JoteR3/3 23 Lis 2011
Witam. Mam problem z WindowsMail, jak przeglądam wiadomości na grupie to układają mi się w kolejności wysłano, ale jeżeli wiadomość ma odpowiedź z datą późniejszą to ustawia się z datą odpowiedzi. Jak go skonfigurować, żeby było tak jak w zwykłym outloku expresie, albo jaki czytnig grup dyskusyjnych najbardziej zbliża się w obsłudze do outlooka expresa. Rafal
Marek3/3 22 Lis 2011
Mam orginalny windows 7 i chcialem zainstalowac windows xp. Wiem ze mozna tak zrobic i potem zadzwonic do microsoft i zrobic aktywacje przez telefon. Orginal plytki do winxp prof mam tylko nie mam klucza tymczasowego do niej. Skad go moge pozyczyc?
JoteR2/2 16 Lis 2011
Ostatnio kupilem kompa i mam tu zainstalowana standardowo poczte windows live. Dzisiaj zrobilem konfiguracje konta ale mam problem. Sciagam maile na komputer ale maile nadal sa na serwerze i moge je przejrzec np. przez www. Co zrobic aby maile byly sciagane na komputer i byly usuwane z serwera?
Michal Kawecki5/5 15 Lis 2011
dlaczego na niektórych komputerach z XP nie ma zakładki "zabezpieczenia" we właściwościach folderu? w komputerach tych nie ma też opcji "użyj prostego udostępniania", coby można ją było wyłączyć... jak uzyskać "udostępnianie" i "zabezpiecznenia" w windows 7? czy można wejść przez panel sterowania do narzędzi administracyjnych?
Nostradamus2/2 15 Lis 2011
Po porannym uruchomieniu kompa ( Win 7 64 bit) okazało się, że zniknęły ikony pozwalające na szybkie uruchamianie z paska zadań. Nie można ich też na nowo tam umieścić. Znacie jakieś lekarstwo? Z góry dziękuję
Bies16/16 11 Lis 2011
Mój system Win XP SP3 Home. System niedawno odtworzony z obrazu - czysty. Po otwarciu podglądu zdarzeń i przejrzeniu kilku zakładek, program, jak i cała konsola zarządzania komputerem zawiesza się. Tylko menedżer zadań może ją zamknąć. Myślę, że powodem jest gdzieś błąd w rejestrze. Bies
ja5/5 08 Lis 2011
Witam. Przychodze do państwa z nastepujacym problemem. Instalowałem u brata na komputerze windowsa xp na nowo bo miał za duzy bałagan. Zainstalowalem system, ale zauwazylem, ze cos skopałem w trakcie przydzielania miejsca na dane partycje wiec postanowilem zainstalowac system ponowanie, aby skasowac dane partycje. Wiec włozyłem plyte pojawia sie komunikat, ze dany klawisz spowoduje
Przemysław Ryk2/2 07 Lis 2011
Witam. Po wpisaniu w przegladarce adresu strony otwiera sie ona w nowym oknie. Taka sama sytuacja wystepuje gdy w GOOGLE.PL wyszukuje dana fraze i dam ENTER lub SZUKAJ- otwiera sie nowe okno IE 8 z tym wyszukaniem. Jaka jest tego przyczyna? Jak to naprawic?
