Piotr Palusińs...2/2 13 Lut 2009
Nie wiem co zrobilem, ze pod CMD mam strone kodowa 1250 ("mode con: cp" zwraca 1250). Klawiatura programisty daje jakies krzaki no i niby ok, ale po zmianie na 852 ("MODE CON: CP SELECT=852") strona kodowa jest ok, ale nie ma juz klawiatury programisty - alt+litera nie daja znaku zycia. Jak to naprawic? Dzieki za rady. L.M.
Piotr Palusińs...1/1 13 Lut 2009
In news:7e56ff3e-f4ca-4fef-914d-9c0db0d5fc56@c12g2000yqj.googlegroups.com, *AdamLun* <adam.luniewski@gmail.com> typed: > Po ostatnim skanowaniu zasobów komputera w trakcie logowania do > systemu Windows XP pojawia sie komunikat generowany przez Date > Execution Prevention - 'To help your computer, Windows has closed this > program' > > Próba logowania na innego użytkownika ten sam objaw.
Michal Kawecki2/2 13 Lut 2009
Dzieki za konkretne i szerokie podejscie do mojego problemu, naprawde jestem pod wrazeniem. Pomimo mojego dosc prostego, idacego na latwizne sposobu na rozwiazanie problemu wierze, ze powyzsze porady kiedys sie jeszcze przydadza - w razie problemow :) A ze problemy komputerowe (glownie soft) lubia moje towarzystwo wiec zapewne wyprobuje te sposoby w boju. Po moich obserwacjach
1231/1 11 Lut 2009
Witam! Nie wiem czy to odpowiednia grupa, jeśli nie, to przepraszam i proszę o wskazanie właściwej (na grupie alt.pl.comp.wyszukiwarki nie ma żadnych wiadomości). Często szukam w Internecie czegoś co chcę kupić. Z zasady nie kupuję na Allegro i nie chcę tutaj zaczynać dyskusji na ten temat. Jednak gdy zadaję pytanie (Google - IE6, Firefox3) to z reguły otrzymuję właśnie mnóstwo
DooMiniK5/5 11 Lut 2009
Mam w domu router, z ktorego odbieram droga radiowa internet. Mieszkam w bloki i obawiam sie, ze ktos moze podlaczac sie do internetu. Mam internet z zabezpieczeniami WEP. Zeby odbierac internet, trzeba znac, haslo, ale chyba nie problem jest je zlamac przez osobe bardziej biegla w tych sprawach. Jak zobaczyc, ze ktos moze z tego internetu skorzystac i jak ew. zalozyc wieksze
Wojtek4/4 11 Lut 2009
Witam Konfiguracja jak w temacie: Wszystko do tego momentu dzia?a?o ok, a? tu nagle, ni st?d, ni z ow?d pojawia si? problem polegaj?cy na tym, ?e po w??czeniu komputera przez kilka, kilkana?cie minut mo?na drukowa? bez problemu. Jednak?e po up?ywie tego czasu, przy podj?ciu pr?by kolejnego wydruku wszystko si? zatrzymuje i stoi w miejscu. Drukarka jest pod??czona przez USB, jest ca?y
lew1/1 11 Lut 2009
witam, chce aby moje dyski pracowaly jako SATA NCQ sterowniki dyskow w moim komputerze to 82801G (ICH7 Family) 82801 GB/GR/GH (ICH7 Family) dp SATA mam tylko: 82801 GBM AHCI 82801 GR/GH AHCI i teraz pytanie czym zastapic 82801G (ICH7 Family) tym -> 82801 GBM AHCI a 82801 GB/GR/GH (ICH7 Family) tym -> 82801 GR/GH AHCI bo sterownikow o identycznych
Przemysław Ryk2/2 11 Lut 2009
co mozna wykombinowac pod XP zeby program dzialal poprawnie takrze pod uzytkownikiem a nie tylko pod admionistratorem (sztuczka typu: wlaczyc uprawnienia dla katalogu z programem, nie dziala:O(i z pod urzytownika musze go uruchamiac jako administrator:O) dodam ze program to tuner FM (czyli sterowniki i oprogramowanie) to samo dotyczy polaczen sieciowych (karty sieciowe sa wylaczone)
Michal Kawecki3/3 10 Lut 2009
Witajcie, mam problem ktory wydaje sie byc wrec niewiarygodny: do tej pory windows (XP sp2) uruchamial sie z partycji c, byla jeszcze partycja d, i parycja e (pusta), dzis przestal sie uruchamiac... po wlozeniu plytki instalacyjnej i nacisnieciu r (ratowanie w konsoli) istnieje mozliwosc zalogowania sie do E:\windows (sic!). Po zalogowaniu okazuje sie ze c: jest pusty, d: ma taka
Obe12/12 10 Lut 2009
Czy istnieje prosty sposób aby do paska narzędzi okienka exploratora windows dołożyć np opcję/ikonkę "utwórz nowy folder" zamiast Plik->Nowy->Folder? Może jakiś myk w rejestrze ...
