Jacek5/5 13 Lis 2008
Sytuacja taka: Jest sobie WinXP Pro SP2, na nim ActiveSync 4.5. Ostatnio pracowałem wyłącznie z PDA Fujitsu-Siemens Loox N560. Ale od kilku dni nie mogę pracować. Po podłączeniu Looxa system zaczyna szukać sterowników, nie znajduje ich i pokazuje komunikat: "Nie można zainstalować tego sprzętu. Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu: Windows Mobile-based Devica #15
Grzegorz Niemir...20/20 13 Lis 2008
witam, poda ktoś link do artykułu objaśniającego uprawnienia w systemie ntfs? tych uprawnień jest sporo i dokładnie nie wiadomo który do czego służy, w linuksie to było proste, odczyt, zapis i wyjkonywaniue:O)
Piotr Palusińs...3/3 13 Lis 2008
Witam. Klopoty ida parami, jeden za drugim, jeszcze nie uporalem sie z jednym a juz nastepne, do rzeczy. Posiadam: Procesor Pentium III 500MHz Pamiec 126 MB System Windows 98 4.10.2222A Zakupilem 4 portowy Hub USB2.0 Po zainstalowaniu urzadzenie nie dziala. We wlasciwosciach wykazuje brak sterownikow. Po pobraniu ze strony www.logilink.eu producenta sterownikow Au0002A, 3A i 3B i
Piotr Palusińs...2/2 13 Lis 2008
Dzień dobry Na komp. z XP Prof. PL pojawia się okienko z komunikatem "Wystąpił nieoczekiwany błąd" gdy chcę zmienić właściwości konta użytkownika będąc zalogowany na koncie administratora. Do właściwości 3 kont użytkowników nie mających uprawnień administratora i do konta administratora nie mam dostępu. Próbowałem to robić przez Panel Sterowania/Konta Użytkowników oraz Panel
MichaelData3/3 13 Lis 2008
Witam, Chcialbym usunac kilka plikow systemowych, m.in. winlogon.exe, winsta.dll - niestety nie mam jak. Otrzymuje komunikat - blad danych CRC. Podobnie pod linuxem konczy sie proba usuniecia tych plikow. Co moze byc przyczyna? Czy da sie w jakis sposob wylaczyc kontrole CRC i usunac te pliki? probowalem roznego softu, niestety bez powodzenia. Dzieki, pozdrawiam Przemek
Piotr Palusińs...14/14 12 Lis 2008
Wyskakuje mi komunikat ze mam pe?na pami?? wirtualna i radzono mi ?eby powi?kszy? pojemno?? tej pami?ci. Chcia?am sie dowiedzie? sie czy s? jakie? inne sposoby na to? Czy mo?na jako? usun?? cze?? zawarto?ci tej pami?ci ?
zbych6/6 12 Lis 2008
Witam Jak odzyskać boot sectory dysku MAXTOR6Y80PO usunięte przez nieuwagę chyba F10 przy instalacji innego dysku z raidem?? Pozdrowienia Zbych
Wojtek7/7 11 Lis 2008
Witam serdecznie, Jakis czas temu wpadl mi w rece program, bodajze z CHIP'a, ktory pozwalal na sciagniecie roznych aktualizacji do systemu WinXP i ich wgranie do systemu. Program sprawdzal co jest poinstalowane, a co nie - mozna bylo tez wszystkie aktualizacje zassac sobie spokojnie na dysk, tak na przyszlosc. Kojarzy moze ktos gdzie moge zassac taki program? Za diabla nie pamietam
Piotr Palusińs...6/6 11 Lis 2008
Otwiersza np Paint'a dalej Otworz i wtedy pojawiaja sie duze ikony plikow i folderow jako Miniatury. Jak zrobic aby w tym miejscu pojawiala sie na stale we wszystkich tego typu oknach "Otworz" np. lista plikow czyli Widok>Lista?
mok2/2 11 Lis 2008
Pewne programy blokują jakoś możliwość ich zminimalizowania do paska ( pomimo tego, że ikonka minimalizowania okna jest w nich widoczna ). Żeby było ciekawiej okna normalnie się minimalizują jeśli minimalizuje się wszystkie jednocześnie ('pokaż pulpit'). Można odgórnie coś z tym zrobić ?
