Michal Kawecki12/12 11 Wrz 2011
Witajcie, Przelozylem dysk z komputera do kieszeni usb. Co i gdzie nalezy zmienic (zakladam, ze wpisy dotyczac "nazwy" napedu) aby byla mozliwosc wystartowania dysku z usb (bios ma taka mozliwosc). MJ
..::Wiskoler::....2/2 07 Wrz 2011
Nie wiem czy pytam na wlasciwej grupie ale nie mam innego pomyslu. Uzywam od czasu do czasu TeamViewer w wersji niekomercyjnej. W sumie laczylem sie z piecioma osobami. W liscie wyboru ID Partnera mam wiec piec roznych ID ale nie wiem juz ktory nalezy do kogo. Nie widze nigdzie mozliwosci dopisania do ID rowniez nazwy lub chociaz inicjalow partnera. Czy wie ktos z was jak w wersji
Jacek M.3/3 07 Wrz 2011
Witam. Poszukuje bezplatnego programu do wyszukiwania aktywnych programow w Windows. Wiem, ze jest cos takiego ale teraz nie moge nic znalezc i dlatego prosze o pomoc? Z gory dziekuje. Jacek M.
Eneuel Leszek C...5/5 07 Wrz 2011
W trakcie wysyłania postu na grupę dyskusyjną, padło zasilanie w notebooku (wiem -- to niemożliwe, bo notebooka ma akumulator, ale ten akumulator jest już niewiele warty) w wyniku czego utraciłem pisany post zupełnie. :) Na szczęście (licząc się z takim niespodziewanym padem zasilania) miałem kopię bakapową, ale nie całego postu, a jedynie jego części. Po uruchomieniu notebooka nieświeża
mokpl12/12 04 Wrz 2011
Witam. Czy są jakieś programiki, którymi dałoby się wyłączyć w W7: a) uparte tworzenie folderów 'moja muzyka' 'pobrane' itp...? b) uparte pokazywanie folderów w najrozmaitszych formach (miniaturki, playlisty) zamiast jednej (takiej samej dla wszystkich folderów w kompie) listy szczegółowej? Standardowe ustawienia (np. odnośnie pkt.b - opcje folderów, organizuj, nie
MichaelData4/4 04 Wrz 2011
Chipset VIA VT82C596B. Procek INTEL Pentium 733 MHz. Producent prawdopodobnie ECS. Zadnej dokumentacji, sterownikow, etc. Sandra nie odpala, bo ze wzgledu na brak sterownikow komputer sie wiesza i wkakuje "blue screen" Pozdrawiam, M.
Grzegorz Niemir...7/7 03 Wrz 2011
Witam zawsze jak stawiam system windows xp od zera to wydzielam osobna partycje pod system i osobna pod swap i temp'y. Pytanie od ta druga. Jaki filesystem powinienen tam dawac system plikow? Gdzies przeczytalem ze pod swap ktos dawal fat32, bo jest szybszy niz ntfs. Wynikalo to z tego, ze fat32 nie sprawdza wielu atrybutow zabieczen itp i po prostu zapis/odczyt na/z takiego dysku
Olo5/5 03 Wrz 2011
Problem jest nastepujacy. Kolega porzucil mi "na serwis" komputer leciwy dosc juz, bo kilkuletni (na Pentium 733MHz). Problem wydawal sie dosc prosty. Format, instalka, zgranie sterownikow i gotowe! Niestety przy instalacji Win XP SP2 wykoczyl problem z kopiowaniem plikow. Nie pomogly nastepujace rozwiazania: - wymiana CD ROM (nosnik, z ktorego na innych komputerach system instaluje sie
Skrypëk43/43 01 Wrz 2011
