Barnaba1/1 11 Lis 2010
Centrum Zabezpieczeń (XP PRO+sp3) "nie widzi" F-Secure Antywirus 2011 jako antywirusa i sygnalizuje mi czerwoną tarczką w trayu brak programu zabezpieczającego (antywirus jest czynny i aktualny). Czy można spowodować by Centrum "dostrzegło" antywirusa? Barnaba
mirekc10/10 11 Lis 2010
In news:0a440122-d8bd-493b-9aa6-e3bef8aac346@w34g2000hsg.googlegroups.com, *Krzys* <biuro@artystycznewnetrza.pl> typed: > Chciałbym aby zegarek na pasku zadań wyświetlał sekundy. Jak to > zrobić? Uruchom edytor rejestru i dokonaj modyfikacji: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\International nazwa wartosci "Locale" wartosc "00000415" 1.nazwa wartości - sShortDate = wartość ciągu - d.M.yyyy
Olo6/6 11 Lis 2010
Witam ! Spotkałem się dzisiaj z ciekawostką, z którą nie mogę sobie poradzić. Klient zamarzył sobie o podłączeniu kamery internetowej. Jedną dostał w prezencie (Logitech Webcam). Drugą kupił przeświadczony o uszkodzeniu pierwszej (Mediatech). Obie się prawidłowo instalują, obie wykrywane przez system i obie zamiast prawidłowego obrazu pokazują puste, jasne, jednolite tło. Spotkał się
Piotr Palusińs...4/4 09 Lis 2010
Witam, Mam taki problemik. Otoz niedawno zepsulo mi sie wyswietlanie ikon po wejsciu do systemu (wszystkie ikony na starcie zaczely sie zle wyswietlac - po prostu system je powoli doladowywal). Dowiedzialem sie ze trzeba usunac plik iconcache.db. Tak zrobilem i Windows XP stworzyl nowy plik (chociaz na poczatku nie chcial - dopiero jak mu zmienilem glebie kolorow z 32bit na 16) i
Heraklit1/1 09 Lis 2010
przez czas jakiś po instalacji 7 sidebar działał poprawnie. Teraz z niewiadomych dla mnie przyczyn sidebar (sprawdzone w menedżerze zadań) używa 25% zasobów CPU. W sidebarze używam trzech aplikacji: zegar, kalendarz, pogoda. Wyłączałem każde z nich i wyszło, że "odpowiedzialnym" za 25% użycie procesora jest zegar, a dokładnie włączenie sekundnika! Czy ktoś może mi powiedzieć jaki "czort"
W.P.4/4 08 Lis 2010
Pytanie jak zainstalować w XP(pl) HE SP3 obsługę Wietnamskiego? Bo znalazłem sobie program typu gadający słownik (wprawdzie do angielskiego ale lepsze niż nic) i rozmówki pl-viet (Lingvosoft), ale przy próbie uruchomienia wypisują (po angielsku), że brak supportu dla Vietnamese(Asian). I niestety słownik się wykłada... (tj "krzaki"). Jest opcja przejścia do zakładki "regionalne", ale
Homo18/18 08 Lis 2010
Witam! System Windows XP zaktualizował się do SP3 przez Internet. Jak zrobić płytkę żeby w razie konieczności naprawy systemu można było naprawić obecną wersję, a nie wracać do SP2, jak to się dzieje przy zastosowaniu starej płytki? Chodzi mi o taki opis jak tamten gdy mając płytkę oryginalną z SP1 można było zrobić płytkę XP z SP2. Pozdrawiam Homo
piecia aka drac...5/5 07 Lis 2010
Witam, Tytulem wstepu: uzywam duzo i linuksa i windowsa xp. W linuksie mam sporo pulpitow, i kazdy z glownych programow, jakie uzywam, jest przypisany do konretnego pulpitu. Mam skroty klawiszowe do przelaczania sie na konkretne pulpity, i dzieki temu skrotami przelaczam sie do konretnego programu. Straszliwie brakuje mi czegos takiego w windowsie. I teraz pytanko: czy znacie jakis
W.P.4/4 06 Lis 2010
Pytanie jak w temacie. Mam plik *.msi z instalką języka Wietnamskiego dla Win$, i NIE chce się to "z palca" zainstalować, "pyszczy coś" - niestety po wietnamsku. Więc chcę spróbować zobaczyć co jest w tym pliku i ew ręcznie przekopiować pliki... System XP HE pl SP3. W.P.