piecia aka drac...29/29 11 Lis 2008
Witam Czy zmiana litery aktywnej partycji z "H" na "C" nie b?dzie mia?a wp?ywu na programy zainstalowane na innych partycjach np. "D"; "E" . Mam Win XP zainstalowany na "H"
Michal Kawecki2/2 11 Lis 2008
cześć, ma płyte gigabyte ga 7VT600 1394 athlon 2,2 najnowszy bios ati 9550 nowy zasilacz problem polega na tym ze komp nie podnosi sie po restartowaniu - musze wyłaczyć i właczyć wtedy rusza.. macie jakies sugestie?
Slawek1/1 10 Lis 2008
Od jakiegoś czasu przy zamykaniu Windowsa XP otrzymuje taki komunikat: firefox.exe- inicjowanie dll nie powiodlo sie gdyż stacja jest wlasnie zamykana. Mam firefoxa i zostaje wylaczony przed zamknięciem systemu.Nie wiem jak jest przyczyna takiego ,,upierdliwego'' komunikatu i jak go wyłączyć? Proszę o pmoc. Sławomir
obe15/15 10 Lis 2008
Witam Niedlugo czeka mnie instalacja Windowsa XP (pro) i chcialbym z aktualnej instalacji wydobyc ustawienia wyswietla folderow. Dokaldnie chodzi mi o ustawienia znajdujace sie w eksploratorze pod ta sciezka: "narzedzia -> opcje folderow > widok" i "narzedzia -> opcje folderow > ogolne" Szukam w internecie i nie moge znalezc konkretnej sciezki w rejestrze. Gdzie szukac tych
Piotr Palusińs...3/3 10 Lis 2008
Witam. Może ktoś by tutaj coś mi nasunął, bo już od googlowania moje gogle już matowieją... Mam komputerek: - Pentium IV 3.0 GHz (HT), - płyta główna Gigabyte 8IPE 1000 ProG - Windows XP Home OEM SP2, potem SP3 (grafika - Radeon 9550, Gigabyte) (tuner TV Pinnacle PCTV Pro) (tuner sat - SkyStar 2) Oto zrzut z rejestracji Bootvis'em: http://www.fotosik.
Piotr Palusińs...24/24 10 Lis 2008
Czy jest jakiś sposób na zapisanie rozłożenia ikonek na pulpicie XP ? Przy każdej zmianie rozdzielczości, czy ustawień kompozycji wszystko się rozpieprza. Tzw. kompozycja którą można zapisać, nie wiedzieć czemu tego rozłożenia nie pamięta. A rzecz w tym, że potrzebnych ikonek mam kilkadziesiąt a czasem muszę przełączać rozdzielczość - jest jakiś lepszy sposób niż mozolne układanie
Michal Kawecki6/6 09 Lis 2008
Witam Czy płyta EP-MVP3C Gigabayta z raidem zobaczy dysk SEAGATE ST3750640NS 750GB 7200 16MB SATA-II RAID ??? Pozdrowienia Zbych
miffy3/3 09 Lis 2008
Przepraszam, ze troche nie na temat ale na serwerze nie moge znalezc bardziej odpowiedniej grupy. Komputerek z XP ma obecnie 256mb ramu. Chce mu dolozyc 512. Obecnie mam DDR PC2100u (266Mhz) czy ma znaczenie rodzaj szybkosci dorzuconej pamieci? Czy moge dolozyc DDR np PC3200? (wiekszy wybor tej pamieci np na allegro) czy lepiej bedzie dorzucic PC2100?
Piotr Palusińs...2/2 09 Lis 2008
czym przerobić format wmv na vob ???
