Netx2/2 21 Gru 2008
Mam pytanie co można zrobić aby poczta nie "padała" podczas kompaktowania? Obecnie przy zamykaniu Poczty Windows, otrzymuję pytanie czy ma być kompaktowanie. Odpowiadam że tak, pasek postępu dochodzi do ~75% po czym wyskakuje okienko "Program Poczta systemu Windows przestał działać". Automatyczne wyszukiwanie rozwiązania prowadzi do informacji "Co to jest Zapobieganie wykonywaniu danych?
Falisty15/15 16 Gru 2008
Witam. Mam taki oto problem: Mam router bezprzewodowy i chcę połączyć notebooka z Internetem. Na windows XP taka konfiguracja się sprawdzała i działała na tym routerze. Problem pojawił się przy próbie podłączenia drugiego notebooka - z Windows Vista Home Basic. Wybieram konfigurację ręczną sieci bezprzewodowej, wpisuję nazwę sieci, wybieram szyfrowanie WEP, wpisuję klucz i
gl12d42/2 16 Gru 2008
Witam, w jaki sposób wyszukać pliki wg zawartości? W XP była opcja "zawierające tekst". Jest coś podobnego w Vista? -- Arek
Piotr Palusińs...2/2 15 Gru 2008
Mam takie pytanie: cofam (przywracam system) do stanu z przed kilku dni. Czy po przywracaniu zainstalują się z "windows update" te łatki które "automatycznie" cofnąłem? Bo chodziło by o to żeby się zainstalowały (przywracam nie z powodu łatek). Zawsze zapominam to sprawdzić przed przywracaniem które łatki zostaną cofnięte i teraz nie wiem jak to działa. Pozdrawiam, Marek
Saiko Kila3/3 11 Gru 2008
Potrzebuję zrobić kopię dysku systemowego na większy dysk i mam prośbę o polecenie programu do zrobienia tego - najlepiej bezpłatnego bo znalazłem program Acronis ale on jest chyba płatny. Ponieważ dysk źródłowy jest systemowy więc przypuszczam że potrzebne będzie narzędzie na dysk/dyskietkę startową. Dysk źródłowy: startowy, jedna partycja z systemem Vista 250GB Dysk docelowy: 500gb
Piotr Palusińs...2/2 10 Gru 2008
Witam! Potrzebuje obraz img dyskietki startowej win98 z obslug CDROMu. Niestety te ze strony bootdisk.com potrzebuja fizycznego napedu zeby sie wypakowac na dyskietke. Program Virtual Floppy Drive (VFD) emulujacy flopa niestety dziala tylko na 32 bitowych windowsach a po drugie wersja 2.1 tworzy mi (na innym koputerze) plik iso z tych (bootdisk.com) jakis niekompatybilny, wielkosc
Piotr Palusińs...2/2 10 Gru 2008
Witam; Szukam strony poswieconej Win Vista gdzie sledzone sa na biezaco jej poprawki, rozbudowa itd. Dokladniej rzecz ujmujac chodzi mi o Win Vista 64bit i jej zgodnosc ze sprzetem, programami itd. Potrzebuje uzyc kilka GB RAM do pracy graficznej i szukam OSa ktory bedzie jeszcze chwile dzialal (aktualizacje w WinXP podobno sie koncza, nie wiem jak XP 64bit - ale to jedna branza)
Piotr Palusińs...8/8 09 Gru 2008
witam mam problem z podlaczeniem urz mobilnego - nawigacji do PC. W kpl sa dostarczone pliki : instalator inf oraz sterownik sys. Jak mozna zainstalowac ten plik instalatora pod vista - PPM nie powoduje zadnej reakcji. Ponadto gdzie w Menedzerze urzadzen moge znalezc te urzadzenie prze niepowodzeniu instalacji - by wlasnie recznie zaktualizowac sterowniki. pozdrawiam Krzysztof
Dj White Noise1/1 09 Gru 2008
Witam serdecznie Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem. Mam notebook'a FSC Esprimo V5505. Po zahibernowaniu notebooka i odhibernowaniu nie działa mi czytnik kart. Dopiero przez "wyłączenie" go z menadzera urządzeń i ponownym właczeniu działa. Dodam, ze mam VISTA HOME BASIC Pozdrawiam -- Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/
news.atman.pl5/5 07 Gru 2008
Jakie jeszcze są grupy dyskusyjne o systemie Windows/Vista ?
