MichaelData2/2 23 Gru 2010
Witam Jak mozna sprawdzic liczbe (ilosc) zainstalowanych licencji CAL w W2003 Server ? Jest aktywne AD o ile to ma znaczenie. Pozdrawiam
W.P.2/2 22 Gru 2010
Przenoszenie systemu na nowy dysk: czym? Kiedyś (w firmie był Ghost.. ale go nie ma). Utrudnienia: laptop, więc tylko jeden HDD na raz, jest działający CD i Ethernet na PCMCIA. Muszę jakoś poprzez sieć to zgrać i odtworzyć (jest Samba do dyspozycji). Pytanie: jakim narzędziem? Bo o ile pamiętam linuxowy partimage "gubi się" gdy nowy dysk jest większy (i tak tworzy mniejszą partycję).
vcore1/1 22 Gru 2010
Czasami podczas pracy zdarza mi się nie zamykać dokumentów na bieżąco i bywa tak że wykorzystuję całą dostępną pamięć RAM, wtedy system zaczyna szaleć, wyskakują okna z informacją że brakuje pamięci, że muszę zamknąć program bo system ma za mało pamięci, po pewnym czasie ekran na obu monitorach ciemnieje, by po 20 sekundach znów się pojawić, ale wyłącza się przezroczystość interfejsu
Przemysław Ryk7/7 22 Gru 2010
"Chwiejny" system, czego szukać? System to XP Prof PL, który dostałem w stanie "nie wstaje" - przyczyną były badblocki na dysku i "wysypany" filesystem. Puściłem chkdsk /r Potem program WD do skanowania fizycznego dysku (znalazł i "naprawił" badbloki), potem (tak na wszelki wypadek) reinstalacja SP3, Wirusów brak (ClamAV i AVG). Objawem "chwiejności" systemu jest szybkie "umieranie"
Rafa16/16 21 Gru 2010
Jest sobie siec na windows xp i udostepnianie drukarek. Wszystko dzialalo ale nagle... Na niektorych komputerach drukowanie po sieci nie dziala - drukarki maja pozmieniane we wlasciwosciach drukowanie do portu np stanowiskox\ploter zamienione jest na USB. Nie da sie zainstalowac bo nawet jak wybiore drukarke sieciowa to bardzo szybko ja instaluje ( bez sciagania plikow) i na koniec
Varex23/23 21 Gru 2010
Po kliknieciu prawym klawiszem na ikone karty sieciowej "Wlasciwosci" pojawia sie komunikat: "Nie masz odpowiednich uprawnien do uzyskiwania dostepu do wlasciwosci polaczenia. Skontaktuj sie z administratorem." loguje sie z konta administratora komputer przeskanowany brak wirusow prosze o pomoc AD
Jan3/3 20 Gru 2010
Witam szanownych grupowiczow i juz spiesze z pytaniem, za odpowiedz z gory dziekuje. Podczas uruchamiania komputera ukazuje sie napis pod tabela Boot From CD a po chwili pokazuje sie ponownie ten sam zapis, czyli sa dwa zapisy o tej samej tresci. Na komputerze zainstalowany jest system XP komputer posiada dwie stacje, jedna CD druga DVD i czesto bywa tak ze jeden z napedow nie widzi
Jan1/1 20 Gru 2010
Witam szanownych grupowiczow i juz spiesze z pytaniem, za odpowiedz z gory dziekuje. Podczas uruchamiania komputera ukazuje sie napis pod tabela Boot From CD a po chwili pokazuje sie ponownie ten sam zapis, czyli sa dwa zapisy o tej samej tresci. Na komputerze zainstalowany jest system XP komputer posiada dwie stacje, jedna CD druga DVD i czesto bywa tak ze jeden z napedow nie widzi
Czarek4/4 20 Gru 2010
witam grupowiczow zna ktos moze jakis kontakt telefoniczny , mailowy do firmy co to skypa zrobila, obsluguje, albo jest wlascicielem? Ja chcialbym po prostu tak jak sie reklamuja zaplacic skype te 19,99zl i dzwonic po skype na stacjonarne bez ograniczen, i tak co miesiac. Niestety na stronach skype tysiace informacji, ale jak to zrobic???? nie ma. A niby takie proste, mam w rece
Piotr Kulinski2/2 17 Gru 2010
Witam Mam taką sytuację w której do pliku tekstowego co jakiś czas program dopisuje dane które chciałbym automatycznie wysyłać na drukarkę. O ile się da to zależałoby mi na tym aby proces odbywał się bez udziału czynnika ludzkiego. Chodzi mi o jakiś plik wykonywalny typu bat który drukowałby automatycznie na drukarce to co zostanie zapisane w tym pliku a po wydruku czyścił go i
"": "": Marcin:...3/3 17 Gru 2010
witam, od ponad roku na jednym z komputer?w mam problem. ot?? po aktualizacji sterownika graficznego (nvidia geforce 9800 gt) system przestaje rozpoznawa? niekt?re fonty i nie wy?wietla ich w aplikacjach, a przy pr?bie podgl?du fontu zg?asza, ?e "plik nazw_fontu.otf nie jest poprawnym plikiem czcionki" (albo co? zbli?onego). problem dotyczy chyba tylko font?w przygotowanych przez
zly3/3 16 Gru 2010
http://img213.imageshack.us/img213/7493/61153623.jpg Najnowsza wersja FF, youtube twierdzi, że mam starą wersję. What da?
