jan kowalski6/6 12 Lip 2007
Witam, Poszukuję dla XP darmowego programu/sterownika dla dużego ramdisk'u (1GB). Dawno temu używałem xmsdsk.exe, ale doczytałem się, że w XP nie działa. Googlam od jakiegoś czasu, ale nie mogę znaleźć nic darmowego lub czytam, że ma na przykład ograniczenie 64 MB. Byłbym wdzięczny za link/i, jeżeli coś takiego udało się wam znaleźć. Z góry serdecznie dziękuję i
MichaelData5/5 12 Lip 2007
Cze! Chcialem zaktualizowac BIOS ale mam pewien problem. gdy zrobie dyskietke systemowa to bios juz sie nie zmiesci - 1,44Mb. Zatem podstanowilem zrobic CD startowe. Kiedy dodalem pliki BIOSu i odpale z niej system to ich nie widzi - widzi tylko pliki systemowe, za to jak odpale po windowsem ta plyte to widzi tylko pliki BIOSu. Jak to zrobic zeby widzialo pliki BIOSu po
Michal Kawecki6/6 12 Lip 2007
WITAM, Czy jest możliwość uruchomienia programu jako inny użytkownik (admin) niz aktualnie zalogowany ale z wiersza poleceń?? Mam juz dosyc klikania uruchom jako... i wpisywanie z palca hasla. Jakby mozna bylo w skrocie do programu jakies parametry wpisac i umiescic tam, zeby program byl uruchamiany jako administrator z odpowiednim haslem... w googlach nic nie ma. W KB tez nie moge
veqt10/10 11 Lip 2007
Jak udostepnic polaczenie z netem na wiecej niz jednego kompa. W zakladce udostepnianie mozna wybrac tylko jedn? karte sieciow? do ktorej mozna udost?pni? neta a ja chcialbym rozdzielic neta na dodatkowe dwa komputery. Wszelkie routery etc odpadaj?. Ma to dzialac tylko na sieciowkach. Bede wdzieczny za wskazowke.
Sławomir Stęp...6/6 11 Lip 2007
Witam Mam taki mały problem. Otóż zakupiłem laptota toshibę z dyskiem 160 GB na którym zainstalowany jest windows vista (tak na marginesie z powodu nie znalezienie grupy visty napisałem tu ale myśle ze nikt mnie od razu nie skarci za to :) ). Dysk był podzielony na 2 równe partycje po niespełna 80GB. Wykorzystałem programik BootIt, zmniejszyłem partycje C do 35 GB i teraz mam
Piotr Krzyżań...2/2 11 Lip 2007
Witam. Potrzebuje przyznac uzytkownikowi (konto lokalne z ograniczeniami) uprawnienia do zatrzymywania i uruchamiania uslug (lub konkretnej uslugi). Czy jest taka mozliwosc w WinXP Pro SP2? Pozdrawiam
Piotr Krzyżań...17/17 11 Lip 2007
Zainstalowałem sobie Total Commandera, który okazał się być w języku rosyjskim. Odinstalowałem ten program, lecz pozostały po nim czcionki cyrylicy, które zastępują polskie znaki. W "ustawieniach regionalnych" wszystko jest OK. Windows pokazuje polskie znaki poprawnie, problem uaktywnia się przy pracy z polskojęzycznymi programami. Google "dały" mi podpowiedź (http://tinyurl.
kilers9@interia...1/1 11 Lip 2007
Mam dziwny problem,mammyszk? A4Tech z zasilan? podstawk? i gdy za??czam kompa wszystko idzie normalnie i po chwili staje i jest czarny obraz,ale gdy wyjm? USB myszki z kompa zaczyna si? dopiero uruchamia?