Kamil31/31 06 Gru 2008
Witam; Co nalezy dopisac w wierszu (skrocie) do programu by po kazdorazowaym kliknieciu na link uruchamiany byl z prawami administratora? Chcialbym w ten sposob uruchamiac "Total Commander'a" ktory do prawidlowego dzialania i wykozystania wszystkich opcji menu potrzebuje praw admina. Czasem poprostu zapomne kliknac PPM i uruchom jako administrator, co pozniej wiaze sie podczas pracy
Kamil5/5 06 Gru 2008
Witam; hcac wywolac polecenie netstat -b Vista informuje mnie iz potrzebne jest podniesienie uprawnien - jak to zrobic z konta normalnego usera? Mozna jakos uruchoomic wiersz polecen z prawami admina lub nadac te prawa jan np w linuxie komenda "su" -- Pozdrawiam Roger(OS)
Kamil13/13 06 Gru 2008
Piszczie co ogólnie myślicie o tym systemie. Wg. mnie jest to fajny system. Może trochę powolny, ale stabilny, ma wszystko czego potrzeba zwykłemu userowi.
Tomasz3/3 06 Gru 2008
Witam Domyslnym sposobem wylaczenia komputera w Vista jest 'Stan wstrzymania'. Dużą jego zaletą jest to, że jest on szybki. Kłopot w tym, że jeżeli używa się jego często to nie uruchamiają się programy, które powinny normalnie uruchamiać się i wykonywać swoje czynności podczas uruchamiania systemu (logowania się użytkownika). Czy da się ustawić niektóre programy tak, aby
Przemysław Ryk3/3 04 Gru 2008
Witam Problem jest następujący - po zainstalowaniu iPlus Managera, za każdym razem przy uruchomieniu systemu Windows Defender blokuje automatyczny start małego składnika tej aplikacji, mianowicie iPlusCheckera. Ciekawi mnie, czy jest jakaś możliwość (bez wyłączania Windows Defendera i/lub UAC) takiego ustawienia poświadczeń, by ten cholerny iPlusChecker uruchamiał się bez gadania?
Przemysław Ryk2/2 03 Gru 2008
Dnia Wed, 3 Dec 2008 04:27:18 +0100, Przemysław Ryk napisał(a): > Witam > > Problem jest następujący - po zainstalowaniu iPlus Managera, za każdym razem > przy uruchomieniu systemu Windows Defender blokuje automatyczny start małego > składnika tej aplikacji, mianowicie iPlusCheckera. Raczej nie Windows Defender tylko ogólnie system, bo ta aplikacja pewnie jest oznaczona jako
Czarek Daniluk3/3 30 Lis 2008
Witam na samym początku. Mam problem z Vistą Business - wysypała się tak że restartuje się na samym początku ładowania systemu. I tak na okrągło. System w ogóle nie chce się uruchomić. Awaryjnego jeszcze nie sprawdzałem bo nie miałem dostępu do sprzętu. Od czego proponujecie zacząć diagnostykę ?? Pozdrawiam Czarek Daniluk !!
Michal Kawecki3/3 27 Lis 2008
Witam, Czy jest możliwe zrobienie nastepujących ograniczeń dla konta gościa: zalogowanie do tego konta byłoby mozliwe w godzinach 9-18, w innych godzinach zalogowanie jest niemożliwe, jeśli użykownik nie zakończyłby swojej pracy przed 18 po 18 następowałoby automatyczne wylogowanie go. pzdr PiotrekN - system Vista HP
Piotr Palusińs...2/2 26 Lis 2008
Przykładowo po naciśnięciu prawym przyciskiem na pliku .txt mam: Otwórz Edytuj (pogrubione) Open with jEdit i inne Jak zmienić "Edytuj" (pogrubione) na otwieranie z jEdit ? (nie zmieniając akcji dla "Otwórz"). Dodatkowo chciałbym usunąć "Open with jEdit". Jest mi to potrzebne bo chciałbym zmienić te opcje dla kilku typów plików np. .xml, html etc, najlepiej nie zmieniając
Piotr Palusińs...10/10 25 Lis 2008
Witojcies Była kiedyś taka bajka, w której występowała postać pt. MegaMózg. Mam nadzieję spotkać tu kogoś takiego, kto pomoże mi wybrnąć z mych niecnych poczynań. Tak! Przyznaję się: uległem pokusie polepszenia sprawności Visty na moim laptopie i ściągnąłem jakiegoś przecudownego ulepszacza, który miał tam coś popoprawiać cudownie. no i od tej pory 1. nie działają mi aktualizacje
Bazz3/3 23 Lis 2008
Mam nastepujący problem: Podczas ściagania plików, np jakiejś aktualizacji programu, plik jest ściągany przez kilka sekund, czasem minut a potem ściaganie jest zatrzymywane i "stoi" zamrożone przez, chocby i całą noc. Przypomina to zatkanie się rury podczas pobierania wody. Nagle woda przestaje leciec i koniec. Przerywam wielokrotnie i zaczynam ściąganie od nowa ale zawsze po kilku
Piotr Palusińs...4/4 15 Lis 2008
Dzien dobry, Próba drukowania dokumentu z Worda 97 poprzez Pliki/Drukuj lub skrót ctrl+P zamyka go, nawet przy niezapisanym dokumencie. Druk przez kliknięcie w odpowiednią ikonkę jest OK (no ale nie mozna np. wybrac drukarki, ustawić liczby kopii, ..). Dzieje sie tak tylko w profilu jednego uzytkownika. Tylko w Wordzie - inne elementy Office'97 dzialają poprawnie. Dzieje sie tak
czikatilo2/2 11 Lis 2008
Czym otworzyć plik z rozszerzeniem bik lub go przekowentrować na mp3?