mz11/11 15 Gru 2010
Witam Mam w komputerze 512 RAMu dostalem ostatnio 256MB, pamieci to DDR1. Nie stac mnie na zakup teraz nowej kosci 1GB. Zastanawiam sie nad zakupem kosci 256 MB (po 10-20 zl na allegro) i dolozenia tak aby bylo 1GB. Co sadzicie o tym pomysle ? Jak system bedzie reagowal z 3 kosciami pamieci ? Wiem, ze lepiej by mu bylo z 1 ale coz narazie moge tylko 3. Pozdrawiam i prosze o porade.
MichaelData2/2 15 Gru 2010
Witam. Mam dysk SATA 500GB. Gdzieś na początku jest obszar ok 6 GB uszkodzonych sectorów (stwierdził to pozostawiony na noc HDAT2). Chciałbym na ten dysk przenieść (za pomocą Ghost / Drive Image lub Powerquest Partition Manager) partycję systemową (Win XP) ze starego dysku o pojemności 20GB. Pomyślałem, że początek dysku zostawię jako unlocatted (nie będę tam zakładał partycji, a
__\\/\\/aldek6/6 14 Gru 2010
Witam, czy to normalne, że mój XP SP3 widzi nagrywarkę blu ray LG BH10LS30 jak zwykły CD-Rom? Ewentualnie, jak należy to poprawnie zainstalować? TIA - waldek
mz4/4 14 Gru 2010
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to jest obecnie z tymi aktualizacjami? Nie dotyczy to mojego komputera. Słyszę przyszło mi dzisiaj 19 aktualizacji (XP). Słyszałem z kolei, że microsoft przestał już wspierać xp. Po drugie słyszałem, że w SP3 są zawarte wszystkie wyadane aktualizacje. To jak to z tym jest?
PrzemekD4/4 14 Gru 2010
Jak zmapowa? zas?b dyskowy (albo skorzysta? z UNC) ale BEZ zalogowanego usera Konkretnie chodzi o to zeby mo?na by?o robic backup bazy MS SQL i ?eby silnik mia? dost?p do zdalnego zasobu. -- Przemek http://www.e-wolomin.pl
Varex2/2 10 Gru 2010
to jest test gazeta.pl
Janeo14/14 10 Gru 2010
Kupi?em kart? micro SD na telefon (obs?uguje microSDHC do 32GB). Po pierwszym widzeniu katalog?w w telefonie, ju? przy drugiej pr?bie podgl?du telefon przesta? widzie? kart?. Pr?buj? formatowa? kart? pami?ci spod czytnika na Windowsie ale system odmawia, mam komunikat "Dysk jest zabezpieczony przed zapisem". Ciekawe, na PC mam podgl?d zawarto?ci karty, tylko jeden katalog jest ca?kowicie
Varex1/1 09 Gru 2010
jak w temacie
Piotr Palusińs...4/4 07 Gru 2010
?coś mi zablokowało zmianę daty pod win7 zna ktoś przyczynę tego ustrojstwa. Dodam że żadnego wirka nie posądzam. DPJ.
