Taz4/4 29 Maj 2011
"Taz" napisał: > Jaka może bycz przyczyna opuźnienia Nieuctwo, zwane obecnie (ach, ta polityczna poprawność) dysleksją. JoteR
Przemyslaw Kemp...1/1 29 Maj 2011
Witam, Kurcze jakis czas temu kupilem Office'a 2010, ale mam z nim rozne dziwne problemy... Miedzy innymi, za kazdym razem, gdy zamykam ostatni dokument zapisuje sie on, ale Word probuje laczyc sie z drukarka (sieciowa, do ktorej nie ma dostepu) i sie zawiesza. Czy ktos wie jak sie tej uporczywej sprawy pozbyc? Druga sprawa, czy w Wordzie mozna wylaczyc wszystkie skroty klawiszowe?
Johnson3/3 27 Maj 2011
Witam, Czasami potrzebuję zapisać stronę w np. HTML na dysku. Daję "zapisz stronę jako" i "strona www kompletna". Ale po zapisaniu i otwarciu w Firefox stronie brak wielu obrazów, obiektów graficznych i wogóle cały układ jest inny. Jakby to określić, Wszystko jest wyświetlane w dół, a np. online obiekty są obok siebie. Czy ktoś wie czy można jakoś ustawić przeglądarkę, żeby strona
Piotr Palusińs...2/2 26 Maj 2011
Witam. Gdy uruchamiam komputer to chodzi dobrze przez około 20 sec później crash. I gdy chcę ponownie uruchomić komputer ,windows się ładuję ale wyskakuje komunikat "błąd dysku twardego" lub inne komunikaty których niestety już nie pamietam. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
MarkPunk1/1 26 Maj 2011
W dniu ?roda, 25 maja 2011, 22:17:27 UTC+2 u?ytkownik Dziundek napisa?: > Witam. Gdy uruchamiam komputer to chodzi dobrze przez oko?o 20 sec > p??niej crash. I gdy chc? ponownie uruchomi? komputer ,windows si? > ?aduj? ale wyskakuje komunikat "b??d dysku twardego" lub inne > komunikaty kt?rych niestety ju? nie pamietam. > no to zacznij od sprawdzenia dysku, a jak sobie przypomnisz co
Skrypëk3/3 23 Maj 2011
2 komputery z xp pro, outlook express jako prog. pocztowy. Konto na gmailu. Wszystkie konta sa tak skonfigurowane, by pozostawiać wiadomości na serwerze i to się sprawdza. Gmail tego nie przyjmuje - coś ciągnięte na 1 komputerze nie pójdzie na drugi. Nie ma znaczenia jakie parametry ustawię - czy pozostawić wiadomości na jakiś czas czy na "wieczność". W przeglądarce sprawdzam i maile
Czarek3/3 22 Maj 2011
trochę nie ta grupa, ale nie widzę typowo sprzetowej.. no wiec czy dysk sata3 bedzie działał na sata1 (oczywiscie z ograniczeniami transferu) Mam asusa f5r i chce wyminic dsk stary na nowszy np. 750 gb. dzieki za info
...:::Tomek:::....1/1 21 Maj 2011
Witam, podczas odtwarzania filmu na Windows 7 ze skierowaniem go na zewnątrz po kablu HDMI, po zamknięciu pokrywy latopa po kilku minutach system przechodzi w stan hibernacji. Dzieje się tak niezależnie od ustawień systemu dotyczących zasilania. Nawet jeśli co chwila ruszam myszką wymuszając aktywność systemu, to system się hibernuje. Jeśli pokrywa nie jest zamknięta, to system
Remek7/7 19 Maj 2011
Witam, Czy robiąc flash biosu spod Windows osiągnę taki sam efekt jak spod DOS? na takim przykładzie: http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=775Dual-880Pro&o=BIOS Tam odradzają flash spod uruchomionego systemu, ale ja taki flash zrobiłem bo.. I tu się pojawia kwestia dyskietki startowej. Jakiś czas temu robiłem flash spod DOS, ale dziś utworzyłem dyskietkę systemową i
z1/1 19 Maj 2011
