Piotr Palusińs...2/2 30 Cze 2009
Zainstalowalem Office 2007 na WinXP i mam tylko 1 malutki problem z ta kombinacja, a mianowicie Word chamsko mi sie wciska do menu kontekstowego HTML i HTM. Usuwam z typu plikow akcje edit i print i wtedy po przeinstalowaniu Firefoxa pojawiaja sie prawidlowe ikony, ale po uruchomieniu Word znowu widze w kontekstowym menu cholerne print i edit ktore i tak nie dzalaja poprawnie a
Piotr Palusińs...4/4 30 Cze 2009
Rozpisywałem się wczoraj na grupie sprzętowej na temat problemów z czytaniem płyt z obydwu nagrywarek ale prosty test zasugerowany przez jednego człowieka z grupy pecetowej wykazał, że to sprawa OS-a (zabootowałem z obydwu nagrywarek Backtrack'a, Hiren's). Najlepiej przekopiuje treść mojego postu z grupy pecetowej: "Od niedawna napędy optyczne przestały czytać płyty. Najpierw
Piotr Palusińs...16/16 30 Cze 2009
Witam, mam problem i nie umiem sobie z nim poradzi?. Po klikni?ciu w jeden z folder?w (partycja e: , folder z bajkami) wywala mnie na pulpit. Nie mog? przegl?da? plik?w (bajek) w tym folderze, nie mog? ich otworzy? w ?aden spos?b (ani klikaj?c, ani "otw?rz za pomoc?", ani te? uruchamiaj?c cokolwiek, w czym jeszcze do niedawna mi to hula?o). Odinstalowa?am jakie? tam gry by zwolni? troch?
Przemysław Ryk6/6 29 Cze 2009
Witam Szanownych Grupowiczow Po niedawnej przygodzie postranowilem w koncu temat ktory ropoczalem jakis czas temu i zaniechalem zakonczyc . Skradziono mi laptopa . Mam zewnetrzny twardy dysk na USB ale z racji na fakt iz dane z okreslonych folderow w moim laptopie np "moje dokumenty " kopiowalem recznie to trwalo to dlugo .Robilem to wiec zadko Nie mialem zadnego prostego programu do
JoteR5/5 29 Cze 2009
Witam. Do jednego kompa dolozylem kstke RAM. Po ponownym uruchomieniu pojawia sie komunikat ze dokonano zmiany w konfiguracji sprzetu i jest potrzeba ponownej rejestracji. Przy probie rejestracji komunikat o braku mozliwosci polaczenia internetowego (nic nie daje proba wlaczenia lub wylaczenia proxy) choc strony w przegladarce smigaja. Co mozna z tym zrobic?
Skalski4/4 28 Cze 2009
Witam, Poszukuję programu pocztowego, który pozwala na takie skonfigurowanie wyświetlania, żeby poczta wygladała jak grupa dyskusyjna. Sprawdziłem już Thunderbilda i prawie się udało tyle że nie można ustawić aby wysyłana (po raz pierwszy a nie Re) wiadomość zapisywała się w określonym folderze a nie w Wysłanych. Poprostu mam już dosyć moich współpracowników którzy często nie cytują
...:::Tomek:::....6/6 28 Cze 2009
Witam, przytafił mi się przypadek co najmniej dziwny. Otóż mój Eset SS 4 blokuje witryny z grupy Google, a więc Youtube, GoogleMaps, Picasa, Labs, Analitics itd. Przy czym blokowanie objawia się nie całkowitą odmową załadowania witryny, ale jej bardzo powolnym wczytywaniem, co w konsekwencji prowadzi do zerwania połączenia przez serwer lub przeglądarkę. Co ciekawe, dzieje się tak
Piotr Palusińs...8/8 28 Cze 2009
Witam, Mam taki problem. Aktualizacje automatyczne ustawione na " Pobierz ale pozwol mi wybrac kiedy maja byc zainstalowane". Poprawki sa pobrane (jak chce zamknac system to jest opcja ZAMKNIJ I ZAINSTALUJ") ale kiedys pojawiala sie taka zolta tarcza obok zegarka i po kliknieciu w nia mozna bylo wybrac czy ekspresowa czy niestandardowa instalacja (i tu podejrzec co sie chce
icek28/8 26 Cze 2009
witam, mam ie 8 ale pewne programy, wymagają bym miał ie 7 max jest jakis ie 7 standalone - sprawdzony ? -- pozdros icek
Leszek K.7/7 26 Cze 2009
Mam jakąś pierdoloną klalwiaturę z Trusta (nie mogę zmienić, nie pytajcie dlaczego), która ma klawisze dla pigmejów z niedorozwojem palców, i kurwicy dostaję jak co chwilę klikam na klawisdsz windowsa obok prawego alta, a po chcwuili widzę jakieś pieroły w tuym co napisałem, a nie umiem pisać z patrzeniem na monitor, w sumie myśleę że to by wcale nie było lepsze, bo bym co chcwilę