Od 4 lat mam komuter z OEMowym WindowsXP home. Po ostatniej burzy okazalo sie ze spalila sie zintegrowana karta sieciowa. Dodalem wiec zewnetrzna karte sieciowa nie ruszajac nic na plycie glownej i komputer dalej dziala poprawnie. Niestety windows zaczal sie burzyc i przy kazdym wlaczeniu daje mi komunikat: "Od czasu 1 aktualizacji systemu Windows na tym pc sprzęt komputera został w
Eneuel Leszek C...5/5 30 Sie 2011
Chłodzenie wiatrakiem -- WXP Czy WXP oferuje jakieś softowe mechanizmy sterowania wiatrakiem chłodzącym CPU? w Windows_7_Starterze znalazłem coś, co ponoć uzależnia włączanie wiatraka od temperatury CPU. Mój wiatrak (w notebooku z WXP) pracuje na niskich obrotach do czasu, gdy temperatura któregoś rdzenia sięga 100 stopni Celsjusza. Zanim zdąży wejść na wyższe obroty -- może być za
MichaelData9/9 29 Sie 2011
Witam, po blisko miesięcznej mordędze z Windows Live Mail, postanowiłem ostatecznie przeprosić się z OE jako głównym klientem poczty i news. Postawiłem więc na laptopie z Windows 7 Home Premium (którego z konieczności teraz używam jako głównego komputera) Windows Virtual PC a na nim XP SP3 Pro. Zainstalowałem też "funkcje integracji" (cokolwiek to oznacza) i zaznaczyłem w udostępnianych
Emmers3/3 26 Sie 2011
Firefox najnowszy - na stronie orange podczas proby odsluchania online utworow mp3 - wywala taki komunikat. Oczywiscie wtyczki nie znaleziono. Prosze o pomoc, co nalezy zainstalowac. Pozdrawiam - Darek.
Eneuel Leszek C...9/9 23 Sie 2011
WXP chodzący (od trzech lat) bezpośrednio na złomie, nie pod innym systemem. Do tej pory -- zero problemów. OE, podczas wyszukiwania informacji, popsuł plik Folders.DBX -- w efekcie drzewko folderów OE pojawiało się i znikało, ale pojawiało się niesamoczynnie, a ginęło pomiędzy zamknięciem o kolejnym otworzeniem OE... Na szczęście miałem bakap, na nieszczęście nieco nieświeży. ;)
Andrzej1/1 23 Sie 2011
Przenosze poczte z OE6 poprzez skopiowanie dbx a nastepnie w Windows live wykorzystuje Import. Poczta niby sie przenosi, katalogi ogladane pod explorerem sa pelne ale z poziomu windws live nic nie ma (jest pusto). Co jest przyczyna ? __________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow 6402 (20110823) __________ Wiadomosc zostala sprawdzona przez
Niezalezny1/1 21 Sie 2011
Witam. Przepraszam za nietypowe pytanie. Czy kto wie jak nawiazac kontakt z dzialem obslugi klienta skype, gdyz dokonalem platnosc 02-08-2011 a do dnia dzisiejszego nie widnieje platnosc,i brak mozliwosci rozmowy. Za odpowiedz serdecznie dziekuje. Z powazaniem.
Grzegorz Niemir...4/4 18 Sie 2011
Witam Zgralem sobie na druga partycje (D) fotografie z dysku systemowego (C). Partycja systemowa zostala sformatowana. (Obraz partycji przed formatem zachowalem N. Ghost'em). Po podlaczeniu dysku do innego komputera nazwy plikow z fotografiami (*. jpeg / *.jpg_) sa wyswietlane na zielono i nie ma mozliwosci odczytania plikow. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale O ile dobrze
MK197311/11 18 Sie 2011
Jakie konkretnie poprawki musze sciagnac do XP SP2, aby zaczelo dzialac w nim szyfrowanie WPA2 (AES, wifi)? Sciaganie i instalowanie SP3 odpada - - z owym komputerem jest "kiepski kontakt".
