PC7/7 25 Sty 2010
Sorry, że tu pytam ale nie bardzo wiedziałem gdzie a może ktoś coś podpowie. Używam Spamihilatora i zawsze było ok dopóki nie wgrałem nowej wersji. Przestał zapisywać maile do kosza, w zasadzie w ogóle przestał filtrować pocztę. Oczywiście skonfigurowałem konta pocztowe i maile pojawiają sie w obszarze treningu ale on sie nie uczy i po kolejnym sprawdzeniu poczty wywala spam do
Jacek Maciejews...15/15 25 Sty 2010
Mam taki problem, ?e kupi?em ongi? no?tb?ka w Anglii ale niedawno mi twardy dysk pad? wi?c w?o?y?em nowy. Teraz chc? mie? na nim SWEGO LEGALNEGO XP wed?ug parametr?w z naklejki... S?ysza?em, ?e mo?na zainstalowa? wersj? zgodn? i samodzielnie zmieni? klucz na SW?J. Wi?c chcia?bym spyta? Szanownych Pa?stwa tutaj na grupie jak mo?na po numerze "Product Key" podanym na naklejce ustali?
max20/20 25 Sty 2010
Kiedyś miałem taki prosty program do skanowania sieci lokalnej który sprawdzał szybkość sieci pomiędzy komputerami. Ktoś może zna jakiś taki program ? I może tutaj podać nazwę ? M
tomasz parowuz6/6 22 Sty 2010
Mam HP4180 /3 lata / i do niego sa 2 kartridze 343 koorowy oraz 337 czarny. Skonczyl mi sie tusz origalny i przez 2 lata uzywałam 337 napełniając go tuszem InkJetu. Wszystko było OK. Na jesieni koniec. Komunikat "kłopot z czarnym zasobnikiem, wymien go". No mysle sobie wysłużył się. /2 lata/ to fatycznie trzeba wymienic. Kupiłam nowy. Teraz tusz sie skoczył , nalałam świezego, a tu klops.
raja raja1/1 21 Sty 2010
EARN $100 WHENEVER YOU WORK INFRONT OF YOUR COMPUTER NO INVESTMENT FRIENDS EARN FROM YOUR EMAIL WATCH ONLINE ADS IN YOUR MAIL & GET PAID AWESOME EARNINGS FROM ONLINE EARN $10-$100 PER AD MAIL YOU READ $5 PER REFEREL IF YOU HAVE 100 FRIENDS YOU COULD EARN $500 BY REFERRING THEM GAT PAID WHEN YOU REACH THE MIN PAYOUT GET PAID THROUGH YOUR ATM BANK ACCOUNT
Piotr Palusińs...12/12 21 Sty 2010
przeczytałem kiedyś że jak pobiorę pliki Instexnt.exe, Autoexnt.exe oraz Servmess.dll, i wrzucę do folderu systemowego System32, to umieszczając w pliku Autoexnt.bat ścieżkę do programu, to będzie on uruchamiany za każdym raziem podczas startu systemu XP:O) ale ostatnio ściągnołem programik i myślę sobie że w ten sposób go uruchomię przy starcie, wklepuje jego ścieżkę do pliku
Feromon3/3 21 Sty 2010
Witam! Spotykam się z filmikami na youtube zawierającymi muzykę oraz prezentację polegającą na tym, że statyczne fotki się zbliżaja lub oddalają, symulująć najazd kamery. Jaki programik to potrafi? Czy to jest z prezentacji robione ppt? Dodatkowo chciałbym na tle tych zdjęć przechodzacych jedno w drugie wraz z tym "zbliżaniem" wyświetlić napisy tak jak w karaoke, tzn napisy wędrują od
Piotr Palusińs...9/9 20 Sty 2010
Witam, Posiadam system Windows XP Home. Chcia?bym w??czy? autouruchamianie dla p?yt CD/DVD. Z racji wersji odpada skorzystanie z opcji "Wy??cz autouruchamianie" w Zasadach grupy, poniewa? Home nie posiada przystawki gpedit.msc. Pozostaj? zatem niekonwencjonalne metody. To co na szybko uda?o mi si? znale??: - narz?dzie Microsoftu: http://www.microsoft.com/downloads/details.