piecia aka drac...1/1 09 Lis 2008
Witam Zmodyfikowałem płytę z windowsem xp za pomocą nlite ale mam pytanie czy istnieje możliwość uczynienia instalacji windowsa xp bardziej interaktywną? Głównie chodzi mi o zapytanie dla folderu D&S i Program Files. Druga sprawa, w przypadku gdy wskażę D&S na np. dysk e: a folder ten już istnieje(bo takie jest założenie) to katalog użytkownika jest tworzony na nowo w postaci
Piotr Palusińs...5/5 08 Lis 2008
Witam! W moim roboczym katalogu, gdzie obrabiam zdj?cia znajduje si? dwa pliki ukryte o nazwach Thumbs.db , Desktop.ini . Gdy przez ctrl-a zaznaczam wszystko, by robocze pliki zdj?? usun??, Windows wy?wietla komunikat: "Folder ten zawiera plik?w ukrytych...". Dobija mnie ten komunikat i konieczno?? za ka?dym razem klikania w "Tak" Ja nie chc? w??cza? opcji "pokazuj pliki ukryte", bo
Piotr Palusińs...3/3 08 Lis 2008
Witam Jest sobie komputer z Windows Xp, ma konto z ograniczeniami nałożonymi przez administratora. Znam hasło do konta administratora. Poprzedni informatyk zablokował możliwość dodawania stron do ulubionych w IE (komunikat: Administrator systemu zablokował możliwość dodawania stron do ulubionych). Niestety nie doszukałem się na googlach ani w książce jak to odblokować :) Poproszę o
W.P.5/5 07 Lis 2008
Witam, jaki możecie doradzić odpowiednik Linuksowego KSensors? (pokazuje napięcia, temperatury itd, itp). W.P.
BaGRoS3/3 07 Lis 2008
Witam! Zadawałem takie pytanie do supportu MS: Chciałbym słuchać muzykę poprzez wbudowany w mój system Windows Media Center (Vista) i niestety nie potrafię przeglądać po katalogach. Większość mojej muzyki NIE MA tagów, więc przeglądanie po autorze, albumie czy innym tagu nie wchodzi w grę. W jaki sposób mogę poprzez Windows Media Center słuchać muzyki przeglądając po katalogach. W
goto3/3 06 Lis 2008
Witam, Mam do XP SP3 podpi?t? drukark? HP LJ 1300 i zainstalowany do niej odpowiedni sterowni ze strony hp.com. Niestety przy pr?bie wydrukowania wielostronicowego dokumentu drukarka drukuje wszystkie strony na jednym arkuszu na raz (obrazy si? nak?adaj?). Z czego mo?e wynika? taki problem i jak to wyleczy?? Pozdrawiam, goto
Tomasz8/8 06 Lis 2008
Witam Od jakiegoś czasu system na nim zaczął się uruchamiać i zamykać dokładnie o 60 sekund dłużej. Plansza logowania "wisi" dokładnie 60 sekund zanim się zacznie coś dziać, a podczas zamykania systemu widzę pusty ekran dokładnie 60 sekund, zanim zobaczę standardową planszę "Trwa zamykanie połączeń sieciowych..." Wyłączałem uruchamianie się większości aplikacji wraz ze startem
...:::Tomek:::....1/1 06 Lis 2008
Witam, mam następujący problem - po zainstalowaniu nowej czcionki w systemie, w niektórych aplikacjach (np. Photoshop), nie można jej nadać formatowania w postaci pogrubienia, pochylenia, podkreślenia itd. W pakiecie MS Office wszystkie style są bez problemu dostępne. Nie jest to także problem Photoshopa, ponieważ czcionkę otrzymałem wraz z plikiem graficznym, który był
Skylla6/6 05 Lis 2008
Witam, na systemie XP chce udostepnic katalog pewnym uzytkownikom domeny. Klikam prawym na katalogu -> udostepnianie i zabezp. -> guzik uprawnienia -> guzik dodaj -> guzik lokalizacje -> i tu brak katalogu z domeny - jest tylko lokalny komputer. Nie umiem zmusic go do tego bym moc wybrac uzytkownikow z domeny, a nie tylko z lokalnego kompa. XPek jest dolaczony do domeny, z ktorej chce
MichaelData5/5 05 Lis 2008
Mam SB Live! Od jakiegos czasu w systemowej regulacji glosnosci zmienila sie nazwa urzadzenia (kiedys byl w nawiasie kwadratowym dopisek np [E800] ). Dzwieki wydaje poprawnie, ale dziala tylko systemowa regulacja glosnosci. W momencie gdy chce uruchomic "Creative AudioHQ" (taka konsola od ustawien karty) to pojawia mi sie cos takiego: http://www.fotosik.
