bogdan23121/1 13 Cze 2010
Firefox 3.6.3 po zamknieciu pozostaje w zadaniach i nie mozna go powtornie uruchomic bez skasowania procesu w mwnedzerze zadan. Czy jest na to jakis sposob?
Skrypëk25/25 11 Cze 2010
Witam, Mam dziwny problem z Windowsem, a mianowicie większość (nowo zainstalowanych) programów ma zablokowaną możliwość łączenia się z siecią - wszelkie próby połączenia od razu są odrzucane, tak jakby to był lokalny problem. Co dziwniejsze, niektóre programy potrafią łączyć się z siecią (np. Firefox), ale pozostałe już nie (IE, klient poczty, putty itp). Zaznaczę, że firewall
Skrypëk14/14 10 Cze 2010
Witajcie, Przy reinstalacji windy zgralem sobie plik outloka. Po zainstalowaniu ladnie zaciagnal sie do czystego outlooka, pojawily sie maile, kontakty, kalendarz... Ale outlook nie potrafi znalezc kontaktow. Jest to o tyle trudne, ze mam ich ponad 1000 i reczne szukanie wsrod listy kontaktow jest klopotliwe. Mozecie poratowac? Oultook 2k3. M.
Piotr Palusinsk...2/2 10 Cze 2010
Nieszczesliwie sie zlozylo ze jeden z uzytkownikow korzysta z konta glownego administratora. I oczywiscie ma tam swoje ustawienia wiec nie moge mu utworzyc nowego bez uprawnien i skopiowac bo bedzie trzeba poswiecic mase czasu na konfiguracje. Macie moze wiedze czy mozna inne konto administratora przypisac w windows xp jako glowne? Wtedy moglbym je spokojnie wylaczyc i bylby spokoj.
ao22/2 10 Cze 2010
Witam. Czy są jakieś w miarę aktualne (i poprzednie) update do XP Home PL - coś w jednym pliku jak dawniej? Trafia mnie już jak robię kolejny komputer (zaznaczam legalny) i muszę ciągnąć kolejne megabajty łatek. Pozdrawiam Piotrek
Piotr Palusińs...3/3 09 Cze 2010
witam szanownych grupowiczow, problem taki: - klient przyniosl kompa z oryginalnym windowsem XP HE wersja oem, jednak jeden z segmentow klucza na tej nalepce sie WYDRAPAL MU... ;-) i teraz pytanko, czy istnieje mozliwosc wygenerowania jakims programem BRAKUJACEGO KODU KLUCZA?? Pan w MS powiedzial ze mamy sie zglosic do producenta PC (a firmy sprzedawcy nie ma juz na rynku) Co
W.P.5/5 09 Cze 2010
Karta sieci bezprzewodowej w laptopie sąsiada. (Fujitsu Siemens). XP Pro SP3, aktywny antywirus AVG. Karta to któryś Atheros. Zarządzanie przez Windows (nie ma softu od producenta). AP ma włączony WEP, inne maszyny działają. Adres statyczny, włączona karta "pstryczkiem" - pali się kontrolka. Pokazuje "połączony". Siła sygnału zależnie od odległości do AP. Pozostała karta przewodowa
kwak1/1 09 Cze 2010
nie moge polaczyc se z moim bt dongle'm pod win7. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ff8a6b215217c8e2.html tak wyglada device manager, ale moj pda nie widzi urzadzenia. Na windows XP wszystko jest OK. Kolejna sprawa - windows XP nie potrzebowal zadnego drivera, a Windows 7 tak. Gdzie szukac problemu?
MichaelData7/7 09 Cze 2010
Witajcie ponownie ;) Mam dziwny problem z moim xpkiem. Kiedy swiezo podlaczam sie do jakiejs sieci, pingi do czegokolwiek mam prawie kosmiczne, podczas gdy z innego komputera stojacego obok wszystko jest ok - po jakims czasie wracaja do stanu normalnego i tak sie trzyma do restartu. Na kompterze zainstalowany jest sp2 i eset smart security - ale eseta wykluczylem - jeszcze przed
Piotr Palusińs...6/6 08 Cze 2010
witam! dlaczego jak próbuje zobaczy urządzenia dla których dany plik inf jest przeznaczony poprzez Dodaj sprzęt/Z dysku to mi się nic nie pokazuje?