Janusz1/1 10 Lut 2009
Dlaczego z podgladu wiadomosci w MS Outlook nie da sie ani zaswietlic ani skopiowac niczego? Wydaje mi sie, ze kiedys moglem to robic. Co sie moglo stac? Mam MS Office Outlook 2007 (12.0.6316.5000) SP1. Dokucza mi zwlaszcza, ze Tlumacz Techlandu (v.3.2) nie moze dzialac, domagajac sie uprzedniego zaznaczenia wyrazu - a to jest niemoziwe.
12318/18 09 Lut 2009
Zaczynam dotykac nowego dla mnie obszaru i potrzebuje wsparcia. Chodzi o to zeby za pomoca karty telewizyjnej moc zapisac przekaz telewizyjny na dysku, ewentualnie edytowac go aby usunac reklamy i potem zapisac na plytce DVD. Z wyprzedzeniem zaznacze, ze nie chodzi mi o wersje pirackie jakis tam gniotow z Hollywood tylko pewne programy z kanalu Historia. Czy ktos moze podzielic sie
Piotr Palusińs...2/2 09 Lut 2009
Witam. Mam Windows Vista home Premium, niestety nie jest to instalka, tylko płyta recovery. Mam Windows XP jako instalkę. Po zainstalowanu XP i później Visty, ta nie odnajduje XP-ka i nie ma menu przy starcie do wyboru systemu. Można jakoś to ustawić ręcznie, aby Vista pytała jaki system uruchomić? -- Desoft
Michal Kawecki4/4 09 Lut 2009
Hej! Mam 2 programy takie, co do swojego działania wymagają włączonych usług (włączam je ręcznie przez services.msc przed uruchomieniem tych programów). Z drugiej strony gdy z nich nie korzystam - usługi pozostają zbędnie w pamięci. jak zrobić aby po wyborze z menu start danego programu najpierw uruchomić usługi, potem program a jak go wyłączę potem zamknąć włączone uprzednio
Big Jack6/6 09 Lut 2009
Możliwe jest w tej grze żeby pierwsze odsłonięte pole zaraz po rozpoczęciu było z miną?
piterek7/7 09 Lut 2009
Witam, jest program, który przy każdym ręcznym uruchomieniu automatycznie dodaje się do autostartu. Czy jest sposób, aby to zablokować i nie musieć go potem za każdym razem usuwać w msconfig? -- Pozdrawiam Tomek
Q7/7 09 Lut 2009
Na Win 2000 udostepnilem drukarke. (wlaczone konto goscia z haslem) Niestety kiedy chce sie z nia polaczyc z Win XP Home, to za kazdym restartem musze podawac haslo. Czy da sie je jakos zapamietac? /ten sam problem mam rowniez w druga strone, czyli pod Win 2k
żółta pięta12/12 09 Lut 2009
witam mam na pulpicie dwa piliki ktore maja po 0b i za cholere nie moge ich usunac. wyskakuje komunikat ze "prawdopodobnie elementu juz nie ma, sprawdz lokalizacje elementu i sprobuj ponownie." jak mam qrfa sprawdzic ta lokalizacje ? :D z wiersza polecen tez sie nie chce skasowac, w trybie awaryjnym podobnie. system to vista 32 ultimate. jakies pomysly?
