Michal Kawecki2/2 02 Wrz 2010
Na Windows 7 Pojawił mi się problem z uruchamianiem niektórych plików pojawia się komunikat odmowa dostępu, brak uprawnień. Kiedy chce wysłać wiadomość z Outlook 2007 również pojawia mi się komunikat o braku uprawnień
Bamek19/19 01 Wrz 2010
Witam, Mam Windows 7 Home, na ekranie jest wszystko powiększone, dolny pasek zajmuje prawie 1/3 ekranu, foldery również są bardzo duże. Jak to zmienić?
Bamek2/2 01 Wrz 2010
IE7-WindowsXP-x86-plk.exe - Dostałem polecenie instalacji IE7. Niestety nie wiedzieć dlaczego ta wersja instalacyjna nie instaluje sie normalnie tylko ściąga coś z internetu. Niestety chyba się to jej nie udaje i pisze, że nie może zainstalować czy uruchomić komputer ponownie w celu cofnięcia zmian. Moje pytanie jest następujące czy jest wersja IE7, która się po prostu instaluje (np
Michal Kawecki14/14 01 Wrz 2010
Mam problem z instalacją m.in. Knigs Bounty. Gdy klikam setup to nic się nie dzieje. W podglądzie widzę, że od razu pojawia się dziwny proces werfault.exe - mówiących o błędach z windowsem, wyłączyłem raportowanie błędów ale nic to nie dało. Z grą rfactor też mam problem, podczas instalacji przy ok. 80% pojawia się info, że windows zamknie program. Próbowałem uruchomić cd z windows
Michal Kawecki10/10 31 Sie 2010
Mam uszkodzony sektor rozruchowy(Win XP Pro ) nie mogę uruchomić konsoli odzyskiwania. Jeśli konsola nie jest zainstalowana to powinna uruchomić się z płyty- u mnie się nie uruchamia. Mam oryginalną płytę po włożeniu wszystko przebiega normalnie do czasu ukazania się okienka z instalatorem: są tylko dwie opcje do wyboru 1.Aby rozpocząć instalację systemu Windows XP....... naciśnij
Piotr Palusińs...2/2 31 Sie 2010
Problem z połączeniem zdalnym.
Problem z dostępem do konta użytkownika przez katalog C users w Win 7 Professional. Komunikat: niedostępny.
Windows 7 Professional, Pytanie dot. zarządzaniem konta z konta administratora na koncie użytkownika-jak ustawić kontrole rodzicielska?
Piotr Palusińs...3/3 31 Sie 2010
Witam, Jak na Windows 7 Pro ustawić jako tło pulpitu zdjęcie tak aby nie było ono przycięte i powiększone?
Seba2/2 31 Sie 2010
Podczas odtwarzania backupu pojawia sie błąd 0x80070057 z informacją o błędnych parametrach. Jak zmienić te parametry tak by były poprawne?
Seba2/2 31 Sie 2010
Witam Sprzęt: Windows 2000 Pro 2GB, 2x250GB RAID Stripping (sil 3132 dodatkowy na karcie PCI), Intel 2180. Problem: Od dziś nie uruchami się po, po ukazaniu się logo windows gdy powinien biec pasek postępu system sie blokuje. Podjęte działania: 1) memtest 2) sprawdzenie dysków (SMART) pod zwykłym kontrolerem ( Ok!) 3) próba nakładki windowsa kończy się po podaniu sterowników RAID
goomish2/2 30 Sie 2010
Komunikat: Tryb testu Win 7 kompilacja 7600.
KC1/1 30 Sie 2010
po zmianie procesora na 4 rdzeniowy i uaktualnieniu bios'a w menadżerze urządzeń są wyświetlone 4 a w menadżerze zadań widać tylko 2 rdzenie (bios pokazuje 4)
Krzysiek1/1 28 Sie 2010
Witam Posiadam komputer z zainstalowanym win xp x64 i chciałbym się połączyć z maszyną która posiada MS-DOS i obsługuje tylko protokół netbeui. Nie mogę zainstalować protokołu TCP/IP na maszynie ponieważ zaczyna się zwieszać (z resztą producent maszyny sam odradza takie rozwiązania). Komputer także powinien posiadać x64 ponieważ zależy mi na wielkości pamięci RAM (8 GB).
Piotr Palusińs...2/2 28 Sie 2010
Win 7 home premium preinstalowany przez firmę HP po wejściu w panel sterowania pojawia sie komunikat explorator windows przestał działać, restart komputera nie pomaga
Piotr Palusińs...2/2 27 Sie 2010
Pytanie dot. opcji zasilania (trybu uśpienia).
Piotr Palusińs...2/2 27 Sie 2010
Windows 7 Home Premium podczas robienia kopii zapasowej systemu pojawia się błąd 0x80070057
IDKrzych2/2 27 Sie 2010
Problem z ustawieniami klasyfikatora treści w IE8.
