mariusz_Mariusz...1/1 29 Gru 2011
Witam, mam problem z laptopem, a mianowicie po wciśnięciu przycisku zasilania pojawia się tylko obraz z logiem TOSHIBA gaśnie i nic się wiecej nie dzieje. Tryb awaryjny nie uruchamia się po wciśnięciu f8. Nadmienie, że wczesniej usunąłem pliki tymczasowe z dysku oraz włączyłem funkcję wyłączania laptopa po zamknięciu klapy. -- ----
Sdsdas2/2 11 Lis 2011
Jak wyłączyć usługę WINDOWS SEARCH? Szukałem podpowiedzi na forach, mimo to nie mogę wyłączyć. Dodam, że nie jestem zbyt obtrzaskany w tej dziedzinie, dlatego jeśli jest ktoś cierpliwy i wytłumaczy jak to zrobić....
savage2/2 07 Paź 2011
zainnstalowalem sobie i przez chwile bawilem sie programikiem do zmiany rozdzielczosci obrazu (bodajze fastres). niestety ktores ustawienie bylo zle i zapisalo sie w rejestrze. teraz za kazdym razem system startuje (slychac dzwiekowo, ze wchodzi do systemu) ale ze zlymi ustawieniami (czarny ekran z uwagi na parametry poza zakresem monitora). Czy ktos z Was moglby mi powiedziec w ktorym
Przemysław Ryk1/1 02 Wrz 2011
Witam Jest sobie komputer z Windows 7 Ultimate x64 z podłączoną po USB drukarką Brother HL-5150D. Drukarka udostępniona w sieci lokalnej, w której komputery również korzystają z Windows 7. Instalacja na połączonych w sieć komputerach przebiega pomyślnie. Problem polega na tym, że po wydrukowaniu choćby strony testowej, na komputerach klienckich drukarka momentalnie ma status "offline".
J.L.1/1 26 Lip 2011
Nie znalazłem odpowiedniej grupy dlatego pytam tutaj. Mam płytę Asus P5WD2 Premium. są tam cztery conectory SATA Dwa czerwone określone jako Master określone jako "Boot disk" i dwa czarne Slave. Kupiłem jeszcze jeden dysk SATA i chcę na nim zainstalować drugi system. czy mogę podłączyć dwa dyski do obu Master (by mogły się oba systemy uruchamiać)? J.
Przemysław Ryk2/2 20 Cze 2011
Witam! Potrzebuję pomocy a mianowicie z fragmętowałem dysk i wgrałem od nowa system, nie mam sterownika lub programu do czytnika lini papilarn, nie wiem w czym tkwi problem proszę o pomoc z góry dziękuje. Ben. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
J.L.1/1 26 Kwi 2011
Według: http://support.microsoft.com/kb/927520/pl "Dyski dynamiczne są obsługiwane tylko w systemach Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise i Windows Vista Ultimate. Nie są obsługiwane w przypadku systemów Windows Vista Home Basic i Windows Vista Home Premium" Czy istnieje jakaś "nakładka" (path) by Vista Home premium też obsługiwała dyski dynamiczne? J.
jazdzig1/1 17 Sty 2011
Mam w firmie laptopa z windows7 oraz kilka innych kompów z windows XP. Laptop z win7 widzi tylko jednego kompa z XP, a wszystkie kompy z XP widzą jego oraz pozostałe kompy. Wszystkie mają udostępnione pliki oraz drukarki, jednak ten z 7 tylko pliki i ma drukować przez sieć na komputer w tym samym pokoju, niestety, nie widzi tego kompa. Co mam zrobić, żeby zobaczył sąsiada, a nie tego
Przemysław Ryk1/1 11 Sty 2011
Witam Długi, naprawdę długi czas, używałem sobie przenośnego dysku, którego cechą charakterystyczną jest to, że może wymieniać dane zarówno poprzez USB 2.0, jak i - załadowany do stacji dokującej zamontowanej w komputerze - po SATA (ot taki wynalazek: http://tinyurl.com/3yrc9bn). Fakt faktem, że zachowywałem się trochę "niesportowo", gdyż ani kontroler w mostku ICH10R ustawiony w tryb
Przemysław Ryk3/3 10 Sty 2011
Cześć wszystkim Od jakiegoś czasu - za cholerę nie mogę zlokalizować pierwszego wystąpienia - podczas odtwarzania dosłownie czegokolwiek, co ma w sobie audio (czy to muzyki w foobarze / AIMP2 / Winampie, filmiku na YouTube, filmu w SubEdit czy Media Player Classic), co jakiś czas - mniej lub bardziej regularnie - pojawia się wkurzająca przerwa. Po prostu dźwięk "szarpnie", wyciszy go na
Skrypëk1/1 07 Sty 2011
?Almost A Statistic <beelzibub2@comcast.net> wrote: > ... i managed to delete my old vista. i downloadeed a new 1 from cnet. > i just tried to put it back on the sys. bad idea (no op so no read > etc). how do i make the disk run??? Did you try turning it off and on again?