Feromon11/11 11 Lip 2007
Po instalacji windyXP Prof powstał problem. Po ustawieniu rozdzielczości 1024x768 ekran zamiast zmienić rozmiar ikonek, okienek itp po prostu zmniejsza się, pozostawiając czarną "ramkę" wokół pulpitu. Im mniejsza jest rozdzielczość tym pulpit robi się mniejszy. Przy rozdielczości 800x600 pulpit jest tak malutki ze praktycznie nic na nim nie widać. Normalnie wszystko powinno się
LprzemekL1/1 11 Lip 2007
Witam Pobralem Adobe Dreamweawer CS3 ze strony Adobe i podczas pracy na tym programie procesor obciazony jest na 100% i caly czas 'wyje' wiatrak na procesorze. Da sie to jakos naprawic ? -- Pozdrawiam
.:: chi?ska cen...2/2 11 Lip 2007
Stworzylem sobie obrazy Ghostem 2003 na windows XP (mam 2 partycje, obie NTFS). Zrobilem nim 4 juz obrazy windows i wszystkie przenosilem na D:\BACKUP. I za kazdym razem jak wkladalem nagrany krazek Ghosta to mi je widzial (sprawdzalem nin nawet poprawnosc obrazu). Przeniosilem je do podkatalogu D:\BACKUP\WIN i jak dalem plyte z nortonem to ich juz niezobaczyl. Z powrotem
Roman Sąsiada6/6 11 Lip 2007
jaki serwer czasu można wpisać, zamiast standardowych systemowych
Michal Kawecki7/7 11 Lip 2007
Mam problem z instalacj? XP Prof. Jaki? czas temu kupi?em od znajomego kompa z pude?kow? wersj? XP prof, niestety kupion? dosy? dawno i nie posiada SP w ramach swojej instalacji. Po pr?bie pod??czenia netu i wej?cia na windowsupdate.microsoft.com komputer mi si? wiesza. Kiedy wgra?em Avast i pu?ci?em skanowanie w trybie awaryjnym okazalo si? ?e mam wirusa. Jakim cudem skoro komputer by?
Elisa1/1 11 Lip 2007
Some sites with cheap cigarettes with delivery to usa: here===>>> http://search.msn.com/results.aspx?q=cheap+cigarette&FORM=MSNH well, shopkeepers irritate above cold roads, unless they're unique the worthwhile cat rarely judges Katherine, it dreams Nydia instead It's very cheap today, I'll lift regularly or Beryl will expect the pools. Who lives partially, when Diane calls the easy
Piotr3/3 11 Lip 2007
Witam. Mam maly problem. Niechcacy wymazalem Windows Media Player. Jak go odzyskac? Pozdrawiam, Piotr
Piotr Palusińs...3/3 10 Lip 2007
Notebook HP nx7400 Vista Home Po kilku dniach pracy zniknal naped DVD (Pionier DVR-K17) W menagerze urzadzen naped jest wykrywany z bledem "Windows nie moze zaladowac sterownika.... (kod 39)" Odinstalowanie sterownika nic nie daje. Probowalem przywrocic system - lecz system nie moze przywrocic systemu - moze trzeba zalogowac sie jako jakis super administrator (aktualnie na koncie pisze
MichaelData2/2 10 Lip 2007
Pytanie czy mozna tak skonfigurowac ustawienia explorera aby odwolujac sie do proxy, korzystal z lokalnego serwerka DNS, czy raczej ustawia sie takie rzeczy po stronie serwra proxy? Dzieki -- Pozdrawiam
_Kinia_3/3 10 Lip 2007
Co powoduje ten błąd, jak temu zaradzić ? .NET Runtime Optimization Service (clr_optimization_v2.0.50727_32) - Service work was interrupted due to the following reason(s): USER_INTERRUPT (Mask: 0x04) Pojawia się w podglądzie zdarzeń co ~ 2 godziny. Windows XP prof. jest ze wszystkimi aktualizacjami.
Waldek \Jakec\ ...5/5 10 Lip 2007
witam, poprzedni administrator poustawial uzytkownikom zeby pamiec przenosna instalowala sie zawsze jako dysk f, niestety jest to wedlug standardu korporacyjnego literka zmapowanego dysku sieciowego w zwiazku z tym na kompach gdzie jest zamapowany ten dysk nie ma mozliwosci podlaczenia pamieci przenosnych... gdzie znalezc ustawienie odpowiedzialne za ten stan i jak uwolnic litere
Snake Plissken4/4 10 Lip 2007
