Piotr Palusińs...2/2 02 Sie 2009
Witam. Sytuacja jest taka: Znajomemu posypal sie windows (restarty podczas ladowanie systemu). Zaczol reinstalowac system na tej samej partycji. I tu zonk. Naklejke licencyjna gdzies posial a klucz ktory gdzies sobie zapisal okazal sie kluczem z innego kompa (oem). Powodem restartow bylo prawdopodobnie zakurzenie kompa co spowodowalo posypanie sie Win XP. Jak mozna odzyskac klucz?
Przemysław Ryk11/11 02 Sie 2009
Witam. Mam Karte grafiki ATI. Kiedy instaluje oryginalne sterowniki pod XP w opcjach instalacji pojawia sie Framework 1.1, ktorej nie da sie odznaczyc. Automatycznie tworzy sie konto uzytkownika ASP Net Machine. Po aktualizacjach (SP3 i inne) konto znika, ale tez instaluje sie SP1 do Framework i aktualizacja zabezpieczen. Kiedy wyinstaluje NET Framework 1.1, w autostarcie wywala mi
Piotr Palusińs...9/9 02 Sie 2009
In news:h4u05o$2e2$1@atlantis.news.neostrada.pl, *Jacek* <maps@wp.pl> typed: > Co zrobić, aby prosty programik (w tym przypadku catcher) startował sam po > właczeniu kompa? > Jacek Wstaw go do Autostartu -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP - Windows Desktop Experience] https://mvp.support.microsoft.com/profile/Piotr.Palusinski news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.pl.windows
MichaelData2/2 02 Sie 2009
Witam. Czy zna ktos jakis programik w ktorym mozna dodawac adresy kamerek internetowych i potem wybierajac z listy je ogladac. Przeszukiwanie stron www jest dosc meczace. Czy jest tez program ktory umozliwia pokazywanie obrazu z kamer internetowych na pulpicie ? Ustawilem sobie we wlasciwosciach pulpitu by wyswietlana byla strona z kamerka w rogu, ale tam wyswietla sie cala strona z
Adam Gawenda5/5 01 Sie 2009
Hej mam nast?puj?cy problem, kupi?em sobie nowe g?o?niki Creative model nie pami?tam ale graj? tylko 2 pr?bowa?em ju? wszystkiego oto ostatni m?j pomys? ale dalej graj? tylko 2 prsz? o pomoc pozdrawiam. Wspomniany pomys?: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f2e78aa29c519bf.html
Piotr Palusińs...5/5 01 Sie 2009
Witam. Poszukuje informacji co to moga byc za pliki: nazwa pliku.htm.add nazwa pliku.htm.bak Strona robioma byla we FrontPagu, a potem poprawiana w Pajaczku 5. Dziekuje
sTav3/3 31 Lip 2009
Podglą zdarzeń Aplikacji wali po oczach błędami: Userenv System Windows nie może wykonać kwerendy wpisu rejestru DllName dla aplikacji {CF7639F3-ABA2-41DB-97F2-81E2C5DBFC5D}, która nie zostanie załadowana. Prawdopodobną przyczyną jest błąd rejestracji. System Windows nie może wykonać kwerendy wpisu rejestru DllName dla aplikacji {7B849a69-220F-451E-B3FE-2CB811AF94AE}, która nie
Piotr Palusińs...2/2 31 Lip 2009
Mam problem z myszka. Kazdorazowo po uruchomieniu mysz wraca do ustawien domyslnych. Po przestawieniu w panelu sterowania jest ok az od nastepnego uruchomienia. HP Pavillion, mysz logitech notebook. XP Home. Jacek
Piotr Palusińs...4/4 30 Lip 2009
Jak ustalic jaka to wersja Windows XP Professional na podstawie nalepki z nr seryjnym? Na kompie mam Product Key: GQ2M3-.....-.....-.....-FKMD3 + tekst: For Use on Refurbished PC Only Chodzi mi o to z jakiej plyty bede w stanie zainstalowac Windowsa?