Grzegorz Niemir...18/18 07 Gru 2010
Istnieje jakiś sposób by używać OE w Windows7? uwielbiam OE, jest dla mnie bardzo wygodny i świetnie mi się go używa, Windows Mail to nie to samo, a jak widzę Thunderbirda to mnie skręca. Co zrobić by mieć OE w 7?
RL11/11 06 Gru 2010
Witam. Mam dwa pytania, może ktoś z Was zdradzi swój patent. 1. Obecnie robię kopie danych w ten sposób, że udostępniam katalog lub partycję z danymi, podmontowuje ją sobie serwer Linux, robi kopię danych przez sieć i to wszystko. Problemem jest to, że pod Windowsami słabszymi niż Professional dość ciężko sensownie zarządzać uprawnieniami i udostępnianiem na hasło. Chodzi mi o
Skrypëk24/24 06 Gru 2010
Witam Potrzebuję na windowsie dodać dodatkowy adres IP. Niestety domyślnie jeśli pierwszy jest pobierany z dhcp do nie można dodać następnego. W jaki sposób można to ominąć? Konfliktu na pewno nie będzie bo ten dodatkowy będzie z puli adresów prywatnych. -- piecia aka dracorp pisz na: piotr kropka rogoza at wp kropka eu
Michal Kawecki5/5 05 Gru 2010
Czy można wymusić z poziomu skryptu lub dedykowanym programem aby komputer "wylogował" użytkownika a następnie wprowadził się w stan "stand-by"? Umiem zrobić każdą z tych rzeczy osobno ale nie wiem jak połączyć te dwie czynności. Proszę o poradę, może ktoś wie jak to zrobić? Bartek
Piter11/11 02 Gru 2010
Uzywam od lat kilku komputerow, na wszystkich jest Win XP. Kilka dni temu dokupilem sobie laptopa oczywiscie z Win 7. Wiele moich dotychczasowych programow dziala na tym systemie niepoprawnie i chcialbym albo wymienic w nim system na XP albo zainstalowac go na nim rownolegle. Przeszukalem internet w tym temacie i wszedze radza jak zainstalowac Win 7 jako drugi po XP a sytuacji
Przemyslaw Kemp...3/3 01 Gru 2010
Witam, Czy ktos wie czy jest mozliwosc tak ustawienia go, zeby po kliknieciu na ikone eksploratora automatycznie otwieral sie moj komputer a nie biblioteki? -- Przemyslaw Kempinski
Piotr Palusinsk...4/4 01 Gru 2010
Mam zainstalowanego WinXP oraz IE6 wszystko dziala poprawnie. Automatyczna aktualizacja zaktualizowala Internet Explorer do ver.7. Tu zaczely sie problemy. Po otwarciu nie moge polaczyc sie z zadna strona.Komunikat: Polaczenie ze strona "adres strony" niemozliwe. Nie moge zamknac IE7. Odinstalowalem IE7 i znow IE6 dziala poprawnie. Zainstalowalem IE8 te same objawy. Czy ktos spotkal sie z
Bies1/1 29 Lis 2010
Zmieniłem kartę graficzną na HD i pojawia mi się w dzienniku systemowym mnóstwo komunikatów ze zdarzeń systemowych: "UVD Information"; źródło - ati2mtag; kategoria - "DVD_OV"; zdarzenie - 62464 Wprawdzie są to tylko informację, ale po dłuższym oglądaniu np. youtuba cały dziennik zapełniony jest tego rodzaju komunikatami (co kilka sekund) i nie można odnaleźć nic
Piotrek1/1 28 Lis 2010
Witam mam sobie od lat Windowsa XP i chodzi bez zarzutów, ale zaczyna mi brakować miejsca na dysku twardym. Chcę dokupić nowy większy dysk i tak sobie pomyślałem że testowo chciałbym zobaczyć jak działa Windows 7 i to 64 bit, i ewentualnie go zostawić lub wrócić do starego systemu. Nie chciałbym więc formatować starego Windowsa. Na dodatek gdy instalowałem Xp zapomniałem włączyć tryb
Slawek1/1 27 Lis 2010
Witam, używam komputera do sterowania amatorskiej radiostacji SDR. Jest to radio ustawiane programowo. Wszystko działa bez zarzutu.Ale zainstalowałem aplikację miernika analogowego. który potrzebuje pary portów wirtualnych portów szeregowych. Zainstalowałem takie porty, i są widoczne w moje aplikacji. Ale niestety nie da się uruchomić. Nie ma komunikacji pomiędzy CAT a tą aplikacją.
