie chc? tworzy? skr?t?w do IE tylko chc? zmieni? po prostu ikonk? oryginaln? INTERNET. M?j problem jest taki sam jak http://www.man.lodz.pl/LISTY/WINNT/2007/08/0041.html Robli?em tak jak tam pisze
ecm2001 winols ...1/1 16 Lut 2009
We can crack or emulate any protection type: Dongle, Hardlock, Hasp, Serial, Password, Hasp4, Flexlm, Sentinel, Wibu, Eutron Smartkey, Hasphl, Proteq, All the Protections!! email = xshowsoft@gmail.com email = xshowsoft at gmail.com If you have some protected program, and want to crack it, we can help you! Ecm2001 v5.3 professional, all checksums enabled download Kess v4 all
Łukasz2/2 16 Lut 2009
Za każdym razem kiedy włączam komputer jak się juz uruchomi to pojawia się komunikat:soffice.bin-Błąd aplikacji Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000142).Kliknij przycisk OK,aby zakończyć aplikację. I jak klikne przycisk OK to jest wporządku tylko jak znowu wyłącze komputer i załącze go ponownie to
it777x@gmail.co...1/1 15 Lut 2009
Witam. Jestem u?ytkownikiem systemu Windows Vista Home Premium. Za ka?dym razem gdy po uprzednim wy??czeniu komputera z opcji prze??czania go w stan niskiego poboru energii uruchamiam komputer na nowo wy?wietla si? okno powitalne z obrazkiem tylko jednego konta zalogowanego wcze?niej u?ytkownika oraz z polem na wpisanie jego has?a. Czy jest taka mo?liwo?? aby po w??czeniu komputera ze
Seba1/1 15 Lut 2009
nie to niestety nie kamera... po SP3 karta ASUS AH3650 z ATI RV635 - High Definition Audio Controller po prostu przestała działać poprawnie czy są jakieś poprawki do tego by strerownik magistrali Microsoft UAA dla HD audio dzialał poprawnie i nie generował błędu z tematu post przy wyłączeniu komputera ?
Piotr Palusińs...5/5 14 Lut 2009
Witam Nie działają mi poprawnie skróty do niektórych programów - głównie office ale nie tylko. We właściwościach skrótu np do programu word mam: Lokalizacja C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Microsoft Office Sam program (wersja 2003) instalowany był w Program Files. Co więcej ikony z plikami tych programów wszystkie wyglądają jednakowo - mają zastępczą ikonkę, a
Frank Holman11/11 14 Lut 2009
Problem dotyczy paska START w Windows XP Pro SP3, a konkretnie obszaru "tray". Mimo wielu prób po restarcie nie pojawiają się tam ikony - oprócz "okienek" symbolizujących połączenie internetowe oraz "lupa" Windows Search. Poza tym podczas uruchamiania się komputera widać wyraźnie, że komputera czeka parę sekund, po czym zaczyna ładować ikonki z traya (raczej nie same programy, bo
Matys1/1 14 Lut 2009
Wylacz zabezpiecznie SSL przy porcie smtp. W w instrukcji konfigruracji programow pocztowych na stronie o2.pl jest blad w tym wlasnie miejscu. Czyli zabezpieczenie SSl tylko dla portow pop3, nazwy serwerow na poczta.o2.pl (a nie pop3.o2.pl i smtp.o2.pl tak jak napisales) i na zakladce 'serwer' zaznacz funkcje 'serwer smtp wymaga uwierzytelnienia'. Jezeli to wszstko zrobisz powinno
Łukasz ' pow3r...1/1 14 Lut 2009
Witam Spróbuj skonfigurować konto za pomocą CodeTwo Outlook AutoConfig http://outlook.pl/index.php?page=4,7 -- Łukasz 'pow3r_shell' Olejnik Użytkownik "Jarek" <Jarek@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:3300D16A-0C26-45CB-895B-B0B945ED75D5@microsoft.com... > nie mogę wysłać poczty outlook ekspress wybija mi komunikat Łączenie z > serwerem nie powiodło się. Konto:
Michal Kawecki3/3 14 Lut 2009
