Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Partycja EFI - Asus eeete
Autor: jeostancey Data: 29 Cze 2011
Odwołania: 1 2 3 4
On Sun, 26 Jun 2011 12:56:50 +0200, Olo <alexhawk@usuntentekst_onet.pl> wrote:
> W dniu 2011-06-25 21:15, jeo stancey pisze:
>> A ja mam pokrewny problem - chce zainstalowac XP-HOME na netbuku >> Tosziba nb250. Probowalem juz wszystkiego, dodawalem sterowniki AHCI >> przez nLite (dla "trybu tekstowego"), takze sterowniki czipsetu, SP3 - >> startowalem to z karty SD przygotowanej przez Win2flash (lub pokrewne >> programy) - zawsze to samo, instalator startuje prwidlowo nie widzac, >> ze z karty a nie z CD - ale sie wywala szybko po skopiowaniu >> kilkunastu plikow na dysk - pojawia sie BLUE SCREEN. >> >> O co moze chodzic?! Instalator nadal potrzebuje "czegos jeszcze" zeby >> prawidlowo obsluzyc sprzet?
> > również zajęło mi 30 sekund znalezienie dokładnie co krok po kroku > zrobić by zainstalować XP z pendrive'a
O co chodzi, bo jesli o to tylko, zeby przeniesc CD instalacyjne na pendrajw, np. cos takiego jak tu: http://walendowski.com/2009/02/19/instalacja-windows-xp-z-usb-pendrive-a-karty-pamieci-flash/ to wyjasniam po raz kolejny, ze nie w tym jest problem! To zeby zmusic obraz iso do butowania, to mozna zrobic na szereg sposobow - i wiekszosc ich wyprobowalem. Tak np. zabutowalem obraz instalacyjny iso przy pomocy GrubForDOS. Owszem, butuje sie, instalator zaczyna prace, jak zazwyczaj kopiuje pliki na HDD - a potem... BLUESCREEN!
Jeo Stancey