Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Sterowniki niezgodne z PnP
Autor: Bies Data: 18 Mar 2011
Odwołania: 1
Użytkownik "Bies" <galapagos21@gazeta.pl> napisał w wiadomości news:4d81fed6$0$2451$65785112@news.neostrada.pl...
> Witam, > > Po wymianie baterii na płycie głównej, BIOS przyjmuje konfigurację > domyślną, przy której dyski SATA są nie wykrywane. Po kilku nowych > ustawieniach, jakie były wcześniej i kilku restartach, system uruchamia > się prawidłowo, jednak w podglądzie zdarzeń systemowych pojawiają się dwa > komunikaty: > > > > 1) Zdarzenie 7026 > > "Nie można załadować następujących sterowników startu rozruchowego lub > systemowego: > > IntelIde" > > 2) Zdarzenie 7000 > > "Nie można uruchomić usługi Sterownik portu równoległego z powodu > następującego błędu: > > Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub > ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia." > > Jest on wyłączony w BIOSIE, ponieważ go nie używam. > > > > Natomiast menedżer urządzeń na żółto traktuje "Sterowniki niezgodne z PnP" > > 1. IntelIde > > 2. PartMgr > > > > I teraz moje pytanie: czy mogę bezkarnie odinstalować w/w sterowniki i po > restarcie zainstalują się poprawnie?, znikną na zawsze?, narobię większych > kłopotów? > > > > Bies > >
Poradziłem sobie z w/w komunikatami, nie ma teraz żadnych, jednak w menedżerze urządzeń mam problem ze "Sterownikiem niezgodnym z Plug and Play PartMgr.sys", czyli Menedżer Dysku. Tych sterowników niestety nie można aktualizować, tak jak wszystkich pozostałych, a po wyłączeniu jest problem z uruchomieniem systemu. Może ktoś mi powie, co ja mogę z tym urządzeniem zrobić, aby działało poprawnie Bies