aro1/1 08 Lut 2009
Witam, coprawdaz NTG ale temat podobny do XP, mam w pracy win2000, konto zwykle uzytkownika z ograniczeniami i brak jakiegokolwiek dostepu do takich opcji jak udostepnianie. Jedyny dostep jaki mam do ustawien to rejestr. I teraz moje pytanie czy istnieje mozliwosc za pomoca rejestru udostepnic drukarke po sieci, zalezy mi na tym niesamowicie a admin juz zwleka z tym od 2 miesiecy. Dodam ze
Piotr Palusińs...2/2 08 Lut 2009
Witam Chcialbym sobie przygotowac plik *.reg z ustawieniami jakich najczesciej uzywam. Np. - ustawienie tla pulpitu na czarny - wyswietlanie zawartosci folderow w trybie "Lista" - wlaczenie "Pokaz ukryte pliki i foldery" oraz wiele, wiele innych. Jak/gdzie (poza google) mozna sprawdzic ktore wpisy w rejestrze za to odpowiadaja? Czy jest jakis program, ktory monitorujac rejestr
Michal Kawecki9/9 08 Lut 2009
(tekst też za długi...:) Jest sobie komp z winxp pro sp1. Działa w miarę dobrze, nod32 milczy na temat wirusów Aktualizujemy do sp2 albo wykonujemy naprawę z dysku xp pro sp2. Albo tez od razu dajemy sp3. Mamy backup dysku , więc można się bawić ad mortem defecata. odpalając "zawsze świeży" system po dowolnej operacji naprawczo -aktualizacyjnej. I...w trybie awaryjnym wchodzimy bez
Fox3/3 07 Lut 2009
Windows XP Profesionall 2002 SP2 - po zainstalowaniu service pack 2 przestały chodzić porty USB. Niby w systemie widać kontroler USB i nie zgłasza błędu ale nic nie działa podłączanego do żadnego portu USB - nawet diody nie zapali na pendrive. Co może być i jak to naprawić? -- PZ
Marcin1/1 07 Lut 2009
Winxp he sp3 ogólnie działa dobrze , natomiast problem jest z wejściem w tryb awaryjny.Po wciśnięciu f8 niezależnie od tego czy wybiorę tryb awaryjny zwykły czy tryb tekstowy uruchamianie dochodzi do momentu pojawienia się kursora w lewym górnym rogu i na tym się kończy tzn.dysk pracuje i to nawet intensywnie tylko że nic więcej się nie dzieje , mimo nawet kilkuminutowego czekania
W.P.5/5 07 Lut 2009
Mam u znajomych taki problem: system to XP Prof, SP3, Office z promocji Neostrady. 1). Nie daje się zainstalować Skypa "świeżego" (innych nie próbowałem). Wyskakuje komunikat, o brak możliwości uruchomienia instalatora (błąd skype: 1601). W logu pojawia się komunikat dla mnie niezrozumiały: źródło: msiinstaller, identyfikator: 1019, błąd 0x80080005, opis: nie można połączyć się z
HatMan4/4 06 Lut 2009
Witam Przyjaciół, Znajoma ma na pulpicie quasi-plik o nazwie mniej więcej "zaproszenie." (kończy się na kropce bez rozszerzenia) Żadne próby ni znalezione narzędzia do usuwania nieusuwalnych plików wywalenia tego "pliku" nic nie dają - z poziomu Windows xp zresztą, system plików NTFS. Nie ma go wtedy rzekomo. Nie jest to wirus, w systemie nic sie złego nie dzieje, jeno ten plik
Piotr Palusińs...11/11 06 Lut 2009
mam problem. We wszystkich programach mam klawiature ktora pracuje normalnie a w outloook express przestawila mi sie i mam problem. Zamiast z mam y. Zamiast myslnika mam + i tak dalej. Klikam na pasku i w klawiature, zmieniam na jez. polski ale to nic nie daje. Co zrobic
Przemysław Ryk9/9 06 Lut 2009
W netbooku Asus na pulpicie jest ikona "Moje otoczenie Bluetooth" czy podobnie (nie mam go przed sobą) po jej kliknięciu otwiera się okno eksploratora pokazując otoczenie bluetooth, ponieważ w użyciu jest wyłącznie mysz na bluetooth to ta ikona tylko zaśmieca i tak niewielki pulpit, szczególnie że dostęp do otoczenia Bluetooth jest co najmniej w dwóch miejscach menu start. Problem
Piotr Palusińs...6/6 06 Lut 2009
Witam, jak mozna wylaczyc system restore w WinXP ale z takim zalozeniem ze w systemie sa 3 dyski (C,D,E) i system restore ma byc wlaczony tylko dla C? W tej chwili klikam moj komputer - wlasciwosci - system restore - settings - wylaczam system restore dla D i E ale po restarcie wszystko wraca do punktu wyjscia czyli system restore jest wlaczony dla wszystkich dyskow? Komputer
psuja-winxp5/5 06 Lut 2009
znajoma kupiła laptopa z windowsem... w sklepie dali jej laptopa z zainstalowanym systemem i nic poza tym... pytania łatwo się domyśleć, czy to legalne? dlaczego nie dostała płyty instalacyjnej systemu, książeczki, licencji, naklejki - nic? o co by nie zapytała to sprzedawca stwierdzał - w internecie, w internecie, w intrenecie... może Ktoś zna temat i może mnie uświadomić?
