Jacek W.3/3 14 Gru 2011
Szukam jakiejś w miarę ładnej (normalnej - nie kanciatej) czcionki rastrowej, większej niż 10x18, która to jest dostarczona z systemem XP. Ktoś może mi jakoś pomóc? Człowiek coraz starszy, monitor coraz większy a tryb tekstowy ten sam ;-) Nie chcę stosować czcionek TTF bo stary DOS-owy program zostawia jakieś ślady za kursorem i śmieci po ekranie - w rastrowych ten efekt nie
Grzegorz Niemir...18/18 13 Gru 2011
chciałbym uruchomić probram z zadanym priorytetem, czy da się zrobić skrót do aplikacji żeby uruchamiał ją z zadanym priorytetem? może ktoś podeśle linka informacji na ten temat? albo jak pod XP się uruchamia programy z odpowiednimi parametrami?
M?7/7 10 Gru 2011
witam, poszukuje programu blokujacego wszystkie strony www z mozliwoscia udostepnienia tylko wybranych witryn. programy typu benjamin odpadaja - zbyt proste w obejsciu. edycja pliku host rowniez odpada. googluje oczywiscie ale moze ktos cos zna sprawdzonego ;) pozdrawiam Marcin
gadacz2/2 01 Gru 2011
Witam Na dysku w moim laptopie mam jedna partycje. Chce go podzielic na dwie partycje. Czy po podziale dysku C na partycje wciaz bedzie mozliwe odtworzenie dysku z ukrytej partycji (ALT+F10)? Laptop Acer.
Grzegorz Niemir...13/13 01 Gru 2011
Czy jest jakiś sposób/program umożliwiający powiększenie nieskalowalnego oka programu? mam kilka starych programów o oknie szerokości max. 800 punktów które na ekranie ekranu HD są małe i niewygodne w obsłudze, niestety mają stały rozmiar i jedynym sposobem ich powiększenia jest zmiana rozdzielczości ekranu co nie wchodzi w grę bo jednocześnie używam programów pracujących w dużej
SZ10/10 29 Lis 2011
Witam Mam problem z uruchomeniem dwoch urzadzen USB 1. Skaner Plustek Optic Slim 2420 2 Kamera Creative Live! Cam Socialize (VF0640) Nie jest to typowy konflikt urzadzen. System nic nie pokazuje w tek kwestii. Jezeli odlacze jedno i drugie i podlacze w kolejnosci: 1. Skaner Kamera - dzialaja oba 2. Kamera Skaner - skaner nie dziala, ale system go wykrywa (jest widoczny w Moj
R.e.m.e.K2/2 28 Lis 2011
Mój W7 jest odrobinkę ciut przewrązliwiony i krzyczy że mało mu RAMu (swap wyłączony) kiedy faktycznie ma go jeszcze prawie 1.5GB. Co mogę mu zrobić że przestał jojczyć, albo żeby chociaż przestawić tę wartośc na inna? Funkcjonalność jest ok, ale 25% tolerancji to trochę przegięcie... -- Adam 'Adak' Kępiński adak61@tlen.pl GG: 1004327 "Nie ma dobrych wyborów, może być tylko
MM6/6 26 Lis 2011
coś pożera mi dysk twardy, usuwam jakieś dane, ale ciągle ilość wolnego miejsca spada... co jest grane? już nie mam czego kasować...
Rafa?5/5 24 Lis 2011
Chcialem miec 2 systemy na laptopie. Przestawilem w bios dysk na IDE i mam do wyboru dwie partycje: C: na ktorej sa pliki windows 7 i druga bez litery dysku ( windows 7 widzi ja jako system) Na ktorej instalowac xp?
JoteR3/3 23 Lis 2011
Witam. Mam problem z WindowsMail, jak przeglądam wiadomości na grupie to układają mi się w kolejności wysłano, ale jeżeli wiadomość ma odpowiedź z datą późniejszą to ustawia się z datą odpowiedzi. Jak go skonfigurować, żeby było tak jak w zwykłym outloku expresie, albo jaki czytnig grup dyskusyjnych najbardziej zbliża się w obsłudze do outlooka expresa. Rafal
Marek3/3 22 Lis 2011
Mam orginalny windows 7 i chcialem zainstalowac windows xp. Wiem ze mozna tak zrobic i potem zadzwonic do microsoft i zrobic aktywacje przez telefon. Orginal plytki do winxp prof mam tylko nie mam klucza tymczasowego do niej. Skad go moge pozyczyc?