BAREK1/1 12 Gru 2010
Witam, czy ktoś mi podpowie jak skopiować całą zawartość dysku z systemem Vista może przy pomocy jakiegoś bootującego z pendriva systemu? Mam dysk zewnętrzny na którym mam wprawdzie sporo plików, ale jest też 2x więcej miejsca wolnego niż zawiera cały dysk w laptopie i chciałem na ten przerzucić zawartość dysku z laptopa i wgrać od nowa cały system i w miarę jak będą potrzebne ściągać
angelos1231/1 02 Gru 2010
po urochomieniu komputera wyświetla mi się ikona z natępującą treścią LUpdate mfc aplication przestał dziłać.....próbowałem różnych rzeczy i nie mogę tego programu urochomić. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
prusu941/1 27 Lis 2010
Witam od paru dni męczę się z brakiem dźwięku na youtube wrzuta.pl gg. Już wiem że jest to wina rejestru (brakuje kluczy). Jednak na drugim koncie użytkownika wszystko jest ok. Próbowałem wpisów rejestru ale po dodaniu nie widać ich w rejestrze. Proszę o pomoc. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS
ala1/1 17 Paź 2010
Witam serdecznie. Mam pytanie nie jestem młodą osoba i nie mam kogo o to zapytać. Czy jest możliwość aby komputer sam odczytywał to co chcę sama przeczytać czy jest taki przycisk na klawiaturze . Są czasem teksty przy których są głośniczki i po ich naciśnięciu lektor czyta sam . Mój laptop to Aspire 5630 na pulpicie jest naklejka Windows Vista i acer Aspire 5633WLMi. Nie wiem czy
Bruno Ramone1/1 20 Wrz 2010
Proszę o pomoc. Nie mogę zainstalować pendrivea. Mam w domu 3. jestem starty jkongston 128 MB i ten chodzi ładnie, zainstalowany dawno temu. ostatnio dostałem dwa nowe peny, jeden 2 GB drugi 4 GB. Pierwszy naoname, drugi goodram. Po włożeniu zamiast pojawić się komunikat o instalowaniu, pojawia się w zasadzie natychmiast, że trzeba zainstalowac ze żródła zewnętrznego. Nie mam CD
crawshank1/1 12 Wrz 2010
otwierajac folder mozna przegladac zdjecia w jpg - ikona pokazuje zdjecie ale niestety ich znaczna czesc jest odwrocona. Jest tak, chociaz w exifach tych zdjec z cala pewnoscia sa dane, ktore pozwalaja na ich prawidlowe ustawienie do przegladania. czy mozna jakos na stale wlaczyc w windowsie wykorzystywanie tych danych, tak zeby system automatycznie ustawial horyzontalne, lub
crawshank1/1 12 Wrz 2010
w windows 7 przy podgladzie opcji powłoki prawym przyciskiem myszy wyswietla mi sie mozliwosc obracania zdjec +90 lub -90 stopni. niestety nie wiem czemu bardzo czesto ten zabieg daje w wyniku obrot o 180 stopni i koniecznosc poprawiania (w druga strone juz dziala dobrze) ... czy ktos z was tak ma ? czy to da sie naprawic? czy to obracanie to jest funkcjonalnosc shella czy tez efekt
Przemko1/1 09 Wrz 2010
Witam Dostalem do naprawy komputer laptop asusa, w ktorym po odpaleniu zamiast pojawic sie okno logowania pojawia sie czarny ekran i kursor myszy. Dzieje sie to zarowno w trybie normalnym, awaryjnym, ostatnia dobra konfiguracja :(( Odpalilem z plyty instalacyjnej win7 tryb naprawczy i niestety nie wykazalo zadnych bledow. Przywrocenie systemu za pomoca punktu przywracania nie dziala,
Kostek Wycirows...1/1 30 Sie 2010
Witam! Mieszkam w niemczech, wiec do polskich znakow uzywam zmodyfikowanej klawiatury. Do niemieckiego ukladu podstawilem sobie jakby klawiature programisty. Pod AltGr i "literka" mam polskie znaki. AltGr-"l" daje l i tak dalej. Zainstalowalem sobie jakis gowniany program, nawet juz nie wiem co to bylo, ktory przejal obsluge AltGr + c. Jak chcialem napisac c z ogonkiem do gory, to
smint3/3 26 Sie 2010