news@UNKNOWN3/3 07 Lis 2011
zawsze jak korzystam z neta z konta gościa, to na tym koncie dzieją się jakeiś dziwne rzeczy, na przykład znika przycisk start, pasek zadań zajmuje pół ekranu i nie można nic z nim zrobić, ktoś wie o co chodzi? jak znajomi chcą korzystać z internetu z mojego kompa to im włączam konto gościa, nie mam pojęcia co oni tam robią, ale zawsze potem objawy są podobne, czy wchodzenie do
Marek1/1 06 Lis 2011
Witam:) Od momentu reinstalacji Windows XP SP3 na moim lapku Asus X51R pojawił się problem z samoczynnym wyłączaniem się opcji hibernacji (Panel Sterowania->Opcje zasilania-> Hibernacja->Włącz hibernację) po przyciśnięciu przycisków Fn+F2, które powinny wprowadzić komputer w hibernację, ale wprowadzają go w stan uśpienia. Odhaczenie tej opcji nie zdarza się za każdym razem
MM2/2 05 Lis 2011
Chce przenieść system i dane na nowy dysk SSD Myślałem że użyje GHOSTa i po sprawie, jednak pojawiają się pewne wątpliwości, chodzi o offset i jego zmianę z 63 na 64 sektor Czy jak system zostanie przeniesiony to ten offset muszę zmienić, a jak zmienię to stracę dane. Jak to zrobić, aby było dobrze? :)
Tomek1/1 31 Paź 2011
Witam, Miałem IDE ATA. Wyjąłem zworki, wpiąłem w u siebie przeplocie do tasiemki 80 pin i system zobaczył go jako slave. Nie miał padniętych sektorów, sprawdziłem. Wysłałem dysk osobie dość mało zorientowanej. Tam master jest na końcówce taśmy, innego HDD nie ma. Po podpięciu tego slave w przeplocie "No system disk or disk error". Czy master ma zworki jako master czy nie to nie
cana2/2 30 Paź 2011
Nie wiem na jaką grupę z tym pytanie, spróbuje tutaj. Opera to fajna przeglądarka, ale chciałbym żeby otwarte karty miały stałą szerokość, tak jak w Firefoxie. Da się to zrobić?
Marek1/1 30 Paź 2011
Zrobiłem w windows XP PRO udostępniane plików na hasło - zgodnie z przećwiczoną metodą http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/faqxp.html (punkt 39) NIby wszystko działa, ale bardzo długo trwa logowanie. 1 Start->uruchom-> \\komputer_jacka 2. pięć do 10 sekund cisza 3. pojawia się monit logowania. To samo, jak próbuję uruchomić skrót do dowolneog obiektu na \\komputer jacka. Po
Przemys9/9 24 Paź 2011
Witam! Znajomy posiada płytę ASUS P8Z68-V PRO http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_PRO/#specifications z Intel Z68 Express Chipset W specyfikacji płyty widnieje zapis: - Grafika: Zintegrowany procesor graficzny - Obsługa wielu wyjść VGA : porty HDMI/DVI/RGB itd Jednak on twierdzi, że to nie dotyczy płyty głównej tylko odnosi się do procesora Intel Core i5
MichaelData4/4 24 Paź 2011
Po użyciu w przeglądarce j.w. zamiast użyć Shift _ (do podkreślenia) dosłżo do wciśniecia Ctrl _ (lewy control+podkreślnik). Po tym dosżło (ale tylko w przeglądarce!!) Do "zmiany rozdzielczości". Małe literki że prawie nic nie widać. Jak to odwrócić??? Tomek.
identifikator: ...7/7 24 Paź 2011
same trupy, dziś męczę się z notebookiem, próbuję zainstalować XP, no ale laptop nie ma baterii i chyba bateria od cmosu zdechła (przy starcie komunikat bios)... problem jest taki, że instalka zapętla się w trakcie wykrywania sprzętu, to znaczy pierwszy etap instalacji - ten w trybie dosowym przechodzi, nastęnie się rebootuje i uruchamia w trybie graficznym, wykrywa i instaluje
Mikolaj Jopczyn...1/1 23 Paź 2011
Witajcie, Od jakiegos czasu mam problem z zahibernowaniem mojego x200. Dostaje taki komunikat: http://prntscr.com/3n0y0 Karte wylaczam w windosie, wylaczam ja tez w programie (airplane mode). Da sie cos z tym zrobic? -- Z wyrazami szacunku, Mikolaj Jopczynski Tychy Online tel. 32 7 400 000, faks 32 7 400 004 www.tychy-online.pl Znajdz nas na portalu Facebook: www.facebook.
Przemys11/11 18 Paź 2011
Ktoś tu może wie: 1. jak odzyskać skasowany boot rekord na macieży 2. jak zainstalowac system XP na macieży?
gary1/1 18 Paź 2011
Witam Mam taką zagwozdkę do rozwiązania. serwer 2003 (AD) udostępnia katalog z którego stacje robocze uruchamiają aplikacje. Czasami potrzebuję podmienić jeden lub kilka plików programu (upgrade) co wiąże się z koniecznością zamknięcia programu przez wszystkich użytkowników. (plik będący w użyciu nie może być podmieniony. Na razie stosuję przystawkę mmc foldery udostępnione i
Remek3/3 17 Paź 2011
czesc, dysk sprawny, ale windows xp do konca nie startuje (nawet w trybie awaryjnym (graficzny, linia komend)) a z plyty instalacyjnej tez nie chce (BSOD 0x0...7B) - post powyzej. Czy da sie odzyskac system z repozytorium podlaczajac dysk z felernym systemem do innej maszyny z windows xp i uruchomic rstrui.exe (w katalogu felernego windows inna litera:\windows\system32\restore ...