Jopotam2/2 17 Sie 2011
Mam drukarke Canon Pixma IP 4000 podlaczona do komputera z windows XP. Po miesiecznej nieobecnosci w domu stwierdzilem ze drukarka nie dziala a daje komunikat: "Printer is offline". Rodzina uzywala w tym czasie komputer ale czy cos poprzestawiali tego nie dojde. Tusz jest w komplecie, papier zalozony, wydruk testowy jest poprawny a komputer jej nie widzi. Sprawdzalem kabel USB, inne
Konop3/3 14 Sie 2011
Witam Mam kopie bezpieczenstwa zrobiona programem Norton Ghost. Probuje "wyjac" z niej moje stare konto uzytkownika i przeniesc je na nowo zainstalowany system. Skopiowalem konto do Katalogu "Documents and Settings", ale nowy system nie widzi tego profilu. Prosze o pomoc.
T23251/1 12 Sie 2011
Nie mogę przemieszczać się po kolejnych elementach strony www przy użyciu klawisza "Tab". Po każdym naciśnięciu tego klawisza zaznaczany jest adres strony. Jak to naprawić? Pozdrawiam -- JHJ http://www.zula.webd.pl/index.html
Eneuel Leszek C...6/6 08 Sie 2011
Nowe wersje tego pluginu zawieszają mi system a nie mam zbyt wielu wersji starych. Ostatnia chodząca, jaką mam to wersja 10.0.45 -- czy ktoś chomikuje wersje i mógłby ze mną podzielić się? Na pewno zbyt nową jest wersja 10.2.153.1 -- tę wersję mam i ta już zawiesza. Po instalacji wersji zawieszającej pomaga podmiana (na starsze, na wcześniejsze) plików w katalogu
RL1/1 03 Sie 2011
Ma ktoś z Was jakiś pomysł jak to przywrócić? Dzięki z góry. Radek
bubu4/4 29 Lip 2011
Witam wszystkich Ostatnio zmieniło mi się podczas hibernacji - podczas hibernacji naprzód wyłącza się komputer (przechodzi w hibernację), a dopiero potem zapisuje hiberfil.sys - w efekcie po wybudzaniu komputera niebieski ekran z błędami: stop: 0x0000008E (0x0000006; 0xBF80676A; 0xBOCFEBI8; 0x0000000) WIn32k.sys - Addres BF80676A base at BF800000, datestamp 4de797d3 lub
kApEwU3/3 26 Lip 2011
czy Ktoś tu umiałby poradzić na taki problem: http://henku.ayz.pl/prawoklik.JPG ? po kliknięciu na pulpit prawoklikiem pojawia się okienko a w nim jakieś "can't find requested string"... pewnie to pozostałość po jakimś programie, ale nie widzę na liście dodaj usuń niczego "niepotrzebnego"...
Medyk-Ignacy1/1 26 Lip 2011
Mam problem z nowym komputerem. Obudowa z zasilaczem Chiftec 500W,płyta główna Asus P8H67,grafika Gigabyte GTS 450, 4x 2GB RAM z dual,procesor i5 2500K,DVD. Zaczeły się bluescreeny pod Win7,z róznymi kodami błędów. Wykonałem testy z Hiren'sBoot spod miniXP : Prime95-12 godzin bez problemów, MHDD - bez problemów. Po wykonaniu Memtest błędy. Płyta ma 4 banki pamięci. Test wszystkich 4 kości
Przemysław Ryk2/2 25 Lip 2011
Nie wiem czy to dobra grupa dysk ale spytam. Otoz przez jakies czas uzywalem bez problemu program pocztowy mozilla thunderbird. Pewnego dnia program zaczal sie zawieszac. Chyba blad jest z jakims kontem bo jak robie offline to mozna przegladac stare maile. Jak zrobie online to wszystko sie wiesza. Moje pytania: 1. czy wiecie jak mozna poprawic aby program znowu dzialal poprawawnie?
