Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Jaki program konkretnie otwiera SCR (screensaver) ?
Autor: ColgatesBilly Data: 08 Wrz 2009
Odwołania: 1 2 3 4 5
"Piotr Palusiński" <perfekt_xl@invalid.wp.pl> wrote in message news:h83ib8$rd5$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> In news:h83gjr$1hpq$1@opal.icpnet.pl, > *Grzegorz Niemirowski* <gnthexfiles@poczta.onet.pl> typed:
>> ColgatesBilly <Sir_kolgejts@op.pl> napisał(a):
>>> Nie wypadalo powiedziec ze mam Viste ;)
>> >> Dla Visty jest inna grupa. >>
>>> Poprzedni trop ( chodzi o OPEN WITH ) p.Piotra P mi nie zadzialal >>> ma owym nieszczesnym Active Keyboard.... >>> Akurat GEISS z System32 za chiny nie chce zaskoczyc >>> choc kilkanascie nie dzialajacych (np.stream radio) jednak mi sie udalo >>> jakos wstawic jako skrot klawiszowy, podobnie jak inne SS typu Aqua i SIM >>> P-Kol
>> >> Ale tak właściwie to o co Ci chodzi? Piotr i ja zrozumieliśmy Twój post w >> różny sposób. Piotr podał Ci sposób w jaki ustawić wygaszacz. W miejsce %1 >> trzeba podać ścieżkę do pliku scr. Ja natomiast zrozumiałem, że chodzi Ci >> o to, jaki proces startuje wygaszacz. Napisałem więc, że wygaszacz jest >> startowany przez winlogon. Z Twojego kolejnego postu nadal nie wiem co >> chcesz osiągnąć. Domyślam, się, że chcesz uruchomić wygaszacz skrótem >> klawiszowym. Jeśli tak, to po prostu odpalasz plik scr z parametrem /s >> czyli np. ssstars.scr /s
> > Dokładnie tak. > Zapis z rejestru > HKEY_CLASSES_ROOT\scrfile\shell\open\command > domyślna= "%1" /S > gdzie w miejsce "%1" nalezy podstawić plik.scr
Dzieki obu Panom, a sprawa sie wyjasnila w typowy dla amatora sposob. ( i jak z pozostalymi problemami: droga okrezna) Porownalem ten ( najslynniejszy chyba - polecam kazdemu ) GEISS (SS) z innymi wygaszaczami (=SS) dzialajacymi na ActKeyBo i okazalo sie, ze OPEN WITH tam w ogole jest puste i wystarcza sciezka. Tyle ze sciezka byla ciut inna, bo... to Vista 64 i.... tamte byly instalowane i sie instalowaly JEDNOCZESNIE i w Windows\SysWOW64\ .. wiec dopiero "zrzut" (sciezka) tego .scr , z foldera WOW od razu uruchomila ten muzyczny spektakl. ( Geissa sie po prostu wrzuca...) Dziekuje i pozdrawiam.... Kol