WOJO2/2 30 Lip 2009
Jakie sa rodzaje nosnikow Windowsa XP Pro? Tzn. ile (i jakich) jest roznych plytek z instalatorem Windowsa XP Pro? /i jak sie ma do tego tzw. licencja MAR? :)
Bemol11/11 30 Lip 2009
Witam, gdy, w M?j komputer, klikam na ikon? dysk?w, nie otwieraj? si?. Musz? klikn?? praw? mysz? i da? eksploruj. Nie wiem co jest i jak to naprawi?.Prosz? o pomoc. dzi?ki
Bies35/35 29 Lip 2009
Witam, Musiałem zmienić mysz na nową bezprzewodową, jednak nie mogę uzyskać pełnej funkcjonalności oferowanej przez program (SetPoint Logitecha) Po instalacji oprogramowania w podglądzie zdarzeń taki komunikat: 1."Usługa HID Input Service zakończyła działanie; wystąpił następujący błąd: Nie można odnaleźć określonego pliku." Po włączeniu jest komunikat: "Nie
Lester1/1 29 Lip 2009
Szanowni Panstwo, Katedra Ubezpieczen Gospodarczych Szkoly Glownej Handlowej prowadzi badania naukowe, ktorych czesc stanowi badanie ankietowe dotyczace wiedzy na temat podstawowych aspektow finansow osobistych. Ankieta ta skierowana jest do grupy zawodowej informatykow. Stad prosba do Panstwa, zebyscie w wolnej chwili ja wypelnili. Jest ona w pelni anonimowa, krotka (!!!) i dla
Washi5/5 29 Lip 2009
Witajcie, Poszukuj? dobrego czytnika RSS/Atom, kt?ry zast?pi Google Reader znacie jaki? godny uwagi program ?
Grumens7/7 28 Lip 2009
Witam, Mam nastepujacy problem, od pewnego czasu nie dziala mi zaden naped dvd, normalny sprzetowy ani wirtualny. Wyskakuje komunikat, ze brak dostepu, total commander pokazuje okienko, gdzie moge wybrac dostep do napedu jako administrator ale tez mnie nie wpuszcza. Co sie stalo, jak temu zaradzic? -- Pozdrawiam Grumens http://www.archivemusic.pl
Piotr Palusińs...2/2 27 Lip 2009
Troche NTG, ale nie znalazlem grupy o Windows 7. Pytanie do tych, ktorzy juz ten system widzieli. Czy nadal system instaluje te wszystkie idiotyczne foldery typu "moje dokumenty", "moja muzyka", "moje obrazy" i inne syfy (i nie pozwala ich nawet usunac) ? To podobna polityka ? Takze jesli chodzi o dodatkowe aplikacje typu Messenger, czy Media Player ?
Piotr Palusińs...2/2 27 Lip 2009
Witam, Od jakiegoś czasu mam następujący problem chodzi o to, że gdy próbuje kliknąć na ikonę ona się nie podświetla na niebiesko nic się nie dzieje, tak jak bym jej nie zaznaczył w czym może tkwić problem nie mam pojęcie może wy coś wiecie pozdrawiam Adam.
Piotr Palusińs...11/11 27 Lip 2009
Witam, Kumpel ma taki problem: jak wejdzie do windowsa xp sp3 to zaraz po starcie pokazuja mu sie ikony na pulpicie i na ulamek sekundy wszystkie znikaja po czym znowu sie wszystkie pokazuja a za chwile sytuacja sie powtarza i tak ze 4 razy az skonczy sie proces ladowania systemu. U mnie jest wszystko w porzadku. Jak wchodze do systemu i pokaza sie ikonki to ani drgna. Chcialbym
Barnaba4/4 26 Lip 2009
Windows XP Pro+sp3 (bieżące aktualizacje). Wczoraj na skutek awarii prądu dwukrotnie podczas pracy komputer został nagle wyłączony. Po tym przy KAŻDYM URUCHMIENIU włącza się chkdsk dla partycji "D". Wykonałem pełny, 5 etapowy chkdsk dla D, ale nie zmieniło to sytuacji. Jest na to rada? Barnaba __________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow 4278
Animka1/1 24 Lip 2009
http://www.pcworld.pl/news/348028/7/Krytyczna.luka.w.Adobe.Shockwave.Player.usunieta.html -- animka
psuja-winxp6/6 24 Lip 2009
Witam szanownych grupowiczow (n-ty raz)! Otoz, tak jak w temacie mam problem z obiema z tych kombinacji klawiszy wywolujacych literke l. Po nacisnieciu ktores z tych kombinacji w dowolnym miejscu (co dziwne nie w OE z Power Tool) - nawet na ekranie logowania dany program wysiads i pokazuje blad. Tymcasowo korzystam zamiast z Alta (lub Ctrl+Alta) z akcentu dzieki sterownikowi
astro22/22 24 Lip 2009
Witam wszystkich od niedawna korzystam z usenetu dowiedzia?em si? o nim przypadkiem wchodz?c na stron? google.pl i jescze za bardzo nie umiem z niego korzysta? jak ustawi? thunderbirda do pracy z t? grup? nie chce korzysta? ju? z bramki Google do pisania wiadomo??i.