Aleksander3/3 23 Lip 2011
Witam szanownych grupowiczow i prosze doswiadczonego o pomoc. W xp jest tzw. harmonogram zadan. W pliku SchedLgU tego jest : uruchomiono.harmonogram zadan ....., zakonczono.harmonogram ...( data godzina) Moje pytanie brzmi: co oznacza uruchomiono i ten czas?? : 1. harmonogram jest w windowsie zaznaczony ze ma dzialac , i uruchomiono dzialanie jakiegos zapisanego zadania?
Piotr Palusińs...2/2 22 Lip 2011
Podczas próby instalacji sp3 wyskakuje błąd "Service Pack 3 Bład Instalatora": "Wystąpił błąd wewnętrzny" i info że dodatek sp3 się nie zainstalował. Na komputerze jest xp home z sp2, płyta ze zintegrowaną grafiką, wolne miejsce na hdd jest. Przeczytałem ten artykuł http://support.microsoft.com/kb/949384/pl - na hdd brak pliku lic.dll a także w logu jest błąd
Piotr Palusińs...2/2 22 Lip 2011
PC - Windows xp Home - problem na komputerze z ciągłą próbą instalacji poprawki KB979906. Poprawka instaluje się , po czym wyskakuje komunikat, że się nie zainstalowała. I tak w kółko. Zgodnie z http://support.microsoft.com/kb/922377 odinstalowałem wszystkie wersje NET Framework zgodnie z metodą 1 na w/w stronie. Po ponownej instalacji wszystkiego od początku, w dalszym ciągu wyskakuje
Grzegorz Niemir...2/2 20 Lip 2011
Czy da si? stworzy? plik .bat kt?ry zamyka kilka dzia?aj?cych program?w, w taki spos?b jakbym zamyka? je "r?cznie" i pojedynczo (tzn. wybiera? z menu kontekstowego "zamknij/zako?cz, itp). Jak winien wygl?da? taki plik .bat? M?j system to Windows XP a programy dzia?aj? w zasobniku systemowym. Dodam ?e pr?bowa?em polecenia taskkill, ale ono mo?e i zamyka programy ale powoduje ?e dane
Tomek7/7 20 Lip 2011
Witam, Po włączeniu przeglądarki I.Exp. 7 pod Win XP pojawia się komunikat: "MS Office SR-1 Premium. Czekaj system Windows konfiguruje produkt MS Office SR-1 Premium. Funkcja kórą próbujesz uzyć znajduje się na niedostępnym dysku CD-ROM" Danie przycisku "Anuluj" sprawia, że komunikat wygasa. Gdy linkiem otwiera się następną stronę komunikat wychodzi ponownie. Co ciekawe przy odpaleniu
PrzemekD7/7 19 Lip 2011
Witam. Mam pewien bardzo irytuj?cy problem dot. Win Visty Biznes. Chce pokasowa? pewne pliki w tym katalogu ale nijak nie mog? przej?? praw (jako administrator). Jak to zrobi? online (bez uruchamiania z jakiej?c p?ytki) gdy dzia?a Winda? ps. wiem, ?e nie powinienem nic stamt?d kasowa? - problem dotyczy tylko sposobu przej?cia praw do niego. -- Przemek http://www.e-wolomin.pl
Skrypëk23/23 17 Lip 2011
Kupiłem na Allegro używanego laptopa z zainstalowanym systemem XP Pro PL. Pod spodem jest naklejka z kodem, zgadzało się z tym co widniało w komputerze. Niestety nie dostałem płytki, więc myślałem ze uda mi się zainstalować na nowo system z jakiegoś pirata z sieci. Zdobyłem ISO XP PRO SP3 PL, niestety podczas instalacji CD-Key nie zadziałał, podałem lewy który był w opisie ISO.