Piotr Palusińs...7/7 20 Sty 2010
Witam Miałem zrobione bat'y w win XP, do zapisywania i odczytywania ustawień tcp/ip: netsh -c interface dump > c:\siec1.txt i netsh -f c:\siec1.txt Chciałem uzyskać coś takiego w siódemce, bo w takiej formie niestety nie działają, nawet po wyłączeniu UAC. Da się jakoś to zrobić? Najlepiej jakby działały na koncie użytkownika :) -- marcin
gemini1/1 20 Sty 2010
Gdzie moge pobrac za free skin coughdrop? -- PzD Gemini Nie pisz na tego maila. Nie sprawdzam tej skrzynki
Piotr Palusińs...4/4 19 Sty 2010
System to xp media center edition wersja 2002 z sp3. Problem polega na tym, że IE nie otwiera stron, a kiedy chcę uruchomić opcje internetowe pojawia się komunikat "thise operation has been cancelled due to restriction in effect on thise computer" Mam również program który m.in. tworzy dokumenty do drukowania z poziomu przeglądarki internetowej, niestety pojawia się komunikat
Tomek Wojciecho...22/22 19 Sty 2010
Chciałem dziś uruchomić konsolę odzyskiwania za pomocą oryginalnego CD-romu z WinXP i napotkałem dziwny problem. Ustawiłem w biosie uruchamianie z napędu CD jako pierwsze. Inne opcje tzn start z HDD i dyskietki dałem na "disable". Po restarcie pojawił się napis, że "dowolny klawisz spowoduje rozruch z CD-romu". Nacisnąłem więc spację ale o dziwo wcale się nie włączył instalator lecz
Bies5/5 19 Sty 2010
Po zainstalowaniu nero 8 zostalo do niego przypisane (chyba przez moja nieuwage)sporo roznych typow plikow. Poradzcie mi jak usunac przypisanie plikow z Nero? Szukalem dlugo i nigdzie nie moge tego znalezc. -- Szczepan
Gabriel3/3 17 Sty 2010
Witam serdecznie! Czy da sie jakos ustawic/zmienic cos w opcjach Windows, aby dowolny drukowany w systemie plik (sa rozne drukarki, wiec to ma byc rozwiazanie niezalezne od drukarki) byl oprocz tego rzucany na zainstalowana w systemie drukarke pdf? Te taka darmowa, ktorych pelno jest w internecie np. jakis pdfcreator czy cos w tym stylu. Podejrzewam, ze jakis sterownik do niektorych
Papa Smerpfs3/3 16 Sty 2010
polecicie jakeiś siekawe antywirusy, anty robaki, anty anty uruchamiane bez instalacji w systemie, na przykład z pena, poza cleanwin bo to mam:O)
Przemysław Ryk8/8 15 Sty 2010
Do obecnego komputera, ktory sprzedaje na czesci kupilem w 2006 r. dysk twardy wraz z XP HOME PL OEM. To byl czas, kiedy wersje OEM trzeba bylo kupic z istotnym podzespolem komputera. Obecnie chce sprzedac Windowsa, lecz mam watpliwosci - czy moge z dyskiem, tak jak kupilem, czy wedlug obecnych zasad - z plyta glowna ? Jezeli ktos jest na biezaco z obowiazujacym prawem MS to bylbym
Animka8/8 13 Sty 2010
witam pytanie pewnie banalne ale jakos nie moge wygooglowac. jak "wydrukowac"/wygenerowac dokument w formacie tekstowym z pdfa. cos na zasadzie odwrotnosci pdf creatora. bede wdzieczny za naprowadzenie na jakis darmowy soft. pozdrawiam -- whitey
Szczepan34/34 13 Sty 2010
Mam dwa komputery polaczone w siec poprzez kable siecioowe i modem TD-W8901G. Z kazdego komputera jest dostep do internetu bez zadnych problemow. Problem natomiast jest z komunikacja miedzy komputerami. IP routera jest------------- 192.168.1.1 na komputerze A ustawilem IP 192.168.1.2 na komputerze B ustawilem IP 192.168.1.4 Komputer A nie widzi w sieci komputera B (Sprawdzane przy