Marek1/1 23 Lip 2009
Witam, Usługa Windows Search pod XP nie wyszukuje mi fraz z plikach *.php. W opcjach zaawansowanych tej usługi dodałem rozszerzenie PHP i włączyłem dla niego "indeksuj właściwości i zawartość pliku". W lokalizacjach znajduje się katalog, w którym są pliki PHP. Nic to nie dało. Odbudowałem też indeks - nadal nic.Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? -- Pozdrawiam, Marek
Borafu8/8 22 Lip 2009
Hej, poszukuje jakiegos darmowego antyvira dla win2003srv, probowalem 2-och - avg free i avira ale pojawia sie komunikat ze dla wersji srv nie moge ich zainstalowac. Moze ktos ma cos wyprobowanego? pozdr Adam
mik999910/10 22 Lip 2009
Witam! Czy da si? ustawi? alarm o krytycznym poziomie energii baterii w Windows XP poni?ej 5%? Np. na 1-2%? Bo obecnie alarm krytyczny traci sens (hibernuje komputer, ale na tych 5% mog? jeszcze pracowa? 20 minut). Jak to zrobi?? Pozdrawiam, mik9999
psuja-winxp22/22 22 Lip 2009
Witam. Pacjent jak w tytule, po pobraniu kolejnych aktualizacji komputer został wyłączony. Następnego dnia po ponownym włączeniu okazało się, że nie ładuję się system tylko w pewnej chwili, na ekranie jest logo XP, następuje restart. Nie można uruchomić komputera ani w trybie awaryjnym ani w trybie z wierszem poleceń. Dysk sprawdziłem nie ma żadnych błędów, pliki są widoczne.
...:::Tomek:::....1/1 21 Lip 2009
Witam, mam kilkadziesiąt katalogów, w których jest po kilka plików .doc. Każdy z nich ma uzupełnione pola w zakładce Summary we właściwościach pliku. W jaki sposób można z automatu wyczyścić informacje wpisane w tej zakładce we wszystkich plikach znajdujących się we wszystkich wybranych katalogach? -- Pozdrawiam Tomek
Janeo7/7 21 Lip 2009
Witam, Zainstalowa?em popularny i znany sk?din?d program BlueSoleil do obs?ugi Bluetooth (dla mnie u?yteczny bo podczas symulacji nawigacji ci?gn? z domowego Internetu mapy na kom?rk?). Rozumiem, ?e tam jest konflikt programowy w jakim? miejscu z Windowsem XP - czy mo?na to jako? wy?ledzi? i wstawi? r?cznie te ustawienia ?eby tego konfliktu nie by?o? (bez dezinstalacji, prosz? :-))
MichaelData6/6 21 Lip 2009
Posiadam w firmie kilka komputer?w z Windows XP Pro. Wi?kszo?? z nich ma SP2, niekt?re SP3. Ale to raczej nieistotne. Zauwa?y?em, ?e dwa komputery z SP2 "za Chiny Ludowe" nie pokazuj? monitu z pro?b? o podanie user i has?a do udzia?u zdalnego z mo?liwo?ci? "zaznaczenia ptaszka" :) Jest monit, ale nie mog? na sta?e przypisa? danego udzia?u. Problem jest wtedy, gdy taki komputer wy??czam
Dialog1/1 19 Lip 2009
Witam. Dlaczego tak radykalnie rośnie użycie procesora z kartą PCMCIA wifi: D-Link DWL-G650 i to jeszcze na dodatek na podstawowe mechanizmy systemu? (wg Process Explorera) z kartą wifi: System Idle Process 6.15 Interrupts 45.38 DPCs 47.69 bez karty wifi: System Idle Process 84.31 Interrupts 0 DPCs 0 Co mogę mieć sknocone? --
PK3/3 18 Lip 2009