Piotr Palusińs...2/2 06 Lis 2010
Witam mam problem i prosze o pomoc,sprawa wyglada tak:poroszono mnie o naprawę systemu kolegi po odpaleniu pc wyskakiwał komunikat błąd plików boot.ini nie pomagała próba naprawy,zaczołem wgrywac nowy system wszystko jdzie normalnie do mometu restartu kompa nie wchodzi instalowanie systemu tylko zaczyna instalacjie od nowa i tak w kolo wojtek Przełożyłem twardego do mojego PC niestety
MaRc2/2 06 Lis 2010
witam grupowiczow mam problem z domena "bez kropki". otoz mam vhosta ktory nazywa sie "domenka". postawilem dnsa dla tej "domeny". teoretycznie ustawiajac sobie tego dnsa i wpisujac w przegladarce "domenka" powinienem zobaczyc dane na swoim vhoscie. praktycznie to dziala na linuxie ale na windowsie juz nie. z podsluchu wynika. ze windows probuje dopisac domene do mojej nazwy i
Medyk-Ignacy1/1 05 Lis 2010
Windows XP Home, na bieżąco aktualizowany, antywirus, itd. Nie mogę odtworzyć żadnego pliku .avi , Xvida, DivX-a . Próba instalacji kodeków kończy się takimi komunikatami: " Unable to register the DLL/OCX : RegSvr32 failed with exit code 0x5 " lub "Unable to register the Dll/OCX : DLLRegisterSerwer failed; code 0x80040154 Klasa niezarejestrowana " Odinstalowałem wszelkie
JoteR3/3 05 Lis 2010
Cześć, dawno, dawno temu, tak dawno, że nawet Google nie pamiętają, podany był tu sposób na zresetowanie licznika, wg którego prowadzona jest numeracja kolejnych dodawanych do systemu portów COM. AFAIR zawiadywał tym jakiś wpis w rejestrze, którego oczywiście nie pamiętam. Otóż chodzi mi o cofnięcie go do jakiejś ludzkiej wartości (np. 10) na maszynie, na której właśnie utworzył
PB4/4 03 Lis 2010
Witam, mam od pewnego czasu problem z otwieraniem IE8. Pojawia sie komunikat: Failed to start the Update Service a nastepnie okno otwiera sie bardzo wolno, albo sie ono zawiesza. Co moze byc przyczyna i co z tym zrobic? Pozdrawiam
Sławek1/1 03 Lis 2010
Witam, Od jakiegoś czasu podczas uruchamiania niektórych aplikacji wyskakuje mi następujący problem: Nie znaleziono punktu wejścia procedury GetUriPriv w bibliotece urlmon.dll Nigdy wcześniej nie miałem podobnego problemu, Ten błąd wyskakuje podczas uruchamiania m.in. Przywracania Systemu lub różnorakich gier, wówczas nie mogę uzyskać poprawnego działania aplikacji. Wyskakuje
Piotr Palusińs...19/19 03 Lis 2010
Witam! W Internecie jest sporo darmowych programów do czyszczenia rejestru Windows XP (Home lub Pro). Niektóre z nich są opatrzone uwagą, że należy dany program używać ostrożnie, co pewnie nie znaczy że inne programy takiej uwagi nie wymagają. Proszę o informację który z takich programów byłby najbezpieczniejszy dla użytkownika niedoświadczonego. Chodziłoby mi tu o dwie rzeczy: 1)
rys8/8 03 Lis 2010
Witam Jak (je?li jest to mo?liwe) przygotowa? system XP SP2 tak aby na koncie "zwyk?ego u?ytkownika" po pod??czeniu dowolnego PenDriva na USB mo?na by?o z niego skorzysta?. Obecnie mam tak? sytuacj? ?e po w?o?eniu PenDrive'a pokazuje si? monit o wprowadzenia danych u?ytkownika kt?ry ma prawa do instalacji sterownik?w. Nie widzi mi si? taka sytuacja poniewa? z tego komputera (laptopa)
Ula1/1 03 Lis 2010