witam mam w manadzerze zadan dwa procesy "services.exe", manager odnotowuje bardzo duze uzycie procesora przez oba te procesy w okolicach 50-40% dlaczego tak sie dzieje i jak temu zaradzic? (kompa skanowalem spybot'em ad-aware'm i avast'em) z gory dzieki za pomoc
PM6/6 10 Lip 2007
Witam wszystkich, Mam Laptopa Acer'a i po instalacji Windowsa XP zacząłem aktualizować serowniki od producenta, rzecz jasna TouchPad firmy Synaptics. Po instalacji touchpad przestał działać. Nic nie dało zainstalowanie najnowszych sterowników ze strony producenta sprzętu. Po odinstalowaniu sprzętu wykrywa się na nowo instaluje sterowniki i nic - nie działa. Bardzo proszę o pomoc - po 3
ala1/1 09 Lip 2007
Domyslam sie, ze to cos z grafika i ona nie 'wyrabia' z wyswietlaniem wszystkiego? Wiki mowi, ze to "komponent Microsoft Windows pozwalaj?cy na odwzorowanie grafiki na urz?dzeniach zewn?trznych, np. drukarkach i monitorach" - czy to kwestia slabej karty graficznej czy tez owego monitora? Badz czegos innego? PRosze o lopatologiczne wyjasnienie zjawiska:) Czy mozna cos tu usprawnic /
raku1/1 09 Lip 2007
Witam, Mam pewien problem z windowsem. Otoz mam postawiony vmware i pod nim sobie chodzi debian. Skonfigurowalem pod nim Sambe i nie moge uzyskac polaczenia z windows. Pomimo, ze na innych maszynach taka instalacja dziala i udostepnianie plikow pod samba pieknie funkcjonuje. Czytalem rozne manuale jak wlaczyc ten port, bo sie okazuje, ze port 445 i 139 sa wykorzystywane w wyszukiwaniu
Filon by A-men12/12 09 Lip 2007
Witam! Zauważyłem dziwne dla mnie zjawisko: po każdym starcie Windowsa ikony w trayu nie są za każdym razem tak samo, często kolejność ta się zmienia - a ja nie dokonuję żadnych zmian. Czy to normalne i czy mogę mieć wpływ na tę kolejność? Pozdr Feromon
Delta5/5 09 Lip 2007
Witam Po reinstalacji programu Jaws PDF Creator przestało mi działać drukowanie do pliku pdf. Program w ogóle nie instaluje swojej wirtualnej drukarki, a w Podglądzie Zdarzeń jest coś takiego: Nie można znaleźć opisu dla identyfikatora zdarzenia ( 0 ) w źródle ( PDFCreatorMessages ). Być może komputer lokalny nie ma wymaganych informacji rejestru lub plików DLL potrzebnych do
Bolbou4/4 09 Lip 2007
Witam Ostatnio co jakis cyas pojawia mi sie na pupicie taki plicyek o naywie doc.asp... co to jest? jakis wirus? NIS2007 tego nie roypoynaje jako wirusa.... pzdr -- *************** Bolbou
Piotr B. [pb200...1/1 09 Lip 2007
Sowa <"mrmoro[NOSPAM]"@o2.pl> wrote: > Na Viscie nie dziala dzwiek 5.1, ale ostatnio Creative wypuscil > sterownik (Creative ALchemy), dzieki ktoremu mozna ten dzwiek wlaczyc. > Tylko, ze zycza sobie za niego 10$. Działa dźwięk 5.1 o ile karta posiada sterowniki dla Visty dające tą mozliwość. Alchemy zaś jest dla kart SB X-Fi i daje jedynie możliwość włączenia dźwięku przestrzennego
Pietrina1/1 09 Lip 2007
Zainstalowa?em instalatora: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&Family... Przeczy?ci?em rejestr z "grubsza" r?cznie a nast?pnie: CCleaner http://www.ccleaner.com/download/ - naprawi?em problemy, wyczy?ci?em co si? da?o. Jak tamto nie zadzia?a?o: http://safety.live.com/site/pl-PL/default.htm i pe?ne sprz?tanie. Do tej pory nie zadzia?a?o, zrobi?em update
Tomasz1/1 09 Lip 2007
Juz wszystko dziala. Problemem byly ustawienia: Ustawienia zabezpieczen lokalnych Zasady lokalne Opcje zabezpieczen Dostep sieciowy: udostepnianie i model zabezpieczen dla kont lokalnych
Tomasz1/1 09 Lip 2007
Jest tez jeszcze jedna rzecz. Nie moge wejsc na udzialy administratorskie C$, D$. Podczas próby prosi o hasło użytkownika Gość. Nazwy użytkownika nie da się zmienić, ponieważ pole tekstowe jest nieaktywne (disabled). Może to ma jakiś związek?
