Proporcjonalna czcionka Temat: Re: [help] Stan hibernacji
Autor: ColgatesBilly Data: 07 Lip 2009
Odwołania: 1 2
Michal Kawecki wrote:
> Dnia Mon, 11 May 2009 21:30:17 +0200, zuh napisał(a): >
>> właściwie problemem jest jego brak w windowsie vista... >> >> zrobiłem oczyszczanie dysku i usunołem te 2GB plików z hibernacji i >> znikneła, szukałem w necie i na forach, ale tamte podpowiedzi nie działają;/ >> >> 1. polecenie powercfg -h on nie działa;/ >> 2. po wpisaniu cmd i ponownie tego samego polecenia (powercfg -h on) >> wychodzi ze nie mam uprawnień do właczenia lub wyłączenia hibernacji chociaż >> jestem administratorem i moje konto jest jedynym na tym kompie >> 3. w opcjach zasilania nie mam możliwości właczenia hibernacji (np po >> zamknięciu pokrywy) >> 4. W odróznieniu od innych znikła mi tylko hibernacja, stan wstrzymania cały >> czas mam aktywny i działa >> >> mam wersjeVista Basic z SP1 i innymi aktualizacjami... help me bo zaczynam >> tracić nerwy ;/ >> >> thx po pomoc :)
> > Wbrew pozorom NIE jesteś bynajmniej administratorem. Będziesz nim > dopiero wtedy, kiedy uruchomisz cmd.exe z podniesionymi uprawnieniami, > na przykład prawoklikiem "jako administrator" albo korzystając z pewnego > tricku - kliknij Start, wpisz cmd i w chwilę potem naciśnij > Ctrl+Shift+Enter.
Witam po latach... ( na wstepie dopisalem, ze mam HP Eöite Pavulon ) A czy nie jest tak, ze MicroSoft mial swoje powody by z tej hibernacji zrezygnowac? ( tez jej nie uzywalem na XP, acz ten watek porusza pare moich problemow) 1. - mam jakis SLEEP , co dziala tak, ze trwa to 10 sekund, obraz wraca niczem po LOG-OFFie... (jaki w tym sens?) 2- od lat nie rozumiem idei administratora... U SAMOTNEGO UZYTKOWNIKA. Owo "Run as administrator" tez jakos przyuwazylem, o tym CTRL+SH+ENT tez czytalem jakies sprzeczne i niewyjasnione rzeczy, ale mialbym problem czy.... juz nim bedac ' (wolalbym NA STALE, a nie na 5 sekund ) to czy moge podmienic spreparowane kiedys na XP KBDPL (klawiatura) , bo niestety, na Viscie i moze tez, owej czarnej klawiaturze wireless jakos nie dziala moj kiedys niezawodny: Keyboard Layout Manager ( a jest ta kwestia, by dla POLISH 214, podmienic Y i Z , bo mozna oszalec piszac i starajac sie nie pomylic ;) Bo zdaje sie, ze nawet w SAFE MODE nie da sie sie tych plikow usunac, jakby to byl jakis kurna wielki skarb ;) Bylbym wdzieczny za zdecydowana podpowiedz.. ( ze juz nie smiem -3- , dla niejako nowego w swiecie BEZ DOSu.. JAK sformatowac FULL dysk C, bo moj komp nie ma plyty, a zastapil go Drive D (13 GB laseczka dyskowa) i ona nie przewiduje PELNEGO, a mam wrazenie, ze co kolejny reinstal, to jakos gorzej i dluzej sie laduje Pozdawiam KOL PS innych tez zapraszam ;)