Waldek4/4 08 Cze 2010
Witam Mam karte grafiki z wyjsciem HDMI. Podlaczajac telewizor musze recznie zmienic wlasciwosci audio z Sound MMax HD audio /dzwiek na glosnikach kompa/ na NVIDIA High Definition Audio - aby dzwiek "wyszedl" na HDMI telewizora. Wczesniej nie mialem tego problemu bo na karcie GPU był kabelek podlaczony do karty dzwiekowej i dzwiek był równoczesnie tu i tam. Pytanie - da się to
Piotr Palusińs...6/6 07 Cze 2010
Witam wszystkich. Mam pewien problem. Otusz konfigurowa?em sie? u znajomego i natkn??em si? na ciekawy zagwozdek. Jeden z komputer?w (dell ca?kiem ?wierzy + windows xp sp3) pomimo tego, ?e adres ip poda?em z palca zaraz po uruchomieniu przybiera jaki? magiczny adres..... Po wpisaniu ipconfig w wierszu polece? wy?wietla ok 20 r??nych adres?w. Pr?bowa?em za?atwi? spraw? przez uruchomienie
Zoltar6/6 07 Cze 2010
Witajcie, Czy istnieje jaka? prosta mo?liwo?? na dostanie si? do komputera u?ytkownika, kt?ry nie potrafi skonfigurowa? zapory tak, aby otworzy? odpowiednie porty? Tzn. na przyk?ad w ten spos?b, ?e to ten uzytkownik inicjuje po??czenie ze mn? (na m?j IP i otwarty port), ale to JA dostaje si? po takim wywo?aniu do JEGO komputera? Micha?
bogdan23125/5 06 Cze 2010
Mam dwie partycje. Partycja C byla do obecnej reinstalacji systemowa, a D na dane. Po reinstalacji zmienilo sie oznaczenie. Teraz systemowa jest D, a dane jako C. W sumie to niby nie przeszkadza, ale burzy porzadek, szczegolnie ze mam kilka dyskow. Jak przywrocic poprzednie ozaczenia? Zarzadzanie dyskami na to nie pozwala, bo obecna systemowa D jest w uzyciu.
Ciapul2/2 04 Cze 2010
Ta karta ma wyjście TV-Out. Podłączyłem do telewizora i nic. Zmiany ustawień nic nie dają bo obraz pojawia sie na mikrosekundę i znika. Podłączona jest przez S-Video na Chincze. Kabel 7.5 metra z pozłacanymi końcówkami W właściwościach ekran są 2 monitory. Tylko raz przypadkiem udało mi się uruchomić poprawne połączene ale niestety zerwało sie jak zamknąlem główne okno Menagera
Piotr Palusińs...4/4 02 Cze 2010
Witam. Mam problem z autostartem płyt Audio-CD na Windows XP SP3. Po włożeniu płyty audio-cd do napędu wyświetla się standardowe okno wyboru "Co ma zrobić Windows". Problem w tym, że brak opcji do wyboru, pojawia się puste okno. W linkach znajduje się screenshot: http://wstaw.org/m/2010/06/02/jeden.jpg http://wstaw.org/m/2010/06/02/dwa.jpg Gdy włożę płytę innego typu (np. grę)
xurc1/1 01 Cze 2010
Witam, Nie tak dawno temu spalil mi sie zasilacz (kondensatorki wylaly), po czym komputer przestal sie uruchamiac. Wymiana zasilacza nic nie dala (aczkolwiek teraz z patrzac z perspektywy czasu moglo sie zdarzyc, ze cos zle podlaczylem), wiec zdecydowalem sie na kupno uzywanego komputera po okazyjnej cenie. Z tych dwoch zlozylem jeden w nastepujacy sposob:w nowym kompie bylo: plyta
Piotr Palusińs...4/4 31 Maj 2010
siedza wpisy wyswietlajace sie po wlozeniu np. pendrive i wyswietlajace sie w okienku "akcji" Pozdrawiam
Michal Kawecki8/8 30 Maj 2010
Sytuacja: komputer BYŁ zawirusowany, "drobne" 500 egzemplarzy różnego świństwa. Podpiąłem dysk do innej maszyny, odwirusowałem (AVG), wykopiowałem dane użyszkodników, reinstall Win$. I problem: coś "ryje" po dysku - regularnie mruga kontrolka dysku i dysk "chrupie". żadnych podejrzanych procesów. Niby NIE ma wirusów (AVG i ClamAV). Co to może być? I jak namierzyć winowajcę? W.
