PaTEk2/2 12 Gru 2008
Witajcie, jest sobie: - router ASUS wl600G z wbudowanym portem printserverem USB - urządzonko HP Deskjet f4180 - drukarka i skaner w jednym z przypięciem drukarki nie było problemu - przypięta do routera. W windowsie stworzyłem port drukarkowy na IP i drukarka hula bezproblemowo Problem jest ze skanowaniem :-( Gdy go przypnę bezpośrednio do kompa to oczywiści działa. Instaluje sie i
Darek3/3 12 Gru 2008
Z tego co wyczytalem rok/dwa teu to Windows 7 bedzie mial/powinien miec wymagania mniejsz od XP. W CentrumXP.pl i Komputer Swiat, wyczytalem ze wieksze od visty. W najnowszym PCForat, ze ma mniej zjmowc od xp. Czy ktos cos wie na ten temat? Czy 7 pojdzie na czysc takim?: -AMDAthlon XP 1600+ 1.4GHz -20 GB wolnego mniejsc (cha dorobile sie 40GB na ATA ;-) -256 SD Ram (tu klopot, bo
JoteR8/8 12 Gru 2008
Witam ! Większość owczesnych mobo ma jedno złącze IDE 9 czyli jeden kanał IDE, do któregpo można podłączyć 2 urządzenia. i byłoby nieźle gdyby nie to, że te urządzenia to dysk WD oraz nagrywarka - PRACUJĄCE w innhytch trybach DMA. Z tego co wiem, prędkość w praktyce spadnie do prędkości nagrwayrki CD/DVD - CZY MAM RACJĘ ? Poza tym mam jeszcze jedną nagrywarkę IDE, wykorzystuję
SP9XWW7/7 12 Gru 2008
Witam serdecznie mam taki problemik: Jest sobie komputer (xp SP3), który korzysta z udostępnionej w sieci drukarki. Jest wszystko ok do momentu wyłączenia i włączenia tego komputera. Po takim manewrze drukarka sieciowa przestaje być widoczna i trzeba ją usunąć i ponownie zainstalować. Na dłuższą metę codzienna zabawa z instalacją drukarki jest nieco irytująca, tym bardziej, że nie
W.P.3/3 12 Gru 2008
Witam, znacie jakiś program który skanuje dyski z bootowalnego cd? SDC
K17A13/3 12 Gru 2008
Witam. Dostalem od znajomej plik z koncowka *.bin. Jak go otworzyc ? Pozdrowienia
Piotr Palusińs...2/2 12 Gru 2008
Jak usunac virtualne porty drukarki? /pozostaly mi po drukarkach na usb, z ktorymi ostatnio mam klopot i tak sie zastanawiam czy moze usuniecie tych portow i reinstalacja driverow pomoze :|
krzysztof2/2 12 Gru 2008
WItam Do OO Calc zaimportowałem jako "dane zewnętrzne" plik tekstowy xml Niestety liczby w nim zawarte maja apostrofy i zamiast przecinków mają kropki. Pytanie jak usunąć masowo z tych liczby te apostrofy i zmienić kropki na przecinki: np. jest tak '1.1234 na 1.1234 Opcja znajdź i zamień to chyba nie to... Może źle zaimportowałem plik ? Wiem że grupa dotyczy producktów MS ale
Piotr Palusińs...8/8 11 Gru 2008
Witam Problem jest nast?puj?cy. Moja siostra wy??czy?a kompa resetem podczas aktualizacji poprawek Windowsa - XP home, bo d?ugo sie instalowa?y i nie chcia?a czeka? :) Po ponownym uruchomieniu pokie?basi?o jej si? co? w systemie, znikn??y niekt?re ikony itp, i to spokojnie mo?na naprawi?, ale przesta?a tak?e pisa? klawiatura w przegl?darce IE. Kolejny problem to taki ?e siostra mieszka
Janusz Pabłock...10/10 10 Gru 2008
jaki defragmentator by Szanowne Kolezenstwo polecilo zamiast systemowego (tfu!) scandisk'a??? TIA
JoteR2/2 10 Gru 2008
Brat zmodernizowa? mi komputer (nowy dysk + procesor). Jako, ?e kiedy? by? to jego komp, da? mi te? wszystkie p?yty i instrukcje. Komp troche lat ma (dok?adnie p?yta g??wna) i w?a?nie do p?yty g??wnej do??czony by? Norotna Antivirus 2001. Obecnie mam Avasta i my?l? czy zainstalowa? nortona. M?j drugi brat mia? podobn? sytuacj?, lecz mia? wersj? 2005 i bardzo mi si? ten program spodoba?.
