Proporcjonalna czcionka Temat: Re: windows 7 wiesza sie. help
Autor: news.task.gda.pl Data: 17 Maj 2010
Odwołania: 1
Użytkownik "ejSi" <ejsi@CUTITadforce.pl> napisał w wiadomości grup dyskusyjnych:hq6ok7$9a6$1@node1.news.atman.pl...
> Witam, mam ogromny problem z moim windows 7. > System wiesza się każdorazowo kiedy nie używam kompa przez kilkadziesiąt > minut. > Próbowałem juz wszystkiego co przyszlo mi do glowy - wylaczenie wszelkich > funkcji zwiazanych z zarządzaniem energią, łącznie z wyłączeniem > wygaszacza > ekranu. Reinstalowalem sterowniki karty graficznej. > Z moich obserwacji wygląda na to, że komp wiesza się dopiero w momencie > ruszenia myszką, tudzież naciśnięcia przycisku na klawiaturze po dłuższej > nieobceności przy kompie. Pracując przy nim nawet przez 12 non stop godzin > nie ma żadnych negatywnych objawów. > > Nie jest to zwis totalny "freeze"- można ruszać kursorem myszy, początkowo > można przełączać między niektórymi oknami, po chwili można już wyłącznie > ruszać myszką. > > Proszę o pomoc ale nie typu "postaw od nowa system" ( mam mnostwo > konfiguracji a instalka wyglądałaby u mnie w ten sposob że najpierw > musialbym zainstalowac spowrotem viste z recovery disców a potem > doinstalowac moj upgrade do win 7) > > dodam że rzecz ma miejsce na laptopie. > proszę o pomoc w zdiagnozowaniu i usunięciu problemu. ew. jesli bedzie > potrzebne wiecej danych odnosnie systemu/sprzetu/oprogramowania to prosze > o > info. > > > milosz ejSi
Miałem to samo... Sterownik od zarządzania energią ze strony producenta laptopa w moim przypadku rozwiązał sprawę. Sterownik który był w Windows7 po 10 minutach bezczynności przestawiał laptopa bardzo skutecznie w tryb oszczędzania energii, ale nie potrafił go już z tego trybu przełączyć na normalne działanie. pzd. Barman