Tomasz1/1 09 Lip 2007
Użytkownik "Piotr Krzyżański" napisał > > Czasami wyłączenie firewalla skutkuje zamknięciem jego > interfejsu graficznego, jednak on nadal filtruje ruch, ale > jeśli nie miałeś w ogóle, to raczej nie to... > >> Jak sprawdzic podłączanie się do klucza rejestru? > > regedit.exe z menu plik wybierz podłącz rejestr sieciowy. > A co z tymi nazwami komputerów? Próbowałeś wpisać > IP
Lord Vader3/3 09 Lip 2007
Dnia 7 lipiec o godz. 3:33, poplecznik Rebelii *Q* zeznał(a) podczas tortur: > konsola sie nie uruchamiala - jakby nie widzial instalacji xp (?!); > zainstalowalem kolejny xp 'obok' na wolnej parycji > i ten widzial moj 'uszkodzony xp'; > odpalilem scandiska - znalazl jakies tam bledy, > naprawil i uszkodzony xp sie odpala :) To pomimo wszystko zrób teraz to co pisałem. Ten
Skrypek5/5 08 Lip 2007
Wiesiaczek nabazgrał: > Kupiłem laptopa ASUS (F2JE) z preinstalowanym systemem WinXP prof. > Problem w tym, że jako strona startowa otwiera się oczywiście strona > ASUS-a, która nie jest mi do niczego potrzebna. > Wykorzystałem wszystkie "standardowe" funkcje do jej zmiany, ale nic nie > pomogło. > Wykasowałem wpisy w rejestrze zawierające adres strony Asusa, zero > efektów.
Skrypek3/3 08 Lip 2007
Animka nabazgrał: > W dniu 2007-07-01 23:51 Skrypek pięknie wystukał/a: >> jerzu nabazgrał: >>> On Thu, 21 Jun 2007 20:59:45 +0200, "Skrypek" <zgadnij@publicenemy.pl> >>> wrote: >>> >>>> W Autopatcherze nie ma aktualizacji dla Outlooka. >>> >>> Ale są dla OE - http://jerzu.waw.pl/trash/apxp_oe.jpg >> >> Ale nie dla Outlooka. > > Dla mnie to jedno i to samo. w szkole musiałaś być
Piotr Palusińs...2/2 08 Lip 2007
Od jakiegos czasu zniknela mi w systemie opcja pomniejszania zdjec, ktora wczesniej wlaczala sie jak wysylalem zdjecie za pomoca prawego przycisku na zdjeciu i opcji "wyslij do..."->Adresat poczty. Wczesniej wyskakiwalo okienko z zapytaniem, czy zmniejszyc zdjecia czy wyslac w oryginalnym rozmiarze. Teraz to okienko nie wyskakuje tylko otwiera sie nowy e-mail z zalacznikiem-zdjeciem w
Piotr Palusińs...2/2 08 Lip 2007
Witam, od jakiegos czasu nie uruchamia sie okienko do pomniejszania zdjec kiedy chce je wyslac za pomoca prawego przycisku myszy na zdjeciu i opcji 'wyslij do...' -> Adresat poczty. Zdjecia wchodza do zalacznika poczty bez pomniejszenia. Czy ktos wie co sie moglo stac? Czy to moze z powodu zainstalowania SP2? Marcin
Feromon1/1 08 Lip 2007
Użytkownik "RamOl" <ram_ol@gazeta.pl> napisał w wiadomości news:f1ki6g$fij$1@inews.gazeta.pl... >> Pisałem, cytuję: "naciskanie klawisza "ins" zamiast zmiany trybu działa >> jak "del". >> To nie jest takie banalne. > > banalne to jednak jest, bo 24.04. pisałeś: "zaraz sprawdzę z inną > klawiaturą " > pytanie jest czy "zaraz" już minęlo? > Zaraz minęło tak szybko.... Z inną
kffiatek1/1 07 Lip 2007
michalek pisze: >> Po zainfekowani taki system nadaje sie tylko i wyłącznie do reinstalacji. >> > Mimo wszystko chcę powalczyć > > >> Warto zdiagnozować kompa bo BSOD to najczęściej jednak objaw problemów ze >> sprzętem. >> > > Też tak uważałem, ale puszczałem na kompie Memtest, jakieś testy procesora > i program diagnostyczny Maxtora (bo taki dysk) i nic nie wykryły. > > Czy
Gaf3/3 07 Lip 2007
Witam, mam podlaczona myszke(PS2)przez przejsciowke do portu USB. Problem jest w tym ze po powrocie z hibernacji nie dziala. Musze za kazdym razem wyjac i wlozyc ja do portu. Zna ktos moze sposob aby rozwiazac ten problem? Pozdrawiam
gauri71/1 07 Lip 2007
On 29 Cze, 22:28, Piotr Palusi?ski <perfekt...@invalid.wp.pl> wrote: > Dostan sie do rejestru i popraw/sprawdz zapis: > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon > Dword "ForceAutoLogon"=1 A nie trzeba czasem sprawdzi? warto?? typu REG_SZ (a nie DWORD). I jeszcze "ForceAutoLogon" ustawi? na 0 (a nie 1). Poradzi?e? mi tak w innym temacie, w kt?rym
MichaelData2/2 07 Lip 2007
Karol <karol@onet.pl> : > Witam, > > Mam żółty pytajnik w innych urzadzeniach przy: > Kontroler PCI Simple Communications > Lokalizacja: Gniazdo PCI 3 (Magistrala PCI 2, urządzenie 4, funkcja 0) > > Teraz pytanie od czego to jest bo na żadnej plycie do kompa nie mam > takiego sterownika? To jest Modem - Modecom (komp jest zalakowany) Karol
Piotr Palusińs...2/2 07 Lip 2007
Mam problem z rejestrem,tzn robi mi si? blue screen po za?aczeniu kompa i mo?na go odpali? jedynie F5=>"ostatnie znana dobra konfiguracja" czy co? takiego Podejrzewam ?e sta?o si? to na skutek awarii z pr?dem i zmieni? mi si? fizycznie rejestr (co? si? w rejestrze pozamienia?o miejscami) Mo?na by chyba nadpisa? Windowsa (drugie R),ale mo?e jest jaki? inny spos?b ?! Robi? teraz Hibernacj?
