Krzysztof4/4 08 Sty 2008
Witam! Mam takie pytanie odnosnie Visty. Otoz Vista (jak i XP poprzednio) zle mi wykrywaja aktualny stan zuzycia baterii... sprawa wyglada tak ze dosc szybko w trakcie pracy od razu mi mowi ze bateria sie konczy . ten stan trwa ok 20 min , a po 20 min mowi mi ze stan krytyczny baterii i co pare minut mi wchodzi w stan wstrzymania. Na XPku wylaczalem wszelkie akcje dla krytycznego
dmx14/14 08 Sty 2008
witam mam pytanko: co w praktyce oznacza zapowiadany przez wprowadzenie visty, koniec wsparcia technicznego dla windowsa xp przez MS? rozumiem ze nie bedzie juz nowych updatow/aktualizacji, opracowywania sterownikow przez MS itp. ale czy na przyklad jesli bedzie potrzeba reinstalacji systemu od zera po ustaniu wsparcia technicznego, to czy system pociagnie stare laty dla niego
Jacek2/2 08 Sty 2008
Witam Mam problem z obsluga skanera w urzadzeniu wielofunkcyjnym HP PSC 750. Sam skaner raczej dziala gdyz na urzadzeniu bez pomocy komputera mozna kserowac. Po zainstalowaniu WinXP Tweaked nie moge nic zeskanowac - przy probie zeskanowania ciagle pojawia sie komunikat "Waiting for scanner" i dalej nic. Zainstalowalem juz stare sterowniki jakie dostalem z urzadzeniem, nowe ze strony
dmx8/8 08 Sty 2008
Witam Może ktoś spotkał sie z takim problemem XP SP2, wszystko normalnie startuje ale w pewnym momencie po pojawieniu sie pulpitu system na coś czeka (????????) nie uruchamia między innymi połączenia z neostradą którą odpala program Autokonnekt (nie używam softu od TP) o internet upomina się uruchomiony już Skype próbując dzwonić jakimiś dialupami na Bluetooth a tu nic. (SAGEM F@st 800
Lord Vader14/14 08 Sty 2008
Witam. Spotkałem się z następującym przypadkiem. Macbook z systemem WinXP Home build 2002 z SP2. Od 2 dni zupełnie bez powodu proces "system" zaczął wykazywać obciążenie około 90%. Po sprawdzeniu Process Explorerem winowajcą okazał się proces o nazwie DPCs. I tutaj zaczynają się schody. Nigdzie nie udało mi się znaleźć jednoznacznej odpowiedzi nawet na pytanie co to za proces i jaki
Michal Kawecki3/3 08 Sty 2008
Witam, niedawno kupilem komputer. Mam dysk SATA II, jednak w BIOSie opcje "SATA AHCI Mode" i "SATA Port0-1 Native Mode" mam usatwione na "Disabled": http://img90.imageshack.us/img90/68/dscn0523ro2.jpg Zainstalowany system to Windows XP SP2 ze wszystkimi latkami. Czy system mi wystartuje jesli ustawie te dwie opcje w BIOSie na "Enabled"? Czytalem gdzies - tylko nie pamietam juz
Cienecki2/2 07 Sty 2008
Od niedawna mam dysk sieciowy iomega na ethernecie 100 Mbit. Dysk jest podłączony do domowego routerka i niby wszystko jest w porządku, ale... Jeżeli kopiuję dane z komputera na dysk sieciowy przy pomocy "przeciągnij i upuść" w eksploratorze Windows, to wszystko śmiga. Jeżeli natomiast dane nagrywa program - w moim wypadku jest to program do skanowania Agfa Foto Look, to nagranie głupich
LUKY8/8 07 Sty 2008