Michal Kawecki2/2 30 Maj 2010
Jak ustawic firewall aby pytal mnie czy pozwolic na poloczenie z siecia po instalacji nowego programu?
Hatman10/10 30 Maj 2010
Windows xp home sp3, wszystko działa z wyjątkiem tego że nie można uruchomić ctrl+alt+del, nie uruchamia sie taskmgr.exe. W żaden sposób. Dotyczy wszelkich dostepnych kont z uprawnieniami admina. Dotąd było ok Sytuacja po wirusach odnalezionych i usuniętych przez nod32, v4 Patenty znalezione w necie nie działają.. tzn b. dużo przeczytałem, sporo szukałem w necie, sporo znalazlem,
Piotr Palusinsk...3/3 29 Maj 2010
Czy jest opcja w windows 7 aby uruchomic plik reg z prawami administratora bez przelaczania sie miedzy kontami? Nie widze tego ma menu kontekstowym.
Barnaba5/5 29 Maj 2010
System XP Pro+sp3 W rejestrze nie mam takiego wpisu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager/AutoChkTimeOut Chciałem za jego pomocą zmienić czas uruchamiania chkdsk. Czy utworzyć taki wpis i nadać mu wartość Dword np. 5 ? Barnaba
Michal Kawecki6/6 29 Maj 2010
Było już "pięknie" (po instalacji systemu). WSZYSTKO działało jak trzeba... Włożyłem dysk do obudowy i wyjąłem kartę sieciową. I tu "zonk" system nie startuje. Komunikat: "ntldr is missing. press ctrl+alt+del to reboot" Co ciekawe, dysk jak go nie zazworkować zgłasza się jako SLAVE. A plik ntldr JEST na pierwszej partycji (nawet go podmieniłem na chwilę z innej maszyny ale też nic).
Piotr Palusińs...17/17 29 Maj 2010
Witam, instaluje klientowi posiadajacemu Viste ULT na laptopie Toshiba XPpro PL (oemowa plytka XP pro Sp3 PL DELL) i system chce sie aktywowac po telefonicznej probie aktywacji - teleinfo MS podaje ze jest to piracka kopia pytanie: jak i czy wogole mozna ta instalacje XP zaktywowac albo moze ktos zna nr tel. zeby porozmawiac z czlowiekiem (nie automatem) w MS JACEK
W.P.3/3 29 Maj 2010
Jak się w Win$ zmienia atrybuty plików z wiersza polecenia? Potrzebuję (po działalności wirusów) zdjąć atrybut HIDDEN na D:\ i podkatalogach. W.P.
PVPN1/1 28 Maj 2010
http://polandvpn.com -- --------------------------------- --- -- - Posted with NewsLeecher v3.9 Final Web @ http://www.newsleecher.com/?usenet ------------------- ----- ---- -- -
Przemysław Ryk18/18 28 Maj 2010
Witam mam dwa pytania mianowicie ... 1. czy na win xp 32bit da sie zainstalowac xp x64 bez "perturbacji" ...czyli z zachowaniem ustawien i programow ...? 2. czy przy zmianie procesora z pentium na AMD i plyty glownej trzeba instalowac system na nowo ? Pozdrawiam.
Grzegorz Kurczy...3/3 28 Maj 2010
Witam Mam przedziwną sytuacje. Efekt jest następujący nslookup wp.pl daje poprawną odpowiedź 212.77.100.101 ping 212.77.100.101 śmiga aż miło na poziomie 14ms ping wp.pl Ządanie polecenia ping nie może znaleźć hosta wp.pl. DNSy ustawione poprawnie. Drugi komputer z identycznymi ustawieniami działa bez problemu. Ki czort ?! Usługa Klient DNS włączona. Brakuje mi juz koncepcji,
Maxsis1/1 27 Maj 2010
Pomóżcie proszę, w jaki sposób pobrać ten film: http://www.krakow.pl/mktv/play/427/Radosna+Szkola.html Orbit nie daje rady, więc co da radę? pozdr!