Dnia Fri, 13 Feb 2009 12:19:23 +0100, IDKrzych napisał(a): > > ehhh... > - Pomysł z wyszukiwaniem w okienkach -> genialny > - Zapisane wyszukiwania z funkcjonalnością norm. folderu -> genialne > - Wyświetlanie tak przedawnionych danych z indeksu -> TRAGEDIA ... za to > powinno się wieszać za ja.. na placu ;) > Wg. normalnej logiki informatycznej - indeks służy do przyspieszenia >
Piotr Palusińs...3/3 13 Lut 2009
In news:9oc28ieas4re$.dlg@kwinto.prv, *Michal Kawecki* <kkwinto@o2.px> typed: > Dnia Fri, 13 Feb 2009 07:39:21 +0100, Piotr Palusiński napisał(a): >>> Konto Administrator należy wyłączyć, /.../. >> >> Dokładnie, to podałem w pierwszym poście > > Podałeś też inne rozwiązanie (do którego się odniosłem), łącząc oba > słówkiem "lub". A one nie są dla siebie alternatywą. Sprawdziłem
Daniel Stawicki1/1 13 Lut 2009
Ponieważ tak jest szybciej. Zreszta kazde znane mi indeksowanie tak dziala. wymusic przeindeksowanie mozna, ale trwa to z godzine, wiec chyba mija sie to z celem. W twoim przypadku trzeba szukac nieprzeindeksowane. -- Daniel Stawicki Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań
Piotr Palusińs...1/1 13 Lut 2009
In news:OeX20zcjJHA.4028@TK2MSFTNGP02.phx.gbl, *IDKrzych* <moj_nick@poczta.onet.pl> typed: > Witam > Często mam potrzebę uzyskać listę plików na podstawie jakiś kryteriów - > najczęściej szukam jakiegoś tag-u plików nad którymi pracuję - a to > wszystko ważne by mieć posortowane wg. daty. > I tak - niby łatwe do uzyskania ... albo polem wyszukiwania (wpisuje np: > "tag:raport") ...albo
Daniel Stawicki2/2 11 Lut 2009
wiec tak udostepnilem drukarke pod vista wszystkie komputery widza komputer i drukarke siec dziala prawidlowo lecz gdy prubuje sie polaczyc z drukarka wyskakuje mi instalacja sterownika. probowalem go zainstalowac pod vista we wlasciwosciach drukarki wyskakuje mi ze sterownik jest nie odpowiedni dla architektury i czy to visty czy xp . prosze o pomoc
Ireneusz Makows...3/3 11 Lut 2009
Użytkownik "Michal Kawecki" <kkwinto@o2.px> napisał w wiadomości news:6kgswdc7xf4u$.dlg@kwinto.prv... > Dnia Mon, 9 Feb 2009 21:05:28 +0100, Ireneusz Makowski napisał(a): > >> Użytkownik "Michal Kawecki" <kkwinto@o2.px> napisał w wiadomości >> news:1mzcvcdzj5boj.dlg@kwinto.prv... >>> na kontach administratorów wystarczy to okienko jedynie zaakceptować, >>> wszak już pracujemy z
IDKrzych2/2 11 Lut 2009
Widze, ze zero odpowiedzi, wiec zapytam prosciej: czy z Windows Media Center (Vista) bedzie dzialac jakikolwiek pilot, czy potrzebny jest specjalnie przeznaczony do WMC??
IDKrzych2/2 11 Lut 2009
PROBLEM WYGLADA W NSTAEPUJACY SPOSOB;] MA SIEC POOMIEDZY 5 KOMPUTERAMI 4 Z NICH MAJA XP JEDEN TEN DO KTOREGO MAM PODLACZONA DRUKARKE LASEROWA MA VISTE I W MOMENCIE PODLACZANIA DRUKARKI Z WIN XP WYSKAKUJE MI BRAK ODOPOWIEDNIEGO STERONIKA DRUKARKI PRUBOWALEM INSTALOWAC NA WIELE SPOSOBOW ODPOWIEDNIE STEROWNIKI NA VISICIE DLA X 86 ALE WYSKAKUJE KOMUNIKAT ZE ARCHITEKTURA JEST NIE
Daniel Stawicki4/4 10 Lut 2009
Witam, Mam p?yt? Epox EP-8KRAI. Dzia?a Windows XP Home SP3 z pami?ci? 256 MB (PC400). Pr?bowa?em zmieni? na 512 MB (te? 400 MHz - PC3200), ale niestety system ?aduje si? do momentu 'Zapraszamy', a potem restart. W trybie awaryjnym ?adowanie systemu ko?czy si? na ekranie wyboru u?ytkownika i 'wisi'. Pami?ci sprawdza?em memtest'em na tej p?ycie, pr?bowa?em 3 r??nych modeli i zawsze tak
Bart?omiej Syry...1/1 10 Lut 2009
On 9 Lut, 13:57, wozniak grzegorz <grz...@wp.pl> wrote: > a czy uzytkownik na ktorego sie logujesz zdalnie ma uprawnienia > administratora maszyny na ktora sie logujesz ?? Zdecydowanie tak. -- guzik