Piotr Palusińs...2/2 26 Sie 2010
problem z otwieraniem niektórych stron po zainstalowaniu MS Essentials, dotyczy zarówno stron szyfrowanych jak i niektórych linków na stronach, bezpośrednie wpisanie adresu skutkuje otworzeniem się danej strony, nie działają przekierowania na poszczególnych stronach. System win 7, problem dotyczy przeglądarki IE8 inne przeglądarki wyświetlają strony bez problemu,
Piotr Palusińs...2/2 26 Sie 2010
Podczas zmiany litery dysku z "e" na literę dostępną na liście pojawia się komunikat menadżer dysków wirtualnych parametr niepoprawny. Jak zimnic tą literę?
Rafał3/3 25 Sie 2010
Witam, Mam system Windows 7 Pro. Co zrobić aby dos otwierał się w dużym a nie małym oknie?
Rafał3/3 25 Sie 2010
Witam, Mam problem z : 1. Standartowy kontroler OpenHCD hosta USB 2.Standardowy rozszerzony kontroler hosta PCI to USB Po zainstalowaniu najnowszej bazy Kaspersky Internet Security 6 komputerów dell-a i 3y szt oem WIn Xp Pro komputery przestały rozpoznawać urządzenie USB i nie można na nich dalej pracować, odinstalowanie ster nie pomaga.
Marcin Mokijews...3/3 25 Sie 2010
Witam.. podczas pracy samoczynnie zamyka mi system i uruchamia sie ponownie ( nie reset ) zaowazylem ze zawsze jak chce pobrac cos z internetu i zapisac na dysku < np. sterownik > to pobiera ok 3 sek i zamyka system i uruchamia sie ponownie prubowalem przywracanie systemu i nic.. aktualizacja calego systemu tez nic . poprosze o pomoc .. Pozdrawiam
Michal Kawecki3/3 23 Sie 2010
Witam, Jak uruchomić usługę telnet na Win 7 Home Premium? Pozdrawiam,
Michal Kawecki4/4 23 Sie 2010
Jak zmienić wielkość partycji na Win 7 Professional?
Piotr Palusińs...3/3 23 Sie 2010
Witam, Jestem posiadaczem Win 7 Home Premium. Mam pytanie: Co to jest my win locker ? Pozdrawiam,
Piotr Palusińs...4/4 23 Sie 2010
Witam Używam Visty home premium z włączonym aero glass. Po maksymalizacji okna czy to programu czy np komputera zanika przeżroczystość obramowania okna a pasek start zmienia kolor na prawie czarny i niknie przeźroczystość aero glass. Czy jest to normalne zachowanie visty? Jeśli nie to jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję za informację i pomoc.
slawek1/1 23 Sie 2010
W ramach porządków przejrzałem sobie logi systemowe z MS Windows XP. I co tam znalazłem? Zdarzenie 11: "Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom2." Co w takim przypadku można zrobić? Ano poszukać, może Google coś wiedzą na ten temat - owszem, znalazły że MS ładnie opisał przyczynę tego błędu: kable albo hardware, rzadziej sterownik. W taki razie, zapytacie, w czym
MCH5/5 23 Sie 2010
próbuje uruchomić komunikat z harmonogramu lub *.vbs i niestety brak rezultatu kod błedu 214......... usługa działa
slawek11/11 21 Sie 2010
Problem jest taki: mam za dużo dziwolągów w rodzaju "czcionka arabska" i podobne. Czyli w katalogu fonts jest totalny chlew. Po części stało się tak za radą MS aby dla naprawy pewnego problemu zainstalować obsługę języków egzotycznych, pisanych od prawej do lewej. Chciałbym trochę tego wyrzuć, bo ani nie piszę po koreańsku ani nie czytam w jakiś językach południowo-afrykańskich. A aż
Piotr Palusińs...2/2 21 Sie 2010
w 'dodaj lub usun programy' nie mogę usunąc programu kiedys zainstalowanego mam puste pole oprucz nazwy programu nic więcej
Michal Kawecki2/2 20 Sie 2010
Posiadam system Windows 7 Home Premium 64. Na monitorze nie widać kursora myszy, ani ikon. Próbowałem naprawić system przy pomocy nośnika, ale nic sie nie zmieniło.
Michal Kawecki2/2 20 Sie 2010
Posiadam system Windows 7 Home Premium. W przeglądarce Internet Explorer 8 nie mogę wysyłać stron za pomocą " wyślij stronę pocztą email". Opcja ta nie jest dostępna.
Piotr Palusińs...2/2 20 Sie 2010
Posiadam system Windows 7 Home Premium. Klikając 1 raz na dany folder, czy plik otwierają się one 2 razy.
