Proporcjonalna czcionka Temat: problem z adapterem pc card to expresscard
Autor: wek Data: 28 Wrz 2008
Odwołania:
Jakiś czas temu kupiłem przejściówkę Manhattan PC Card to Expresscard Adapter. Zakupiłem jego, ponieważ mam modem blueconnect Huawei E620, który ma złącze PC Card. Dotychczas używany był ze starym laptopem, który miał złącze PC Card. Jednak został kupiony nowy laptop, który ma jedynie złącze Expresscard. Do tego nowego właśnie podłączam ten modem poprzez tą przejściówkę. Jednak przy próbie uruchomienia połączenia występuje problem, otóż modem nie jest wykrywany przez oprogramowanie do łączenia. Próbowałem z programem blueconnect manager oraz oprogramowaniem dostarczanym przez Huawei. Sterowniki się instalują poprawnie, oba te programy również, natomiast przy uruchamianiu nie wykrywa poprawnie modemu. Proszę o pomoc, co mogę z tym zrobić? Zaznaczam, że ten sam modem na starym laptopie działa cały czas bez problemu. Bardzo proszę o poradę, co mogę zrobić. Szukałem już na ten temat informacji w Internecie, ale nic ciekawego nie znalazłem. Jeżeli ktoś z Was ma jakiś pomysł to proszę o informację, za którą z góry dziękuję.