Lord Vader7/7 07 Lut 2008
Witam! posiadam karte sieciowa PCMCI Xircom Ethernet Adapter 10/100 Ready (napis na niej Options Designed for TOSHIBA) w przypadku windowsa xp proff sp 2 nie bylo problemu system wykrywal i pozwalal korzystac, w przypadku visty pojawil si eproblem z brakiem sterownikow. Szukalem w sieci ale ciagle jakies dziadostwo nie dzialajace sciagam a nie chce sciagnac jaiegos wirusa. Czy posiada
Grzegorz Niemir...8/8 07 Lut 2008
Czy warto przejsc na IE7 ? Mam PIII 500 MHz i 512 MB RAMu. Slaby komputer praktycznie tylko do internetu. CZy IE jest szybszy od Firefoxa. Przyznam ze Mozilla ostatnio wolno sie otwiera. CZy wart przejsc na MalegoiMiekkiego.
PK3/3 07 Lut 2008
Witam znacie jakis plugin ktory dodaje zakladki w Ie 6 ?. Dzieki.
Robert Kurzawa4/4 07 Lut 2008
Witam, skąd mogę pobrać wersje "Redistribution" 7.0 i 7.1. Chodzi mi o same biblioteki jak w temacie (CRT). pozdrawiam.
waldo4/4 07 Lut 2008
Witam Po usunieciu zbednych gier na pasku zadan przy zegarze systemowym przestaly pojawiac sie ikony uruchomionych i pracujacych w tle programow - jest to uciazliwie bo kazdorazowo chcac dotrzec np. do ustawien NOD-a musze go wyszukiwac w menu start itd . Widoczny jest tylko czasomierz. Nadmieniam, ze we wlasciwosciach paska zadan i menu start nie uaktywnialem ukrywania ikon. Jak
PK3/3 07 Lut 2008
Witam Dawno temu mialem mysz A4Tech. Aby w pelni korzystac z jej mozliwosci trzeba bylo doinstalowac sterownik. Dzieki temu w zachowaniu myszy mialem jeden ogromny plus, ktorego teraz mi brak. Kolko przewijalo zawartosc tego okna, nad ktorym znajdowal sie kursor, a nie jak to jest zazwyczaj okna aktywnego. Przymierzam sie do zakupu nowej myszy. W zasadzie wszyscy chwala Logitecha. Czy
Grzegorz Niemir...18/18 07 Lut 2008
Czy moge uzywac WinXP HOME OEM zakupiny z komputerem do firmy? Jest on wystarczajacy do moich potrzeb, nie potrzebuje zaawansowanych uslug zarzadzania. Co na to licencja? Pozdrawiam -- venioo
Eneuel Leszek C...20/20 06 Lut 2008
... poprzez nie umy?lne skasowanie. Czy istnieje mo?liwo?? ich odzyskania? Chodzi o jeden plik Word'a. Pozdrawiam Piotr
Eneuel Leszek C...3/3 06 Lut 2008
No i stało się. Dysk przeszedł ze stanu dynamicznego na podstawowy. Poleciały wszystkie partycje. Nie wiem ile podstawowych, ile logicznych. Na pewno łącznie wszystkich 4. Chcę odzyskać je wszystkie, tak jak były w raz z zawartością. Czym to najlepiej zrobić? Jest jakiś unikalny sposób? Partition Recovery odzyskuje dwie, pisze ze pozostałe dwie zawierają błędy. Testdisk podobnie jak
|3eR8/8 06 Lut 2008
Witam, zainstalowalem sobie dobra mysle wtyczke do IE, ktora powinno dzialac z Maxthonem, niestety nie dziala. Posiadam Maxthona 1.6.3 800, po zainstalowany wtyczki i probuje uruchomienia jej w maxthon pojawia sie error: "the IE7Pro BHO hasn't been loaded." W czym lezy problem ?. dzieki
Piotr Palusińs...7/7 06 Lut 2008
Jeden z użytkowników w Windows XP HE stał się bez znanej mi przyczyny ukryty. Nie ma go przy ekranie logowania, nie ma go również w apletach zarzadzania użytkownikami wywoływanymi z Panelu sterowania jak i pleceniem 'control userpasswords2'. Jednakże na konto można się zalogować. Obecność przy ekranie logowania udało mi się uzyskać za pomocą klucza