Witam, po przejsciu do wygaszacza ekranu w oknie wyboru sa tylko 2 opcje: brak i Windows XP. Wydaje mi sie, ze powinna sie pojawiac mozliwosc wyboru dowolnego wygaszacza ale jej nie ma. Po kliku w ustawienia (przy wlaczonym wygaszaczu XP) pojawia sie okno z informacja, ze 'ten wygaszacz nie ma opcji ustawionych przez uzytkownika'. Prosze o pomoc. -- Pozdrawiam Urszula
Michal Kawecki2/2 03 Lis 2010
Jak w Windows XP zmieni? liter? dysku systemowego? Problem w tym, ?e jak instalowa?em to nie by?a pierwsza partycja i system po zainstalowaniu przypisa? tej partycji na kt?rej siedzi literk? E. Jak teraz j? zmieni? na C? (Czasem niekt?re programy i instalatory g?upiej? jak literka systemu nie jest C.) Pozdrawiam i z g?ry dzi?ki za pomoc.
MW5/5 31 Paź 2010
Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć w którym miejscu i jak, wyłączyć zabezpieczenie powodujące przy uruchamianiu plików exe (instalacja) okienka z komunikatem: "Nie można zweryfikować wydawcy ... Czy na pewno chcesz uruchomić ...." System winXPprof admin. Z góry dziękuję.
Papo5merf6/6 31 Paź 2010
Chc? prze?o?y? ten sam ju? dawno zainstalowany WindowsXP na inny znacznie znacznie znacznie nowszy komputer (cho? r?wnie? chipset i CPU Intela). Pytanie: czy nie najszybciej b?dzie tak: Krok 1. JESZCZE na poprzednim komputerze zainstalowa? komplet sterownik?w DO NOWEGO SPRZ?TU (?ci?gni?tych z portalu producenta) (na poprzednim komputerze - bo na nowym wiadomo - bez tych sterownik?w -
Jan3/3 31 Paź 2010
Witam grupowiczow. Komputer na plycie glownej ASROCK K8N NF3 Jak wejsc do biosu, dlawisze Del lub Esc nie dziala. Prosze o pomoc . Dziekuje
Czarek2/2 29 Paź 2010
Witam Mam taki problem a mianowicie że nie mogę uruchomić żadnego programu zmienić tapety itp. Jak próbuje to zrobić wyskakuje mi ze nie mam uprawnień. W związku z tym poradźcie jak to obejść i i jak sobie z tym poradzić nawet antywirusa zainstalować nie mogę. Pozdrawiam Jozio -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum,
news-gazeta3/3 29 Paź 2010
Witam. Zainstalowalem tą platformę, właczyłem usługi terminalowe, skonfigurowałem. Niby wszystko działa - użytkownicy moga się łączyć bez problemu zdalnie z systemem. Ale co mi przeszkadza, to np: uzytkownik JACEK o hasle JACEK, jest zalogowany. Inny uzytkownik moze zalogowac sie na te same ustawienia (JACEK/JACEK) i pierwszego uzytkownika wyloguje z systemu. proszę o pomoc, jak
Przemysław Ryk38/38 28 Paź 2010
Mam pytanie, czy windows7 lepiej obsługuje interfejs usb niż winxp z tymi jego urządzeniami widmowymi? NIedawno xp przestał mi obsługiwać pendrive, i dopiero po usunięciu wszyskich możliwych urządzeń zainstalował mi od nowa swoje sterowniki. -- jazdzig
Jan1/1 26 Paź 2010
Witam. Komputer pod windowsem XP. Mam klopoty z dzwiekiem zwlaszcza mikrofon nie dziala prawidlowo podczas polaczenia za pomoca skype, raz mnie slysza a inym razem nie. Podejrzewam ze to nastapilo po zainstalowaniu Xear 3D, ikonka tego programu jest na pasku dolnym, i w panelu sterowania. Chcialem go odinstalowac ale niewiem czy to dobry pomysl a po drugie niewiem jak to zrobic. Za
R.Madejski1/1 26 Paź 2010