Piotr Palusińs...13/13 25 Cze 2009
Witam! Przyzwyczaiłem się do dobrodziejstw Avant Browsera i szukam teraz podobnych funkcjonalności w IE8: czy jest taka możliwość, żeby IE8 otworzył przy kolejnym starcie wszystkie pootwierane strony? W IE7 chyba była taka opcja, a teraz nie widzę. Przy zamykaniu wyświetla się jedynie komunikat z pytaniem, czy zamknąć wszystkie, czy tylko bieżącą. Da się jakoś zapamiętać adresy
Jarek3/3 25 Cze 2009
Witam, czy jest możliwość ustawienia wysyłania emaili w MS Outlook Express do osoby z książki kontaktów, tak aby za każdym razem, niejako z automatu, dołączana była dodatkowa osoba (DW). Pozdrawiam, Jarek
Piotr Palusińs...4/4 24 Cze 2009
Witam Właściwie to gra. Sims2. Pojawia się plansza na której należy kliknąć. Plansza znika. Na co najmniej 2 kontach uruchamia się potem gra. Na jednym znika i nic się nie dzieje. Wszystkie inne aplikacje zdają się poprawnie działać. Wiem, że użytkownik ściągał jakieś dodatki z Internetu. Chyba przerwał ściąganie. Możliwe, że z tego powodu coś się namieszało w ustawieniach
Norbert1/1 24 Cze 2009
Witam Mam XP na Quadzie 6600. Aplikacja jednowatkowa (edytor SQL, ktorego uzywam codzien do pracy) dzis uruchomiona nagle zaczela mi zzerac caly rdzen (jakis blad czy co), ale od tego caly system siadl, przestal normalnie odpowiadac, okna odrysowywaly sie w tempie kilku sekund, widac bylo linia po linii jak powstaja. Caly system zamarzl. Naciskam ctrl+alt+del i uruchomiam Menadzera
shaman11/11 24 Cze 2009
Próbuję ustawić dziś na sztywno datę na pierwszy luty 2009. Ale co zamknę i otworzę to zmienia na aktualną. Widać że Winda w VB bierze prawdziwą datę z gospodarza. Czy można to zmienić? oczywiście nie zmieniając czasu gospodarza czy w BIOS.
Grzegorz Niemir...5/5 23 Cze 2009
czy mozna to usun?c i przywr?cic poprzednia wersj? (wyskuj?ce okienko)? na duzych stronach funkcja si? zawiesza, pod?wietla na ???to tylko poczatek strony. nie ma mo?liwo??i szukania na stronie od danego miejsca w g?r? lub w d??, najpierw trezba czeka? az wszystko przeszuka a potem po kolei klika?, by doj?? do miejsca na stronie. totalna kaszanka
Piotr Palusińs...2/2 22 Cze 2009
Czy jest mozliwość wyłaczenia konkretnego konta o prawach administratora z możliwości uruchamiania trybu awaryjnego. Konto musi mieć takie prawa ze względu na pewne aplikacje. System to Win XP Home?
Tomek1/1 20 Cze 2009
Witam. Przy próbie instalacji testowej wersji Adobe Dreamweaver CS3 po inicjalizacji następuje wyłączenie instalatora bez żadnego komunikatu, mimo iż setup.exe siedzi w procesach. Wiem, że instalatory Adobe są wrażliwe na wcześniejsze instalacje oprogramowania tej firmy. Przekopując wiele wątków zastosowałem następujące kroki: - odinstalowanie wszystkich programów Adobe (miałem jedynie
Piotr Palusińs...2/2 20 Cze 2009
Mam kompa firmowego z xp. Niestety chcąc zmienić parametry sieci bezprzewodowej (muszę ręcznie wpisać adres ip, maske podsieci, dns itd.) nie mogę tego zrobić gdyż nie posiadam wystarczających uprawnień. Czy da się to jakoś obejść tj. wydaje mi się że mogę grzebać bez problemu w rejestrach. Więc pytanie brzmi gdzie mam szukać tego w rejestrze abym mógł dowolnie konfigurować połączenie
Piotr Palusińs...3/3 20 Cze 2009
Ponizsze aplikacje nie mozna uruchomic, pojawia sie komunikat: "Nie mozna uruchomic aplikacji, jej konfiguracja jest niewlasciwa. Problem ten moze rozwiazac ponowne zainstalowanie aplikacji." MapPoint Adobe Acrobat 9 Pro Eztended Nokia PC Suite 7 Gadu-Gadu PerfectDisk 10 ACDSee Photo Snagit 8 Dotychczas nie mialem problemu z uruchomieniem powyzszych programow.