Piotr Krzyżań...8/8 06 Lut 2008
Mam dwa komputery z Windows xp podlaczone do routera Asmax AR 904u. Bez problemu udalo mi sie skonfigurowac router i polaczenie do neostrady. Oba komputery maja lacznosc z internetem natomiast nie jestem w stanie zrobic czegokolwiek aby te komputery widzialy sie nawzajem. Zanim kupilem router mialem te komputery polaczone kablem sieciowym i kazdy widzial udostepnione dyski drugiego,
Przemysław Ryk12/12 06 Lut 2008
Witam Od jakiegoś czasu, średnio raz na dobę, półtorej doby trafia mi się pod XP blue-screen, co prawdę mówiąc doprowadza mnie do szału, gdyż zmian (poza przełożeniem klamotów do nowej obudowy) żadnych nie wprowadzałem, a do tej pory sprzęt chodził całkowicie stabilnie 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu. BSOD z komunikatem: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Komunikat błędu nie
Axelbest1/1 06 Lut 2008
Witam, mam podlaczana do laptopa myszke logitecha i zalezy mi zeby trzeci przycisk mogl byc skonfigurowany. Niestety sterowniki od touchpada w lapku tak jakby zasłaniają mi ustawienia od tego logitecha. W panelu sterowania->mysz mam 7 zakładek, na stacjonarnym tez mam 7 tylko ze jedna z nich jest ta od logitecha, natomiast na lapku sa to stery synaptics. Czy mozna to jakos odblokowac
Bialy6636/6 05 Lut 2008
Witam Jak ustawic w tym modemie porty? Chcialbym otworzyc te odpowiedzialne za e-mule. Loguje sie na strone konfiguracji modemu, ale potem jestem w kropce. Dysiek
|3eR8/8 05 Lut 2008
witam, czy ktos, z was zna sposob albo plugin ktory bedzie przeszukiwal zawartosc strony tak jak to robi np: firefox, tzn w czasie rzeczywistym w momencie wpisywania slowa juz szuka strone. Dzieki.
Piotr Palusińs...4/4 05 Lut 2008
Witam Par? dni temu, w Windows XP HE, pasek start zacz?? dzieli? si? na "sztywno". W miejscu paska j?zyka pasek jest podzielony. Pisz?c obrazowo, ten podzia? jest w miejscu, dok?d si?ga pasek z aplikacjami z tasku, kt?ry jest ko?o zegara. Po jego zwini?ciu miejsce to powinno przesuwa? si? w prawo, a tak nie jest, co wida? na poni?szym obrazku. Wiem, ?e problem nieco dziwny i mo?e
Razil1/1 05 Lut 2008
folder nie istnieje lub został przesunięty - mam taki problem - niemoge zmienic i przeniesc zadnedo folderu w Viscie 32 - http://www.vlite.net/files/fd32.zip - dla x86 - zapodalem ta latke ale nie pomogla. Ludzie POMOCY
Eneuel Leszek C...5/5 05 Lut 2008
Hej! Czy ma ktos moze naklejke "Designed for windows xp" ze znaczkeim xp i bylby takmily i mi wyslal ? :) mam bzika na tym puncke a na satrszym alptopie system zmienilem no i warto by uaktualnic naklejke z win 2000 na xp :) pozdrawiam P.
Best3/3 05 Lut 2008
Witam Czym mo?e by? spowodowane to, ?e podczas drukowania drukarka co 5 sekund przystaje na 5 sekund? Mam HP 940c.
Piotr Palusińs...12/12 05 Lut 2008
Witam wszystkich Czy jest jakas mozliwosc zmiany jezyka z angielskiego na polski w Windowsie XP Home ? (posiadam legalny system, tylko ze w wersji angielskiej). Chodzi mi o zmiane jezyka w calym systemie. Dzieki za odpowiedz.
