Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Skrót do usypiania systemu.
Autor: MichaelData Data: 13 Lip 2010
Odwołania: 1 2 3
"adresss@poczta.pl" wydumał(a) w wiadomości ID news:408j36pe2o0ekra1nkbubeme48fu1v81u4@4ax.com
> On Sat, 10 Jul 2010 11:44:14 +0200, adresss@poczta.pl wrote:
>> On Sat, 10 Jul 2010 02:15:13 +0200, Padre <Padre@no.net> wrote:
>>> Czy jest możliwe utworzenie skrótu na pulpicie powodującego "suspend to >>> ram" jeśli w komputerze jest aktywna opcja hibernacji? Skoro można >>> komputer uśpić z menu Start/Wyłącz komputer/Stan wstrzymania to dla >>> czego wszelkie inne metody powodujące suspend wywołują hibernację?
>> PowerClick >> ma wszystko co potrzeba oprocz zadania na godzine, czyli hibernujemy o >> 1:15
> a ja bym potrzebowal programik, ktory mialby wieksza sile niz sam > system hibernacji (po bezczynnosci). U mnie nie chce to dzialac. > Generalnie to tak, hibernacja dziala z "palca" wylacz system-hibernuj > jest OK, ale z bezczynnosci nie chce. Kiedys probowalem szukac co > powoduje, ze ten mechanizm nie chce zadzialac (cos przeszkadza i > resetuje licznik). Poza tym potrzebowalbym program, ktory zahibernuje > system wg godziny. Ten wspomniany PowerClick tej funkcjonalnosci nie > ma. Mam podlaczony zegar, ktory o 1:15 w nocy wylacza zasilanie > sprzetow komputerowych, aby nie zarly pradu na zasilaczach (kilka > zasilaczy, router/switch, telefon bezprzewod.) ca 20 W. ....ale > czasami sie zdarza, ze komputer "wyleci w kosmos" - i pewne jest, ze > przez to uszkodzila sie ta moja partycja (post wyzej). Myslalem, ze > partycja NTFS jest niewywracalna - przez kilkanascie lat nie zdarzylo > mi sie, abym mial uszkodzona taka partycje! Ale wlasnie zbieram na tym > polu doswiadczenie. > Wiec macie pomysl, jak hibernowac komp o konkretnej godzinie i po > bezczynnosci? Najlepiej jakims programem, ktory sam pilnuje, bo > systemowi cos dolega.
http://groups.google.pl/group/alt.pl.comp.os.windowsxp/browse_thread/thread/73917043dff89f8f/5e4c5611d5a6abf0?hl=pl&ie=UTF-8&q=michaeldata++zaplanowane
Michael________ ______/) /\ | /\ "Truth is a simple place, here for us all to see, reach as it comes to you as it comes to me, as I will always need you inside my heart"(*Yes*)