Janeo16/16 16 Lip 2011
Jeszcze niedawno mialem problem z dyskiem (na szczescie byl happy end), a tu drugi problem z dyskiem. Jakis seryjny pech. Dysk normalnie pracowal, parenascie dni temu przelecialem go paroma testami, teraz zdjalem z polki a tu klops :-(. Dysk pod wzgledem uszkodzen fizycznych zdaje sie idealny, brak bad sektorow. Windows (diskManagement) widzi go jako zdrowy, natomiast jakakolwiek proba
kołcz1/1 15 Lip 2011
Czyściłem kompa Ccleanerem, niestety nie wiedziałem ze aż tak dogłębnie mnie oczyści ;) Miałem zapisane sesje w Firefoxie, oraz w Operze. Oczyszczony Fox wstał i bez problemu wznowił ostatnią sesję, natomiast Opera jest pusta :( Probówałem przywrócić plik autosave.win programem Pc Inspector File Recovery, niestety jest uszkodzony. Jest jakaś szansa na odtworzenie sesji Opery?
Fiora1/1 14 Lip 2011
Witam! zrobilam upgrade opery do 11.5 i przestalo mi odtwarzac dzwiek *.wav sygnalizujacy nadejscie poczty. Konfiguracja jest oczywiscie bardzo prosta - we wlasciwosciach konta - odbieranie. Dzwiek jest prawidlowy - Winamp go odtwarza. Macie jakis pomysl? dzieki Fiora
Wojtek1/1 13 Lip 2011
Witam Napisa?em batcha kt?ry jest uruchamiany codziennie (Zaplanowane zadania), a kt?rego zadaniem jest usuni?cie starego archiwum, tworzenie nowego (7z), zapisywanie go w okre?lonej lokalizacji, a przebieg ca?ej operacji jest "wypluwany" do pliku tekstowego, np: del "\\Storage\tmp\katalog_wykonania_kopii\kopia.7z" "C:\Program Files\7-Zip\7z.exe" a -mx9 "\\Storage\tmp
PC10/10 12 Lip 2011
Witam wszystkich Chce uruchomic pod win kilka programow, ale w taki sposob, zeby drugi program uruchamial sie dopiero, gdy pieerwszy sie zakonczy. Jak to mozna zrobic? Probowalem zrobil jakis plik wsadowy, ale nie wiem co zrobic, zeby programuy nie uruchamaly sie natychmiast, tylko po koleji. Niby jest polecenie call w dosie, ale on nie tyczy sie programow, tylko kolejnych plikow
Piotr Palusińs...2/2 12 Lip 2011
Mam problem. Wlaczam laptopa z win7 pracuje 3 min i nagle pojawia sie komunikat, ze jest jakis blad w windows i komputer musi byc zrestartowany. Komputer restartuje po 3 min znowu to samo i tak ciagle. Moim zdaniem moze to wynikac, z tego, ze podczas ostatniego sciagania/aktualizacji windows 7 nagle musialem szybko wylaczyc komputer i win nie zdazyl pobrac wszystkich aktualizacji.
Piotr Palusińs...9/9 11 Lip 2011
Problem jest taki. Eksportuje ksiazke adresowa z gmaila w formacie csv. Niestety zaden edytor typu CSVed nie radzi sobie z tym typem zapisu. Po prostu czesc pol to same smieci. Outlook express pod win xp tez zapisuje taki csv jako jeden kontakt z krzaczkami. Szukalem caly dzien rozwiazania wlacznie z instalowaniem google aps sync, co niestety tez nie przynioslo oczekiwanego rezultatu
hamradio@o2.pl8/8 11 Lip 2011
Jak si? wy??cza dyski w BIOS?