MichaelData8/8 05 Lis 2008
czy warto instalowac winXP 64-bit dla extra 1GB pamieci? czy od roku cos drgnelo w tym temacie? np.wiecej softu wykorzystujacego mozliwosci 64bit sterownikow itp.
Michal Kawecki21/21 04 Lis 2008
Witajcie! Mam dysk podzielony na partycje. Na najmniejszej z nich (niecałe 5GB) zainstalowałem WXP, ale jak się okazuje, to za mało dla tego systemu. Przeniosłem co się dało na inne partycje, ale miejsca pewnie znowu zacznie brakować. Mam taki pomysł, żeby poprzez systemowego managera zarządzania dyskami zmienić literowe oznaczenie partycji tak, żeby partycją C: zrobić którąś z
zibi4/4 04 Lis 2008
Witam, Chcialbym skopiowac (automatycznie) wszystkie pliki z wielu katalogow do jednego katalogu. Niestety polecenie xcopy zaklada w docelowym katalogu katalogi zrodlowe. Katalogow jest bardzo duzo i operacja bedzie powtarzalna tak wiec "reczne" kopiowanie odpada. Zna ktos sposob w jak to zrobic ? pozdrawiam Zibi
gargamel1/1 04 Lis 2008
witam, przeglądając stare dyski znalazłem kilka starych ciekawych moich prac, niestety są zaszyfrowane kluczem RSA 1024 bitowym:O( domyślam się łamanie szyfru na twardo zajeło by mi setki milionów lat, ale jest jedem haczyk:O) kilka tych zaszyfrowanych plików mam na dysku w postaci niezaszyfrowanej:O) czy ktoś poleci jakiś hakerski program do znajdowania klucza szyfrujacego tym
afrantic@gmail....1/1 04 Lis 2008
Witam Czy zmiana litery aktywnej partycji z H na C nie spowoduje problem?w w uruchamianiem program?w zainstalowanych na innych partycjach np E; F. mam Win XP zainstalowany na "H"
Przemek M2/2 04 Lis 2008
Witam! Mam nadzieje, ze dobra grupa :-) Mam takowy nietypowy problem... nie wiem na ile softwarowy a na ile hardwarowy ale chyba to pierwsze... well... mam Xp PRO + SP3 na Fujitsu-Siemens chipset nvidia (sic!) procek C2D i do tego po usb podpieta drukarka hp 1018. Drukujac zwykle wordowe itp dokumenty - wszytko gra. Drukujac wieksze pdfy - wywala sie spooler - przepelnia
Q2/2 04 Lis 2008
Witm Moze jest jakis progrm , ktory umozliwia nagranie na jednej plycie dvd dwoch obrazow np * iso?
Kamikazee2/2 03 Lis 2008
Witam, Musze zamienic dysk w laptopie na wiekszy. Szukam programu ktorym bym mogl zrobic wierna kopie obecnego dysku, lacznie z ukryta partycja "recovery" i systemem win xp. Czy da sie takie cos zrobic, ktos przerabial? Pozdrawiam
Animka13/13 03 Lis 2008
Idiotyczne pytanie, ale ... Szukam programiku typu budzik :) Najzwyklejszego k.. budzika. Mam 2 wymagania - budzenie ustawione osobno na dni tygodnia i automatyczne uruchamianie w tle ( w trayu ) a nie na środku ekranu. Czy ktoś coś kojarzy ? Wypróbowałem z 8 sztuk i niestety... No nie chce mi się samemu tego pisać, bo nie wierzę, że ktoś już tego nie zrobił i nie udostępnił. Pod XP :)
chairon5/5 03 Lis 2008
Witam Koleżanka z pracy ma problem polegający na tym, że często zdarza się, że znikają drukarki zainstalowane w systemie (przestają być dostępne w Panel Sterowania -> Drukarki i faksy. Po restarcie wszystko wraca do normy, ale problem powtarza się cyklicznie. Nie sprecyzowała dokładnie momentu, w którym drukarki przestają być dostępne. Nie wiem czy problem pojawia się podczas próby
TB1/1 03 Lis 2008
Witam! W sieci lokalnej wszystkie za wyjstkiem 1 komputera stacje robocze podlaczone sa do domeny. Na tym komputerze pracujacym "w grupie roboczej" (dla przykladu komp. A ) udostepniane sa dla pozostalych zasoby i aplikacje. Na komputerze "A" potworzone sa lokalne konta uzytkownikow z nazwami i haslami odpowiadajacymi kontom domenowym. Wszystko jest ok dopoki jest polaczenie do
szymek6/6 03 Lis 2008
witam mam lapsa, dysk 200 gb RAID, jedna partycja - C. rozkraczyl sie system niestety i niestety nie mam juz serca go naprawiac. chce go postawic na nowo. na obecnym C system, programy ikupa waznych danych (niestety, tyle o tym sie mowi zeby tak nie robic :( ). jakim narzedziem najprosciej "rozciąc" istniejacą partycje C na dwie partycje C i D bez utraty danych? chce nowe C
BETON3/3 03 Lis 2008
Witam Zainstalowałem wczoraj swojego legalnego windowsa na sprzecie u kolegi, Dzis kupiłem drugi system oryginalny dla niego, i chce zmienić klucz który wpisałem w trakcie instalacji na ten nowy. Jak to zrobić?
