Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?
Autor: hamradio@o2.pl Data: 11 Lip 2011
Odwołania: 1
On Tue, 21 Jun 2011 02:07:57 -0700 (PDT), Janeo <janeo100@gmail.com> wrote:
>Witam, > >Uszkodzilem dysk twardy, nie ma sposobu zeby go wykryc w Windowsie ani >programach do partycjonowania czy odzyskiwania danych. Tzn. chyba jest >sposob - potraktowac go TestDiskiem, ale tylko spod DOS-a. Mam jednak >problem bo mam uszkodzony drive A:, pozostaje tylko plytka CD. > >Czytalem w necie wiele o sposobach tworzenia bootowalnych plytek CD, >robilem dziesiatki prob zeby utworzyc np. bootowalne iso z plikami >TestDisk, ale nie udaje mi sie stworzyc takiej plytki. Owszem bootuje >DOS-a, ale mimo stworzonego autoexec.bat, TestDisk nie odpala, nawet >nie reaguje na komende spod klawiatury choc tam na plytce on jest. >Probowalem wzorowac sie na obrazie ISO plytki z MHDD do naprawiania >badsektorow (http://strony.aster.pl/janeo/Pliki_p...dd32ver4.6.iso), >ale cofnelo mnie bo tam nic nie ma :-), nie wiem gdzie tam jest >umiejscowiony program MHDD. Plytka dziwnie wyglada bo w podgladzie >pliku ISO nie ma tego programu, a bootuje elegancko i co najwazniejsze >odkrywa moj uszkodzony dysk. > > >Bardzo prosze o pomoc, TestDisk musi byc odpalony spod bootowalnej >plytki CD w DOS-ie, jestem pod murem bo nia mam pojecia jak to zrobic.
Polecam Grub4dos - uruchamia obrazy dyskietek i obrazy HDD i jest dostepny przed startem systemu - jak system pada to on dziala.Tak uruchamiam mnostwo narzedzi w tym 57 MB obraz hdd z poteznymi narzedziami
21 Cze 2011Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
21 Cze 2011|- Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
21 Cze 2011|- Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?WOJO
21 Cze 2011|  \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
21 Cze 2011|     \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?WOJO
21 Cze 2011|        \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
21 Cze 2011|           \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?WOJO
21 Cze 2011|              \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
21 Cze 2011|                 |- Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
21 Cze 2011|                 \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?WOJO
21 Cze 2011|                    \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
21 Cze 2011|                       \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?WOJO
22 Cze 2011|                          \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
22 Cze 2011|                             |- Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?WOJO
22 Cze 2011|                             |  \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Janeo
22 Cze 2011|                             \ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Remek
21 Cze 2011|- Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Piotr Palusinski
22 Cze 2011|- Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Remek
23 Cze 2011|- Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?Olo
11 Lip 2011\ Re: Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?hamradio@o2.pl