JoteR2/2 16 Lis 2011
Ostatnio kupilem kompa i mam tu zainstalowana standardowo poczte windows live. Dzisiaj zrobilem konfiguracje konta ale mam problem. Sciagam maile na komputer ale maile nadal sa na serwerze i moge je przejrzec np. przez www. Co zrobic aby maile byly sciagane na komputer i byly usuwane z serwera?
Michal Kawecki5/5 15 Lis 2011
dlaczego na niektórych komputerach z XP nie ma zakładki "zabezpieczenia" we właściwościach folderu? w komputerach tych nie ma też opcji "użyj prostego udostępniania", coby można ją było wyłączyć... jak uzyskać "udostępnianie" i "zabezpiecznenia" w windows 7? czy można wejść przez panel sterowania do narzędzi administracyjnych?
Nostradamus2/2 15 Lis 2011
Po porannym uruchomieniu kompa ( Win 7 64 bit) okazało się, że zniknęły ikony pozwalające na szybkie uruchamianie z paska zadań. Nie można ich też na nowo tam umieścić. Znacie jakieś lekarstwo? Z góry dziękuję
Bies16/16 11 Lis 2011
Mój system Win XP SP3 Home. System niedawno odtworzony z obrazu - czysty. Po otwarciu podglądu zdarzeń i przejrzeniu kilku zakładek, program, jak i cała konsola zarządzania komputerem zawiesza się. Tylko menedżer zadań może ją zamknąć. Myślę, że powodem jest gdzieś błąd w rejestrze. Bies
ja5/5 08 Lis 2011
Witam. Przychodze do państwa z nastepujacym problemem. Instalowałem u brata na komputerze windowsa xp na nowo bo miał za duzy bałagan. Zainstalowalem system, ale zauwazylem, ze cos skopałem w trakcie przydzielania miejsca na dane partycje wiec postanowilem zainstalowac system ponowanie, aby skasowac dane partycje. Wiec włozyłem plyte pojawia sie komunikat, ze dany klawisz spowoduje
Przemysław Ryk2/2 07 Lis 2011
Witam. Po wpisaniu w przegladarce adresu strony otwiera sie ona w nowym oknie. Taka sama sytuacja wystepuje gdy w GOOGLE.PL wyszukuje dana fraze i dam ENTER lub SZUKAJ- otwiera sie nowe okno IE 8 z tym wyszukaniem. Jaka jest tego przyczyna? Jak to naprawic?
news@UNKNOWN3/3 07 Lis 2011
zawsze jak korzystam z neta z konta gościa, to na tym koncie dzieją się jakeiś dziwne rzeczy, na przykład znika przycisk start, pasek zadań zajmuje pół ekranu i nie można nic z nim zrobić, ktoś wie o co chodzi? jak znajomi chcą korzystać z internetu z mojego kompa to im włączam konto gościa, nie mam pojęcia co oni tam robią, ale zawsze potem objawy są podobne, czy wchodzenie do
Marek1/1 06 Lis 2011
Witam:) Od momentu reinstalacji Windows XP SP3 na moim lapku Asus X51R pojawił się problem z samoczynnym wyłączaniem się opcji hibernacji (Panel Sterowania->Opcje zasilania-> Hibernacja->Włącz hibernację) po przyciśnięciu przycisków Fn+F2, które powinny wprowadzić komputer w hibernację, ale wprowadzają go w stan uśpienia. Odhaczenie tej opcji nie zdarza się za każdym razem
MM2/2 05 Lis 2011
Chce przenieść system i dane na nowy dysk SSD Myślałem że użyje GHOSTa i po sprawie, jednak pojawiają się pewne wątpliwości, chodzi o offset i jego zmianę z 63 na 64 sektor Czy jak system zostanie przeniesiony to ten offset muszę zmienić, a jak zmienię to stracę dane. Jak to zrobić, aby było dobrze? :)
Tomek1/1 31 Paź 2011
Witam, Miałem IDE ATA. Wyjąłem zworki, wpiąłem w u siebie przeplocie do tasiemki 80 pin i system zobaczył go jako slave. Nie miał padniętych sektorów, sprawdziłem. Wysłałem dysk osobie dość mało zorientowanej. Tam master jest na końcówce taśmy, innego HDD nie ma. Po podpięciu tego slave w przeplocie "No system disk or disk error". Czy master ma zworki jako master czy nie to nie
cana2/2 30 Paź 2011
Nie wiem na jaką grupę z tym pytanie, spróbuje tutaj. Opera to fajna przeglądarka, ale chciałbym żeby otwarte karty miały stałą szerokość, tak jak w Firefoxie. Da się to zrobić?