AdamA1/1 10 Gru 2008
Witam. Nowy Notebook z Vista. Po tygodniu użytkowania system za hibernowany po wzbudzeniu Note przestał widzieć baterię. W komplecie jest druga bateria niestety też jej nie widzi. Re-instalowałem Vistę z Recovery + wszystkie drivery niestety bateria nadal nie jest widziana przez kompter. Jakieś sugestie?? Pozdrawiam
Piotr Palusińs...7/7 10 Gru 2008
Witam Odkąd zainstalowałem i odinstalowałem Combofix'a zepsuł mi się układ okna i czcionki w oknach wiersza poleceń. Wiele razy wybierałem z menu okna wiersza poleceń "Właściwości" lub "Domyślne" i zastosowywałem stare ustawienia dla wszystkich okien. Niestety: odpalane dwuklikiem pliki BAT ciągle są źle wyświetlane. Szukałem też informacji na google, ale nic z tego co znalazłem
A.K.8/8 10 Gru 2008
Witam, zaczynam zabawe z tym programem. Prosze o link do odpowiedniej lektury, cobym nic nie zepsul. Pozdrawiam Andrzej Konarski
P O L S A R11/11 10 Gru 2008
Witam sklonowalem stary dysk (40 GB, FAT32) programem Norton Ghost na nowy dysk 500GB. Wczesniej na nowym dysku utworzylem partycje NTFS, podzielilem go na dyski logiczne itd. Program poradzil sobie pieknie - procz jednej rzeczy - nie zachowal 100 % wielkosci nowego dysku. Np. zamiast na podstawowej partycji byc 250 GB - jest 120GB :-( Dysk sklonowal sie o dziwo wraz z
Petersonix5/5 09 Gru 2008
Mam laptopa z uszk. systemem, gdy uruchamiam go z płyty instalacyjnej XP, to stale uruchamia mi się konsola odzyskiwania i nie mogę naprawić zainstalowanego systemu. Z konsoli nie chce się odpalić ani setup.exe, ani sinnt32.exe, pisze, że nie rozumie tych poleceń. Jak uruchomić możliwość normalnej instalacji z płyty CD? System legalny. -- jazdzig (wysyłając do mnie email, usuń
Piotr Palusińs...5/5 09 Gru 2008
Witam, przy wylogowywaniu użytkownika muszę w automatyczny sposób odmontować (odmapować) dyski sieciowe. Niestety firma jak kupowała oprogramownie "poszła" po najmniejszej linii oporu i dysponuje win xp home edition. Pseudo logowanie do domeny robię przy pomocy programu nlogon. Jak zrobić "odmapowanie" dysków w momencie wylogowywania się? Jeśli pliki .bat to gdzie umieścić? Pozdrawiam,
Szef9/9 09 Gru 2008
Witam, tyle się mówi, że warto szyfrować wrażliwe dla nas dane, szczególnie na urządzeniach mobilnych, ale choćby użyć długich chaseł, poukrywać pliki / partycje, co się stanie jak taki plik aka partycje stworzoną w TC, popsuje mi sie kilka bajtów albo jakiś większy obszar. Otworze to nadal i odzyskam choć część plików? -- Mateusz Bogusz
UbutuL3/3 09 Gru 2008
Witam! Jak w temacie, poszukuje do sciagniecia Exchange 2003 Enterprise w wersji demo trial na np. 120-180 dni... Czy gdziekolwiek cos takiego jest mozliwe do sciagniecia ? Czy tylko nowego Exchange 2007 mozna sciagnac jedynie ? Pozdrawiam i dziekuje za pomoc:)
psuja-winxp3/3 08 Gru 2008
jak w temacie komp po deinstalce vistamzer i ie 7 pl
Piotr Palusińs...7/7 08 Gru 2008
Po wczytaniu pierwszych plikow instalacja wywala sie i pojawia sie niebieski ekran. Czy ktos moze pomoc. Instacje robie na laptopie Lenovo. Z gory serdeczne dzieki. OlekAd
JU2/2 08 Gru 2008