Chciałbym kilku osobom udostępnić połączenie do mojego komputera przez zdalny pulpit w taki sposób aby mieli dostęp do wybranych programów i nie widzieli np. dysków, panelu sterowania itp. Do dyspozycji miałbym mały serwer z windows 2000 lub 2003. Czy ktoś mógłby mnie naprowadzić od czego powinienem zacząć, o czym poczytać itp. ponieważ nie mam rozeznania w temacie. Czy dobrze
AdamS8/8 25 Paź 2010
?Przepraszam za lekkie OT ale nękają mnie na innych grupach za ten nieszczęsny znak zapytania, który dopisuje się na początku każdego postu. Ja niestety nie mogę znaleźć przyczyny a tu są dobrzy ludzie, którzy na dodatek mają wiedzę. (To zupełnie inaczej niż tam, gdzie wiedzy nie mają a widzą "?") Będę wdzięczny za podpowiedź. PC
R.Madejski3/3 24 Paź 2010
Czy istnieje odtwarzacz plików avi, który "ładuje" cały plik do pamięci i sukcesywnie go obrabia zamiast sukcesywnie czytać porcje pliku z dysku i obrabiać? Chodzi mi o to, aby podczas odtwarzania w najmniejszym stopniu był używany dysk, aby wszelkie operacje odbywały się w pamięci, której jest pod dostatkiem. Prosiłbym o namiary na takowy odtwarzacz jeśli ktoś zna. RM
TadeuszFantom2/2 24 Paź 2010
Czy ktos wie co moze byc przyczyna ze po kazdym restarcie nie dziala mi myszka musze wyjac i wlozyc ponownie w usb oraz numlock jest wylaczony pomomo odpowiednich wpisow w rejestrze ps
MichaelData9/9 24 Paź 2010
Witam! Szukam kogoś kto pomoże mi w jednej kwestii...jest komputer z windowsem xp, na ktorym oprocz dusku C sa 3 inne dyski...w jaki sposob i gdzie ustawic tak aby jeden dysk np d byl dostepny tylko dla jednego konta uzytkownika? chcialabym najprosciej mowiac aby do czesci danych np dysku jednego miala dostep tylko jedna osoba....jest to mozliwe? z gory dziekuje za pomoc --
Piotr Palusińs...6/6 21 Paź 2010
Witam, mam problem. Kiedy wróciłem z pracy i włączyłem komputer prawie wszystkie ikony na pulpicie oraz załadce START mają jeden wygląd, kiedy próbuję uruchomić któryśkolwiek z programów wyświetla się kominukat Że Windows nie może otworzyć pliku i mam wybrać program z listy, -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
Piotr Palusińs...11/11 19 Paź 2010
Witam. Od pewnego czasu na moim komputerze (Windows XP Professional + SP3, 1,5 GB RAM) przestało działać przełączanie użytkowników. Po naciśnięciu WIN+L oraz po Wyloguj pojawia się ekran powitalny z nazwami użytkowników. Niestety próba wybrania użytkownika innego niż aktualny kończy się niepowodzeniem - przełączenie nie następuje. Dopiero po wylogowaniu się, inny użytkownik może się
..::Wiskoler::....3/3 18 Paź 2010
Witam. Pacjent to Win XP PL Pro. Przestał się uruchamiać z komunikatem o braku pliku hal.dll w katalogu windows/system32. Plik tam sobie siedział, ale ponieważ wywalało błąd to podmieniłem go na taki sam plik z katalogu z poprawkami. Różnica w wielkości pomiędzy plikami (1,5 MB stary - 1,32 MB nowy) trochę mnie zastanawiała, ale postanowiłem zaryzykować. Po podmianie plików system
Mikołaj Jopczy...2/2 18 Paź 2010
witajcie, mam problem z odpaleniem sprzetowego rs'a na vmware-server z gosciem windows xp. debian bez problemu widzi tego rs'a (ten, na ktorym siedzi vmware), kubuntu jako gosc tez. czy jest jakis "knif" ktory nalezy poczynic, by winda widzialala tego rs'a ? xp pro widzi 2 seriale - ale wnosze, ze jest jakis problem w ustawieniach. m.