Marek1/1 30 Paź 2011
Zrobiłem w windows XP PRO udostępniane plików na hasło - zgodnie z przećwiczoną metodą http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/faqxp.html (punkt 39) NIby wszystko działa, ale bardzo długo trwa logowanie. 1 Start->uruchom-> \\komputer_jacka 2. pięć do 10 sekund cisza 3. pojawia się monit logowania. To samo, jak próbuję uruchomić skrót do dowolneog obiektu na \\komputer jacka. Po
Przemys9/9 24 Paź 2011
Witam! Znajomy posiada płytę ASUS P8Z68-V PRO http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_PRO/#specifications z Intel Z68 Express Chipset W specyfikacji płyty widnieje zapis: - Grafika: Zintegrowany procesor graficzny - Obsługa wielu wyjść VGA : porty HDMI/DVI/RGB itd Jednak on twierdzi, że to nie dotyczy płyty głównej tylko odnosi się do procesora Intel Core i5
MichaelData4/4 24 Paź 2011
Po użyciu w przeglądarce j.w. zamiast użyć Shift _ (do podkreślenia) dosłżo do wciśniecia Ctrl _ (lewy control+podkreślnik). Po tym dosżło (ale tylko w przeglądarce!!) Do "zmiany rozdzielczości". Małe literki że prawie nic nie widać. Jak to odwrócić??? Tomek.
identifikator: ...7/7 24 Paź 2011
same trupy, dziś męczę się z notebookiem, próbuję zainstalować XP, no ale laptop nie ma baterii i chyba bateria od cmosu zdechła (przy starcie komunikat bios)... problem jest taki, że instalka zapętla się w trakcie wykrywania sprzętu, to znaczy pierwszy etap instalacji - ten w trybie dosowym przechodzi, nastęnie się rebootuje i uruchamia w trybie graficznym, wykrywa i instaluje
Mikolaj Jopczyn...1/1 23 Paź 2011
Witajcie, Od jakiegos czasu mam problem z zahibernowaniem mojego x200. Dostaje taki komunikat: http://prntscr.com/3n0y0 Karte wylaczam w windosie, wylaczam ja tez w programie (airplane mode). Da sie cos z tym zrobic? -- Z wyrazami szacunku, Mikolaj Jopczynski Tychy Online tel. 32 7 400 000, faks 32 7 400 004 www.tychy-online.pl Znajdz nas na portalu Facebook: www.facebook.
Przemys11/11 18 Paź 2011
Ktoś tu może wie: 1. jak odzyskać skasowany boot rekord na macieży 2. jak zainstalowac system XP na macieży?
gary1/1 18 Paź 2011
Witam Mam taką zagwozdkę do rozwiązania. serwer 2003 (AD) udostępnia katalog z którego stacje robocze uruchamiają aplikacje. Czasami potrzebuję podmienić jeden lub kilka plików programu (upgrade) co wiąże się z koniecznością zamknięcia programu przez wszystkich użytkowników. (plik będący w użyciu nie może być podmieniony. Na razie stosuję przystawkę mmc foldery udostępnione i
Remek3/3 17 Paź 2011
czesc, dysk sprawny, ale windows xp do konca nie startuje (nawet w trybie awaryjnym (graficzny, linia komend)) a z plyty instalacyjnej tez nie chce (BSOD 0x0...7B) - post powyzej. Czy da sie odzyskac system z repozytorium podlaczajac dysk z felernym systemem do innej maszyny z windows xp i uruchomic rstrui.exe (w katalogu felernego windows inna litera:\windows\system32\restore ...