Przemysław Ryk25/25 13 Sty 2010
Spróbuję jeszcze tutaj, mam nadzieję, że nie do końca NTG, bo chodzi o sterowniki chyba. Kupiłem klawiaturę(+mysz) bezprzewodowe, o takie: http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ProductDetails.aspx?pid=104&active_tab=overview Do tej klawiatury nie istnieją dedykowane sterowniki, więc czy Ktoś się orientuje, czy można oprogramować klawisze "multimedialne", czy microsoft
Piotr Palusińs...18/18 12 Sty 2010
http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/5216,Noworoczni_polscy_MVP.aspx Microsoft wyr??ni? tytu?em MVP (Most Valuable Professional) Grzegorza Stoleckiego i Marcina Ksi??ka w ramach najnowszych nominacji przypadaj?cych na stycze? 2010. Jedena?cie os?b zosta?o renominowanych, a trzy osoby straci?y tytu? MVP. Tytu? Microsoft Most Valuable Professional (MVP) przyznawany jest osobom, kt?re
Piotr Palusińs...9/9 12 Sty 2010
Czy jest mo?liwo?? odinstalowania Windowsa Visty? i zainstalowaniu Windowsa XP ? Je?li tak, to w jaki normalny spos?b? solex
Lesio2/2 12 Sty 2010
Witam. Komputer z windows xp prof. Zainstalowane drukarki HP2055dn sieciowo jak i z udostepnienia. NIestety przy probie drukowania PDF lub z innego programu (autorskie wykonanie) program wisi i wisi, czasami po 15 minuach ptorafi sie odetkac i cos wydrukowac.... Probowalem juz usunac wszystkie drukarki, od nowa zaisntalowac i nic to nie dalo... Pomozice :( Przemek
Delta21/21 12 Sty 2010
Witam! Używam XP SP3 i na jednym z komputerów występuje bardzo irytujący problem. System normalnie startuje, ale z jakiegoś powodu po starcie wszystkie interfejsy sieciowe (kabel, wifi, modem na usb) są nieaktywne i nie można połączyć się z żadną siecią. Dopiero po jakimś czasie (za zwyczaj coś około minuty, dwóch) pojawiają się ikony interfejsów w system tray. W między czasie
Barnaba1/1 12 Sty 2010
Zapis w podglądzie zdarzeń: Typ zdarzenia: Ostrzeżenie Źródło zdarzenia: USER32 Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 1073 Data: 2010-01-12 Godzina: 01:39:47 Użytkownik: ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM Komputer: TD-8B6DA6CD32B9 Opis: Próba Nieznany TD-8B6DA6CD32B9 nie powiodła się. Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.
Feromon4/4 11 Sty 2010
Sa dwa kompy na ktorych instaluje ten sam program Na jednym wszystko idzie OK, na drugim wystepuje problem: "error 1606 could not access network location\0 " http://support.microsoft.com/kb/315352 Sprawdzalem wedle rozpiski - w obu kompach wpisy w rejesterach (Folder - User Shell Folders) sa identyczne. Te same systemy XP SP3. Co dziwniejsze program ow byl juz kiedys zainstalowany
Feromon13/13 11 Sty 2010
Witam! Do tej pory mialem dwa komputery z XP SP2 i udostepnialem katalogi po LANie metoda na takie samo konto z takim samym haslem i wszystko dzialalo. Teraz mam dwa komputery z XP SP3 i ta metoda sie nie sprawdza. Niby komputery sie widza, bo widze ze pakiety wychodza i przychodza, ale folderow udostepnionych nie widac. dzialanie: - dodatkowe takie same konta z takim samym haslem
Feromon34/34 11 Sty 2010
Mógłby ktoś w prost sposób wyjaśnić, jakie korzyści daję taki system? Widziałem zainstalowaną Vistę 64-bitową na nowej maszynie znajomego i ten komputer pracował jak mucha w smole, to ma być zaleta?