Maciek7/7 18 Paź 2010
Witam Instalacja SP3 na WinXP prof. Porzadny, szybki komp. Na etapie oczyszczania po instalacji dysk ostro pracuje, instalator SP3 sie zacina. Aktywny jest tylko przycisk pomoc. Po jakis 30 min mialem dosc i restart kompa. Okazalo sie ze wszystko jest ok. System wykrywa ze jest zainstalowane SP3 i pracuje normalnie. Moje pytanie brzmi: Jakich programow bym potrzebowal przed
Skrypëk27/27 18 Paź 2010
Chce zbackupowac dane z dysku laptopa. Niestety dostep do document and settings spod drugiego kompa na win xp jest zabroniony. Na dysku laptopowym nie ma hasla ... W czym rzecz, jak to obejsc? http://miedzyzdroje-kwatery.pl/forbidden.jpg < Taki jest efekt proby dostania sie do katalogu ...
Chopin4/4 15 Paź 2010
Witam Mam taki problem ktory mi sie zdarzyl po raz pierwszy..nie moge zainstalowac zadnego systemu na Lenovo R500. Szukalem juz w necie chyba z 10godz rozwiazan i zadne nie dziala, komputer ma naklejke Vista wraz z nr. Cd-key ale niestety nie ma opcji odzyskania systemu ktory prawdopodobnie zostal usuniety w trakcie instalacji Windowsa. Na komputerze poprostu nie moge zainstalowac
Skrypëk2/2 14 Paź 2010
Jak sie pozbyc tego ( i gdzie) ze ostatnio, jak wejde na IMDB (baza filmow) zamiast swego ulubionego angielskiego, znajduje nazwy filmow w jezyku finskim' (dodam ze w kompie mam niby lokalizacje angielska) Moze poznaje po IP, ale sie pytam, kto wymyslil taki debilizm. Gdzie to kurna jest, jak podziekowac MS za laskawa "pomoc"? PzDrKOl
Grzegorz Niemir...4/4 13 Paź 2010
Mam coś takiego - w pracy stoi sobie serwer na winXP z bazą danych - na wyjściu net 3G (publiczny zmienny IP). Chciałbym się dostać czasami do tej bazy z kompa w domu (win xp albo win7) przez VPN - tutaj mam neostradę (publiczny zmienny IP). Czy jest możliwość zestawienia VPN przy dwóch zmiennych publicznych IP?