Piotr Palusinsk...2/2 17 Paź 2011
Czesc mlodziez grala w gry.pl .....(konto z ograniczeniami) i po skonczonej pracy sie wylogowalo, ale.....komputer sie zwiesil na przelaczaniu uzytkownikow. Po restarcie komputer wstaje i gdy pojawia sie wybor usera, jest logo win xp i info "uruchamianie komputera"...i na tym koniec. No to proba wystartowania z plyty instalacyjnej, aby ew. zrobic naprawe (odzyskiwanie systemu).
Michal Kawecki4/4 15 Paź 2011
Witajcie, Mam pacjenta, ktory nie potrafi polaczyc sie ani ze stronka noda, ani eseta - sprawdzalem jeszcze kasperskiego - to samo. Na komputerze nie ma oznak infekcji, plik hosts jest pusty. Gdzie moge szukac jakis "wykluczen" czy blokad? Tracert nie dochodzi w ogole do skutku, podczas pinga nie rozwiazuje nazwy, zmiana dnsow nic nie daje. Sprawdzalem tez polaczenie vpn - bez
WOJO2/2 12 Paź 2011
Witam, po formacie dysku, uajtualnieniach i ponownym zainstalowaniu programow i sterownikow, w trakcie proby otwarcia plikow video (np. na youtube) system reaguje pojawieniem sie blue screena. Informacja mowi, ze konflikt powoduje plik ati2dvag. Taki plik z rozszerzeniem .dll odnalazlem w 3 lokalizacjach: C\WINDOWS\system32 C\WINDOWS\ServicePackFiles\386
Piotr Palusińs...7/7 11 Paź 2011
Otóż cały mój problem polega w tym, że muszę wgrać Windows xp do laptopa, ponieważ jest już tak dawno niewgrywany, że komputer ledwo ?chodzi?. Samo w sobie nie wydaje się to trudne jednak, że największym problemem jest to, że laptop ten nie ma Cd-romu(jest wyjęty bo się popsuł) i do tego nie działa klawiatura.Jakieś pomysły na wgranie nowego systemu? Proszę o pomoc --
WOJO16/16 11 Paź 2011
Witam, mam problem z netbookiem HP. Jest na nim zainstalowany Windows XP, niestety przestał się uruchamiać, nie uruchamia się także w trybie awaryjnym. Rozwiązanie jest niby proste, ściągnąć dane i zainstalować system. Niestety etykieta z numerem seryjnym pod spodem jest starta, nie można odczytać numerów. Jedyne co widać to chyba 3 i ostatnia część kodu. Czy jest jakiś sposób żeby
Petersonix3/3 10 Paź 2011
Witajcie mam problem mam sprawne głosniki bo sprawdzałem przy innym kompie i chodzą alle przy tym kompie co powinny to nie dioda sie pali lecz nic nie słychać jesli kotś wie jak mi pomuc prosze o kontakt na meila lub tel. kontakt: e-mail:kolaj0077@WP.pl tel. 784054016 -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
WOJO1/1 10 Paź 2011
Hej ! Poszukuję oprogramowania do zdalnej instalacji oprogramowania na maszynach z zainstalowanym systemem XP pro. Sposób opisny tutaj: http://www.promanski.info/?page_id=125 wydaje się być najlepszy. Microsoft twierdzi jednak, że scriptIT już nie wspiera i nie udostępnia. Jakieś propozycje zaminnika dla w/w ? Pozdrawiam ! WOJO
Tomasz3/3 09 Paź 2011
Dostalem z niemiec laptop Acer Aspire 1690. Usunalem system niemiecki i zainstalowalem WindowsXP pro. Nie mialem plytki z Drajwerami wiec sciagnalem z internetu i zainstalowalem drajwery sam jak umialem. Wszystkie funkcje w komputerze dzialaly poprawenie przez kilka lat dopoki nie postanowilem podlaczyc dodatkowy , duzy monitor. Podczas startu komputera pojawiaja sie nawet na tym
Piotr Palusińs...2/2 09 Paź 2011
czy z płyty windowsa xp można odpalić w jakiś sposób skandiska? jak? mam pacjenta który ma uszkodzony folder /Windows/
Tomek1/1 09 Paź 2011
Dla Outlook Express. Gdzie sie to ustawia, aby nie bylo "krzakow" przy polskich znakach? T.