hamradio@o2.pl20/20 11 Lip 2011
Witam, Uszkodzilem dysk twardy, nie ma sposobu zeby go wykryc w Windowsie ani programach do partycjonowania czy odzyskiwania danych. Tzn. chyba jest sposob - potraktowac go TestDiskiem, ale tylko spod DOS-a. Mam jednak problem bo mam uszkodzony drive A:, pozostaje tylko plytka CD. Czytalem w necie wiele o sposobach tworzenia bootowalnych plytek CD, robilem dziesiatki prob zeby
MarkPunk1/1 10 Lip 2011
> > Twoje k?opoty z instalacj? spowodowane s? tym, ?e instalujesz XP z SP3. > Poszukaj starej, bez "sewispack?w" instalk? i b?dzie po problemie. > ca?kowicie si? mylisz kole? sci?gn?? wersje korporacyjna VLK zamiast OEM'a do kt?rego klucz jest podany na naklejce. Wersja SP nie ma tu nic do znaczenia tak samo to czy naklejka jest od Acera, Della, HP czy kogo tam jeszcze. Niech po?yczy
Piotr Palusińs...2/2 09 Lip 2011
Witam wszystkich użytkowników Usenetu ;)! Sprawa miewa się tak: jako iż moja karta graficzna (Nvidia Geforce 8500 gt+) nie jest już pierwszej młodości, ale również nie jest trupem, zaktualizowałem sterowniki grafiki do wersji bodajże 275.33 (te na płycie były dość stare, chyba coś koło 90.00). Sterowniki aktualizowałem, ponieważ podczas gry w The Sims 3 (:D), komputer lubił się
Grzegorz Niemir...2/2 09 Lip 2011
Witam Skopiowalem pliki z dysku w kompie na dysk zewnetrzny USB. Sa to pliki graficzne *.jpg. Pliki i katalogi maja po skopiowaniu kolor zielony. Udalo mi sie wyczytac ze prawdopodobnie sa zaszyfrowane. Dysk w komputerze zostal sformatowany nie ma wiec mozliwosci odzyskania plikow z PC. Jedyna kopia plikow jest na dysku USB. Czy jest jakas mozliwosc odzyskania plikow? Dziekuje
Piotr Palusińs...8/8 08 Lip 2011
Witam. Sytem XP Home. Chodził do tej pory bez większych kłopotów. Nieraz zdarzało się zawieszenie systemu. Objawy to całkowity brak reakcji na polecenia wydawane myszką lub klawiaturą. Pomagał twardy reset. Jednak wczoraj pojawiły mi się 2-3 samoczynne restarty. Oprócz tego wieczorem próbując zamknąć system nie mogłam tego uczynić. Po Start/Wyłącz komputer/Uruchom ponownie lub Wyłącz
mirekwozniak1/1 08 Lip 2011
Witam czy moze mi ktos pomóc . Mam problem od jakis 3 dni nie działa mi aplikacja GfxuI exe nie wiem czemu i jak sie to zrobiło wiem jedno ze grfałem w fife 11 i nic sie nie działo a teraz uruchamia sie do penego momentu i potem jest lipa pomocy bo sam nie potrafie tego naprawic -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum,
jeo stancey7/7 06 Lip 2011
Witam, Czy pod WinXP (MX7) jest opcja (polecenie) aby bylo możliwe dokładne skopiowanie podłączonej do USB karty pamięci SD?? (tak jak kiedś diskcopy) "klasyczne" kopiowanie nie daje rezultatu, nawigacja GPS innej karty po takim kopiowaniu nie widzi. Po poleceniu cmd\diskcopy J: K: jest komunikat: "nieprawidłowe określenie dysku. Podany dysk nie istnieje albo jest niewymienny". Jest
Hubert Koncki6/6 06 Lip 2011
Jest sobie kontroler domeny "NT" (Samba) do którego loguje się użyszkodnik. (konkretnie do jednego zasobu sieciowego). Ustawiłem mu hasło, ale jak teraz ma SAM SOBIE zmienić na inne? Klient to XP Home więc brak typowych mechanizmów domenowych. Jakim narzędziem? (zmianę na fizycznym kontrolerze i udostępnienie ssh etc wykluczam). W.P.
Wojciech Smagow...5/5 06 Lip 2011
Witam Uruchomilem sobie te opcje i wszystko ok tylko czy da sie tak ustawic zeby jak wchodze zdalnie na komputer to nie wylogowywac usera ktory na nim pracuje :)