Remek17/17 13 Paź 2010
Dostalem dzis kompa z ciekawym objawem Po wlaczeniu zasilania i starcie systemu wyskakuje komunikat Nie można uruchomić systemu Windows XP - \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM ale po wcisnieciu enter resetuje sie i juz wstaje normalnie. - sprawdzilem dysk chkdsk, zrobilem skanowanie dysku MHDD - przelecialem RAM memtestem - podmienilem zasilacz :)) Odpalilem konsole odzyskiwania
RL6/6 12 Paź 2010
czy istnieje jakieś oprogramowanie, które umożliwia komputerowi za natem (bez publicznego ip) wbicie się na serwer z publicznym ip, tak aby administrator na tym ostatnim uzyskał shell/dostęp do wiersza poleceń tego pierwszego komputera? proszę o namiary na taki soft, nie bardzo wiem nawet jak dobrze zapytać o takie wygibasy google. stasiek
Wangog3/3 12 Paź 2010
Witam Jest drukarka sieciowa HP LaserJet 4000t podpieta do Windows ME :( Jako klient jest WIndows 7. Uzywa sterownikow HP Universal Printing PCL 5. W momencie instalacji drukarki wszystko jest w porzadku. Druk idzie szybko i czytelnie. Nie zma znaczenia czy port na kliencie jest \\porzeczka\druk czy \\10.1.1.1\druk Po restarcie kompa juz drukowac nie mozna. Sama drukarka
DK3/3 08 Paź 2010
witam, wiem ze troche nie ta grupa, ale licze ze znajde tu podpowiedz jak moglbym rozwiazac moj problem, mianowicie : Uzywam office 2003 sp3 Mam problem z plikami wk1 (lotus). Podczas proby uruchomienie wyskakuje blad "typ pliku który próbujesz zapisać jest zablokowany zgodnie z ustawieniami zasad w rejestrze" Na google co prawda jest rozwiazanie wskazujace dodanie zaufanych
StaN1/1 07 Paź 2010
Witam W XP prof sp3 "mam zainstalowany" pilot na podczerwien (widac go w menagerze jako klawiatura HID) ale kompurer nie reaguje na guziki pilota (power cinema); bateryjki sprawdzone... Prosze o jakies sugestie...
jeo stancey4/4 05 Paź 2010
Jak odinstalowa? z systemu wXP sterowniki urz?dze? kt?re kiedy by?y ale ju? dawno ich nie ma? Bo w Mened?erze Urz?dze? pojawiaj? si? te sterowniki tylko wtedy kiedy si? w?o?y do PCI dan? kart? itp. Ale ja bym chcia? oczy?ci? z nich system bo mam podejrzenia, ?e one zak??caj? przydzielanie IRQ...
mzuber1/1 04 Paź 2010
mam dwa serwerki: 1) kontroler domeny 2) serwer terminali jak sie lacze zdalnym pulpitem do kontrolera domeny to okno logowania wyskakuje natychmiat. jak natomiast lacze sie zdalnym pulpitem do serwera terminali to okno logowania za pierwszym razem wyskakuje po ok 10-12 sek. Za drugim razem gdy sie lacze zdalnym pulpitem to okno logowania wyskakuje natychmiast. Jak zrobie 30 min
...:::Tomek:::....6/6 03 Paź 2010
Witam, od 2-3 dni podczas startu system konfiguruje aktualizacje (znaczy się, że coś zassał i próbuje zainstalować). Niestety postęp stoi na 0% przez około 3 minuty, potem system pokazuje komunikat o niepowodzeniu, cofa wprowadzone zmiany i system startuje już normalnie. Jak sprawdzić która z aktualizacji nie chce się zainstalować i potem spróbować ją zainstalować ręcznie lub
Papa 5murpfs18/18 03 Paź 2010
mam kart? USB Wi-Fi pt. ZD1211B (tak? co dawa? UPC). 2 strasznie m?cz?ce problemy: 1.) Po uruchomieniu komputera ta karta mo?e zacz?? dzia?a? TYLKO I WY??CZNIE kiedy si? zacznie prac? JAKO ADMINISTRATOR! Tzn. potem mo?na sie wylogowa? i zalogowa? jako zwyk?y user ale je?li zrobi sie to od razu po uruchomieniu kompa to karta nie zadzia?a :( Dlaczego? Czy trzeba gdzies utawi? jakie?
Skrypëk3/3 03 Paź 2010
Witam Czy istnieje osobna "nakładka" WMC na XP i skąd można ją zassać?