Mam następujący problem: Miałem dwa systemy operacyjne Windowx XP (partycja c) i windows 2003 (partycja f), ponieważ xp nawalił, włożyłem płyte instalacyjną, usunałem partycje windows xp, zalozylem ją od nowa i zainstalowalem na niej system(dalej c), jednak nie pojawiła się opcja bootloadera przy starcie, w zwiazku z czy zedytowalem plik boot.ini - pojawila sie opcja windowsa 2003
Leszek K.4/4 07 Sty 2008
Witam! Mam w kompie dwa dyski w RAID 0 wpięte czy moge te dwa dyski przenisec fizycznie do drugiego kompa i nic sie z raidem nie stanie. Oczywiscie drugi komp tez obłsuguje raid 0 Pozdr
Capri4/4 07 Sty 2008
Witam ponownie, Uscislam problem, bo chyba zostalem poprzednio zle zrozumiany: Komp z internetem po LANie wdzwania sie w moj modem (na WinXP skonfigurowane polaczenie przychodzace telefoniczne). Robie routing w linii komend: route add 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 192.168.0.2 (ip interfejsu tel., moj ip to 192.168.0.1) i od tego momentu moge pingowac do internetu i wyswietlac strony wpisane
Kazimierz15/15 07 Sty 2008
Witajcie! Zamierzam przesiąść się w końcu z W98 na WXP. Ze sprzętem nie powinno być problemu. Ale proszę o radę, jak najlepiej to zrobić. Mam zamiar kupić system w wersji OEM. Czy trzeba przy tym kupować jeszcze jakiś element do komputera? Czy taki system ma już wszystkie SP i czy będzie możliwość późniejszej aktualizacji systemu przez Internet? Czy lepiej sformatować partycję
Piotr Krzyżań...5/5 07 Sty 2008
Jest nastepujacy problem i prosze o pomoc: Po "reinstalcji" Winowsa Xp Pro (z obrazu Ghosta) na dwoch partycjach nie mam dostepu "nie mozna otworzyc" zaszyfrowanch plikow (oczywiscie z konta z uprawnieniami administratora). Czy jest jakas metoda aby bylo to mozliwe, aby mozna "normalnie" pracowac z tymi plikamii uzyskac do nich pelne prawa?. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrowienia dla
andgum6/6 07 Sty 2008
Witam, Mam nastepujacy problem: Jakis czas temu uzywajac programu do partycjonowania dysku operacja sie nie powiodla... Musialem przeinstalowac Windows XP, potem program anty wirusowy wykryl wirusa i mi zblokowal Windows, ale uzylem metody napraw z plyty instalacyjnej i ruszylo. Niestety od tamtej pory nie aktualizuja mi sie aktualizacje systemu. Sa one widziane, system upomina sie o
MK19736/6 06 Sty 2008
Witam samych sukcesow w nowym 2008roku. Na PC mam zainstalowanego Biosa wersja 686j1 v3,10 z uwagi na mala pojemnosc 4,3G dysk chcialem dolozyc jeszcze jeden dysk o takich samych parametrach, lecz nie potrafie skonfigurowac Biosu. wchodze przez F10 i nie potrafie uruchomic pozostalych opcii a zwlaszcza dotyczacych dyskow. Prosze pomozcie. Emeryt
Piotr Palusińs...2/2 06 Sty 2008
witam, zainstalowalem SpamAware 4.6 do mojego outlook express, niestety ale strasznie wolno otwieraja sie foldery lokalne roznych skrzynek. Ktos wie co mozna na to poradzic ?. Procesor wydaje sie tu nie ma wiele do powiedzenia tak samo chodzi u kumpla na P4 jak i u mnie na Quad 6600. Dzieki.