Piotr Palusińs...2/2 07 Lip 2007
Witam!! od zawsze moj ulubiony sposob wyswielania folderow to Lista szczegolowa. Od ostatniej reinstalacji windowsa ustawienie ciagle defaultuje do Ikony. Mozna to gdzies na sile wpisac do rejestru czy cos? ala
Piotr Palusińs...1/1 07 Lip 2007
In news:f6nkdd$rdv$1@news.onet.pl, *Wiesiaczek* <ciotkazielinska@vp.pl> typed: > Kupiłem laptopa ASUS (F2JE) z preinstalowanym systemem WinXP prof. > Problem w tym, że jako strona startowa otwiera się oczywiście strona > ASUS-a, która nie jest mi do niczego potrzebna. > Wykorzystałem wszystkie "standardowe" funkcje do jej zmiany, ale nic nie > pomogło. > Wykasowałem wpisy w rejestrze
Piotr Palusińs...1/1 07 Lip 2007
In news:f6nkl5$395$1@mx1.internetia.pl, *HatMan* <haha@haha.com> typed: > Użytkownik "HatMan" <haha@haha.com >> napisał w wiadomości news:f6nj6i$8qq$1@mx1.internetia.pl... > > Pytanie takie - jak wytrzeć na max wszystko co dotyczy IE > i próbować toto zreinstalować ?? > W win98 używałem z doskonałym skutkiem IE Radicatora > w xp sprawa nie jest tak prosta - > Może rzeczywiscie zamiast
[.:whammy:.]1/1 07 Lip 2007
>> Będzie .. > > Co będzie? bedzie dzialal :) okidoki, dzieki za pomoc! pzdr o.
Michal AKA Miki1/1 07 Lip 2007
Użytkownik "Wiesiaczek" <ciotkazielinska@vp.pl> napisał w wiadomości news:f6nkdd$rdv$1@news.onet.pl... > Kupiłem laptopa ASUS (F2JE) z preinstalowanym systemem WinXP prof. > Problem w tym, że jako strona startowa otwiera się oczywiście strona > ASUS-a, która nie jest mi do niczego potrzebna. > Wykorzystałem wszystkie "standardowe" funkcje do jej zmiany, ale nic nie > pomogło. >
Piotr Janicki1/1 07 Lip 2007
>> czy mozecie mi powiedziec czy majac na pokladzie notebooka BlueTooth >> mozna >> zmusic system XP zeby polaczenie BT ze sluchawka traktowal jako normalny >> zestaw sluchawki+mikrofon? Chodzi mi dokladnie o polaczenia przez >> skype'a. >> Piotr > > Najprostszym i najczesciej uzywanym oprogramowaniem jest BlueSoleil. > Abu uzyc sluchawki BT jako mikrofonu i sluchawek musisz
JoteR1/1 07 Lip 2007
"Wiesiaczek" napisał: > Owszem, wszystko było ok ale tylko do ponownego uruchomienia > komputera. To spojrzyj, co Ci się ładuje przy starcie systemu, pewnie jakiś ASUS Controlczegośtam. Możesz się posiłkować np. Startup CPL. > Czy takie działania nie są karalne Jakie działania? Instalowanie firmowego oprogramowania przez producenta sprzętu na tymże sprzęcie? Nie ziobruj...
Krzys1/1 01 Sty 1970
Chcia=B3bym aby zegarek na pasku zada=F1 wy=B6wietla=B3 sekundy. Jak to zrobi=E6? Krzys