PiotrekN1/1 08 Lis 2008
Witam, mój OS to Vista Home Premium 32 bit. Czy można jakoś wyłączyć ściąganie aktualizacji do Windows Defendera? Pytam ponieważ go nie używam, w związku z tym ciągłego jego aktualizowania też nie potrzebuje. Będę wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam, PiotrekN.
Piotr Palusińs...2/2 04 Lis 2008
Witam Otóż po którejś z kolei aktualizacji wyskakuje mi błąd o kodzie 80070424 i system nie moze wyszukac nowych aktualizacji. W pomocy nic nie moge na ten temat znaleźć albo źle szukam wiec zwracam sie do Was o pomoc. Jak to naprawic? Oczywiscie system oryginalny Home Premium z SP1. Pozdrawiam
Przemysław Ryk4/4 29 Paź 2008
*Przemysław Ryk* pisze: > Witam > Trafiła mi się dzisiaj zagwozdka - laptop Lenovo R61i, świeża Vista Home > Premium. Wejście we właściwości "Mojego komputera", pokazuje klasyfikację z > indeksem 3,1 i tekstem "Indeks wydajności systemu Windows: > nieklasyfikowane". > Kliknięcie na ten tekst uruchamia stronę "Klasyfikuj i popraw wydajność > komputera", żaróweczkę i tekst "Nie
Piotr Palusińs...27/27 28 Paź 2008
Witam, Po kupnie komputera z zainstalowanym systemem miałem w Menu Start (domyślnym, nie klasycznym) po prawej stronie czerony przycisk służący do wyłaczenia komputera. Po przeinstalowaniu systemu ten sam przycisk (troche innej barwy) powoduje wstrzymanie systemu (żeby wyłączyć komputer musze w menu rozwijalnym po prawej od kłódki wybrać "Zamknij". Czy ktoś wie jak przywrócić
Przemysław Ryk2/2 27 Paź 2008
Witam, mam takie oto dość dziwne pytanie z powodów zawodowych musze używać aplikacji Windows Media Player ale tenże program nie jest w stanie grać plików posiadających niestandardowe rozszerzenie. Czyli po kropce nie ma mp3 czy mp2 a jest powiedzmy xxx.02 lub xxx. 003 itd gdy plik z takim rozszerzeniem będzie miał je zmienione na powiedzmy mp2 zaczyna być grany przez WMP bez
Chichotek4/4 13 Paź 2008
Witam! Zakupilem komputer z preinstalowana Vista Home Basic. Chce postawic system od nowa. Plyty nie dostalem, ale mam pod spodem naklejke z kluczem. Czy jak sciagne sobie Viste z internetu samemu i podczas instalacji wpisze ten klucz to czy system bedzie legalny?