Mario8/8 06 Sty 2008
Witam wszystkich. Będę wdzięczny za pomoc w usunięciu problemu. System XP Home po przeniesieniu na nową płytę zachowywał się z czasem coraz bardziej niestabilnie. częste zwisy. Postawiłem w święta system na nowo. Zapuściłem automatyczny update. Mam zainstalowany trochę softu ale raczej bezpieczny avg, mozilla, OO itp. Po nowym roku pojawił się wspomniany w temacie problem. Dodatkowo
ReFlex9/9 06 Sty 2008
Witam! Na komputerze dwa konta: administratora i uzytkownika z ograniczonymi uprawnieniami. Po instalacji na koncie administratora dowolnego programu, jego ikona wyskakuje na obu pulpitach naraz. Skasowanie ikony z konta uzytkownika jest niemozliwe, chyba ze czasowo otrzyma on uprawnienia administratora. I tu zaczyna sie problem: Skasowanie ikon (a takze zainstalowanych programow) z
amisiek2/2 06 Sty 2008
Witam Mam nastepujacy problem mam karte WiFi USB ktora dzialala z jednym komputerem i na pewno nie jest uszkodzona. Sprawa jest taka po zaintalowaniu i np restarcie karta dziala ok. po wyjsciu ze stanu wstrzymania dziala ok. ale jesli wylacze komputer i potem go wlacze karta wogole nie jest widoczna w systemi i nie jest zainstalowana musze odlaczyc ja z gniazda usb i podlaczyc
noker20/20 06 Sty 2008
moze mi ktos przypomniec jak nazywa sie program do podgladania pulpitu i ogolnie do manipulowania drugim komputerem? pamietam ze byl serwer i klient. potrzebuje obslugiwac drugiego kompa ktory jest w innym pomieszczeniu. a moze jakies inne rozwiazanie ? ten drugi komp nie ma monitora.
MichäëlĐät...2/2 05 Sty 2008
Pojawił mi sie pewien problem, który jak sądze związany jest z wirusem. Otóż zniknęły pliki .exe noda. To było pierwszym co mnie zaniepokoiło. Objawów typu zamulanie i inne dziwne rzeczy nie ma. Przeskanowałem kompa MKS Online i nie wykazał wirusów (poza jednym prog, którego używam długo - RegSupreme, na podstawie dziwnego działania, heurestyka. Zignorowałem to) Problem jednak, że nie
arek - ale inny4/4 05 Sty 2008
Hej Kiedys w excelu doinstalowalem jakies dodatki i od tego czasu nie otwieraja mi sie dokumenty skojarzone z arkuszem. Tzn. po dwukliku mam pustego excela i na dole na pasku stanu komunikat "Gotowy". Pliki otwieraja sie przez polecenie "plik / otworz" z paska menu (ale wtedy musze je znalezc na dysku). Ten sam efekt jest jak daje z menu kontekstowego pod prawym klawiszem myszy
Daniel4/4 05 Sty 2008
Win xp, dwie karty sieciowe. 1) wejscie, sygnal z rutera (stale IP) 2) wyjscie, do podlaczenia innego kompa. Jak zmienic aby windows na 2 karcie dawal IP z zakresu powiedzmy 10.10.10.100 - 200 I jak zmienic IP kompa na drugiej karcie?
Piotr Kulinski5/5 05 Sty 2008
Witam Mam pytanie, czy jest możliwe żeby każdy użytkownik dając polecenie opróżnij kosz usuwał pliki wrzucone do kosza także przez innych użytkowników? Pozdrawiam Bartek
Eneuel Leszek C...4/4 05 Sty 2008
Witam Grupowiczow, mam nastepujacy problem: co mniej wiecej 10 uruchomien komputera ale ostatnio raz po razie pojawia sie balonowy komunikat: Uszkodzony plik c:\windows\system32\config\system.log uruchom program chkdsk. Wskazany plik ma 1 kB, nie wiem co moze go uszkadzac, system normalny XP Prof.SP2+ autopatcher. I druga sprawa: Po uruchomieniu chkdska zada pracy po
Peanut Butter &...3/3 05 Sty 2008
Hi I have to know as much as possible on workgroups, user accounts, profiles, etc. for network consisting of several computers with Windows XP Pro. I am looking for the information from basic (beginning) level to advanced level but from practical point of view. If anyone could give me a proper address, I would be very grateful. Regards User
Arkadiusz 'Blac...6/6 05 Sty 2008
kupilem nowy duzy dysk... aby zainstalowac nowy system bezbolesnie to odlaczylem starucha i podpolem nowy... win xp prof i heja... pozniej podlaxczylam oba ustawiajac nowgo na master primary a starucha na slave primary - zworki ok itp.... problem jest taki ze komp wstaje ze starego dysku... a ja chce z nowego... co i jak poprawic? vrinx
Arkadiusz 'Blac...5/5 05 Sty 2008
Witam, Na pl.comp.sieci pozostalo bez odp. wiec moze tutaj ktos pomoze - chodzi o taki problem - jak ustawic (gdzie wpisac) serwer DNS w przypadku polaczenia przychodzacego (dial in) w WinXP. Polaczenie to udostepnia internet z drugiego kompa, pingi do internetu po IP chodza bez problemu, natomiast po nazwie niestety sa nieosiagalne. Problem tkwi wiec chyba w tym, ze brak wpisu DNS.