Barnaba3/3 02 Lis 2008
żaden z zainstalowanych screensaverow nie uruchamia się automatycznie. Mogę uruchomić ręcznie i wtedy funkcjonuje, ale sam zastartować nie chce. Jest jakaś rada? L-D
Piotr Palusińs...2/2 02 Lis 2008
Witam Od jakiegos czasu XP podczas wczytywania przy starcie profilu wydaje jeden, krotki sygnal beeperem. Domyslam sie, ze to jakies ostrzezenie, choc nie wiem czego moze dotyczyc. W dzienniku zdarzen mam jakis blad, ale nie wiem czy to ma zwiazek, nie wiem tez co to za blad: "Limit czasu (30000 milisekund) podczas oczekiwania na połączenie się z usługą Windows NT Topology Maintenance
Michal Kawecki18/18 02 Lis 2008
Witam. Czy jest możliwość przeniesienia aktualnie zainstalowanego Win XP na inny dysk twardy? Zamierzam zmienić wysłużony dysk PATA na nowy SATA i wolałbym uniknąć ponownej instalacji systemu - brak czasu... Jeśli jest to możliwe, jak i czym to zrobić? -- Pozdrawiam __ |__)_ _|_ _ _ .| (-(-|_(-|
JoteR1/1 01 Lis 2008
"Conrado" napisał: > Jak skutecznie zamienic literki napedow? Aplet diskmgmt.msc lub PPM na Mój Komputer -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami. > Chcialbym przeniesc literke napedu DVD Niektóre starsze gry mogą zgłupieć, jeśli podczas instalacji z CD aktualna literka napędu została wbita do Rejestru lub innego *.ini. Winda też będzie szukać (np. podczas dodawania nowych
Piotr Palusińs...1/1 01 Lis 2008
In news:gehms3$d6g$1@aioe.org, *Conrado* <sodek@poczta.fm> typed: > Witam! > Jak skutecznie zamienic literki napedow? > Mam teraz taka sytuacje: > C - partycja systemowa > D - partycja I > E - naped DVD > F - partycja II > G - partycja III > H - virtual CD > > Chcialbym przeniesc literke napedu DVD przed literka napedu virtual DVD, > tak zeby partycje dysku HDD byly obok siebie. >
gargamel3/3 01 Lis 2008
Czy da sie podzielic zasoby pomiedzy programy w Win. Vista i XP. Jezeli przekodowuje materialy video (Canops Pro Coder) to w trakcie operacji nic wiecej nie moge zrobic. Procesor jest w 100% wyorzystywany przez Canopusa. Pamiec podobnie. Jakis sposob? BH
obe14/14 01 Lis 2008
Czy istnieje możliwość replikowania zasobów (wybranych plików i katalogów) pod Windowsem XP?
MichaelData2/2 01 Lis 2008
Klient Usług Terminalowych zainstalowany jest na win98se i łączy się z W2K, domyślnie skonfigurowana jest klawiatura polska programisty, niestety po zalogowaniu do KUT i tylko w nim - klawiatura przestawia się automatycznie na układ klawiatury polski. co i gdzie zmienić by nie trzeba było pamiętać o zamianie klawiszy z i y (co jest b.denerwujące) pozdro