Witam:)
Od momentu reinstalacji Windows XP SP3 na moim lapku Asus X51R pojawił się problem
z samoczynnym wyłączaniem się opcji hibernacji (Panel Sterowania->Opcje zasilania->
Hibernacja->Włącz hibernację) po przyciśnięciu przycisków Fn+F2, które powinny wprowadzić
komputer w hibernację, ale wprowadzają go w stan uśpienia.
Odhaczenie tej opcji nie zdarza się za każdym razem (komputer zazwyczaj wchodzi w hibernację)
i nie zdarzało się nigdy, gdy wcześniej miałem Windows XP SP2 + późniejsze poprawki (ale nie SP3).
Mam takie początkowe ustawienia:
Panel Sterowania->Opcje zasilania->Hibernacja->Włącz hibernację: zaznaczone
Panel Sterowania->Opcje zasilania->Zaawansowane->Kiedy na komputerze zostanie naciśnięty
przycisk wstrzymania: Hibernacja
Na dysku systemowym mam sporo miejsca (kilkadziesiąt GB) niezbędnego dla pliku "hiberfil.sys".
W "Menedżerze urządzeń" komputer jest opisany jako "Wieloprocesorowy komputer PC z interejsem
ACPI". W gałęzi "Urządzenia systemowe" istnieją pozycje: "ATK100 ACPI UTILITY", "Pokrywa ACPI",
oraz "Przycisk ACPI Fixed Feature", "Przycisk uśpienia ACPI", "Przycisk zasilania ACPI", "Strefa
termiczna ACPI", "System zgodny ze standardem Microsoft ACPI", "Wbudowany kontroler zgodny
ze standardem Microsoft ACPI" i wszystkie działają poprawnie.
Czy to wina Windowsa, czy coś szwankuje w moim Asusku?
Pozdrawiam,
Marek