Arkadiusz 'Blac...5/5 05 Sty 2008
Witam, Czy w outlooku jest mozliwosc wsadzenia emaila do skrzynki nadwczej i zaprogramowanie pozniejszego (np. za kilka dni) jego wyslania. czyli niech sobie inne emaile wychodza na biezaco a ten czeka na swoja kolej? A jesli w outlook expresie nie ma takiej opcji to moze znacie program co to by potrafil? pozdr,
Michal Kawecki4/4 04 Sty 2008
Witam, podam na przykladzie przegladarki internetowej. Gdy chce sciagnac cos ze strony www na dysk, to klikam na tym czyms PPM i wybieram zapisz jako. Otwiera mi sie wtedy okno gdzie musze wybrac lokalizacje pliku - gdzie chce go sciagnac. W tym oknie po lewej stronie sa skroty: Moje biezace dokumenty, Pulpit, Moje dokumenty, Moj komputer i Moje miejsca sieciowe. Czy mozna zastapic
Capri1/1 04 Sty 2008
Uzytkownik "Capri" <arojadusun@wp.pl> napisal w wiadomosci news:fleaak$fhj$1@nemesis.news.tpi.pl... > Witam, > Na pl.comp.sieci pozostalo bez odp. wiec moze tutaj ktos pomoze - chodzi o > taki problem - jak ustawic (gdzie wpisac) serwer DNS w przypadku > polaczenia przychodzacego (dial in) w WinXP. Polaczenie to udostepnia > internet z drugiego kompa, pingi do internetu po IP chodza
KZ6/6 04 Sty 2008
Witam! Potrzebuje zrobic aby tylko z konta administratora mozna bylo swobodnie kozystac z internetu. Zwykle konto usera ma miec mozliwosc wejscie tylko na jedna strone WWW. Blokowanei musi dzialac zarowno w IE jak FF i Opera. Czym to zrobic, jak i najlepiej, zeby to cos bylo darmowe. pozdro i dzieki -- RudeBoy Selecta Bless... [ Powered by Jah & Reggae Riddim ]
Piotr Palusińs...6/6 04 Sty 2008
Witam Dziwna sprawa. Od wczoraj mam taką sytuację. Otwieram IE6 wpisuję adres w przeglądarce a po naciśnięciu ENTER otwiera się przeglądarka FF z tym właśnie adresem. Zawartość pola adresu w IE6 zamienia się na about:blank W czym może być problem ? pozdrawiam Maniek
Adramelech3/3 04 Sty 2008
Witam Jak używać sprzętowej akceleracji dekompresji h264 zaszytej w kartach graficznych Radeon HD? Mam film w mkv z kompresją h264 i chciałbym użyć sprzętu by obejrzeć ten film. PowerDVD7 nie wczytuje mkv, a kodek który instaluje się w systemie obciaża CPU bardziej niż ffdshow, wiec zgaduje że nie używa grafiki. PowerDVD nie czyta także kontajnera mp4, wiec jaki materiał z h264
Eneuel Leszek C...1/1 04 Sty 2008
"Eneuel Leszek Ciszewski" f06bec$8ll$1@flis.man.torun.pl > Co uczynić, aby te [pod]paski ;) ulokować w OE lub w belkach dowolnych programów? Nudzi się mi i nikt mi nie odpowiada, więc ja Wam podpowiem: Dobre podpaski ;) robi FoxReader. Pingują serwery z m@ilami i wyświetlają stan tegoż pingowania. Co więcej -- potrafi takie coś za jednym kliknięciem od razy przejść na stronę