Michal Kawecki2/2 04 Lut 2008
Witam Mam stale uruchomiony w sieci LAN komputer wyposa?ony w naped DVD. Mam tak?e laptopa BEZ nap?du DVD. Obecnie korzystam ze stacji DVD po prostu na zasadzie folderu udostepnionego w LAN po WIFI. Czy jest program/sposob na to by notebook traktowal/emulowa? pod XP ten zdalny DVD jako wlasny nap?d DVD? Nie chodzi mi o to, bym mogl startowac np instalke XP ze zdalnego nap?du przed
Rebel3/3 04 Lut 2008
Witam Grupę. Zauważyłem iż za każdym razem jak wysyłam jakiś załącznik (najczęściej ms word)przez outlook express to odbiorca dostaje dziwny plik, którego nie można otworzyć a jak już się uda to są w nim same literki aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Bardzo mocno mnie to denerwuje bo muszę wysyłać z webmaila. Prosze o pomoc. word 2007, XP, gmail. -- Pozdrawiam, Dariusz Rebeliński
Markus Sprungk8/8 04 Lut 2008
Ko pomoże mi skonfigurować siec domowa ,tak aby Laptop mógł łączyć się z PC-tem ą Routera? Z góry dziękuję za pomoc. A może jakiś link do strony gdzie jest to opisane. pozdrawiam grze_tom
Diabół1/1 04 Lut 2008
Witam. Po zmianie hasła użytkownika (chodzi o hasło w systemie, nie WLM) Messenger nie pamięta nazwy użytkownika, która ma być wyświetlana na listach znajomych, zamiast tego jako nazwę mam swój adres email. Można to zmienić, ale po zamknięciu aplikacji i ponownym uruchomieniu, nazwa znowu przybiera postać adresu email. Można to jakoś naprawić?
Krzyszfot W4/4 04 Lut 2008
Czy znacie jakis freeeware program do inwentaryzacji komputerow (zapisywanie konfiguracji komputerow, oprogramowania z dodaj/usun - im wiecej, tym lepiej) ? Najbardziej interesuje mnie wersja sieciowa (cos na ksztalt OCS Inventory, tyle ze funkcjonalniejsze i prostsze w konfiguracji). Dzieki z gory za sugestie!
Michal AKA Miki3/3 04 Lut 2008
Znacie jakies oprogramowanie, ktore nie wymaga Active Directory tylko samego XP Pro (najlepiej!) do zarzadzania przeplywem danych, czyli: monitorowanie wszelkich USB, FireWire, Bluetooth, uprawnienia z dostepem do wymiennych urzadzen itd. itp. ? Wyszukalem calkiem niezle Safend Protector, Checkpoint Protector, ale oba wymagaja uslug katalogowych. Jak dla mnie to zbyt duza inwestycja,
fantomasz5/5 03 Lut 2008
Witam, mam problem z tym programem. Desktop Search uzwzględnia tylko lokalizację Documents and Settings. Kiedy w opcjach dodam kolejne lokalizacje (w tym na innych partycjach), dokonuje ich indeksacji, po pewnym czasie jednak je gubi. Znów tylko Documents and Settings. Jak zmusić Desktop Search do zachowania wszystkich wybranych przeze mnie lokalizacji? OS: XP (2002) Home 5.01.2600
Michal Kawecki2/2 03 Lut 2008
Witam, Znabylem wraz kompem Viste. Gdzies mam jakies wodotryski, aera jakies i takie tam pierdoly. Ale szlag mnie trafia, majac na kompie jedno, jedyne konto, administratora ze wszelkimi zafajkowanymi uprawnieniami nie moge wyrzucic egzeka, bo Vista melduje "muszisz miec uprawnienia do wykonania tej operacji". Przeszperalem net i ktos radzil, zeby robic prawoklik na danym pliku, i tam
Piotr Palusińs...6/6 03 Lut 2008
XP Sp2 odbiło mi zainstalować najnowszego Kasperskiego 321 i ... po tym wszystkim nie mam obsługi javascript MS (IE 6.0 ze wszzystkimi poprawkami) W opcjach zabezpieczeń ustawienia ok, w opcjach zaawansowane brak punkt włacz wirtualną maszynę javy a chyba taki powinien być prawda ? czy Ktoś się z czymś podbnym spotkał ??? normalnie się chyba załamię ...czyżby Kaspersky gdzieś to
Rafal1/1 03 Lut 2008
witaj, nameczylem sie juz z uruchamianiem wyjscia S-Video w laptopie IBM ThinkPad 390E pod WinXP i nie udalo mi sie tego wlaczyc, instalowalem juz rozne sterowniki ze strony producenta, nawet w dokumentacji wspominaja tylko o wyjsciu External dla zewnetrznego monitora a o wyjsciu S-Video nic nie ma, ma ktos jakis sposob na to ? potrzebne mi to jest aby ogladac filmy na duzym
Andrzej1/1 03 Lut 2008
Użytkownik "Olsen Matthew" <Matthew7894@juno.com> napisał w wiadomości news:fo30u9$pnb$1@atlantis.news.tpi.pl > Good day, > > GLOSUJ NA MNIE W KONKURSIE NA BLOK > ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > WYSTARCZY WYSLAC SMS O TRESCI "I00072" na numer 71222 ZEBYM WYGRAL > LAPTOPA > > KOSZT TO 1.22zl WIEC CHYBA KAZDEGO STAC > > MOJA KATEGORIA TO > > http://www.blogroku.