Przemysław Ryk10/10 26 Lis 2010
witam, aktualnie przebywam w uk, i od tego czasu dziwna rzecz si? dzieje, jak chce wej?? na onet.pl to przekierowuje mnie na onet.eu i w g??wnych wiadomo?ciach na g?rze strony wi?kszo?? dotyczy wysp, tak we wszystkich przegl?darkach, ja natomiast chcia?bym wiadomo?ci z naszego kraju mie? na g??wnej. czy da si? to jako? zrobi? bez zabawy z proxy? pozdr?wki
Skrypëk39/39 26 Lis 2010
Witam. Mam laptopa z Windows 7 w niedużej sieci. 4 komputery stacjonarne mają Windows XP i są połączone prze switcha wbudowanego w router Linksys, laptop łączy się przez WLAN. Jest kilka udostepnionych katalogów. Między kompami z XP kopiowanie plików przez sieć przebiega normalnie, ale jeżeli chcę coś wysłać z W7 na jakiś XP to transfer tragicznie spada, np. kopiowanie 50 MB potrafi
ninja3001/1 25 Lis 2010
witam, aktualnie przebywam w uk, i od tego czasu dziwna rzecz si? dzieje, jak chce wej?? na onet.pl to przekierowuje mnie na onet.eu i w g??wnych wiadomo?ciach na g?rze strony wi?kszo?? dotyczy wysp, tak we wszystkich przegl?darkach, ja natomiast chcia?bym wiadomo?ci z naszego kraju mie? na g??wnej. czy da si? to jako? zrobi? bez zabawy z proxy? pozdr?wki
IDKrzych8/8 25 Lis 2010
Jak to sprytnie zrobic? jotem
formanty active...6/6 25 Lis 2010
.......poniewaz nie moze zweryfikowac wydawcy Nazwa ec2activex.cab Wydawca nieznany. Czy ktos wie jak zmusic system aby nie blokowal tego oprogramowania ? To co robilem to dodalem strone z ktorego probuje instalowac sie oprogramowanie do zaufanych, zmniejszylem poziomy zabezpieczen w IE do minimum , zezwolilem na wyskakujace okienka i nic nawet kiedy mam informacje ,ze system
Michal Kawecki2/2 24 Lis 2010
Witam! Mam problem z komunikacj? myszy bluetooth z adapterem bluetooth, z kt?rym w ?aden spos?b nie mog? si? upora?. Mysz przez rok dzia?a?a raczej bez problemu (rzadko zdarza?o si?, ?e musia?em j? ponownie parowa? z komputerem) Ostatnio jednak wyst?pi? problem, podejrzewam po instalacji czego? lub jakiej? aktualizacji. Mysz po sparowaniu dzia?a bez zarzutu jednak gdy wy??cz? komputer i
aL9/9 20 Lis 2010
Witam, zaktualizowa?em BIOS w starym Asusie P5N-E SLI w celu w?o?enia nowego procesora. Wszystko przebieg?o bez problemu, ale obecna instalacja Windows XP Home zawiesza si? podczas wgrywania z dysku na etapie ekranu powitalnego. Pr?bowa?em ustawie? deflaut z BIOS na starym procesorze i niestety, ale to nie pomaga. Po powrocie do starej wersji BIOS Win XP wgrywa si? bez problemu. Czy
Piotr Palusińs...3/3 17 Lis 2010
Witam Ze względu na to iż do jednego katalogu codziennie kopiuję kilkadziesiąt plików o tej samej nazwie to za każdym razem Windows XP HE chce potwierdzenia zamiany pliku. Dla mnie jest to denerwujące nie mówiąc o tym ile się naklikam :D Czy można to jakoś wyłączyć ? Pozdrawiam MA
..::Wiskoler::....7/7 17 Lis 2010
Witam, Widze, ze na grupie sporo pytania o W7, wiec takze zadam tutaj swoje pytanie. Kupilem sobie laptopa Asus B53. Ma on dwie karty graficzne, ATI i zwyklego Intela. Standardwo uruchamia sie on domyslnie z ATI. Mozna ja recznie zmienic na Intela, ale nie moge nigdzie znalezc opcji zeby przy starcie systemu domyslna karta byla wlasnie ta Intelowa. Nie potrzebuje tego ATI, a strasznie
Piotr K.3/3 17 Lis 2010
Taki komunikat jak w temacie pojawia mi się kilka razy dziennie, po czym - Trwa uruchamianie windows explorer Windows 7 HP 64 bit. Komunikaty przytoczyłem z pamięci więc mogą odbiegać nieco od rzeczywistych -----Piotr K.