Dostałem polecenie służbowe zrobić porządek z oprogramowaniem w firmie po moim poprzedniku. Co do zasadniczych programów sprawa jest jasna licencje, klucze sprzętowe ... Ale zastanawiam się nad drobniejszymi rzeczami. - Programy trialowe np. TotalCommander który był używany grubo ponad 30 dni - fonty w systemie. Takie rzeczy odinstalowałem a pliki usunięte. Druga sprawa to triale na
Pa.pa5morf3/3 19 Maj 2011
zauważyłem że pewien systemowy proces strasznie buszuje po rejestrach, nawet w czasie praktycznej bezczynności kompa:O( jest to proces services.exe (PID 672) odpowiedzialny za usługi "dziennik zdarzeń" i "plug and play", proces buszuje po kluczu "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\" czy ogromna aktywnosć tego procesu w przemiataniu rejestru non stop to normalne czy jest to objaw
Michal Kawecki2/2 18 Maj 2011
Witam sznownych grupowiczow. Z nieznanych mi przyczyn przestal dzialac Routing i dostep zdalny na serwerze SBS2008. Proba uruchomienia konczy sie komunikatem o "specyficznym:" bledzie a w logu systemowym jest taki zapis" "Usluga Routing i dostep zdalny zakonczyla dzialanie; wystapil specyficzny dla niej blad 16389 (0x4005)." Znalazlem niby rozwiazanie tego problemu ale dla SBS2003
Przemysław Ryk16/16 17 Maj 2011
W kompie jest jeden czysty dysk SATA. Jak zainstalować XP SP2? Sciągnąłem drivery Intela do płyty, ale to jest plik typu setup.exe. W nim są tylko pliki inf i cat. Na innym kompie z chipsetem ICH7 wiem że używane są pliki atapi.sys, ataport.sys, intelide.sys i pciide.sys. W Service Pack'u 2 i 3 nie ma pliku ataport.sys. Plik mogę skopiować ale nie mam do niego pliku .cat... ?...
Q7/7 16 Maj 2011
Witam, Gdzie znajduje się plik dziennika i jaka ma nazwę. Wydaje mi się, że powinien być gdzieś tworzony po "chkdsk" lub "chkdsk /f". I jeszcze pytanie: Czy "0 plików w uszkodzonych sektorach" jest równoznaczne z brakiem takich sektorów? -- Dzięki z góry Pozdrawiam
Arkadiusz 'Blac...6/6 15 Maj 2011
Witam. Gdzie i jak ustawić OE żeby można było sprawdzić pisownie a używam OpenOffice.org. 3.03,oczywiście jest darmowy. -- Leon
Skrypëk6/6 13 Maj 2011
Jak zmusic windows aby w menu start zawsze pokazywal wszystkie programy, a nie tylko ostatnio uzywane???
Michal Kawecki5/5 11 Maj 2011
Witam. Dzisiaj rano wyswietlil mi sie dziwny komunikat: "Zadanie aaa@aaa.pl - Odbieranie zglosilo blad (0x8004010D) : Na dysku zawierajacym plik danych jest za malo miejsca. Oproznij folder Elementy usuniete lub zrob miejsce na dysku, usuwajac niektore pliki." Problem w tym, ze miejsca na dysku jest 30 GB, elementy usuniete zajmuja kolo 20 MB. NIestety nie da sie ich usunac po
Remek7/7 10 Maj 2011
Witam, Chciałem sobie obejrzeć film DVD. Najpierw Zainstalowałem WinDVD, ale to straszna kobyła, a poza tym jakość obrazu paskudna (drganie obrazu i "mrówki" na ekranie, oraz brak panoramicznego obrazu.) Usunąłem WinDVD i w opcjach MP (ver. 11 z aktualizacjami) w opcjach DVD włączyłem kodek mp2 i zaznaczyłem opcję "dekodowanie DVD". Poszedł, ale jakość tak samo do d.. jak przy
MarkPunk1/1 08 Maj 2011
my?l? ?e masz problem z jakimi? kodekami proponuj? zainstalowanie AllPlayera i tam w opcjach jest (nie pami?tam dok?adnie) naprawianie kodek?w, zainstaluje to co potrzeba i powinno dzia?a?.
JoteR6/6 07 Maj 2011
Podpowiedcie co zrobić, żeby można było uruchomić OE z poziomu Firefoxa Jak wpiszę: c:\Program Files\Outlook Express\msimn.exe to ma ochotę go pobierać a nie uruchamiać. Oczywiście winXP M.