Obe11/11 06 Lut 2009
Czy ktoś ma pomysł jak się tego pozbyć? Co kilka minut wyskakuje komunikat: Error: (login): 0x10e0 The operator or administrator has refused the request.
krzys1/1 06 Lut 2009
Witam, dwie osoby korzystają z tej samej skrzynki pocztowej. W tym celu założyłem im konto z dostępem po IMAP-ie. Na jednym komputerze jest Office 2007 i Outlook z tego pakietu zapytał czy wysyłane wiadomości mają się zapisywać lokalnie czy na serwerze. Natomiast na drugim, starszym komputerze jest Office XP i w Outlooku z tego pakietu nie wiem jak ustawić zapisywanie wysłanych
Lord Vader22/22 05 Lut 2009
Mam dziwny problem z plikami msi. Po uruchomieniu otrzymuje komunikat "Nie można otworzyć pakietu instalacyjnego. Zweryfikuj czy pakiet istnieje i czy masz do niego dostęp lub skontaktuj się z producentem aplikacji w celu weryfikacji, czy to prawidłowy pakiet Instalatora Windows". Jeżeli jednak *ten sam* plik msi najpierw spakuje do zip i uruchomię z Total Commander, tzn. zrobię
gril7/7 05 Lut 2009
Witam, Mam dość "nieprzyjemny" problem. Otóż, na laptopie, bardzo rzadko podłączanym do internetu, nie mogę otworzyć... stron Microfotu! (pojawia się komunikat "Nie można wyświetlić strony") Wbrew pozorom wcale nie jest to śmieszne, nie mam dostępu nawet do windows update ani pomocy technicznej. Jak już mówiłem, laptop podłączany do inetu bardzo rzadko. Chroniony jest Avirą
szymek1/1 05 Lut 2009
Hej! Mam 2 programy takie, co do swojego działania wymagają włączonych usług (włączam je ręcznie przez services.msc przed uruchomieniem tych programów). Z drugiej strony gdy z nich nie korzystam - usługi pozostają zbędnie w pamięci. jak zrobić aby po wyborze z menu start danego programu najpierw uruchomić usługi, potem program a jak go wyłączę potem zamknąć włączone uprzednio
Piotr Palusińs...5/5 04 Lut 2009
Witam!!! Utworzylem konto z ograniczeniami "dla siostry" i chcialbym udostepnic jej jedna partycje ale nie mam pojecia jak to zrobic? Prosze o pomoc! Pozdrawiam Marcin
szerszen1/1 04 Lut 2009
o co chodzi, nowy komp, wszystko na oko wyglada ok, jednak po zainstalowaniu skype okazuje sie ze nie dziala mikrofon sprawa niby prosta, wyciszony, odchaczam, w windzie wszystko ok, mozna nagrywac, ale skype nadal gluchy, po dluzszym dociekaniu okazuje sie ze trzeba odchaczyc wspomaganie mikrofonu, czy jak sie to tam nazywa, wszystko zaczyna chulac, jednak po restarcie skype znowu
Pikus'2/2 04 Lut 2009
Witam... Mam pytanie: jaka drukarke laserowa kolor w cenie do 1000zl wybrac biorac pod uwage dwa parametry: niska cene wygruku i niezawodnosc. Drukarka do celow amatorskich (druk liternictwa i grafiki o niezbyt wysokich parametrach). Pozdrawiam - Krzys' - Radom.
Eneuel Leszek C...8/8 03 Lut 2009
Czy jest to mozliwe jezeli odbiorca jeszcze go nie odebral?
Hippo3/3 03 Lut 2009
Witam :) Czy ktoś może próbował zrobić coś takiego, żeby ruch myszy nie powodował włączenia ekranu/wyłączenia wygaszacza ekranu? System XP lub Vista. Chodzi mi o to, żeby jak zostawię laptopa i wyłączę ekran np programem Poweroff (lub sam się wyłączy po ustawionym czasie) to żeby drobny ruch myszy go nie włączył. Myszki optyczne mają to do siebie, że czasem lekko przesuwają kursor
Michal Kawecki2/2 03 Lut 2009
Witam w jaki spos?b mog? za pomoc? wiersza polecenia (cmd) zrobi? aby u?ytkownik ABC by? w grupie administratorzy i nast?pnie jakim poleceniem zmieni? aby by? tylko w grupie go?? ? net group Administratorzy ABC /add - dzia?a tylko na kontrolerze domeny System windows xp prof. czy to da si? zrobi? w home r?wnie? ? Pozdrawiam
Przemysław Ryk2/2 03 Lut 2009
Moze nie temat grupy ale nie moge znalezc grupy o tym temacie. Mam pytanie: jaka drukarke laserowa kolor o cenie do 1000zl wybrac biorac pod uwage dwa parametry: niska cene wygruku i niezawodnosc. Drukarka do celow amatorskich (druk liternictwa i grafiki o niezbyt wysokich parametrach). Pozdrawiam - Krzys' - Radom.