...:::fi$her:::...3/3 08 Paź 2011
cześć! mam pc intel 1.6 GH, miałem karte jak w temacie 256 MB, ale padła, czy pójdzie mi taka ale 512 MB? z góry dzięki Mirek
Michal Kawecki5/5 07 Paź 2011
Witajcie! Taka konfiguracja: Dysk pierwszy 1TB partycja 1, zainstalowany xp home. W obu systemach widziany jako C: Dysk drugi 350GB z danymi. W obu systemach widziany jako E: Dysk trzeci 500GB z Win7 Pro. W obu systemach widziany jako F: Pada dysk pierwszy z XP. Winda 7 nie chce sie odpalić - menager rozruchu chyba (?) był na c: Ponieważ praca mnie goni, lecę do sklepu,
Wojciech Wrodar...17/17 07 Paź 2011
Czy inżynierowie z m-softu (skądinąd spece od folderów, szczególnie takich jak moja muzyka, zdjęcia mojej teściowej itp...) wpadli już na to jak zrobić klawisz skrótu do "utwórz nowy folder"?
Mark7/7 07 Paź 2011
Witam Mam od paru dni pewien problem z siecia WiFi. Przyszla pora na starego, wysluzonego r5outera WRT54GL, ktory pewnie posluzylby jeszcze gdyby nie awaria. Wymieniony zostal na nowego E1500 tez Linksysa. I niby wszystko ok, problemow z zasiegien nie ma, ale.. No wlasnie, ale - 2 komputery w sieci, pecet i laptop, robia spore problemy gdyz co chwile sie rozlaczaja, zwlaszcza pecet.
jerzu12/12 06 Paź 2011
w 32 bitowym zmienia sie w config.nt a w 64bit?
Mark1/1 05 Paź 2011
..w sytuacji gdy system to blokuje? Sytuacja wyglada tak - XP z dzwiekowka Realtek HD Audio Karta oczywiscie w biosie wlaczona, do pewnego momentu dzialala - w Menedzerze Urzadzen jest widoczne urzadzenie realtek HD Audio, natomiast po kliknieciu na szczegoly sterownika - dostawca - nieznany, wersja - nieznana Normalnie po klieknieciu "aktualizuj sterownik" powinien wlaczyc sie
HatMan26/26 04 Paź 2011
Jedna z partycji mam w systemie FAT a tam 2 pliki o ponizszych nazwach, ktorych za cholere nie moge usunac (jedynie formata nie probowalem i wolalbym nie probowac): 2,A+2 2.92. Znacie jakies narzedzia pod Win XP (SP3) do usuwania takich smieci?
Q12/12 04 Paź 2011
Mam laptopa z niemiecka klawiatura i z jednej strony zalezy mi, zeby uzytkownik nie musial szukac kropek, przecinkow, malp, nawiasow, itd (czyli, zeby byl uklad "niemiecki"), ale z drugiej strony, zeby dalo sie wprowadzac polskie litery i to tak samo jak w ukladzie "polski (programisty)" (czyli Alt + litera). Da sie jakos te dwa uklady ozenic? PS Uklad "polski (214)" odpada -
ja6/6 03 Paź 2011
Witam, Zastanawiam się nad archiwizacją moich utworów. FLAC zajmują mi za dużo miejsca. Skonwertowałem plik z FLAC na 3 sposoby 1. MP3 192kbps (8,5MB) 2. MP3 VBR CD Quality (9,35 MB) 3. MP3 320kbps (14,1MB). Rozważam którąś z tych 3 opcji. Chodzi mi o przełorzenie pojemność na jakość, bo będę te utwory odsłuchiwał też ze smatrphone'a. Dzięki za wszelkie podpowiedzi i sorki, że
bratPit15/15 02 Paź 2011
Witajcie, Trochę NTG ale mam prośbę do Was o polecenie jaki sprzęt stacjonarny dobrać pod XP? Mam oryginalną wersję box XP Home i chciałbym kupić używany komputer (zestaw -płyta, procesor, dysk, obudowa) na "popularnym portalu aukcyjnym", coś co będzie szybko działać pod XP (a jednocześnie żeby XP miał sterowniki do tego sprzętu), myślałem o czymś opartym na Core II Duo, operacyjnej 2