Piotr Palusińs...2/2 07 Lut 2009
Witam ! Wyszukując programem "Total Comander" zdublowane pliki natknąłem się na coś takiego, co przedstawiam poniżej. Mam pytanie co można usunąć z tego bez uszczerbku dla systemu. Czy takie podwójne wpisy są prawidłowe gdyż "Total Comander" wyświetlił ich dość dużo. Oto niektóre z nich: ------------------------------------------------------------------------------- actxprxy.dll -
Piotr Palusińs...4/4 07 Lut 2009
Swego czasu prosiłem o poradę w sprawie możliwości spolszczenia Windows Vista Business USA lub Windows XP Professional USA. Porada traktująca o pobraniu tzw. LIP?a okazała się złudną nadzieją ponieważ nie znalazłem takiej biblioteki, pomimo podania mi jej rzekomej lokalizacji w serwisie światowym Microsoftu. Czy zatem rzeczywiście tak jest, czy to tylko moja nieudolność. Poza tym
Ireneusz Makows...2/2 07 Lut 2009
Podczas instalowania oprogramowania firmy INSERT - Subiekta GT pojawia mi się komunikat: SQL Server Native Client nie został odnaleziony. Polecono mi zainstalowanie Service Pack 2 aby prawidłowo zainstalować Subiekta GT co też uczyniłem ale pojawił sie powyższy komunikat. Co z tym mam dalej zrobić? Proszę o pomoc.
Zygmunt(zygmunt...1/1 07 Lut 2009
Mam wersje Home Edition. W książce "Windows XP po polsku" jesyt napisane jak znaleźć SCHOWEK:Akcesoria-Narzędzia systemowe- Podgląd schowka. Niestety w moim Windows nie ma funkcji PODGLĄD SCHOWKA. Jest on natomiast tylko w programie MC Office Word 2007. Gdy skanuje dokumenty to muszę po każdym skanowaniu zapisywać pojedynczy dokument,bo ten schowek pamięta tylko ostatni zeskanowany
Piotr Palusińs...3/3 07 Lut 2009
Witam posiadam 2 komputery z systemem windows vista home premium na laptopie x32 na stacjonarnym x64.Dodałem 2 komputery do tej samej grupy roboczej laptop ma internet ale gdy chce wejsc na drugi komputer żeby coś z niego ściągnąć wyskakuje mi Prośba o login i hasło mimo iż wyłączyłem w centrum sieci i udostępniana "Udostępnianie Chronione hasłem" to dalej nie moge sie połączyć
Chichotek3/3 07 Lut 2009
Był 1 luty (niedziela) gdy o godz. 12:07 *grazyna* napisał(a): > Prosze o pomoc mam laptopa firmy Acer Aspire 5612 i od jakiegos czasu > restartuje mi sie komputer co kilka minut (chociaz zadnego pliku nie > usuwalam) ;/ Jeśli nie masz na laptopie ważnych danych to przy starcie wcisnij i przytrzymaj ALT+F10, uruchomisz reinstalacje systemu. Jesli to nie rozwiąze twojego problemu, to
Daniel Stawicki6/6 06 Lut 2009
Przy próbie pobrania przewodnika po programach w Windows Media Center (skłądnik Windows Vista Ultimate) otrzymuję poniższy komunikat. Bardzo proszę o pomoc. BŁĄD APLIKACJI Krytyczny proces programu Windows Media Center zawiódł. Ponownie uruchom komputer i spróbuj ponownie. Jeżeli problem będzie dalej występował, skontaktuj się z dostawcą sprzętu w celu uzyskania pomocy. --
Piotr Palusińs...5/5 06 Lut 2009
Czy komputer, na którym Pani pracuje jest podłączony do domeny? W takim przypadku ustawienia wygaszacza ekranu mogą być narzucone i należałoby skontaktować się osobą odpowiedzialną za obsługę sieci/domeny. -- Daniel Stawicki Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na
Andrzej Skoniec...4/4 06 Lut 2009
Witam. mam problem z połączeniem laptopa z systemem Vista z kompem na XP-ku Prof. Kreator konfiguracji przechodzi cały a nie widzą się. Może napiszecie mi kilka podstawowych rad? Jak powinienam je synchronizować?