bennym2/2 03 Lut 2008
Witam Po wymianie karty grafiki z ATI X1900GT na Ati 3850HD zamienione zostaly kolory niebieski z czerwonym np w firefox. Pomaga wlaczenie czcionek ClearType wtedy sytuacja wraca do normy ale ja nie lubie ClearType. Czy jest na to jakas solucja? Drivery najnowsze Catalyst 8.10. Probowalem na innych starszych niestety jest to samo :( Pozdrawiam Krzysiek
bennym8/8 03 Lut 2008
Witam!! Mam pytanie co moze byc, bo przy zamknieciu mam dwie opcje aktywne 'Reset', 'Turn Off" a Stand By jest nieaktywna. Co to moze byc przyczyna zasilacz czy jakas pierdola do zaznaczenia w BIOS czy w panelu sterowania?... JK.
Piotr Palusińs...18/18 03 Lut 2008
Witam Jestem w dużym szoku jeśli chodzio bezpieczeństwo w Win XP HE PL. Być może jest to sprawa znana wszystkim powszechnie ale ja jestem w naprawdę dużym szoku ! Mimo, że jestem jedynym administratorem komputera moje konto z łatwością można wykasować lub pozbawić mnie "władzy" ! Do tej pory myślałem, że robi się to zapomocą specjalnych bootowalnych płyt z softem (jak np. ERD
Expedyt1/1 02 Lut 2008
Zainstalowałem na laptopie (Toshiba Satellite A215-S7422,AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-58 1.9 GHz) Windows XP 64-bitowy. Ponieważ system nie wykrył karty sieciowej (tzn.wykrył jako jakiś typ generyczny), ściągnąłem ze strony realteka sterownik do tej karty (RTL8101E Family PCI-E (NDIS 6.0)), oczywiście dla XP64, włączyłem aktualizację drivera i ... nic. System nie
Piotr Kulinski7/7 02 Lut 2008
Użytkownik "Panslavista" <panslavista@wp.pl> napisał w wiadomości news:fnvf6g$lic$1@news.albasani.net... > juz wiem, że to wy poniszczyliście mój komputer i mojej córki studentki, > parchło pejsiate Oby ścieżki Twego życia były tak zawsze proste, jak zwoje Twojego mózgu. Amen Barnaba
BarnabaXP4/4 02 Lut 2008
Witam, znacie jakis spob na samoczynne losowe ale nie konicznie losowe zminianie sie tapet, z mozliwoscia ustawienia czestotliwosci ?. Np: po kolejnym restarcie widzimy mila niespodzianke i nowa tapete, albo w trakcie pracy zmienia sie automatycznie. Dzieki ;)
Piotr Palusińs...6/6 02 Lut 2008
Witam, zakutalizowalem sobie wczoraj spybota do wersji 1.5.2. Oczywiscie urochomilem teatimer no i zaczela sie jazda. Jak kazdy "normalny uzyszkodnik" klikalem w zabezpieczeniach no i sobie wyklikalem: najprawdopodobniej usunalem biblioteke libeAY32.dll. No i po restarcie speedfan zaczal jej sie domagac. Reinstalacja do najnowszej wersji nie pomogla, wrzucenie tejze biblioteki do
Expedyt4/4 02 Lut 2008
Witam! Nie wiem na jakiej grupie o to pytać, więc może tu się jakiś fachowiec znajdzie: Kupiłem laptopa Toshiba (64 bit), z którego usunąłem Vistę (32-bit - sic!). Nominalna pojemność dysku to 160 GB, natomiast kiedy czytam tablicę partycji uzywając różnych narzędzi (od instalatora XP do fdiska) widzę tylko 152 GB. Jak się dostać do tej ukrytej parycji i, co najważniejsze, usunąc ją?