Mariusz6/6 04 Maj 2011
Witam, Mam taka oto sytuacje: zachodzi koniecznosc reinstalacji systemu (Windows XP SP3). Na obecnym systemie mam rozpoczete 4 gry logiczne (sa to rozne wersje mahjongow) ale nie ma w nich tzw. save'ow, tylko stan gry odnotowywany jest w rejestrze windowsa. Aby uniknac ponownego przebijania sie przez wszystkie etapy poszczegoknych gierchcialbym wyjac odpowiednie wpisy z obecnego
Piotr Palusińs...13/13 04 Maj 2011
Witam, Nie wiem czym i jak mam usunac pewnie wirusa/spyware co zlapalem. Otoz wpisuje cos w google naciskam enter pokazuje mi wyniki wyszukiwania ale jak chce wejsc na jakas strone to przekierowuje mnie na jakies inne i nie moge wrocic do wynikow wyszukiwania chocby. Jak to usunac i gdzie to siedzi? Dziekuje z gory JK. P.S. To samo mam jak zainstalowanem ggole chrome browser
Eneuel Leszek C...8/8 02 Maj 2011
Witam, Wiem, że przy tworzeniu partycji podstawowej pod instalatorem XP system rezerwuje 7,8 MB. Nigdy nie zwróciłem uwagi ile zabiera z kolejnych partycji logicznych. Miałem 2 partycje - podstawową i logiczną. Usunąłem tę większą, żeby Zrobić 2 mniejsze: 50 GB oraz 208 GB.(Partition Magic) Obydwie logiczne. Z tej pierwszej po utworzeniu i sformatowaniu mam zajęte 66 MB.
Remek8/8 30 Kwi 2011
Witam, Chciałem zapytać po co systemowi taki duży plik stronnicowania (u mnie 1536MB/3072MB) skoro przeważnie widzę użycie rzędu kilku procent ? No i jeszcze na marginesie: Czemu antywirus nie może otworzyć tego pliku do skanowania? -- Pozdrawiam
jeo stancey14/14 30 Kwi 2011
Instalowalem Windows XP Home SP1 na netbuku Toshiba nb250, i poniewaz mialem problem z SATA to MUSIALEM zintegrowac sterownik i SP3 przez nLite. Problem w tym, ze oprocz integracji najprawdopodobniej cos jeszcze zmienilem (usunalem?) bo chociaz XP zainstalowal sie bezproblemowo i teraz pieknie chodzi - to jednak NIE WIDZI BATERII! I nic nie pomaga tu doinstalowywanie sterownikow od Toshiba,
jeo stancey23/23 30 Kwi 2011
Zaktualizował mi się Fox, w tej chwili otworzyłem może ze 3 strony i zużycie procesora skacze mi do 99% oraz żre 400MB pamięci, nie da się z tego korzystać. Co jest do cholery z tą przeglądarką? Nie mam żadnego syfu na kompie. Na poprzedniej wersji też nie było rewelacyjnie, ale dało się życ, a teraz taka kaszana. Można coś z tym zrobić? Są jeszcze w ogóle jakieś dobre przeglądarki
Eneuel Leszek C...39/39 28 Kwi 2011
Czy jest opcja w Win MX7 aby odzyskać wyrzucony (Shift+del) plik? Stało sę to dziś, chodzi o jeden plik.... Tomek.
Piotr Palusińs...3/3 27 Kwi 2011
Witam, Zawsze pliki danych Outlook Express miałem w C:\Document and Settings/użytkownik/ustawienia lokalne/dane aplikacji/ Identities/(folder o numerze)/Microsoft/Outlook Express Użyłem kreatora transferu plików i ustawień i teraz mam to w: C:\Documents and Settings/użytkownik/local settings/Application data/ Identities/(folder o numerze)/Microsoft/Outlook Express niby to
Eneuel Leszek C...14/14 23 Kwi 2011
Mam do sciagniecia troche danych ( pliki i katalogi ze zdjeciami). Niestety nie mam udostepnionego serwera ftp bo nibysie nie da. Wchodzac poprzez przegladarke i zapisz jako mozna sie zajechac :) jak to zrobic prosciej i szybciej?
Piotr Palusińs...1/1 23 Kwi 2011
In news:ioua4b$1lp$1@news.onet.pl, *Taz* <turbogroszek@plusnet.pl> typed: > W autostarcie pojawił mi się plik jak w temacie. Jest zlokalizowany w > start/programy/autostart. > > Wczoraj przesazukałem rejestr i znalazłem go w podkluczach 'search > asisstant' i usunąłem. > > Dziś znowu się pojawił w autostarcie, ale jego klucz znalazłem pomiędzy > wpisami MUICache.