Przemysław Ryk9/9 12 Paź 2008
Chcę zrobić backup całej poczty jednego użytkownika. W związku z tym mam pytanie czy wystarczy skompresować i skopiować "Folder Magazynu" który widać w Narzędzia->Opcje->Zaawansowane->Konserwacja ? Czy da się to odtworzyć po ewentualne reinstalacji Visty? Pod Windows Xp zawsze po prostu zgrywałem katalog z pocztą (i nie było problemów z odtwarzaniem) ale nie jestem pewny czy pod
Przemysław Ryk5/5 12 Paź 2008
Jest dysk twardy z następującym układem partycji: 1: Windows XP 2: Dane 3: Windows Vista Instalując Vistę utworzyłem dla niej partycję na końcu dysku. Pliki rozruchowe zainstalowały się na pierwszej partycji, a system na trzeciej. Vista okazała się OK, więc usuwam XP, a dodatkowo przenoszę całość na nowy dysk. Czy mogę to zrobić tak, żeby Vista po prostu cała znalazła się na
Rafal4/4 06 Paź 2008
Witam Grupowiczow, Czarny poniedzialek nie tylko na gieldzie... :( Zresetowalem dzis kompa (Windows Vista, 1 dysk HDD, 2 partycje), po resecie zobaczylem takie oto straszne rzeczy: - dysk D (druga partycja) niewidoczny - Vista chce go formatowac - pierwsza partycja bez zadnych problemow widoczna - w Zarzadzaniu komputerem (Narzedzia Administracyjne) - druga partycja jako PUSTA
Arek1/1 30 Wrz 2008
Witam, nie mam juz pojecia jak sobie z tym poradzic, laptop HP Pavilion z wifi Intelem 3945 na pokladzie i Vista, nie dostaje IP, po ustawieniu na sztywno nieco lepiej ale strszne "dziury" ma, siec chwilami zawiera totalnie. Efekt na kilku AP i routerach, sterowniki oczywiscie aktualne. Ma ktos jakies doswiadczenia i pomysly ?? Arek
Piotr Palusińs...2/2 29 Wrz 2008
witam mam problem z aktualizacjami Windows Update na Windows Vista aktualizacje nie udaja sie, jest zglaszany kod bledu 80070490 przekopalem juz chyba 3/4 Internetu :-) w poszukiwaniu rozwiazania, wykonalem wiele roznych rzeczy, poczynajac od uruchamiania windows update na roznych uprawnienia, poprzez restarty wybranych uslug, wykonywania ponownego nadania jakis uprawnien w
Michal Kawecki2/2 28 Wrz 2008
Jakiś czas temu kupiłem przejściówkę Manhattan PC Card to Expresscard Adapter. Zakupiłem jego, ponieważ mam modem blueconnect Huawei E620, który ma złącze PC Card. Dotychczas używany był ze starym laptopem, który miał złącze PC Card. Jednak został kupiony nowy laptop, który ma jedynie złącze Expresscard. Do tego nowego właśnie podłączam ten modem poprzez tą przejściówkę. Jednak przy
Chichotek3/3 27 Wrz 2008
Witam, Bylbym wdzieczny za jakies podpowiedzi co do wyboru odtwarzacza mp3 (poza tym standardowym WMP). Do niedawna na XP korzystalem z Winampa, niestety na mojej Viscie Ultimate PL 64bit jakos ten program nie moze zadzialac (chyba ze cos zle robie). Probowalem nawet z najnowsza wersja, doczytalem gdzies ze to znany problem, wiec czy moze korzysta ktos z podobnego do winampa
Łukasz1/1 26 Wrz 2008
Witam! Wiem że piszę na złej grupie ale nie mgłam znaleźć innej. Proszę o pomoc. Posiadam płytę główną Gigabyte EP45-DSR3. Kupiłem do niej Pamięci 2x1GB Kingston hyper x 1066mhz. Pamięci działały z prędkością 1066. Teraz na dniach dokupiłem pojedyńczą kość 1GB hyper x 1066 i pamięci działają mi z prędkością 800mhz a jak w biosie ustawiam 1066 to komp niechce mi się włączyć. Nie
Jacek232/2 24 Wrz 2008
witam, vista bussines 32 na laptopie po pobraniu ostatnich 3 aktualizacji (juz po SP1) przy kazdym wlaczaniu i wylaczaniu komputera configuruje te (chyba) 3 aktualizacje i tymsamym wlacanie i wylaczanie trwa ok 5 min:( jest jakas rada? pozdro -- jacek23@post.pl gg: 207344 www.picasaweb.google.pl/Jacek23333
Saiko Kila4/4 23 Wrz 2008
Witam, kolejny kamyczek do ogródka "złej visty która wie lepiej" :P Jest program Total Commander, w którym otwieram sobie jakiś dysk czy katalog i chcę przenieść coś do niego myszą - czy to link z przeglądarki czy plik z pulpitu. Pod XP nie ma z tym problemu. Po Vistą jest, jeśli TC jest uruchomiony w trybie ze zwiększonymi uprawnieniami (elevated). Dowiedziałem się że Vista zabrania