Piotr Palusinsk...2/2 17 Paź 2011
Czesc mlodziez grala w gry.pl .....(konto z ograniczeniami) i po skonczonej pracy sie wylogowalo, ale.....komputer sie zwiesil na przelaczaniu uzytkownikow. Po restarcie komputer wstaje i gdy pojawia sie wybor usera, jest logo win xp i info "uruchamianie komputera"...i na tym koniec. No to proba wystartowania z plyty instalacyjnej, aby ew. zrobic naprawe (odzyskiwanie systemu).
Michal Kawecki4/4 15 Paź 2011
Witajcie, Mam pacjenta, ktory nie potrafi polaczyc sie ani ze stronka noda, ani eseta - sprawdzalem jeszcze kasperskiego - to samo. Na komputerze nie ma oznak infekcji, plik hosts jest pusty. Gdzie moge szukac jakis "wykluczen" czy blokad? Tracert nie dochodzi w ogole do skutku, podczas pinga nie rozwiazuje nazwy, zmiana dnsow nic nie daje. Sprawdzalem tez polaczenie vpn - bez
WOJO2/2 12 Paź 2011
Witam, po formacie dysku, uajtualnieniach i ponownym zainstalowaniu programow i sterownikow, w trakcie proby otwarcia plikow video (np. na youtube) system reaguje pojawieniem sie blue screena. Informacja mowi, ze konflikt powoduje plik ati2dvag. Taki plik z rozszerzeniem .dll odnalazlem w 3 lokalizacjach: C\WINDOWS\system32 C\WINDOWS\ServicePackFiles\386
Piotr Palusińs...7/7 11 Paź 2011
Otóż cały mój problem polega w tym, że muszę wgrać Windows xp do laptopa, ponieważ jest już tak dawno niewgrywany, że komputer ledwo ?chodzi?. Samo w sobie nie wydaje się to trudne jednak, że największym problemem jest to, że laptop ten nie ma Cd-romu(jest wyjęty bo się popsuł) i do tego nie działa klawiatura.Jakieś pomysły na wgranie nowego systemu? Proszę o pomoc --
WOJO16/16 11 Paź 2011
Witam, mam problem z netbookiem HP. Jest na nim zainstalowany Windows XP, niestety przestał się uruchamiać, nie uruchamia się także w trybie awaryjnym. Rozwiązanie jest niby proste, ściągnąć dane i zainstalować system. Niestety etykieta z numerem seryjnym pod spodem jest starta, nie można odczytać numerów. Jedyne co widać to chyba 3 i ostatnia część kodu. Czy jest jakiś sposób żeby
Petersonix3/3 10 Paź 2011
Witajcie mam problem mam sprawne głosniki bo sprawdzałem przy innym kompie i chodzą alle przy tym kompie co powinny to nie dioda sie pali lecz nic nie słychać jesli kotś wie jak mi pomuc prosze o kontakt na meila lub tel. kontakt: e-mail:kolaj0077@WP.pl tel. 784054016 -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
WOJO1/1 10 Paź 2011
Hej ! Poszukuję oprogramowania do zdalnej instalacji oprogramowania na maszynach z zainstalowanym systemem XP pro. Sposób opisny tutaj: http://www.promanski.info/?page_id=125 wydaje się być najlepszy. Microsoft twierdzi jednak, że scriptIT już nie wspiera i nie udostępnia. Jakieś propozycje zaminnika dla w/w ? Pozdrawiam ! WOJO
Tomasz3/3 09 Paź 2011
Dostalem z niemiec laptop Acer Aspire 1690. Usunalem system niemiecki i zainstalowalem WindowsXP pro. Nie mialem plytki z Drajwerami wiec sciagnalem z internetu i zainstalowalem drajwery sam jak umialem. Wszystkie funkcje w komputerze dzialaly poprawenie przez kilka lat dopoki nie postanowilem podlaczyc dodatkowy , duzy monitor. Podczas startu komputera pojawiaja sie nawet na tym
Piotr Palusińs...2/2 09 Paź 2011
czy z płyty windowsa xp można odpalić w jakiś sposób skandiska? jak? mam pacjenta który ma uszkodzony folder /Windows/
Tomek1/1 09 Paź 2011
Dla Outlook Express. Gdzie sie to ustawia, aby nie bylo "krzakow" przy polskich znakach? T.