Piotrek6/6 02 Lut 2008
Witam czy jest jakiś program lub ustawienie w WinXP HE, żeby użytkownik konta "z ograniczeniami" nie mógł zapisywać żadnych nowych plików na dysku ? Zwłaszcza takich ciągniętych z Sieci lub z CD/DVD. Wiem , że nawet przeglądanie sieci powoduje zapis plikówna dysku ale czy można to ograniczyć do jednego folderu a po zamknięciu przeglądarki czyścić taki folder ? Piotrek
Q6/6 02 Lut 2008
Witam Mam male pytanie. Czy ktos z Was zna adresy (wszystkich) serwerow potrzebnych do aktualizaji Windows XP i Vista. Microsoft pisze *.costam.microsoft.com, a moje reguly na ruterze tego nie lykaja. Moze wiecie tez czy po za 80 sa jeszcze jakies inne porty uzywane ? Licze na pomoc Szanownych Forumowiczow. Jarek
Maciekk3/3 02 Lut 2008
Może troche nie ta grupa ale.. czy ktos wie jak przeprowadzic instalcje ? Maciekk -- --------------------------------------------------------------- www.itv12.pl Internetowa Tv powiatu wołomińskiego Zaraszamy do współpracy.
michhallski1/1 01 Lut 2008
Lexmark X1270- urzadzenie wielofunkcyjne- nowy, nieuzywany, z tuszami, sterowniki na CD, oryginalne opakowanie- sprzedam. gg: 3824036
michhallski4/4 01 Lut 2008
Witam. Kupi?em laptopa firmy acer, z zainstalowanym system linux. Chcia?bym zainstalowa? na nim win xp, ale niestety pokazuje mi, ?e nie ma dysku i instalacja nie mo?e by? kontynuowana. Je?li kto? spotka? si? z podobn? sytuacj?, prosz? o pomoc Pozdrawiam Lewy
Piotr Palusińs...6/6 01 Lut 2008
Witam gdzie moge zmienic napis przy starcie 2 systemow Visty i XP, chodzi mi o ten "wczesniesza wersja systemu windows"
Eneuel Leszek9/9 01 Lut 2008
Witam, Jak dokladnie system operuje na plikach skompresowanych (system NTFS) - chodzi mi o to, że przykladowo mam duzy plik rzędu 500MB (powiedzmy poczta outlooka), który jest poddany kompresji. Aby pracowac na poczcie ów plik jest potrzebny do pracy read-write zatem czy system dekompresuje go chyba w calosci i trzyma w jakims "temp" w rozmiarze oryginalnym? Czytam opisy, że
Eneuel Leszek C...4/4 01 Lut 2008
Witam, wiecie jak mozna to zmienc, chce zeby moje ulubione byly zapisywane na innym dyski. Przy okazji mozna rowniez zmienic domyslny katalog dla moich dokuemntow ,obrazow itd?. Np na lokalizacje sieciowa ?. dzieki
Eneuel Leszek25/25 01 Lut 2008
OE nie ma podzielnej uwagi. ;) Co zrobić, aby jednocześnie mieć otwartych kilka m@ili do pisania i móc w każdym używać sprawdzacza ortograficznego? :) -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/....
Piotr Palusińs...8/8 01 Lut 2008
Joł [XP Home SP2] mam problem z Ochroną plików systemu Windows. Zapuszczając sfc /scannow rozpoczynam skanowanie plików, jednak po chwili wyskakuje mi informacja |Pliki wymagane do prawidłowego działania systemu Windows |muszą zostać skopiowane do buforu DLL. |Włóż teraz dysk Dysk CD-ROM dodatku Service Pack 2 systemu. Wkładam płyte z ktorej sie instalowal system i... |Podany