Taz9/9 23 Kwi 2011
Zauważyłem przypadkiem ciekawą rzecz, otóż po kliknięciu prawym na plik lub folder w większosci przypadków przy otwartym menu kontekstowym użycie procesora wzrasta do 100% (menadżer zadań windows), przynajmniej u mnie, bo np. moja siostra ma pentium dual-core i u niej to jest 50%. Skąd takie użycie procesora, skoro nic nie robimy tylko pozostawiamy rozwinięte kontekstowe?? Dla mnie
Eneuel Leszek C...4/4 23 Kwi 2011
XP SP3, bez wirusów, robaków, trojanów. W tej chwili zainstalowana jest wersja 3, ale nie pozwala to na oglądanie filmów na vod.onet.pl prosi o aktualizację, jednak tej nie da się przeprowadzić, cały czas pojawia się błąd: Nie mozna zainstalować Silverlight. W panelu sterowania nie da się go odinstalować, prosi o plik silverlight.msi w jakimś dziwnie nazwanym folderze, jednak nawet
Eneuel Leszek C...6/6 22 Kwi 2011
po wyłączeniu sieciówki radiowej w biosie laptopa z Win7 bluscreena nie ma, pytanie jak to naprawić?
Eneuel Leszek C...5/5 22 Kwi 2011
Witam, Czy jest jakaś rada na to, aby O. Expres "zobaczył" wiadomości po awarii zasilenia komputera podczas kompaktowania?? Pliki są, O. Expres nie wyświetla zawartości. Zmieniałem nazwę np. na Elementy usunięte (nadpisanie) i w nich też nie widzi wiadomości. Czy jest na to jakaś rada? Program "sam" spytał się o kompaktowanie, było to robione wiele razy. T.
Eneuel Leszek C...10/10 22 Kwi 2011
Witam. System XP Home. Dwa dyski SATA wewnatrz. Na jednym dobrze dzialajacy system. Teraz chce przeniesc partycje systemowa na ten drugi(mniejszy). Tylko jak. Uzylem CD z Ghostem i zrobilem kopie dzialajacego systemu. Rozpakowalem ja na ten nowy mniejszy dysk. System niby startuje lecz przechodzi pierwszy ekran(chyba kolorowe litery - czarne tlo) i na nastepnym(blekitne tlo) staje i
Piotr Palusińs...4/4 22 Kwi 2011
Witam, Zapewne znany Wam jest program total copy. Niestety po dezinstalacji w menu kontekstowym pozostają opcje 'total copy here' i 'total move here'. Jak się tego pozbyć? -- Z góry dziękuje za odpowiedź.
Konop11/11 21 Kwi 2011
Witam Wczoraj Windows mnie niemi?o zaskoczy?... przy pr?bie w??czenia wyskakuje "B??d odczytu dysku. Naci?nij Ctrl+Alt+Del aby zresetowa?". Pr?bowa?em kilkukrotnie, i ci?gle to samo... Na dysku zainstalowany jest te? linux, w MBR wpisany jest Grub... i to dzia?a. Grub rusza, linux startuje, nie ma ?adnych niepokoj?cych objaw?w. SMART dysku czysty, wydajno?? (odczyt z dysku) bez
Piotr Palusińs...3/3 21 Kwi 2011
Witam, Potrzebowałem framework 2.0, ale najpierw zainstalowałem po kolei wszystkie aktualizacje o wysokim prirytecie. Zainstalowałem NET framework 2.0 i uruchomiłem aktualizację. Wyskoczyła mi aktulizacja rodziny produktów .NET framework 3.5 dla wersji platformy .NET od 2.0 do 3.5 Tylko wyskoczyło ostrzerzenie, że ta aktualizacja może mieć wpływ na pracę całego systemu i
Przemysław Ryk8/8 19 Kwi 2011
Witam, ostatnio natknąłem się przypadkowo przez inny program na narzędzie systemowe windowsa do zarządzania dyskami (partycje, litery dysków itd.) Teraz bez tego programu nie mogę dojść do menagera dysków. Czy może mi ktoś powiedzieć jak się to uruchamia? Będę wdzięczny. -- Pozdrawiam Marcin Leśniak
marfi3/3 19 Kwi 2011
Muszę przeinstalować Winows XP Media Center i mam pytanie , czy można to zrobić w ten sposób: 1. instaluję Windowsa na Virtualnej maszynie 2. po instalacji wszystkich programów i aktualizacji,sprawdzeniu czy wszystko działa prawidłowo robię obraz dysku np. programem DriveSnapshop 3. odtwarzam partycję systemową z obrazu Wiem,że lepiej byłoby od razu zainstalować na docelowym miejscu, ale
gadacz12/12 19 Kwi 2011
Jest sobie prosty router wifi do kablówki DLink z szyfrowaniem WPA2-PSK. Nowy netbook laczy sie bez problemow i zawsze, a stacjonarny komputer z karta wifi RTL8185 z najnowszymi sterownikami (testowane tez na starszych) praktycznie wcale, a jak sie juz polaczy to za chwilke rozlacza. System XP zeznaje ze jakosc sygnalu jest znakomita, znajduje siec tylko nie laczy. Ten sam stacjonarny
Padre7/7 17 Kwi 2011
Witam Mam taki problem z WindowsemXP - po hibernacji komputer się sam załącza (na bardzo krótką chwilę się wyłącza i następnie włącza, dźwięk jest taki, jak przy włączaniu, nie jak przy restarcie). Problem dotyczy tylko Windowsa, gdyż mam równolegle zainstalowanego Ubuntu, i on nie ma problemu z hibernacją. Wszystko poza tym działa OK, Windows po hibernacji wstaje normalnie itp.