Q8/8 04 Sty 2008
Witam Próbuję nagrać bootowalny cd-rom z plikiem ghost.exe aby zainstalować system z partycji z della (miałem Viste która usunęła botowanie z ukrytej partycji (ctrl+F11) , odzyskałem partycje teraz mam ją widoczną w systemie) Dodam że musi być to bootowalny cdrom/dvdrom ponieważ nie mam stacji dyskietek w laptopie. Otóż zacząłem od utworzenia dyskietki startowej na stacjonarnym
Arkadiusz 'Blac...3/3 04 Sty 2008
witam, nie chce zbednie wydawac pieniedzy na wersje professional, mam zatem pytanie -- czy w malej firmowej sieci (tylko 3 komputery) Win XP Home Edition w zupelnosci wystarczy? w zasadzie ich polaczenie w siec wynika tylko z potrzeby dostepu do jednej drukarki, dostepu do Internetu i dodatkowego zewnetrznego urzadzenia; pozdrawiam, sfp
Arek3/3 03 Sty 2008
Mam laptopa Gericom Hummer FX 5600 i Windows XP. Cos mi sie przestawilo w klawiaturze i caly czas naciskajac na klawisze z dodatkowym znakiem np "M 0" pojawia mi sie ten znak dodatkowy czyli "0". Jak nacisne klawisz "Fn" i dopiero ten klawisz to dopiero mam "M". Czy moze mi ktos poradzic w jaki sposob przestawic ta klawiature na tryb normalny ze jak nacisne "M" to bede mial "M|" a nie
Capri1/1 03 Sty 2008
Uzytkownik "Capri" <arojadusun@wp.pl> napisal w wiadomosci news:fleaak$fhj$1@nemesis.news.tpi.pl... > Witam, > Na pl.comp.sieci pozostalo bez odp. wiec moze tutaj ktos pomoze - chodzi o > taki problem - jak ustawic (gdzie wpisac) serwer DNS w przypadku > polaczenia przychodzacego (dial in) w WinXP. Polaczenie to udostepnia > internet z drugiego kompa, pingi do internetu po IP chodza bez
Marcin Bugajski6/6 03 Sty 2008
Witam! Mam takowy problem... komputer podpięty do switcha 10/100, karty sieciowa realtek lub intel (sprawdzałem na obu). Windows XP pro z aktualizacjami. I co sie dzieje: Siec sobie hula hula hula (jakieś 5-10 min) a nastepnie po prostu sie zatrzymuje. Zero komunikatów, ikonek o przerwanym połączeniu itd... a pingi nie biegają... kiedy we właściwościach połączenia dam "napraw" siec
Michal AKA Miki3/3 03 Sty 2008
Po reinstalacji XP nie moge pozbyc sie czegokolwiek co znajduje sie w partycji C ..jesli chce wyrzucic cos z pulpitu to wyskakuje monit : nie mozna usunac ..X ... nie mozna odnalezc podanej sciezki ..Upewnij sie, czy podana zostala poprawna sciezka. Musze kopiowac np. do part. D i dopiero pozbyc sie smiecia... Poradzcie cos ......