Feromon3/3 11 Sty 2010
System XP Prof eksploatowany wiele lat....w tym czasie zdarzyły się 3 reinstalki systemu, w związku z którymi (???) "napęczniał" katalog "Documents and Settings" do takich wielkości: Rozmiar: 744 MB Rozmiar na dysku: 644 MB Zawiera: 9.371 plików, 1.622 folderów Ponadto, w katalogu tym znajduje się (? po poprzednich instalacjach ?) 8 podkatalogów o nazwach: Administrator
Tony Hawk2/2 11 Sty 2010
Witam Mam nast?puj?cy problem z wydrukiem w sieci: Jest komputer (A) (Win XP Home) w sieci udost?pniaj?cy drukark? (HP LJ 1020), w sieci s? jeszcze inne komputery udost?pniaj?ce drukarki. Z komputera (B) (Win XP Home) nie ma mo?liwo?ci wydrukowania czegokolwiek na drukarce udost?pnianej przez A. Przy wydruku czegokolwiek pojawia si? b??d typu "program wykona? nieprawid?ow? operacj? i
mokinc3/3 10 Sty 2010
Witam. Podczas próby wyłączenia jakiejś usługi (poprzez msconfg) pojawia mi się komunikat mówiący o tym, że nie jestem administratorem i nie wyłączę tej usugi. Po czym usługa i tak się wyłącza (przedtem restart kompa). Otóż jestem administratorem i mam wrażenie, że kiedyś tego komunikatu nie widziałem. O co Cmon?
Animka12/12 09 Sty 2010
Witam i pozdrawiam wszystkich z tej grupy, mam nastepujace pytanie, pobralem ze strony http://www.i-telewizja.pl/ program lecz nie potrafie go uruchomic, moze ktos przecwiczyl ten temat, za podpowiedz serdecznie dziekuje. Emeryt
news.neostrada....1/1 09 Sty 2010
windows xp home sp 3 legal. kazdy program nie wyswietla mi nazw i i czasow (%)posrednich wezlow - dlaczego ???? komenda tracet to samo tylko gwiazdki. |------------------------------------------------------------------------------------------| | WinMTR statistics | | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg
Zbynek Ltd.1/1 09 Sty 2010
Witam Tak spojrzałem na godzinę zrzutu pamięci po BSOD i zgłupiałem. Była jakieś 2 godziny przed rzeczywistym zawieszeniem. Godzina na kompie się zgadza z rzeczywistością. W systemie były zapisywane pliki z godziną pomiędzy tą wskazaną w pliku dump a rzeczywistą awarią. Co to takiego mogło być? Dlaczego godzina się różni? Pasuje na czas GMT+1. Bez sensu. -- Pozdrawiam
adress@poczta.p...1/1 08 Sty 2010
hjkhk -- ThinkXtra
Przemysław Ryk5/5 08 Sty 2010
czesc, jak z linii komend zahibernowac komputer do ktorego przylaczonym sie jest zdalnym pulpitem? -- ThinkXtra
Marcin Nowak1/1 07 Sty 2010
Witam. Kupilem kilka dni temu mysz bezprzewodowa na USB. Do teraz uzywalem zestawu klawiatura+mysz bezprzewodowe na PS2. Teraz kiedy podpialem nowa mysz to podczas np. pracy w Wordzie gdy wcisne ctrl lub Shift i mam go wcisniety to mysz przestake dzialac. Mowiac wprost nie moge w jednej chwili urzywac jednoczesnie myszy i klawiatury. Zaznaczam, ze mysz ktora byla w zestawie z klawiatura
Andre19/19 06 Sty 2010
Witam! W laptopie nie moge uczynic polaczenia z telefonem , znaczy sie jest dokonywane parowanie, poazuje ze urzadzenie jako pomysleni dodane do komputera, jednak pokazuje ze nie moze znalesc sterownika do teog urzadzenia:( co to moze byc?
Piotr Palusińs...2/2 06 Sty 2010
czy Ktoś wie czemu może wywalać się word xp przy uruchomieniu? wywala błąd krytyczny i pyta czy ma się uruchomić w trybie awaryjnym... reinstal i naprawa nic nie dała - dalej to samo... HELP!
Skrypëk22/22 05 Sty 2010
Do lipca mia?em inny system i modem analogowy, ?atki przynosi?em na p?draku i mog?em odpali? Narz?dzie do usuwania z?o?liwego oprogramowania Microsoftu klikaj?c na ?atk? comiesi?czn?. Jak mam post?powa? teraz? WinXP Home SP3, co miesi?c Narz?dzie si? ?ci?ga, ale jak je uru- chomi?, by przeskanowa?o system ? Przepraszam za lamerstwo i ?ycz? Weso?ych ?wi?t i pomy?lno?ci w Nowym Roku.