Piotr Palusińs...2/2 19 Cze 2009
Witam. Na Windows XP SP3 były dwa konta: 1) Głowne konto administratora. 2) Drugie konto z uprawinienami administratora. Wszystkie programy, skróty były instalowane na koncie numer 1. Po pewnym czasie skasowałem konto o numerze 2. Efekt był taki, że znikły niektóre ikony z pulpitu z konta pierwszego, np. skrót do Worda, niektórych gier czy katalogów. To nie jest wielki problem, ale
Michal Lukasik6/6 19 Cze 2009
Można jakoś ustawić w XP by poszczególni użytkownicy mieli różne rozdzielczości ekranu? Zmiana na koncie admiministratora skutkuje tym samym na wszystkich kontach. Na gościu chce mieć mniejszą rozdzielczość bo użytkownik skarży się na małe literki.
Poldekk5/5 17 Cze 2009
Witam, zakupiłem ostatnio program do obróbki wideo Vegas Movie Studio. Po uruchomieniu program woła, że nie może się zarejestrować w usługach terminalowych Windows. Oczywiście usługi terminalowe mam od zawsze wyłączone, bo nie są mi do niczego potrzebne i uważałem, że tak jest bezpieczniej. Zastanawiam się po co są potrzebne usługi terminalowe programowi służącemu do obróbki wideo...
Micha? Matuszak9/9 16 Cze 2009
Witam. Od pewnego czasu cierpie na pewna przypadlosc. Otoz jak chce otworzyc jakis dokument bezposrednio z dysku, np. z mojch dokumentow, to po kliknieciu na takim pliku czekam czasami nawet i dobre 2 minuty az zalacznik sie otworzy. Efektu tego nie ma gdy najpierw uruchomie program otwierajacy i w nim otworze plik (np. pdf, doc, xls...itp). Dotyczy to wszystkich plikow.... Co to moze
Michal Kawecki4/4 16 Cze 2009
Witam na jednym dysku mia?em win xp oraz freebsd, na drugim slave mialem debiana na ktorym mialem za?adowanego loadera grub dzisiaj zainstalowa?em win serv 2003 na master i oczywi?cie grub zostal nadpisany windowsowym loaderem i bylo widac tylko win xp i 2003 wiec podmienilem go grubem i chcialem dodac do niego win2003 juz robilem tak z innymi systemami ale po podmienieniu nie dzia?a
szymek57/57 16 Cze 2009
1. ustawic rozdzielczosc ekranu na 800x600 2. pasek zadan przeniesc z dolnej na górną krawedz
Piotr Palusińs...2/2 16 Cze 2009
Chcąc dołączyć załącznik do poczty onetu otwiera mi się okienko jak w załączonym linku. Korzystam z winXP i firefoxa. Czy ktoś może mi wyjaśnić czym spowodowane jest takie a nie inne posortowanie plików i czyja to jest "zasługa". WinXP, poczty czy FF? No i oczywiście jak to zmienić. W innych prg. np. word, excel, psp sortowanie jest poprawne tzn. najpierw katalogi a potem wszystkie pliki
Piotr Palusińs...7/7 16 Cze 2009
Witam Mam problem z komputerem Optiplex GX280 http://tiny.pl/3jz6 Komputer jest jednym z kilkudziesięciu takich samych komputerów na których system windows xp prof jest odzyskiwany z wspólnego backupu(klon g4l). Konfiguracja komputerów taka sama. Jednak ten jeden nie chce się uruchomić a dokładnie windows. Próbowałem różne opcje w boot.ini: crashdebug, sos, bootlog jednak nic z
shaman3/3 16 Cze 2009
Witam.. Czy ustawiając domyślny profil icc dla monitora w Windows XP Pro (Ekran/Ustawienia/Zaawansowane/Zarządzanie kolorami) powinienem się spodziewać dostosowania kolorów całego interfejsu Windows do profilu? A jeśli nie, to czy jest jakiś inny sposób? Mam nieszczęście posiadać służbowego notebooka z ekranem świecącym na niebiesko i chciałbym coś z tym zrobić. Niestety jest tu
venioo13/13 16 Cze 2009
Znacie jakis antywirus z aktualizacja bazy z pliku? Potrzebuje cos takiego, ale wszystkie, ktore kojarze maja aktualizacje z przez internet... -- venioo Q6600 + 8GB DDR2 + 9800gt 1GB + 500GB Samsung Mondeo MkI 1.8 16V Sedan śnieżnobiały +LPG +PMS Xiężna X2 1,9TD Kombi Magma-Rot -PMS
Grzegorz Niemir...7/7 16 Cze 2009
Witam Czy mozna jakos wyciagnac ustawienia konta pocztowego w "uszkodzonym" OE. Problem w tym, ze padl dysk i probuje przeniesc dane na nowy komputer. Niestety nie wiem jak przeniesc ustawienia konta pocztowego bez funkcji exportu z poziomu OE. Niestety OE sie nie uruchamia bo trafilo niektore foldery pocztowe. Co prawda windows jeszcze udaje sie postawic. Moze jakos z rejestru sie
Eneuel Leszek C...37/37 15 Cze 2009
mam świeżego XP zainstalowanego z programami które chce używać, jak teraz zrobić z tego jakąś płytkę bootowalną, która w dowolnym momencie przywróci mi system do takiego stanu? czego potrzebuje i jak się za to zabrać?