Olek5/5 27 Maj 2010
Wymieniłem płytę główną sąsiadowi (bo padła), jednak ta jest na tyle inna, że system "nie wstaje" - zaczyna się ładować i reboot. (podejrzewam inny kontroler dysków). Czy (i jaka) jest szybsza/prostsza/lepsza metoda na to niż "instalacja naprawcza"? W.P.
Piotr Palusińs...2/2 25 Maj 2010
Po pstryknięciu w FF w ikonkę "Przywróć okno" - (środkowa w prawym górnym rogu)wszystkie okna ulegają minimalizacji. Jak to naprawić? Poradźcie coś:)
zly3/3 20 Maj 2010
Nie do końca byłem pewien na jakiej grupie to umieścić, ale trafiło na Was ;) Win7 64bit, karta dźwiękow SB X-Fi Music, głośniki Logitech Z-5500. Połączone z katą kablem Coax (i przejściówka coax-jack, do karty dzw.) Ogólnie do filmów używam kmplayera. Normalny dźwięk działa ok. Problemy pojawiają się z AC3 i DTS. Udaje mi się zrobić tak, by na głośnikach pojawiał się napis DTS, czyli
Piotr Palusińs...11/11 19 Maj 2010
problem jest następujący: komputer asus eee pc 901, system win xp home - musi byc ten, mam klucz, nosnik, licencję. dysk C: mały 4GiB, system się "dusi", zajmuje 99,9% dysku, komputer chodzi wolniej od kalkulatora z lat osiemdziesiątych. co zrobić, by po reinstalacji systemu całość chodziła dobrze, sprawnie, by to nie zajmowało cłego dysku. - błagam prostymi słowami piszczie, bym
pigobocian13/13 19 Maj 2010
Jaki jest dobry i darmowy zamiennik NERO? Tj do nagrywania CD i DVD. W.P.
Grzegorz Niemir...2/2 18 Maj 2010
Hej,\ mam taki skrypt: @echo off Echo Enter A Id: set /p A= Echo Enter B: set /p B= Echo Encrypted B::: java -jar pwd.jar %A% %B% pause --------- linia "java -jar pwd.jar %userId% %password% " zwraca na ekran stringa. Jak moge go wrzucic do zmiennej? Dzieki create
marfi11/11 15 Maj 2010
Prawdopodobnie nie ta grupa, ale moze ktos mi doradzi gdzie szukac. Generalnie sprawa polega na tym ze potrzebuje wynajac kogos do malej roboty hakerskiej. Jakies pomysly gdzie moge taka osobe znalezc albo na jakiej grupie?
Eneuel Leszek C...11/11 13 Maj 2010
Witam. Chciałem sobie zrobić kopię partycji systemowej aby w razie "draki" rozpakować ją i będzie jak znalazł. Ale pojawił się problem. Najpierw zastartowałem kompa z CD Acronis. Program się wczytał więc ustawiłem którą partycję ma skopiować i gdzie. Puściłem twórz obraz i po kilku chwilach komputer się zawiesił. Spróbowałem raz jeszcze. Tym razem poszło nawet trochę dalej ale potem
Piotr Palusińs...7/7 13 Maj 2010
Witam, gdzie w necie można otworzyć forum tylko dla zamkniętego grona osób? Przepraszam jeśli nie tutaj, ale nie wiem gdzi o to pytać :)
user3/3 13 Maj 2010
Postawiłem na komputerze XP Home SP3 i na tym UltraVNC (choc dosc starego - 1.0.2). No i komputer robi mi troche cuda - np. w momencie połączenia się na niego i próbie logowania na konto admina - VNC się rozłącza. Po ponownym podłaczeniu (i recznym wstukania hasla lokalnie na komputerze) ten znowu wraca do ekranu powitalnego i znowu mozna wstukiwac haslo... Z kolei przy logowaniu
hipies3/3 10 Maj 2010
Witam - nurtuje mnie problem.Nagrywam na p?yty dvd wy??cznie mp3 ' przy odtwarzaniu tych p?yt dostrzegam znacznie wi?kszy ha?as od wentylatora ch?odzenia procesora i by? mo?e od wentylatora karty graficznej ni? w przypadku odtwarzania tych samych danych na CD.Czy system[ WINDOWS XP] widz?c p?yt? DVD i przewiduj?c wi?ksze obci??enie procesora mechanicznie powoduje zwi?kszenie obrot?w
Piotr Palusińs...8/8 10 Maj 2010
Witam Jak w temacie mam tego laptopa. Tylko ze sporo z urzadzen zewn jaki mam mi nie dzialaja i chce zainstalowac XP. BIOS jest tak biedny ze nie ma tam nic odnosnie ustawien SATA zeby to wylaczyc w cholere. Jak dzwonilem do HP powiedzieli mi zebym drivery sciagnal pod sata i przy instalacji XP nacisnal F6 i zainstalowal to tylko ze tego nigdzie nie moge znalezc. macie jakies
Piotr Palusińs...6/6 10 Maj 2010
Witam ponownie. Jak optymalnie za pomocą schedulera XP planować np. codzienny restart kompa?