Piotr Krzyżań...4/4 16 Lis 2010
Czy ktoś zgłębiał tajniki tego czegoś? Mam jakiś badziewny czytnik kart SD/SDHC, który przy instalacji chce sterowników ,,dla ub623x'' -- ale szukanie ich w necie daje uporczywie namiary na jakiś płatny soft szukający sterowników. :) To taki ,,tani'' czytnik kierujący na płatny soft? Na szczęście nie potrzebuje tego czytnika (bo mam wiele innych sprawnych, z tego dwa dobrze wbudowane
stev2/2 16 Lis 2010
Witam, w Windows 7, maj?c otwarte np. 2 dokumenty Word, na belce pojawia si? tylko jedna ikona Worda. Kiedy naje?d?a si? na ni? mysz?, po chwili pojawia si? ma?e okienko z podgl?dem tych dokument?w. Jak mo?na dostosowa? d?ugo?? tej "chwili"? Pozdrawiam, mik9999
digitaladam11/11 14 Lis 2010
Wydaje się, że to powinno być proste, jednak nie mogę znaleźć odpowiedzi w Google. Jak w Win XP zmienić folder który otwiera się przy otwieraniu Windows Explorer? Jest to podane w Widok/Przejdź do> ale jak to można zmienić? Pzdr. DC
RL8/8 13 Lis 2010
Witam. Mam 2 problemy z W7, może Ktoś coś poradzi: 1) Za każdym razem, gdy chcę skasować/utworzyć/zmienić nazwę jakiegoś pliku, to W7 mówi mi tak : "nie można odnaleźć pliku....". Klikam powtórz i działa. Problem opisywany często w sieci, ale bez rozwiązania. 2) Nie mogę znaleźć takiej opcji, żeby wszystkie foldery pokazywało mi jako "szczegóły". W XP była taka opcja, żeby ustawić
stev6/6 13 Lis 2010
nie moge wejsc w ustawienia myszy. pojawia sie taki komunikat http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f22af9e1e43ec409.html Mysz dziala bez zarzutu. Jak to naprawic?
DK7/7 12 Lis 2010
Hej, sluchajcie, mam drobny ale wkurzajacy problem z funkcjonowaniem menu start w windows 7 pro, mianowicie: Jak klikne START, to pojawia sie lista ostatnio uzywanych aplikacji, ktora powinna sie "aktualizowac" - u mnie sie nie aktualizuje. Czyli niewazne co bym uruchamial i tak zawsze mam ciagle te same pozycje. Niby drobnostka, ale jest przydatna opcja. Kolejna sprawe, w
Robert Winkler2/2 12 Lis 2010
Mam pytanie: czy w razie niezamierzonego restartu komputera (brak zasilania itp). i niezamierzonego wyjścia z otwartej przeglądarki I.E. 7.0 można w rejestrach ustawić, aby była przywracana poprzednia sesja? Lub aby bez stałego potwierdzania otwierały się ponownie te karty, które nie były zamknięte w poprdniej sesji?? Tomek.
stev5/5 12 Lis 2010
Mam utworzone konto z uprawnieniami administratora, jednakze widze ze to nie to samo co administrator. Czy jest jakas mozliwosc aby edytowac pliki *.ini, hosts bez koniecznosci przelogowywania sie, tak jak jest to w przypadku *.exe (uruchom jako administrator)?
Papo5merfo4/4 11 Lis 2010
Witam Mam problem z dziwnym wirusem/trojanem nigdzie nie moge znalezc informacji jak on sie nazywa i jak go wyrzucic, skanowalem komputer kasperskym i lipa nic nie wykrywa. Jak dziala wirus/trojan? linki w przegladarce staja sie nieaktywne, komputer zwalnia, jakby na chwile sie zawieszal, do tego nie mozna przesuwac ikonek na pulpicie, w opcjach quick launch tez nie mozna przesuwac