Witam, W komputerze moich rodziców po raz kolejny pojawił się problem z wieszaniem się systemu. Za pierwszym razem (ze 3 miesiące temu) oddaliśmy komputer do serwisu bo myśleliśmy, że to coś ze sprzętem się dzieje. Oddali powiedzieli, że sprzęt wporządku. Przeinstalowałem Vistę podziałał i znowu pojawił się prblem. Wygląda to następująco: po uruchomieniu czasem od razu czasem po
Przemysław Ryk1/1 19 Sie 2010
Witam Zachciało mi się poużywać OneNote z udostępnionej publicznie wersji beta Office'a 2010. Uruchamiam i dostaję komunikat: "OneNote cannot start because the Desktop Experience feature is not installed. Install it in the Windows Control Panel > Program and Featrues > Turn Windows features on or off". Przyznam szczerze, że zbaraniałem potężnie, gdyż za jasnego gołąbka nie mam
karaxus1/1 12 Sie 2010
Witam, mam problem z przęglądarką (chyba z przeglądarką). Codziennie po włączeniu kompa odpalam IE i po około 10 sekundach przeglądarka się wyłącza. Odpalam ją ponownie i wyskakuje mi jakaś ruska strona. Po załadowaniu strony na jej miejsce wyskakuje następna i tak jedna po drugiej. jest ich około 6. Gdy już załaduje się ostatnia z tych ruskich stron włączam stronę tytułową i dalej
jimmyvista1/1 09 Sie 2010
Przemysław Ryk napisał: > Dnia Sun, 8 Aug 2010 17:01:01 +0000 (UTC), jimmyvista napisał(a): > > > Mam problem z klientem poczty Windows Mail. Chodzi o to, że kiedy > > włączam program pocztowy, to wrzuca mnie z internetu (iplus). Poza tym > > internet działa bez zarzutów. Czym może być to spowodowane i jak > > można zaradzić problemowi? > > Sprawdź w ustawieniach Windows Mail, czy
Przemysław Ryk2/2 08 Sie 2010
Mam problem z klientem poczty Windows Mail. Chodzi o to, że kiedy włączam program pocztowy, to wrzuca mnie z internetu (iplus). Poza tym internet działa bez zarzutów. Czym może być to spowodowane i jak można zaradzić problemowi? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
RadoslawF1/1 28 Lip 2010
Szukam programu do nowego kompa z Windows 7 Ultimate 64 bit pokazującego temperatury: procesora, karty GFX i dysków twardych oraz ruch do i z komputera przez kartę sieciową. Coś małego, sprytnego, niezżerającego całej mocy obliczeniowej komputera i najlepiej darmowego. Pozdrawia.
Ziutek1/1 12 Lip 2010
Witam. Mam problem. Posiadam Viste premium 64 bitową, jeśli chodzi o sprzęt wyznaję się słabo. Chciałbym zablokować zegar, coby w ogóle nie zmieniała się ani data ani godzina. Czy jest możliwe coś takiego? Najchętniej bez zabawy w rejestrze,ale jak mus to mus -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS
MeMuS1/1 29 Cze 2010
Witam grupowiczów, Jestem tu nowy ( a raczej po 4-5 latach przerwy ) więc z góry proszę o wyrozumiałość. Mam taki problem: Przesiadłem się ostatnio z winXP na siódemkę. Generalnie jestem zadowolony ale denerwuje mnie jedna rzecz. System wymusza aby niektóre programy uruchamiały się z uprawnieniami administratora...nie bardzo kumam dlaczego... w XP sprawę załatwiało nadanie praw do
news.task.gda.p...2/2 17 Maj 2010
Witam, mam ogromny problem z moim windows 7. System wiesza się każdorazowo kiedy nie używam kompa przez kilkadziesiąt minut. Próbowałem juz wszystkiego co przyszlo mi do glowy - wylaczenie wszelkich funkcji zwiazanych z zarządzaniem energią, łącznie z wyłączeniem wygaszacza ekranu. Reinstalowalem sterowniki karty graficznej. Z moich obserwacji wygląda na to, że komp wiesza się dopiero w
Skrypëk2/2 08 Maj 2010
Witam. Kiedyś było dosyć głośno o tym, że Visty Home Basic nie można Uaktualnić do Windows 7. Mają taka możliwość użytkownicy wersji powyżej, czyli od Home Premium. Ostatnio pojawiła się świetna promocja w Carre...ur Uaktualnienia za 199,- a w reklamie było napisane że uaktualnienie z Visty na 7 - nic więcej, więc zacząłem szukać. I znalazłem, na stronie http://windows.microsoft.