Eneuel Leszek C...10/10 03 Lut 2009
Czołem, Mam problem z ustawieniem właściwej rozdzielczości dla mojego monitora. Jest to Samsung 2493HM 24'' Podłączony przez HDMI do GF 8600GT. Jego natywna rozdzielczość to 1900x1200 na 60Hz. Ustawiłem pokazywanie nieobsługiwanych rozdzielczości i ustawiłem na 1900x1200. Ale cały pulpit nie mieści się na ekranie. Po wejściu do OSD monitora pokazuje mi, że pracuje w rozdzielczości
Norbert4/4 03 Lut 2009
Witam Mam zainstalowane mnostwo wszelkiego softu i gdy czasami potrzebuje cos odpalic, cos co uzywam rzadko i nie pamietam gdzie jest, to mam problem z wyszukaniem. Marzy mi sie dodatkowa pozycja w Menu Start zawierajaca pole edycyjne wyszukiwania, gdzie moglbym wpisywac kawalek nazwy poszukiwanego programu a cale menu start automatycznie by sie wg wpisanych liter zmienialo. Jest cos
Michal Kawecki5/5 03 Lut 2009
Witam Wiem, ?e zaraz odezw? si? g?osy, ?e by?o to dziesi?tki razy ;-) ale przetrz?sn??em Googla i kilka for i jako? nie mog? znale?? rozwi?zania mojego problemu: Komputer z Windows XP HOME SP3 + full update udost?pnia, a w zasadzie to chce udost?pni? w sieci lokalnej pod??czon? do niego drukark?. Stan obecny: - udost?pniona drukarka - konto go?cia w??czone - firewall wy??czony -
Eneuel Leszek C...8/8 02 Lut 2009
Witam, problem nie całkiem "windowsowy" ale może ktoś pomoże. Z archiwum "rar" w Total Commanderze usunąłem kilka plików "jpg". Oczywiście zaraz się okazało, że nie te co trzeba. Czy jest jakaś szansa na ich odzyskanie? File recovery, PC Inspector itp w katalogu w którym było archiwum nic nie znajdują (pewnie nie mogą)? Pozdrawiam JS -- Używam klienta poczty Opera Mail:
Pancio3/3 02 Lut 2009
Witam, Wiem, ze to pytania nie na te grupe, ale z racji na mozliwosc szybkiej odpowiedzi bardzo Was prosze o pomoc. Szukam programu (najlepiej freeware) ktory potrafilby spakowac dany folder, zabezpieczyc go haslem a nastepnie wyslac na serwer. Czyli 3 zadania w jednym programie. Glowny problem jak sie domyslam do wysylak na serwer. Chcialbym po prostu maksymalnei uproscic taka
DTP Tolek1/1 02 Lut 2009
Witam! Od mniej więcej połowy stycznia pakiet Adobe CS4 zaczął wariować: zwiechy przy najmniejszej operacji. Błąd powoduje ntdll.dll. Próba skopiowania jego wersji z podkatalogu /i386 nic nie zmienia (zresztą jest to identyczna wersja co w katalogu /system32). Czy te problemy mogą być spowodowane którąś z aktualizacji M$? Windows HE PL SP3 oraz pakiet Adobe CS4 LEGALNE. g u c i o
Romuald Buczek50/50 02 Lut 2009
Jak polaczylem w lokalnej sieci dwa kompy XP & win98 SE, to udostepnilem na obu po jednym folderze. Przy czym na XP dysk FAT. Pod Win98 widze XP i moge nawet kasowac. Natomiast pod XP widze tylko komputer pod win ale nic wiecej.!!! Ponoc brak uprawnien. Co zrobic ???
kriss1/1 01 Lut 2009
Jak zmusić QuickTime player do pamiętania ustawień audio i wideo (CTRL+K) po ponownym uruchomieniu?
zbigstar2/2 01 Lut 2009
Instalacja aktualnego pakietu DirectX jest niemożliwa z powodu dziwnych komunikatow pojawiających się na początku instalacji- http://zbigkurzawa.cyberdusk.pl/error_1.jpg , a zaraz potem nastepny komunikat http://zbigkurzawa.cyberdusk.pl/error_2.jpg i koniec próby. Daslsze studia nad DirectX.log http://zbigkurzawa.cyberdusk.pl/DirectX.log oraz nad DXError.log http://zbigkurzawa.cyberdusk.