Witam Stworzyłem sobie w dokumencie automatyczny Spis Treści poprzez przypisanie nagłówków do poszczególnych tytułów rozdziałów. Mam jednak problem z usyskaniem odpowiedniej przezentacji numerów stron w spisie treści. Otóż strony w dokumencie numerowane są wg stylu: - 1 -, - 2 -, - 3 - W spisie treści wstawiają się właśnie w takiej formie jak powyżej i wygląda to mniej więcej
m@slap7/7 08 Gru 2008
Kochani, pomozcie! Mam lapcia HP Pavilion dv6500 z oryginalna Vista (preinstalacja). Chce ja wywalic w kosmos i zainstalowac XP, ale gdy bootuje kompa z plytki XP, instalator nie wykrywa zadngo dysku! W lapciu jest dysk SATA, XP nie ma do niego sterownikow. Ale przeciez gdzies na pewno mozna przestawic BIOSie emulacje ATA, zeby dysk byl widziany przez instalke XP. Nie moge sobie z tym
Piotr Palusińs...2/2 08 Gru 2008
Jak zmienic nr portu COM w Windows XP? (z COM40 na COM1..COM9) Da sie to jakos zrobic przez rejestr? Niestety - nie mam zakladki "Ustawienia portu" - - nawet po zainstalowaniu najnowszych sterow do bluetootha.
szerszen15/15 08 Gru 2008
Witam ! Moze mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc, gdzie lezy problem ? Sytuacja wyglada tak: 3 komputery - 2xXP PRO + 2000 PRO Wszystkie komputery w tej samej grupie roboczej, praca bez domeny. Komputer XXX (XP PRO) udostepnia drukarke i uzytkownik, ktory na nim pracuje ma login xxx oraz uprawnienia uzytkownika zaawansowanego. Komputer YYY (XP PRO), pracuje uzytkownik yyy (uzytkownik
Piotr Palusińs...5/5 08 Gru 2008
Witam Od jakiegos czasu nie chce mi sie zainstalowac jedna poprawka do IE. Pobiera sie blyskawicznie (widocznie calosc jest juz na komputerze), ale instalacja ciagle konczy sie komunikatem, ze "Nie mozna zainstalowac niektorych aktualizacji". Wymyslilem, ze usune wszystko to, co do tej pory zostalo pobrane w windows.update, niech sie calosc pobierze jeszcze raz. Moze wtedy sie uda.
Piotr Palusinsk...4/4 07 Gru 2008
Pospinam drugi dysk z wind. XP i chcialbym edytowac rejestr. Jak to zrobic?
Michal Kawecki3/3 07 Gru 2008
Witam Kolega mial podlaczony dysk USB 500GB do komputera na ktorym instalowal system Windows Vista. Na dysku USB byla kolekcja zdjec. Jakims cudem instalator zrobil format dysku USB i zaczal na nim instalowac system. Czy da sie odzyskac zdjecia ? Jaki program uzyc ? Czesc pewnie nadpisana ale moze nie wszystko stracone. Pomocy :)
RadoslawF4/4 06 Gru 2008
Witam, SERWIS ORAZ MATERIALY EKSPLOATACYJNE DO DRUKAREK, FAKSOW, XEROKOPIAREK MONTAZ, SERWIS KOMPUTEROW PC 02-777 Warszawa ul. Szolc-Rogozinskiego 3 tel. (022) 643 59 53 fax: (022) 643 24 17 tel. kom.: +48 501 438 754 +48 504 227 063 +48 511 786 841 http://xerobiuro.futari.pl/ serwis@xerobiuro.pl
WOJO2/2 06 Gru 2008
Witam, Mam zainstalowany Windows XP PL SP3 na licencji MSDNAA. Chcialbym miec Windows Media Center. Czy musze miec instalke windowsa z WMC, czy moge jakos do swojego dograc WMC? Zalezy mi, zebym nie musial formatowac odecnego systemu. -- Pozdrawiam Grumens http://www.archivemusic.pl
MichaelData12/12 05 Gru 2008
witam dzis przy zamykaniu ww programu ten wykonal kompresje danych by zwolnic miejsce na dysku - ale przy okazji usunal najswiezsze wiadomosci z poczty ODEBRANEJ. Help - nie wiem zupelnie jak odzyskac te dane ! Pawel
freewolny3/3 05 Gru 2008