Piotr Palusińs...2/2 06 Maj 2010
Moja sytuacja wygl?da nast?puj?co: Na pulpicie serwera z zainstalowanym systemem Windows 2003 Serwer istniej? od dawna skr?ty internetowe do przydatnych stron. Od kilku dni skr?ty te straci?y swoj? ikonk? (ikon? IE) oraz mo?liwo?? otwierania poprzez 2-krotne klikni?cie lewym przyciskiem myszy. Zamiast przegl?darki otwiera si? menu wyboru drukarki, na kt?r? mam wys?a? wydruk. Pod prawym
Michal Kawecki3/3 05 Maj 2010
Witam, mam prośbę o podpowiedź w następującym problemie. Kolega od dzisiaj/wczoraj ma nowego laptopa z Win7 i ma kłopot z zapisywaniem plików na podłączonym przez USB dysku zewnętrznym. Szukaliśmy różnych rozwiązań - u mnie ten problem nie występuje. Dysk się pokazuje i heja. A u niego stale: "aby wykonać kopiowanie tego pliku (folderu) musisz posiadać uprawnienia administratora"
identifikator: ...1/1 05 Maj 2010
instauję jakieś oprogramowanie do drukarki na adminie, później przełączam na usera i pojawia mi się komunikat - oprogramowanie zostało zablokowane, administrator może je odblokować... o co chodzi? co i jak w tej kwestii?
Przemysław Ryk6/6 05 Maj 2010
Witam Do komputera podpięty jest przez dvi monitor Iiyana oraz poprzez hdmi tv lcd. Monitor to ekran pierwszy, tv, drugi. Do czasu... Na chwilę podpiąłem do monitora komputer kolegi poprzez d-sub, było ok do momentu podpięcia spowrotem mojego komputera. Inne rozdzielczości, sygnał analogowy i cyfrowy. Monitor zaczął wariować, blokować się aż udało mi sie jakoś to okiełznać Od tej
Piotr Palusińs...2/2 05 Maj 2010
Witam wszystkich grupowiczow. Podczas uruchamiania windows nie wystartowal. Po wiekszych medytacjach wystartowalem go z DOSA i zaczely sie problemy: Po komendzie dir otrzymuje informacje ze na dysku jest 37 katalogow DIR00012 do DIR00048. Wiec uzywan SCANDISK lecz przy sprawdzaniu katalogow zawiesz sie. Po FDISK C: otrzymuje informacje Niepoprawny format parametru -C: zmiana na C to
Eneuel Leszek C...18/18 05 Maj 2010
Znajoma wymienia dysk twardy na większy. Da się bezboleśnie przekopiować XP+SP2 na inny dysk czy trzeba użyć do tego jakiegoś dedykowanego oprogramowania ? Jeśli tak to jakiego (najlepiej jakby było darmowe) ? Partycja systemowa na nowym dysku będzie większa niż na starym. Pozdrawiam
RadoslawF1/1 02 Maj 2010
Dysk SATA 750GB sformatowany i używany pod XP po przeniesieniu do innego komputera nie widać partycji. Sam dysk jest rozpoznawany przez bios jak i przez windowsa (XP+SP2). Partition Magic 8.0 twierdzi że "Local Disk - Dynamic Disk" a everest podaje jako typ partycji "LDM". Na tym dysku dostałem jakieś dane do przekopiowania przez weekend więc mam pytanie da się to jakoś odczytać ? Czy