Proporcjonalna czcionka Temat: Konflikt urz?dze? USB ?
Autor: SZ Data: 24 Lis 2011
Odwołania:
Witam Mam problem z uruchomeniem dwoch urzadzen USB 1. Skaner Plustek Optic Slim 2420 2 Kamera Creative Live! Cam Socialize (VF0640) Nie jest to typowy konflikt urzadzen. System nic nie pokazuje w tek kwestii. Jezeli odlacze jedno i drugie i podlacze w kolejnosci: 1. Skaner Kamera - dzialaja oba 2. Kamera Skaner - skaner nie dziala, ale system go wykrywa (jest widoczny w Moj komputer i w menadzerze, ale klikniecie na jego ikone daje komunikat , ze moze byc niepodlaczony) W drugim przypadku wystarczy na chwile wylaczyc kamere, i to obojetnie czy przez wyjecie kabelka, czy w menadzerze urzadzen, skaner zaczyna dzialac. Po wlaczeniu kamery dziala nadal, do najblizszego restartu. Tak sie zastanawiam, czy pomogloby ustawienie kolejnosci ladowanie sterownikow, ale nie moge sobie z tym poradzic. Googlalem wczoraj caly dzien, ale nei udalo mi sie nic szczegolnego znalezc. Najsensowniejsza strona jaka znalazlem to http://support.microsoft.com/kb/115486, ale nie moge jej rozgryzc, bo moj angielski jest mocno kulawy. No i jest to do WinNT , wiec nie wiem czy w XP zadziala. A moze ktos zna sposob na wylaczanie i wlaczanie urzadzen przy pomocy np: jakiegos skryptu ? Pomozcie plis, bo sam juz nie wiem co robic. Pozdrawiam SZ