komputer: Laptop HP 6730b Problem: Oryginalnie komputer dostarczany jest z Vista i dodatko plyta XP. Zauwazylem, ze po instalacji XP, pelnej aktualizacji zarowno systemu i saptopa samego w sobie....caly czas w Tray'u jest ikonka bezpieczenego usuwania sprzetu, choc absolutnie nic nie jest wpiete. No i okazuje sie, ze jest to karta sieciowa. Problem polega na tym, ze przy kazdym
Darek2/2 05 Gru 2008
Witam Mam potrzebę takiej konfiguracji. Domyślne konto w windowsie było by składowane lokalnie. Dane przechowywane na nim nie były by istotne. Przy odzyskiwaniu obrazu pliki były by nadpisywane. Inna partia kont musiałaby być trzymana na zdalnym serwerze(?) tak aby przy odzyskiwaniu obrazu systemu nie utracić tych danych, konfiguracji itp. Dla użytkownika musi to być przezroczyste,
"": "": Marcin:...4/4 05 Gru 2008
witam, mam problem z jednym z komputer?w. po prostu z dnia na dzie? przesta? widzie? komputery i drukarki grupy roboczej. pr?bowa?em z wszystkimi widocznymi grupami (ale oczywi?cie nie z tego komputera, bo ten widzi tylko t?, do kt?rej jest przypisany) - zawsze jest tak samo: komputer widzi w najlepszym wypadku tylko siebie. zrobi?em ju? chyba wszystko, ??cznie z odinstalowaniem
Michal Kawecki4/4 05 Gru 2008
Witam grupę, Przygotowuję właśnie komputer z Windows Home Edition, który będzie w niedalekiej przyszłości sprzedany. Przygotowanie ma polegać na wgraniu systemu, sterowników do wszystkich urządzeń, oraz najnowszego Service Pack-a. Podczas instalacji system zażądał ode mnie nazwiska i imienia użytkownika oraz nazwy firmy. Czy jest możliwość, aby po zainstalowaniu systemu te dane
Leszek K.4/4 05 Gru 2008
Może podpowiecie z czego może wynikać problem, z którym się spotkałem. Wolałbym go usunąć a nie reinstalować system. Jest sobie komputer z XPProf. Ma 2 konta użytkowników (poza domyślnym administratorem). Konto "Domowe" o zwykłych uprawnieniach i bez hasła oraz konto "Moje" z uprawnieniami administratota i hasłem. Wybieranie konta "Domowego" powoduje normalne przywołanie desktopu i
MichaelData5/5 05 Gru 2008
Witam Was. Jutro jade zamowic do stolarza 2 szafki pod akwarium. Tym razem beda drewniane. Maja byc wytrzymale i ergonomiczne. Podejrzewam, ze typowa konstrukcja wielkiej i ciezkiej komody zostanie zachowana, gdyz akwaria sa duze, a takze musza zmiescic na lezaco butle o dlugosci 81cm. Jedna szafka bedzie dlugosci 150cm, druga 200cm, obie beda mialy szerokosc 65cm. Na garbie pierwszej
Wojtek4/4 04 Gru 2008
Witam No to mam kolejny problem z drukark? ;-) Tym razem idzie o LaserJet 1020, a w zasadzie to wygl?da mi to bardziej na problem z Winowsem, ale do rzeczy... 1. Komputer z XP Home SP3 do kt?rego jest pod??czona drukarka LJ1020 (przez USB). Drukarka ta jest udost?pniona w sieci (poprzez udost?pnianie drukarki w Windowsie). Drukowa? mo?na na niej bez problemu zar?wno z kompa do kt?rego
WojtasW1/1 03 Gru 2008
Witam, Mam taki ma?y problemik. Mam 3 pliki XLS, ka?dy zabezpieczony has?em przed otwarciem pliku. Jeden plik jest plikiem nadrz?dnym, zaci?gaj?cym dane z dw?ch pozosta?ych. Czyli za ka?dym razem jak chce mie? aktualne dane, musz? 3x wpisywa? has?o, zanim si? wszystko otworzy. Czy mo?na to jako? zautomatyzowa? makrami? S?abo si? na tym znam, pom??cie.