Problem dotyczy GIMPa i starego monitora ktory moze pracowac NAJWYZEJ 1024x768 Po uruchomieniu programu paleta z warstwami (jako oddzielne okienko) jest poza pulpitem, z prwej strony. Jak nie widzac tego okna, a majac mozliwosc uczynienia go aktywnym, przesunać go na widoczna czesc pulpitu za pomocą klawiszy (nie używając myszki)? Nie umem za pomoca klawiszy otworzyc Menu gornej
Skrypëk4/4 18 Lip 2009
hej, mam problem przy startowaniu ww koksu... 'staje' mi na 2 etapie tzn. pyta What is the path to the registry directory? (relative to windows disk) gdy wciskam enter czy wpisuje z placa sicieżkę wyrzuca w kolko to samo, czyli nie przechodzi do nastepnego etapu tj. ustawienie/zresetowanie hasla czynnosc wykonuje na nootebooku DELL LATITUDE D630, WinXP na PCcie i dzie bezproblemowo tez
Feromon6/6 17 Lip 2009
Mam legalna Viste Business OEM i chce ja downgrade'owac do XP, ale niestety jedyna plytka jaka udalo mi sie zalatwic to XP Corporate (z kluczem nie wymagajacym aktywacji). Czy moge cofnac sie do tej wersji XP? Czy ew. da sie tam zmienic klucz na jakis standardowy? (ktory potem aktywuje)
miffy3/3 16 Lip 2009
Witam Chce sprzedać laptopa wraz z systemem XP home (OEM). Nie mam zamiaru doszczętnie czyścić komputera, tylko, o ile to możliwe, zostawić system takim, jaki jest usuwając jedynie moje prywatne dane, głównie zdjęcia. I teraz pytanie, jak mogę je trwale usunąć, by potencjalny nowy właściciel nie mógł ich odzyskać za pomocą programów typu recovery?
Animka24/24 15 Lip 2009
Witam denerwuje mnie ju? GG ale z tej sieci korzysta wi?kszo?? polskich internaut?w wi?c musz? si? z tym m?czy? chcia?em was zapyta? czym mog? zast?pi? oryginalnego klienta GG bo Nowe GG to pora?ka co polecacie ?
Piotr Palusinsk...2/2 15 Lip 2009
witam nietypowy problem. na komputerze z WinXP nie wyswietlaja sie obrazki gif, wyglada jakby w systemie nie bylo cos zainstalowane albo sie skopalo. to samo w przegladarkach IE i w FF. moze mi ktos doradzic co przeinstalowac/doinstalowac zeby ww format byl rozpoznawany? z gory dziekuje za podpowiedzi -- whitey
Piotr Palusińs...2/2 15 Lip 2009
Hej jak robi? log off , to na stronie powitalnej tam gdzie mam wyb?r u?ytkownika mam opcje wy??cz komputer czyli konkretnie logg off tylko ze jest napisane "log off AECB" co to znaczy AECB ???? to nie jest ani nazwa u?ytkownika ani nazwa kompa sk?d to si? wzi??o ?? :D Wojtek
Marek3/3 13 Lip 2009
Witam, Od lat obserwuję identyczne zachowanie programu antywirusowego KAV lub wersji KIS polegające na drastycznym opóźnianiu startu systemu. W międzyczasie zmieniał się sprzęt, wersja Windows XP oraz wersje pozostałego oprogramowania. Nadal jednak opóźnienia występują. Co ciekawe w chwili czasowego "zawieszenia" sprzętu w zasadzie nic się nie dzieje. Obciążenie CPU w okolicach 0%,
Pietruch5/5 12 Lip 2009
Witam. Prosze o pomoc w przywroceniu pulpitu. Winda XP Prof. SP2 uruchamia sie normalnie, wychodzi ekran logowania. Po zalogowaniu tak jakby sie wszystko uruchamialo ale nic na pulpicie nie widac. Reaguje chyba na wszystko ale nie nie ma na ekranie (a jest wlaczony :) ). Po uruchomieniu menadzera zadan- mozna robic wszystko na co on pozwala (m.in. uruchamiac programy).