Piotr Palusińs...2/2 14 Cze 2009
Witam, dość wybiórczo pojawiał się problem z instalowaniem pojedynczych poprawek tudzież wskazanych aplikacji. We wszystkich wyżej wymienionych problemem okazywał się jeden plik: 25.969: Failed To Move File C:\WINDOWS\system32\spupdsvc.exe error = 0x11 25.969: Failed to copy spupdsvc.exe to system32 Usunięcie go pozwala zainstalować poprawkę już bez błędu. Jednakże po instalacji
ao24/4 13 Cze 2009
Witam ! Mam potrzebe uruchomienia przez zdalny pulpit programu dosowego. O ile lokalnie uruchamiany jest w ustawieniach 80x25 wierszy i normalnie w pelnym ekranie, to przez zdalny pulpit tylko w okienku. Nie moge zmusic owego programu by uruchamial sie w pelnym ekranie. Jakies propozycje ? Pozdrawiam ! WOJO
Tomek3/3 12 Cze 2009
Witam wszystkich. Z wirusami (komputerowymi) nie miałem nigdy większych problemów, jednak wczoraj popełniłem głupi błąd dopuszczając zainfekowaną aplikację przez program antywirusowy KIS 7.0.0.125. Czyn ten był karygodny i skończył się wielogodzinną walką - zwykle uznaje format dysku za ostateczność. Działanie (jak się później okazało) rootkita było bardzo szybkie i destrukcyjne: blokada
Taz2/2 10 Cze 2009
Mam pytanie - czy ktos moze wie czego dotyczy taki wpis rejestru: HKLM:HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run:Resume copy Byc moze odwoluje sie do jakiegos skladnika systemu, no ale tego nie jestem pewien. Po usunieciu pojawia sie na nowo. Dziekuje z gory za odpowiedz.
Przemko5/5 09 Cze 2009
Witam Chcialbym uzyskac pomoc w przywroceniu mozliwosci wydruku w w/w programach. W pewnym momencie (trudno zdiagnozowac w ktorym dokladnie) komputer przestal drukowac w tych programach. Zaczelo sie od tego ze nie mozna wydrukowac majla z OE. Po chwili googlania wiedzialem juz, ze problem dotyczy tez IE. Skorzystalem z porad jakie znalazlem w necie, ale bez skutku. Oto co zrobilem:
Eneuel Leszek C...41/41 06 Cze 2009
Witam. Ostatnio u kilku juzerow w naszej sieci pojawil sie problem taki, ze odebrane maile np. zalacznikami, ktore wczesniej dawaly sie czytac i otwierac, nagle sie "psuja" a w tresci maila gdzieniegdzie widac jakby naglowek/strukture (kilkanascie bajtow) ktorej wewnetrznie uzywa OE. (Kto podgladal recznie za pomoca hex edytora pliki outlooka expressa - wie o czym pisze) Po
Q1/1 05 Cze 2009
Co to jest "stacja zarzadzajca" i co zmienia zaznaczenie w opcjach karty sieciowej "Zezwalaj tylko stacjom zarzadzajacym na wyprowadzenie komputera ze stanu wstrzymania"? (Win XP Pro SP3)
Eneuel Leszek C...50/50 05 Cze 2009
Jaka aplikacja w winXP służy do uruchamiania plików .exe? Potrzebne mi to jest do wpisania do FrontPage, żeby po pstryknięciu na link otwierał (uruchamiał) plik .exe umieszczony lokalnie na moim dysku. M.