akohoro3/3 06 Lut 2009
Witam! Mam problem chciałam zgrać pliki muzyczne z dysku CDRW, który sama nagrałam 3 miesiące temu używając WMP10. Dysko po włożeniu do laptopa odtwarza muzykę poprawnie, ale nie mogę zgrać plików na nim zapisanych do biblioteki Windows Media Player 11. Gdy wchodzę w zakładkę zgrywanie i wkładam płytę WMP11 jej nie widzi w tej zakładce natomiast widzi ją w Teraz Odtwarzane i odtwarza
Piotr Palusińs...8/8 06 Lut 2009
Witam serdecznie. W WIN XP HOME miałem użytkownika, którego usunąłem. Następnie w kataloogu Documents and Settings usunąłem cały katalog. Ale nie mogę usunąć jednego pliku o dziwnej nazwie CAN9DV9J. (kropka i bez rozszerzenia.). Nie pomagają takie programy jak fajo czy unlock ponieważ twierdzą, że takiego pliku nie ma. Ale ja go widzę w TC czy explorerze. Nie można mu zmienić nazwy,
Daniel Stawicki1/1 06 Lut 2009
Witam Po restarcie serwera pojawil sie w evencie taki komunikat i ludzie nie moga pracowac w sesjach terminalowych "Failed to get domain trust information for this server" Jakies rozwiazanie ?
Michal Kawecki5/5 05 Lut 2009
Witam serdecznie, problem jest następujący, potrzebuję informacji czy w rejestrze windows znajdują się informacje dotyczące płyt CD/DVD otwieranych przez system, jakies ID nośnika lub coś podobnego. Chodzi o to czy posiadając płytę jestem w stanie sprawdzić czy była otwierana w danym systemie i kiedy, bo wydaje mi się, że płyta sama w sobie tych informacji posiadać nie może gdyż
Seba2/2 05 Lut 2009
Witam Po restarcie serwera pojawil sie w evencie taki komunikat i ludzie nie moga pracowac w sesjach terminalowych "Failed to get domain trust information for this server" Jakies rozwiazanie ?
Daniel Stawicki2/2 05 Lut 2009
Po zainstalowaniu okazało się, że nie ma zakładki Przywracanie Systemu w Mój Komputer>Właściwości , a chyba w wersji Home też jest dostępna. Jak ją przywrócic? W trybie awaryjnym logując się jako administrator też jej nie ma. Z góry dziekuję za odpowiedź.
Krzysztof Stani...5/5 04 Lut 2009
Po aktualizacji Windows Live 2008 do WL 2009 w wersji polskiej (14.0.8050.1202) brak możliwości zakończenia synchronizacji kalendarza z serwerem usługi!!! Czy jest to problem lokalny, czy globalny? Krzysztof
Bamek3/3 04 Lut 2009
Nie mogę się połączyć z siecią bezprzewodową. Na dolnym pasku po najechaniu kursorem na wskaźnik włączenia sieci bezprzewodowej (wykres słupkowy) pojawia się komunikat "Niedostępne połączenie sieciowe. Natomiast jak przejdę do połączeń sieciowych to na ikonie "wireless Network" jest krzyżyk. Po kliknięciu ikony lewym przyciskiem myszy pojawia się okienko z napisem "Windows nie może
andrzej1/1 04 Lut 2009
"ArNika" wrote: > > W wejdź w opcje internetowe/ Programy lub zaawansowane i Kliknij Resetuj .. > > Nie pomogło. Ponadto w czasie uruchamiania aktualizacji wyświetla mi się monit z > certyfikatem: > > Czy chcesz zainstalować obiekt Windows Update podpisany 2008.07.09 ... > Trzeba potwierdzić, by iść dalej. "Nie" powoduje zatrzymanie. > > Mam wrażenie, jakby zainstalowało mi
andrzej1/1 04 Lut 2009
"ArNika" wrote: > > W wejdź w opcje internetowe/ Programy lub zaawansowane i Kliknij Resetuj .. > > Nie pomogło. Ponadto w czasie uruchamiania aktualizacji wyświetla mi się monit z > certyfikatem: > > Czy chcesz zainstalować obiekt Windows Update podpisany 2008.07.09 ... > Trzeba potwierdzić, by iść dalej. "Nie" powoduje zatrzymanie. > > Mam wrażenie, jakby zainstalowało mi
brov6/6 03 Lut 2009
Witam Mam na swoim lapku fabrycznie zainstalowan? Vist? Home Premium (32bit).Zdarzaj? mi si? "pady" internetu. Zainstalowa?em wszystkie dost?pne aktualizacje od MS, tak samo sterowniki do sprz?tu zaktualizowa?em do najnowszych dost?pnych wersji. Jak mi ju? internet "padnie" Vista pokazuje, ?e ca?y czas ma po?aczenie z routerem, jednak nie mog? przegl?da? stron, reszta program?w, kt?re