Bruno Ramone3/3 12 Kwi 2010
Vista Home Premium 32 bit. Uruchomiłem dziecku grę dołączaną do jakiegoś produktu nestle, z jakimś symulatorem samolotu. Gra w trybie full screen ustawiła obraz 640x480 czyli mniej niż obsługuje moja grafika, ale wyświetlało się. Były kłopoty z wyłączeniem gry więc zrobiłem twardy restart. Po uruchomieniu systemu nadal była rozdzielczośc 640x480 ale zniknął pasek zadań. Cortf+Esc nei
Przemysław Ryk1/1 12 Mar 2010
Witam Ostatnio trafił mi się dość ciekawy problem. W systemie (Windows 7 Professional x64 PL) mam zainstalowaną przeglądarkę XnView. Skojarzone z nią są m.in. takie typy plików, jak bpm, gif, jpg, png. I teraz ciekawostka właściwa - dwukrotne kliknięcie w załącznik tego typu w Outlooku 2010 beta powoduje jego otwarcie, tyle że w Paintcie. Ki diabeł? -- [ Przemysław "Maverick" Ryk
Skrypëk12/12 05 Mar 2010
Właśnie zainstalowałem windows 7 zamiast poprzednio używanego XP i stoję przed problemem obsługi poczty e-mail. Microsoft zapewnia do tego jakiś darmowy soft w swooim nowym systemie, czy użytkownicy zostali pozostawieni sami sobie?
Kostek Wycirows...5/5 04 Mar 2010
Witam1 mam laptopa lenovo i dostalem plytke z win7 do upgradu i tu pojawia sie problem mianowicie zczynam instalacje tj upgrade win7 iprzy 15% pojawia sie blad "Exception Not Expected was encountered! i zatrzymuje sie i dalej nic sie nei robi! cos robie zle? czy jest jakis sposob aby to przejsc? pozdrawiam
Kostek Wycirows...2/2 04 Mar 2010
Witam, w jaki sposób można ukryć litery dysków przyporządkowane slotom w czytniku kart pamięci (są to cztery litery) tak, aby pojawiała się dopiero litera konkretnego dysku po włożeniu do czytnika karty. -- Arek
Adam Paluch1/1 25 Lut 2010
Witam Czy ktos znalazl moze sterowniki do ww drukarki ktore dzialaja pod win7 x64 ? W systemowych sterownikach owszem jest sterownik przy czym wymaga modulu PS w drukarce. Szukam sterownika obslugujacego PCL. Ktos rozwiazal podobny problem ? Pozdrawiam -- Adam
romek1/1 22 Lut 2010
Witam! Od pewnego czasu mam następujące kłopoty ze Skype: - po połączeniu przez kilkadziesiąt sekund jest wszystko OK, następnie rozmówca informuje mnie, że zaczynają występować u niego przerwy w rozmowie i kaszani się obraz z kamerki, podczas gdy ja słyszę go i widzę cały czas dobrze i bez przerw, - po chwili rozmowa zostaje przerwana. Ponieważ tak się dzieje również z innymi
Przemysław Ryk4/4 19 Lut 2010
Witam Na komputerze postawioną mam już od dłuższego czasu 64-bitową edycję Visty Business. Wszystko pięknie i ładnie, całość gra, buczy, krawaty wiąże - generalnie nie mogę narzekać. Drażni mnie tylko jedna kwestia. Otóż komputer pracuje 24 godziny na dobę. I po kilku dniach (np. teraz - 8 doba od ostatniego restartu) proces audiodg.exe skonsumował już ponad 2,3 GB pamięci, co
PaPrYcZaK2/2 07 Lut 2010
Witam, otóż mam taki problem, że zainstalowałem kiedy -- Pozdrawiam, PaPrYcZaK Gigabyte GA-EP45-UD3LR, E8400@Noctua NH-U12P, GAINWARD GTX 260 896MB, 2x1GB GEIL 800Mhz, Seagate 500GB + 1TB, OCZ 600W Silent, 19" Samsung,Windows XP PRO SP3
MARCIN2/2 03 Lut 2010
Witam, nie wiem czy pisze na odpowiednia grupe, bo temat tyczy sie kilku rzeczy (Win7,sieci, Linux), ale problem na 99% lezy po stronie windowsa. Otoz jest sobie siec, z serwerem linuxowym, do tego serwera podłączony jest router Linksys, do ktorego z kolei podłączony jest ów problematyczny komputer z Windows 7 Home Premium. Problem polega na tym, że chce móc zamykać ten komputer