Kamikazee4/4 03 Cze 2009
Witam Chcę przy pomocy konsolowego 7-zip'a stworzyć archiwum o nazwie: DATA_FiliaX.7z - gdzie data to nic innego jak data utworzenia archiwum. Na sieci znalazłem coś takiego: strMonth = Month(Date - 1) strDay = Day(Date - 1) strYear = Year(Date - 1) strFileName = strDay & "-" & strMonth & "-" & strYear & "_Filia1.7z" Jednak CMD posypał błędami :/ Jak wygenerować przy pomocy
Piotr Palusińs...2/2 03 Cze 2009
Witam. Mam taki miniproblem. Na jednym stanowisku, XP HE, użytkownik bez uprawnień administracyjnych zaznacza pliki w eksploratorze, prawoklik => wyślij do -> adresat poczty i cisza, zero reakcji ze strony systemu. Domyślnym klientem poczty jest Thunderbird. Co to może być? Jak to naprawić? Dzieki z góry za wszelkie sugestie :-)
Darek.3/3 03 Cze 2009
Witajcie. Komputer firmowy z Win XP Home. Podczas pracy komputer sie zawiesil. Zrobilem restart i windows sie wgrywa, w momencie kiedy juz zniknie logo WinXp Home i powinien pokazac sie pulpit - wyskakuje na pol sekundy niebieski ekran i komputer sie restartuje. To samo jest w awaryjnym oraz w ostatniej dobrze dzialajacych ustawieniach. Czy ktos ma jakis pomysl od czego trzeba zaczac w
Piotr Palusińs...2/2 03 Cze 2009
Witam. Jak pozbyć się linka pojawiającego się w trakcie wpisywania adresu: "Pobierz usługę wyszukiwania ..." czyli KB940157, której nie chcę instalować. Pozdrówka.
Pancio11/11 03 Cze 2009
Witam, Mam dwa pytania i jesli ktos moglby mi odpowiedziec, to bardzo bede wdzieczny za pomoc. 1. W ktorym miejscu w rejestrze trzeba skojarzyc, aby rozszerzenie np. *.XYZ otwieralo sie w danym programie. Drugie pytanie jest juz z nieco innej beczki, ale tez zwiazane z rejestrem. 2. Gdzie trzeba zmienic parametry, zeby w Internet Explorerze zmienic ustawienia marginesow i orientacje
Max3/3 02 Cze 2009
Witam. Dziaj rano spotkala mnie niemila niespodzianka... Podzczas uruchamiania lapa WinXPP cos sie stalo i system zaczal sie resetowac. Pokazuje sie na chwile LOGO WIndowsa i reset.... W trybie awaryjnym to samo... Uruchomienie komptuera z plyty i wejscie w konsole odzyskiwania systemu konczy sie zwisem przy probie odczytania dysku. Wyjecie dysku, wlozenie go w kieszen USB i
toolpusher5/5 01 Cze 2009
Witam, Co chwila wyskakuje mi okienko z błędem tego programu. Ja to wyłączyć? W scheduled i Tasks nie ma takiego zadania w dodatkach do IE też nie. -- Pozdrawiam Piotr
Piotr Palusińs...10/10 01 Cze 2009
Witam Niedawno przeinstalowalem system (Win XP) na komputerze. Wszystko dzialalo normalnie, po kilku dniach zauwazylem ze przy wylaczaniu/ponownym uruchamianiu komputer zostaje w dziwnym stanie: dysk sie wylacza, ekran jest czarny, ale nie wylaczony. Musze potraktowac go "resetem". W tym czasie instalowalem tylko latki do windows. Jak to naprawic? z gory dziekuje za pomoc Pawel
Radek Szwed6/6 01 Cze 2009
Witam W Windows XP Home SP2 straciły sie "oznaczenia literkowe" partycji na dysku, są wyświetlane tylko nazwy partycji. W jaki sposób moge to naprawić? Pozdrawiam Radek
Desoft2/2 01 Cze 2009
Sa dwa komputery: stacjonarny polaczony kablowo z routerem i laptop polaczony bezprzewodowo ( czasem jakosc tylko 18%). Wirusow i innego badziewia nie ma ale laptop otwiera wszystkie strony momentalnie - nawet przy slabym laczu bezprzewodowm. Komputer stacjonarny strone onet.pl otwiera np 15s i wszystkie podstrony. Co dziwne wp.pl dziala szybko. Gdzie szukac przyczyny?