Krzysiek2/2 05 Sty 2010
Witam Grupowiczów, mam problem tego typu, że po zainstalowaniu F-secure 2009 w Windows 7, non sto pojawia się monit o programie: conhost.exe, praktycznie nie da się pracować.. Jeżeli ktoś miał z tym do czynienia to proszę o pomoc. pozdrawiam, Krzysiek
nicholson6/6 04 Sty 2010
Zastanawiam si?, czy je?li zainstaluj? Windows XP na dysku SSD, po uprzedniej zmianie offsetu z 63 na 64 sektor, to mog? robi? obraz dysku/partycji (np. Acronis True Image) i go odtwarza? z powrotem bez utraty ustawienia offsetu? Czy taki dysk ze zmienionym offsetem mo?na dzieli? na partycje bez utraty ustawienia offsetu? Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku. Jacek
Andre3/3 04 Sty 2010
Witam! Czy jest jakis prosty sposob, aby zmusic Win7 do pracy z ffdshow? Najlepiej, jakby mozna bylo calkowicie wyrzucic kodeki od MS. Na wypadek, gdyby ktos zapytal "po co, przeciez filmy sie odtwarzaja", ffdshow oferuje kilka funkcji, ktorych ja uzywam. -- Pozdrawiam, Andre
Kamikazee3/3 04 Sty 2010
Oglądam filmik na jutubie (zaczyna się ładować), w cache firefoxa lokalizuję plik (w miarę ładowania filmiku jego rozmiar się zwiększa), kończę oglądać, chcę zachować i oglądac offline i zaglądam do cache i tam już nie ma pliku :( Gdzie łon jest? Mam ustawiony duuuży rozmiar pamięci podręcznej dla ff, więc to nie o to chodzi chyba. tia rev
Andre3/3 03 Sty 2010
Witam! Mam Win7, LCD Iiyama, Radeon 9600xt. Mam problem z wylaczajacym sie monitorem. W systemie wygaszacz oraz wylaczanie monitora jest _wylaczone_, a mimo to po 20 lub 30 min (sam nie wiem ile) monitor sie wylacza i juz nie da sie przywrocic obrazu, ani myszka, ani klawiatura. Pomaga jedynie restart. Czytalem, ze ludzie maja problem dokladnie taki sam (glownie z Vista, z ktora z
Przemysław Ryk6/6 03 Sty 2010
Czy wchodz?c w Menad?era Autostartu\Narz?dzia\Uruchamianie oraz odznaczenie niekt?rych pozycji i restart (zalecany) komputer uruchamia si? normalnie. Czy w tym przypadku jest to normalny objaw, czy te? mo?e by? inaczej? System op. Windows Vista solex
MichaelData3/3 03 Sty 2010
Od wielu lat pracowalem na swoim komputerze bez zadnej koniecznosci wprowadzania nazwy urzytkowika i hasla. Dzisiaj przy probie udostepnienia komputera w sieci cos zrobilem przez niewiedze i od tego czasu nie jestem w stanie uruchomic komputera nawet w trybie awaryjnym gdyz wymaga nazwy uzytkownika i hasla a ja takich danych nigdy do komputera nie wprowadzalem. Poradzcie mi jak
Piotr Palusińs...10/10 02 Sty 2010
Dlaczego nie mo?na zmieni? wygl?du pulpitu (obrazu tapety)?? Klikam na dany plik (obraz JPEG) prawym myszki i w og?le nie mam widoczne "ustaw jako t?o pulpitu" ?? solex
Skrypëk15/15 02 Sty 2010
czy Ktoś tu wie jak mając płytę instalacyjną i serial sprawdzić czy jest to wersja korporacyjna nie wymagająca rejestracji?
Adam 'Adak' K?p...3/3 01 Sty 2010
Mam radka 5870, na XP. Mam kilka gier (Force Unleashed, Modern Warfare 2, czy Left4Dead) i kiedy odpalam Frapsa, zeby zoabczyc ile maja klatek to ten pokazuje strasznie dziwne rzeczy. Force Unleashed - 120fps w menu, ale 30 w grze. L4D - chyba 90 w menu, rownie 120 w grze. MW2 - 60 w menu, w grze jak aptrze na niebo to rowne 60, jak gdzies indziej - rowne 30. Te wartosci praktycznie