...:::fi$her:::...3/3 08 Paź 2011
cześć! mam pc intel 1.6 GH, miałem karte jak w temacie 256 MB, ale padła, czy pójdzie mi taka ale 512 MB? z góry dzięki Mirek
Michal Kawecki5/5 07 Paź 2011
Witajcie! Taka konfiguracja: Dysk pierwszy 1TB partycja 1, zainstalowany xp home. W obu systemach widziany jako C: Dysk drugi 350GB z danymi. W obu systemach widziany jako E: Dysk trzeci 500GB z Win7 Pro. W obu systemach widziany jako F: Pada dysk pierwszy z XP. Winda 7 nie chce sie odpalić - menager rozruchu chyba (?) był na c: Ponieważ praca mnie goni, lecę do sklepu,
Wojciech Wrodar...17/17 07 Paź 2011
Czy inżynierowie z m-softu (skądinąd spece od folderów, szczególnie takich jak moja muzyka, zdjęcia mojej teściowej itp...) wpadli już na to jak zrobić klawisz skrótu do "utwórz nowy folder"?
Mark7/7 07 Paź 2011
Witam Mam od paru dni pewien problem z siecia WiFi. Przyszla pora na starego, wysluzonego r5outera WRT54GL, ktory pewnie posluzylby jeszcze gdyby nie awaria. Wymieniony zostal na nowego E1500 tez Linksysa. I niby wszystko ok, problemow z zasiegien nie ma, ale.. No wlasnie, ale - 2 komputery w sieci, pecet i laptop, robia spore problemy gdyz co chwile sie rozlaczaja, zwlaszcza pecet.
jerzu12/12 06 Paź 2011
w 32 bitowym zmienia sie w config.nt a w 64bit?
Mark1/1 05 Paź 2011
..w sytuacji gdy system to blokuje? Sytuacja wyglada tak - XP z dzwiekowka Realtek HD Audio Karta oczywiscie w biosie wlaczona, do pewnego momentu dzialala - w Menedzerze Urzadzen jest widoczne urzadzenie realtek HD Audio, natomiast po kliknieciu na szczegoly sterownika - dostawca - nieznany, wersja - nieznana Normalnie po klieknieciu "aktualizuj sterownik" powinien wlaczyc sie
HatMan26/26 04 Paź 2011
Jedna z partycji mam w systemie FAT a tam 2 pliki o ponizszych nazwach, ktorych za cholere nie moge usunac (jedynie formata nie probowalem i wolalbym nie probowac): 2,A+2 2.92. Znacie jakies narzedzia pod Win XP (SP3) do usuwania takich smieci?
Q12/12 04 Paź 2011
Mam laptopa z niemiecka klawiatura i z jednej strony zalezy mi, zeby uzytkownik nie musial szukac kropek, przecinkow, malp, nawiasow, itd (czyli, zeby byl uklad "niemiecki"), ale z drugiej strony, zeby dalo sie wprowadzac polskie litery i to tak samo jak w ukladzie "polski (programisty)" (czyli Alt + litera). Da sie jakos te dwa uklady ozenic? PS Uklad "polski (214)" odpada -
ja6/6 03 Paź 2011
Witam, Zastanawiam się nad archiwizacją moich utworów. FLAC zajmują mi za dużo miejsca. Skonwertowałem plik z FLAC na 3 sposoby 1. MP3 192kbps (8,5MB) 2. MP3 VBR CD Quality (9,35 MB) 3. MP3 320kbps (14,1MB). Rozważam którąś z tych 3 opcji. Chodzi mi o przełorzenie pojemność na jakość, bo będę te utwory odsłuchiwał też ze smatrphone'a. Dzięki za wszelkie podpowiedzi i sorki, że
bratPit15/15 02 Paź 2011
Witajcie, Trochę NTG ale mam prośbę do Was o polecenie jaki sprzęt stacjonarny dobrać pod XP? Mam oryginalną wersję box XP Home i chciałbym kupić używany komputer (zestaw -płyta, procesor, dysk, obudowa) na "popularnym portalu aukcyjnym", coś co będzie szybko działać pod XP (a jednocześnie żeby XP miał sterowniki do tego sprzętu), myślałem o czymś opartym na Core II Duo, operacyjnej 2
4CX2503/3 29 Wrz 2011
Płyta Asrock 775 dual 880 Pro. XP Pro SP3. Jakiekolwiek bym nie podłączył dyski (WD2TB, Hitachi 2TB, Samsung 750GB) to kanał IDE działa tylko w PIO. Wszelkie triki z reinstalacją sterowników IDE, upgrade BIOSu na nowszy, zmiana ustawień BIOSu, wymuszanie DMA w BIOSie, zmiana sterowników na inne, wpisywanie kluczy w rejestrze czy też ponowna reinstalacja systemu na nic się zdały.