Piotr_M7/7 03 Gru 2008
Witam wszystkich, HDD Hitachi 60 GB, GF440Go 64Mb, Intel 3 Ghz, DVD-RW, 2 x 256 MB RAM. Partycje 3 ntfs, XP HE z sp3. Bardzo często pod ntfs przy uruchamianiu systemu nastepuje kilka razy pod rząd bsod z błędami :PFN_LIST_CORRUPT, NTFS.SYS, MACHINE CHECK EXCEPTION. Przy formacie na FAT32 i instalacji Win98 nie było w ogóle restartów. Gdy powróciłem do XP i ntfs znów to samo. XP na
Piotr Krzyżań...3/3 02 Gru 2008
Gdzie w windows XP professional można podglądnąć wszystkie logowania do systemu ?
Piotr Palusińs...2/2 02 Gru 2008
Witam. Mam laptopa FUJITSU SIEMENS AMILO Pi 2512 była na nim VISTA. Zainstalwoałem XP PRO. działa mi prawie wszystko oprócz grafiki. Po zainstalowaniu sterowników intela dla Chipsetu 965 bo taki ma laptop. Wyłącza mi się sygnał video na laptopie i jest tylko dostępny na Dołączonym monitorze. W żaden sposób nie mogę uruchomić ekranu w laptopie. Szukałem już w wielu miejscach i nie
rageti6/6 02 Gru 2008
Witam Otoz po dlugotrwalym (intensywnym) korzystaniu z IE7+OotlookExpress6 pojawia sie taki objaw: przestaje dzialac w tych aplikacjach prawy klawisz myszy. W innych aplikacjach MS dziala wybiorczo (np. w Word wcale), w aplikacjach "non MS" dziala poprawnie. Objaw znika po restarcie systemu do czasu ponownego wystapienia i tak w kolko. Intensywne korzystanie to np. 5 okien IE, a w
...:::Tomek:::....7/7 02 Gru 2008
Witam Podlaczylem sluchawke Motoroli pod bluetootha, system ja rozpoznal, zainstalowal i jest. No ale nie moge jej nigdzie w urzadzeniach audio ustawic, by uzywac, np. w Skype. Co musze jeszcze zrobic? -- pozdrawiam Norbert
ziuita1/1 02 Gru 2008
Sorry ale bydzie
szerszen3/3 02 Gru 2008
Składam (właściwie złożyłem, jeszcze pracuję na pozyczonych pamięciach) nowy komputer i zamierzam wstawić do niego 2 kości 2 GB RAM (w dualu). Mam legalny windows XP, ale 32 bit. I teraz problem: jak ten windows będzi epracowął z 4 GB Ram. Wiem, że fizycznie zaadresuje 3.25 GB, a reszta bęzie dostepna tylko dla systemów 64 bitowych=kiedyś w przyszłości windows 7. Na teraz chcę się cieszyć
Grzegorz Niemir...6/6 02 Gru 2008
mam zamapowane dyski - niestety od literki F: wzwyz i niestety tak musi pozostac; kiedy wkladam noweg pendrive'a, wykrywa go automatycznie jako F: i musze recznie zmieniac jego literke na jakas wolna; czy m$ juz rozwiazal ten konfilkt nadawania literek napedom? /jesli tak, to prosilbym o link do poprawki :) ps nie chce uzywac zadnych zewnetrznych programow;
Piotr Palusińs...6/6 01 Gru 2008
Dzien dobry, Czy jest sposób, by na zawsze ustawić te okienka otwierania plików w trybie Widok/Szczegóły i jeszcze moze w sortowaniu po czasie utworzenia? Jesli nie w całym Win, to moze w ograniczeniu do MS Office? pozdr serd -- A S
Piotr Palusińs...5/5 01 Gru 2008
witam, Plik "wcx_ftp.ini" normalnie jest widoczny i zawiera opis ustawień 4 połaczeń ftp. Ale jak klikam w TC połączenie ftp, to okienko jest puste... Jak to naprawić? -- ------------------------------------ Serdecznie pozdrawiam SMi
MichaelData5/5 01 Gru 2008
Witam, Wersja systemu Windows XP Home SP3. Jak umozliwic zwyklemu uzytkownikowi bez praw administracyjnych dostep do funkcji typu: kalendarz, zegar systemowy? Dzieki.