RadoslawF7/7 03 Sty 2008
W jaki spos?b najlepiej odinstalowa? pakiet Microsoft Office Word 2007?? (Wersja pr?bna) solex
Piotr Palusińs...3/3 03 Sty 2008
Witam. Zakupilem niedawno urzadzenie wielofunkcyjne HP. Problem w tym, ze za kazdym razem gdy wlacze komputer urzadzenie jest wykrywane jako nowy sprzet i instalowane (tylko drukarka) i wyskakuje okno instalacji HP z ostatnim krokiem - rejestracja. Zarejestrowalem wiec sprzet ale problem pozostal. Dlaczego windows ciagle wykrywa drukarke na nowo. Po wylaczeniu komputera drukarka kasuje
Wangog2/2 03 Sty 2008
Witam Poszukuje programu dzieki ktoremu bede mogl utworzyc plytke instalacyjna XP ze sterownikami. Konkretnie rozchodzi mi sie o stery do SATA. Zebym mogl na laptopie zaintalowac inny system niz ten ktory jest w recovery partiton. Bo ten recovery ktory jest nadaje sie tylko do jednego... Pozdrawiam Wangog
Atlantis1/1 02 Sty 2008
Witam! Da się zrobić coś na modłę ActiveSync między PC a PPC lub HotSynca w przypadku PalmOSa ale pomiędzy kilkoma komputerami działającymi w sieci? Mowa o desktopie i laptopie, do tego dochodzi jeszcze stary, archaiczny lapek z Win98, z którego jednak czasem korzystam. ;) Chciałbym zwyczajnie, aby w miarę automatycznie synchronizowały się wybrane dokumenty, nad którymi obecnie
sTav4/4 02 Sty 2008
Witam serdecznie :) Jest możliwość blokady określonej wartości wolume w systemie aby nie można było jej zmienić? Dzięki. -- pozdrawiam, Piotr M
Michał Walenci...2/2 02 Sty 2008
witam!! nie wiem co się stało. Nie mogę wysłać żadnego np. zdjęcia w mailu, na allegro i innych serwisach nie mogę dodać zdjęcia. Internet działa ok tylko nie da się wgrać żadnego pliku na żaden serwer. Proszę o pomoc. -- <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.goracecybuchy.blo.pl <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Tylko incognito zmienia tożsamość.
Piotr Krzyżań...2/2 01 Sty 2008
mam dysk 80 GB ata maxtor, chce dokupic tez ata 320 GB, jako ze sprzet jest dosc stary a ma sluzyc i do gier i od obrobki filmow to powstaje pytanie jak podzielic dysk i czy osobny (80 GB) zachowac do gier czy do obrobki (podobno idealnie miec oddzielny dysk do filmow). no i przy tym gdzie postawic system... jeden sytem czy moze dwa oddzielnie uruchamiane.... dzieki za pomoc vrinx
Arkadiusz 'Blac...3/3 01 Sty 2008
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Witam w Nowym Roku............ Mam problem , najczesciej pojawia sie to w czasie polaczenia z internetem. lkomunikat o bledzie brzmi: ,,Wystapil problem z aplikacja Generic Host Process for Win32 Services i zostanie ona zamknieta.Przepraszamy za klopoty. prosze o porade Jurek
Lord Vader9/9 01 Sty 2008
Witam-dałem sie podkusic i kupiłem 3 miesiące temu na Allegro kompa za 50zł. Ucieszyłem się, że zrobiłem interes życia (6GB dysk, PIII 500MhZ i 128MB RAM. Miałem na nim postawić router linuxowy ale nie znalazlem czasu i sobie stał. Obecnie wystąpil gorący problem by coś podlączyc by znajoma mogla na razie korzystać z Internetu. No i mam problem. Podczas instalacji systemu pliki
Michal AKA Miki7/7 01 Sty 2008
Szukam rozwiązania pewnego problemu. Proszę o pomoc lub skierowanie na odpowiednią grupę, której nie moge dopasować do mojego problemu. =LICZ.JEŻELI(A7:AA7;68)*12 W pewnym zakresie szukam liczby 68, ilość wystąpień chcę pomnożyć przez 12. To działa. Jeśli chcę policzyć jednocześnie wystąpienia liczb 68 i 78 to: =LICZ.JEŻELI(A7:AA7;68)*12+LICZ.JEŻELI(A7:AA7;78)*12 Jak to