Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Problem z dostępem do zasobu
Autor: jwzw Data: 21 Sty 2011
Odwołania: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Użytkownik "Michal Kawecki" <kkwinto@o2.px> napisał w wiadomości news:1qt9fnkbpt8jq.dlg@kwinto.prv...
>> Użytkownik "Remek" <dupa@gmail.com> napisał w wiadomości >> news:igce1e$452$3@inews.gazeta.pl... >>
>>> Jakbyś podał nazwę tego zasobu to może coś by się wyjaśniło. Windows >>> miewa >>> kaprysy. Nazwy zastrzeżone, nie widzi czasem ścieżki ze spacjami itp. >>> chimery. Może coś siedzieć w plikach konfiguracyjnych, lub rejestrze. Ja >>> bym >>> przeszukał komputer pod kątem wystąpienia nazwy zasobu w nazwach plików, >>> wpisach rejestru i plikach systemowych.
>> >> ano jest dokładnie tak >> \\serwerek\wspolne >> i to nie działa, a wystarczy zmienić "wspolne" na "wspolny" lub cokolwiek >> innego i już jest ok. >> Rejestr też już przekopalem pod katem "serwerek\wspolne" i wywaliłem >> wszystkie wpiusy - bez skutku.
> > Wykonaj na XP polecenie net share oraz net use i sprawdź, czy nie masz > już zdefiniowanego udziału wspolne. Jeśli tak to go usuń.
Nie mam. Może to, że folder ten jest chroniony przed pokazywaniem go w otoczeniu sieciowym, ma jakieś znaczenie? Choć, jak go "odtajniłem", to nic nie pomogło.