Barnaba7/7 28 Wrz 2011
System XP PRO+sp3, bieżąco zaktualizowany. TheBat w wersji 5.0.20.1. Wszystko działało prawidłowo, ale od pewnego czasu uruchamianie TheBat (od kliknięcia skrótu do ukazania się okna programu) trwa 4 (!!!) minuty. System chroniony przez firewall (PC Tools), antywirus F-Secure 2011, Malwarebytes Anti-Malware 1.51.2.1300. Skanowanie systemu w/w programami niczego nie wykazuje. TheBat po
Andrzej1/1 27 Wrz 2011
Vista7 prof. PL Jest zainstalowana drukarka HPLJ P2050 USB Drukarka ta jest widoczna ze wszystkich aplikacji (mozna na niej drukowac) ale nie widac jej z poziomu vista-drukarki. Co moze byc przyczyna ? __________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow 6496 (20110926) __________ Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus.
Q23/23 25 Wrz 2011
witam, ma ktoś pomysł jak obejść ograniczenie rozmiaru pamięci ram w XP? może jakeiś dyski wirtualne po 4GB czy coś podobnego?
bratPit[pr]2/2 23 Wrz 2011
Witajcie, podczas próby instalacji programu CAD wyskakuje okno "zapobieganie wykonywaniu danych -microsoft windows" , nazwa: windows installer, wydawca: microsoft corp. , później wyskakuje okno zamykania aplikacji i raportowania błędu do microsoftu, jeżeli podglądnę raport to w pozycji P1 jest msiexec.exe, próbowałem zmieniać ustawienia DEP ale nic to nie dało :/ co można z tym
Borafu3/3 20 Wrz 2011
Głupie pytanie o "bukwy" w XP: jak je móc wprowadzać? "Po prostu" Panel Sterowania -> i tu dodać język/klawiaturę? Czy coś jeszcze? W.P.
Q10/10 19 Wrz 2011
Witam Moja płyta się sypie, nie mam kasy na nowy cały sprzęt więc chciałbym wymienić samą płytę. Na tej jest athlon xp (barton) 2500+, 3 dyski,nagrywarka, fx 5200, 1,5gb ramu. i sobie ma to śmigać dalej na xp prof. Czy w związku ze zmianą płyty konieczna jest cała reinstalka czy wystarczą brakujące stery? Co polecicie, aby było troszkę nowsze?Sorki, że na tą grupę ale grupa sprzęt
MichaelData8/8 16 Wrz 2011
Witam Da się jakoś zmusić IE, żeby wyświetlał linki odwiedzone/nieodwiedzone w innych kolorach niż domyślne? Niby jest w opcjach, ale zmiany nie przynoszą żadnego efektu. -- marcin
Eneuel Leszek C...20/20 15 Wrz 2011
Mam pewien problem. Płyta, którą Posiadam posiada tryby SATA: RAID IDE oraz AHACI. Jest to płyta z roku 2006, jednak producent nie podaje sterowników SATA na IDE dla XP, ani też predefiniowanych (F6) typu SCSI Kolega wytłumaczył mi, że podanie przy instalacji Sterowników SATA w Trybie AHCI (tu producent daje możliwośc utworzenia floppy) nie ma sensu, gdyż XP nie wspiera AHCI i