Piotr Kulinski3/3 12 Lip 2009
Witam! Szukam emulatorow pod win XP do emulacji systemow PDA: PocketPC, Windows Mobile, Windows CE. Czy macie jakies doswiadczenia, prosze o naprowadzenie, pozdrawiam
Piotr Palusińs...11/11 12 Lip 2009
Witam. Po załadowniu systemu mam zaporę systemu Windows w stanie wyłączonym. Włączam ją i przy ponownym starcie Windows znów jest wyłaczona. Co zrobić żeby była włączona na stałe? XP Prof Wersja 2002 SP3 -- Wiesiek
Kot Prezydenta2/2 09 Lip 2009
Witam, XP SP3 świeżo zainstalowany. Karta WiFi Linksys WMP54G. Sterowniki z płyty dołączonej do karty. Problem: Nie można odnaleźć sieci bezprzewodowych. Nie pomaga wielokrotne odświeżanie listy sieci. Karta zainstalowana prawidłowo. Odpaliłem Ubunciaka 9.04 LiveCD, karta rozpoznana, żadnych sieci nie widzi. Co ciekawe, na drugim komputerze o idealnie identycznej konfiguracji siostra
Vito3/3 09 Lip 2009
Mam w dwóch kolumnach dwie wartości, w jednej tekstową a w drugiej datę. Próbuję złączyć je funkcją "złącz.tekst" ale wtedy data zamienia sie w format liczbowy, nie wiem jak to obejść. Oczywiście chodzi by w połączeniu zachować format daty/godziny. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Piotr Palusińs...2/2 09 Lip 2009
Witam serdecznie, Zainstalowalem wlasnie oprogramowanie drukarki HP i... nie moge korzystac z niektorych funkcji oprogramowania, po pojawia mi sie komunikat o bledzie. Mniej wiecej brzmi on tak: "an unhandled win32 exception occurred in (tutaj nazwa aplikacji". Tytul okna jest "Visual Studio Just-in-Time Debugger". Googlujac spotkalem sie z calym mnostwem podobnych komunikatow o
Piotr Palusińs...2/2 08 Lip 2009
Witam, chcialbym zakupic do firmy Microsoft Windows Server 2003 wylacznie jako system dla Windows Server Update Services. Jak przedstawia sie sprawa licencji, czy wystarczy wersja z minimalna czy faktyczna wersja klientow. Generalnie chodzi o uproszczenie latania klientow sieciowych - z automatu a nie "na piechote", no i koszt zautomatyzowania uslugi. Thx za podpowiedzi ...
Przemysław Ryk18/18 08 Lip 2009
Witam. Zakladajac konto nowego uzytkownika jego profil jest zapisywany na partycji D. Co zrobic aby byl zapisywany na dysku C. Czesiek
venioo2/2 07 Lip 2009
This is a multi-part message in MIME format. --------------080207070300010206070400 Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 7bit Rap. status. Indykpol --------------080207070300010206070400 Content-Type: application/vnd.ms-excel; name="RAPORT STATUSOWY PRZED =?ISO-8859-2?Q?AKCJ=A1=5FINDYKPOL=5FTYDZ=2E28=2Exl?==?ISO-8859-2?Q?s?="
Piotr Palusińs...4/4 07 Lip 2009
Witajcie!!! Mam ostatnio problem klikając na Microsoft Update wyświetla się zamiast normalnej strony, strona informacyjna trochę bez sensu (pierwszy obrazek na górze), więc kliknąłem "Mapa witryny" (drugi obrazek) i stamtąd wybrałem (co widać) Aktualizacja Windows i po paru przekierowaniach efekt był identyczny wyświetlił się obraz zawarty na obrazku pierwszym. I teraz nie wiem czy to
Chichotek9/9 04 Lip 2009
Pytanie: jakim narzędziem(!) wyczyścić najlepiej wszelkiej maści autostarty? Chodzi o coś dla młodego użytkownika XP któremu komputer "muli" a w rejestrze ma chyba ponad 20 wpisów w kluczu "Run" (Jednym(!) (HKLM) kluczu, w drugi nawet nie patrzyłem). I celem jest aby mógł sobie teraz i w przyszłości sam "podczyścić" ten śmietnik. I ze względu na użytkownika regedt32 "odpada" w
kamil_pl4/4 03 Lip 2009
Czy w Outlook Expresie 6 mozna ustawic tak, aby zamiast calych wiadomosci e-mail pobieral same naglowki a tresc dopiero gdy sam zechce po wybraniu interesujacej wiadomosci? Ewentualnie gdyby nie mozna bylo to jaki mozna zaproponowac program do obslugi poczty, ktory jest prosty w obsludze, umozliwia pobieranie naglowkow, malo obciaza procesor i ram (docelowo - slaby komputer).