Grzegorz Niemir...6/6 16 Kwi 2011
Czy jest możliwość uzyskania podobnego efektu jak w FF z dodatkiem Speed Dial pod IE 9 ?? Lubię mieć na stronie startowej miniatury 12 najczęściej odwiedzanych stron. Tak miałem w Operze tak też mam w FF4. Da radę zrobić coś takiego pod IE ?
Padre1/1 12 Kwi 2011
Do routera podłączyłem odtwarzacz multimedialny WDTV Live z zewnętrznym HDD i chciałem sobie przez sieć kopiować na ten dysk pliki żeby nie latać z nim do komputera. Tymczasem nie jestem w stanie zobaczyć tego dysku w sieci choć WDTV ma prawidłowo skonfigurowane jego udostępnianie. Początkowo myślałem że problem jest w moim komputerze z Windows 7, że nie potrafię czegoś poprawnie
Leszek K.1/1 11 Kwi 2011
Dnia Mon, 11 Apr 2011 12:38:49 +0200, Waldek napisał(a): > Poprzez windowsiane udostepnienie polaczenia raczej nie pojdzie > gdyz drugi interfejs dostanie adres statyczny (przypadlosc windows) 192.168.0.1 > Jak się po udostępnieniu zmieni mu ręcznie IP to powinno zadziałać (przynajmniej za czasów SP1 to robiłem i szło). -- +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall
Kamil5/5 11 Kwi 2011
Witam, posiadam w komputerze karte ATI Radeon X800 GTO Saphere. Uzywam systemu Windows XP 32. Jak dotad zawsze instalowalem oprogramowanie karty z zalaczonej oryginalnej plyty ze sterami, miedzy innymi Catalyst Driver Suite ver. 5.8. Sa to sterowniki z 2005 roku. Karta dziala poprawnie na tych sterownikach. Na stronie producenta mozna sciagnac najnowsze oprogramowanie i sa 2 opcje:
Bies7/7 09 Kwi 2011
Witam, Od pewnego czasu mam problem z niewłaściwym zachowywaniem się mojej myszy: jej lewy przycisk zachowuje się tak, że często nie odróżnia jednego kliknięcia od dwukliku. W niektórych programach takie zachowanie myszy doprowadza do pasji, a jej wynik jest całkowicie nieprzewidywalny. Próbowałem zmienić dołączone oprogramowanie, a nawet usunąłem je całkowicie;
Tomek3/3 05 Kwi 2011
Witam ponownie. Coś pochrzaniłem i przy zamykaniu wielu kart IE 7 przegladarka nie pyta się czy to zapamiętać tylko zamyka wszystkie i otwiera od jednej. Bardzo mi to nie pasuje. Gdzie się ustawia, aby przegladarka zapamiętywała ostatnio zamykane karty?? Już nawet nie chodzi o automat (jak w Firefox) a o ręczne deklarowanie zapamiętywania Tomek.
Q9/9 03 Kwi 2011
Witam ! Zostałem poproszony o pomoc w realizacji zadania. W pewnej firmie jest zakupione legalne oprogramowanie do otwierania/przeglądania plików graficznych. Ze względu na koszt tego oprogramowania, zakupiona jest jedna licencja. Oprogramowanie to jest zainstalowane zgodnie z licencją na jednym komputerze. Niestety pozostali użytkownicy stoją przed dylematem - instalować nielegalne
identifikator: ...4/4 01 Kwi 2011
jest sobie laptop, dołączyłem do niego klawiaturę na USB i od tego momentu coś pochrzaniło się z oryginalną klawiaturą laptopa... niektóre znaki na klawiaturze są poprawne, ale inne już nie, naciskam dla przykładu 0 a wstawia mi się \, naciskam a, a wstaiwa się w... itp. co robić?