MCH1/1 20 Sie 2010
harmonogram działa bo uruchamia proces ale jest on niewidoczny dla użytkownika - byc może to wina domeny i użytkownika domenowego Dziwne bo uruchamiając scrypt vbs na lokalnym administratorze dzieje sie dokładnie to samo powstaje proces wscript i tyle - np. okno komunikatu nie wyświetla sie (brak interakcji) *.bat zadziała ale równiez bez interakcji (brak okna cmd) może jakis
Posiadam system Windows 7 Home Premium. Po zainstalowaniu tego uaktualnienia z Windows Vista na Windows 7 Windows Media Player otwiera się zbyt długo (20 min). To samo zaobserwowałem w przypadku innych aplikacji innych firm. Próbowałem instalować wersje 64 jak również 32 bity i efekt jest ten sam.
Witam, Mam problem z Win 7 Problem z Win 7 Premium system zawiesza się i restartuje Pozdrawiam,
MCH1/1 20 Sie 2010
Mam problem z harmonogramem zadań w vista jeżeli uruchamiam automatycznie jakies zadanie (skrypt/program) - program lub skrypt nie uruchamia sie na ekranie tylko tworzony jest proces danego programu lub skryptu Nie bardzo wiem jak wyświetlić zadanie na monitorze użytkownika i czy to normalne działanie?
Piotr Palusińs...2/2 19 Sie 2010
Witam, Na Windows 7 zainstalowałem klawiaturę Microsoft, klawiatura jest kompatybilna z systemem, ale pojawia mi się komunikat: sterownik zostanie wyłączony z powodu zagrożenia stabilonosci systemu
Kafer1/1 19 Sie 2010
Witam, Mam problem z joyem j.w.. Joy nie jest wykrywany pod systemem Vista 64 ani win 7 64. Po podłączeniu joystica wyskakuję komunikat, że nastapił problem z instalacją sterownika urzadzenia. Nie pomaga nawet instalowanie sterowników ze strony producenta czyli Saitek. Dystrubutor firma Impakt dołozyła wszelkich starań do rozwiązania tego problemu, ale jednak nic nie dało rezlutatu.
Michal Kawecki2/2 18 Sie 2010
W jaki sposób zrobic by w dokumentach duży podgląd wyświetlał pliki PDF? Windows 7
Posiadam system Windows 7 Home Premium. Mam 3 GB Ramu ale wyświetla mi się że dostępne mam tylko 700MB
Posiadam sieć 4 komputerów. 2 z Windows 7 Professional i 2 z systemem Windows XP. Mam problem z korzystaniem z plików udostępnianych na komputerze w Windows 7. W przypadku gdy z plików korzysta się na systemie Windows 7 pozostałe 2 komputery z systemem Windows XP maja zablokowany dostęp do tych plików.
Michal Kawecki6/6 18 Sie 2010
Witam, Zakupiłem dwa laptopy z systemem Windows 7 Pro, wykonałem połączenie sieciowe, na jednym komputerze wszystko działa poprawnie, na drugim pojawia się komunikat: System Windows nie może połączyć się z siecią. Kontaktowałem się już z producentem routera. Co może być przyczyną tego błędu?
news@kabelfoon....1/1 18 Sie 2010
This is a cancel for automated generated message, please ignore
Piotr Palusińs...3/3 18 Sie 2010
Witam, Jak na Windows 7 Home Premium odblokować folder dokument and setting? Jest na nim kłodka, podczas próby otwierania folderu pojawia się komunikat lokalizacja niedostępna. Czy po pobraniu Windows live mail w menu start powinien być folder grupowy?
Witam Dla starszej kobiety szukam programu pocztowego. "Ładnego", może z jakąś grafiką? Prosty, bez bajerów, ot odebrać i napisać wiadomość do wnuczka. Program na net-booka i WIN 7 Może ktoś coś polecieć, bo ja poza Outlooka nie wyglądam :-( Pozdrawiam WW
Witam, Posiadam system Windows 7 Home. Odinstalowałem sterowniki od adaptera bluetooth. Nie mogę teraz uruchomić systemu, pojawia mi się błąd 0xc000000f Jak rozwiązać ten problem?
Piotr Palusińs...2/2 17 Sie 2010
Posiadam system Windows 7 Professional. Nie mogę otwierać stron z folderu "ulubione" poprzez przeglądarkę Internet Explorer 8.0.
Tadeusz Wadecki3/3 16 Sie 2010
Posiadam Windows 7 Home Premium i mam problem z uruchamianiem przeglądarki. Nowe okno IE8 uruchamia się w formie zminimalizowanej. Co zrobić, żeby nowe okno pojawiało się na całym ekranie, a nie w formie zminimalizowanej?