cpt.zbik1/1 30 Sty 2010
Witam, Mam taki problem, nie mogę otworzyć katalogu "Moje Dokumenty", system zgłasza że "c:\Users\...\Moje Dokumenty nie jest dostępny, Odmowa dostępu". Wie ktoś może jak się z tym uporać? -- Pozdrawiam cpt.Zbik ===HOOAH===
Saiko Kila10/10 10 Gru 2009
Czy upgredując VISTE to Win 7 wszystkie programy i dane zostają i są prawidłowo "przejęte" ? czy też wszystko trzeba instalować od nowa ? AdamCCS
Chichotek3/3 05 Gru 2009
Witam. Kolega posiada w kompie płytę Epox EP-8KDA3+. Sprzęt teraz chodzi na XP32 i ma 2 GB Ramu. Podobno płyta obsługuje max 3 GB (ma 3 sloty). Czy instalując Ultimate 64 będzie można włożyć np. 3x4 GB ? Nigdzie takiej informacji nie mogę znaleźć, może to być problem sprzętowy - nie do obejścia. Jakiś upgrade ? Ps. W instrukcji płyty jest że max 3 GB. -- Pozdrawiam, Krzysiek Ps.
Arkadiusz 'Blac...2/2 03 Gru 2009
No wlasnie, mam 2 monitory, w roznych pokojach - podpiete do jednej karty graficznej. Teraz dziala jako jeden rozciagniety pulpit. Chcialbym zrobic tak zeby na kazdym monitorze byly 2 rozne pulpity a najlepiej zalogowanych 2 roznych uzytkownikow. Moze ktos polecic jakies rozwiazanie? Moze jakas gotowa aplikacja?
Przemysław Ryk1/1 12 Lis 2009
Witam Dogrzebałem się w sieci do artykułu opisującego, jak pozbyć się pytania mechanizmu UAC dla specyficznego programu (http://www.vista.pl/porady/920_usuniecie_zapytania_uac_w_wybranych_programach.html). Spróbowałem wykonać taką operację dla SubEdit Player'a zainstalowanego pod Windows 7 Professional x64. Wszystko wykonałem zgodnie ze wskazówkami, a niestety - za każdym razem, kiedy
Arkadiusz 'Blac...2/2 12 Lis 2009
Witam serdecznie Sytuacja wygląda następująco: Laptop z zainstalowaną Vistą, do tego podłączamy HDD z systemem XP Zadanie: skopiować pliki użytkowników z XP do jakiegoś katalogu. Problem w tym, że profile sa własnością userów(NTFS). W przypadku odłączenia tego dysku do komputera z XP wystarczy przejąć prawa użytkowników i mamy pełen dostęp do danych. Vista się buntuje, i odmawia
b-ania2/2 31 Paź 2009
Windows Vista Home Premium 64-bitowa - jest uruchomiony pasek boczny a w nim zegar analogowy. Problem w tym, że zegar ten pokazuje dowolną godzinę, nie jest wogóle zsychronizowany z zegarem systemowym. Po wyłączeniu i włączeniu pokazuje losową godzinę. Przy próbie włączenia "Opcji" aby włączyć sekundnik - nic się nie dzieje. Oczywiście jest połączenie do internetu. W czym problem ?
jo445/5 04 Paź 2009
Witam! W Windows Update pojawiła mi się dzisiaj między innymi aktualizacja jak w temacie, której instalacja za każdym razem kończy się niepowodzeniem (błąd 80070643). Ikona Update jest i na pasku na dole i przy wyłączaniu Visty. Może ktoś podpowie jak to rozwiązać? -- Pozdrawiam Romek
Tomek1/1 17 Wrz 2009
Windows Vista Home Premium Najnowszy service pack i wszystkie patche Notebook Toshiba Satellite Pokazuje stan naładowania baterii 3%, podcza gdy faktycznie bateria jest naładowana na ok. 95%. Dowodem na to jest to, że w takim stanie komputer na baterii pracuje jeszcze ok. 1,5 godz. Jak spowodować, aby wróciły poprawne komunikaty ?
Szewc1/1 12 Wrz 2009
Bo Vista po każdej nowej instalacji poprawek Microsoftowym updaterem zdaje się gorzej chodzić. Dodatkowo zaczęła mi wykrzaczać Firefoxa co pod Windowsem 2000 mi się nie zdarzało. pozdr. szewc