TOmek3/3 17 Wrz 2008
Witam! Od zawsze uzywalem paska stanu do wyswietlania ilosci zajmowanego dostepnego miejsca na dysku na pasku stanu (w XP styl klasyczny i w menu widok pasek stanu). Niestety w viscie wlaczenie paska stanu i klikniecie na ikonie dysku, nie powoduje wyswietlania ilosci wolnego i zajetego miejsca na dysku. Jak to wlaczyc? TOmek
Michal Kawecki3/3 15 Wrz 2008
Witam, Układ urządzeń jest taki: Ruter Asus WL500W podłączony z jednego końca do dziury w ścianie a w niej do internetu, do niego (rutera) bezprzewodowo podłączone są: notebook (Vista HPremium) z kartą Intela 495N oraz też bezprzewodowo komp stacjonarny z XP z kartą WL-130N. XPek podłączony jest w trybie N (270), notebook w trybie b/g. Do notebooka podłączona jest drukarka DX8400
Piotr Palusińs...20/20 14 Wrz 2008
Witam Mam takie dwie małe, upierdliwe kwestie odnośnie Visty, które mnie trochę irytują. Pierwsza rzecz - paski narzędzi na pasku zadań. Czy nie ma możliwości takiego "dopchnięcia" krawędzi paska, by nie pojawiały się fragmenty ikon (http://img384.imageshack.us/img384/2665/vistastartge2.png)? W XP wychodziło to bez problemów. Druga rzecz - czy paski narzędzi w Viście można
sumar6/6 14 Wrz 2008
Czy jest jakaś niekoniecznie oryginalna/legalna, instalowana z pliku setup.exe (okrojona) wersja visty działająca na: Procesor 855 MHz 256 MB RAM dysk 5GB GeForce2 GTS Bardzo chcę mieć Vistę, a nie mam pieniędzy (mam 13 lat) i nie interesują mnie żadne przeróbki xp czy transormaticzy mizery/inspiranty. P.S. Jeśli towj odpowiedź nie przyniesie mi odpowiedzi na pytanie to po
Marcin Z.3/3 12 Wrz 2008
W pracy mam 2 systemy na kompie: XP (x86) na jednej partycji i Vistę (x64) na drugiej. Przełączam się pomiędzy nimi wybierając w BIOSie (F12). Domyslnie ładuje się XP. Z domu wchodzę na zdalny pulpit XP-ka. Od wczoraj nie mogę się podłączyć do XP-ka bo zamiast planszy logowania XP wyskakuje mi ekran z Visty. Jestem pewny, że w pracy uruchomiony jest XP. Mało tego, nie wpuszcza mnie
Piotr Palusinsk...2/2 12 Wrz 2008
Win XP Professsional, SP2 Bardzo wolno zamyka sie system (ok. 5 min.) W menedzerze zadan wszystkie procesy 0 %, idle 99%. Czym zbadac co opóznia zamykanie ?
Piotr Palusińs...2/2 08 Wrz 2008
Witam! Szukam w googlach w grupach dyskusyjnych i niestety nie widze archiwum alt.pl.comp.os.windowsvista. Moze mi ktos podpowiedziec gdzie znajde archiwum tej grupy bo nie chce zadawac pytan na ktore moze juz wczesniej ktos odpowiedzial. Tomek
TOmek5/5 08 Wrz 2008
Witam! Jak zmusic Viste do wyszukiwania innych komputerow w sieci? Wiem ze mozna: Start->Uruchom-> wpisac \\nazwa lub \\IP ale to mi nie wystarcza albo Ctrl+Win+F ale tu pojawia sie to okno o ktore chodzi ale mam komunikat: "Uslugi domenowe w usludze Active Directory sa aktualnie niedostepne" Tomek
vmax1/1 05 Wrz 2008
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html><head><title>Ati 8.8 zwiechy w doom3</title> <META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=ISO-8859-2"> <meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css"> <style type="text/css"><!-- body { margin: 5px 5px 5px 5px; background-color: #c0c0c0; } /* ========== Text Styles ========== */ hr {
Falisty1/1 02 Wrz 2008
Witam Poszukuję bezpłatnego programu do zabezpieczenia komputera dla 8-letniego juniora. W kompie tym "chodzi" Avast, ZoneAlarm (oba "free"), do tego chciałem zainstalować jakiś program do filtrowania treści. Czytałęm coś na temat programu Opiekun Dziecka w Internecie - wygląda nieźle - niestety nie jest "free". Zainstalowałem program Beniamin - wygląda całkiem nieźle i zajmuje sporo
Bruno Ramone3/3 01 Wrz 2008
Jak zmienić domyślaą akcję dla plików MP3, by dwuklik nie uruchamiał w winampie tylko kolejkował w nim ? pozdr BR