Michal Kawecki9/9 25 Gru 2007
Chciałbym zainstalować Viste Home Premium 32bit box i mam w związku z tym pytanie, czy mogę to zrobić w ten sposób jak niżej opisałem. Będzie to moje pierwsze zetknięcie się z tym systemem. Tzn. może sprecyzuję: chodzi mi o to że jak instalowałem WindowsXP to "domyślnie" za każdym razem podłapywał jakiegoś wirusa/trojana - jeśli miałem wpięty kabelek Internetu podczas instalacji
martinezz1/1 23 Gru 2007
Domyślną przeglądarką jest Firefox. Natomiast niektóre programy (np. GG opcja - idź do strony w opisie) otwierają IE 32. Chodzi o to, żeby otwierały IE 64 lub Firefoxa. pzdr martinezz
Piotr Palusińs...4/4 22 Gru 2007
Czy istnieje możliwość wyłączenia podświetlania każdej ikonki na jaką najadę kursorem jasnym prostokątem ? Trochę mnie to denerwuje.
Arkadiusz 'Blac...10/10 22 Gru 2007
poprosze o nazwy softu do partycjonowania dysku dla Visty Ultimate
Forest1/1 21 Gru 2007
Witam czy wie ktos moze dlaczego urzadzenie ALLinONE CANON MX700 po zainstalowaniu nie drukuje przez ETHERNET?? Wszystko skonfigurowane, drukarka dostala IP, drugi komputer z XP drukuje a komp z Vista twierdzi ze drukarka mu nie odpowiada :((( W czym problem?? Sterowniki najnowsze, skaner dziala z kompa do drukarki skanuje sieciowo, drukowac sie nie da :( Prosze o sugestie
qwerty3/3 21 Gru 2007
Witam. Chciałem zaktualizować z XP pro 32 bit do Vista 64 bit. Niestety gdy włożę płytę pokazuje mi się taki błąd: "Nie można uruchomić Instalatora w tej wersji systemu operacyjnego. Aby zainstalować system Windows, spróbuj wykonać rozruch z innego nośnika instalacyjnego".
netman1/1 21 Gru 2007
witam, w XP byla funkcja plikow Offline przy udostepnianiu posiadam Viste Businnes opcja ta tez jest, jednak po wlaczenu prosi o restart, restartuje sie i znwou jest wylaczona? Jak to uruchomic? Czy bedzie wtedy mozliwosc korzystania z plikow offline pomiedzy Vista a XP ? -- skonczyl sie tusz w drukarce? bez paniki - www.Tusze24.pl kto powiedzial ze drukowanie musi byc
Mark5/5 21 Gru 2007
Witam Usiłuje zainstalować SP1 do Office 2007 Suite. Niestety pomimo kilkukrotnych prob sie nie udaje - wyskakuje blad numer 78F (WindowsUpdate_0000078F). Probowalem przed insatlacja SP1 do VIsty, po instalacji - bez efektu, SP1 dla Office sie nie instaluje Sam SP1 dla Visty dziala ok. -- Mark
goomish2/2 18 Gru 2007
Witam Mam taki problem. Był sobie win XP, został zamieniony na Vista. Kobieta zrobiła sobie ok 70 wycinków w Wordzie, pliki shs. Jak to otworzyć w Wordzie pod Vistą. Dotyczy Offica 2003. Adam -- Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/
Roket7/7 18 Gru 2007
Bede mial nowy dysk i chciałbym sklonować VISTE wraz z całym zainstalowanym softem, dobrze by było aby płyta była bootowalna. Jakie narzędzie bedzie najlepsze ?
Arkadiusz 'Blac...4/4 15 Gru 2007
Jak sklonować dźwięk (stereo) na tylne głośniki? Wbudowaną kartę mam ustawioną jako kwadro, sygnał testowy idzie na cztery głośniki, ale muzyka (np. mp3, filmy w stereo) tylko na przód. Płyta główna to Asus P5VD2-VM/S, dźwięka zintegrowany Soundmax Integrated Digital HD Audia. Podłączenie przez gniazda analowgowe. Jak włączę opcję "wypełnienie głośników", to sygnał na tył jest, ale
QuiGonMaster1/1 13 Gru 2007
Witam! Instalacja SP1 RC kończy się u mnie błędem 80073712 niezależnie od tego czy korzystam z Windows Update czy ze ściągniętego pliku exe. Znalazłem coś takiego: http://support.microsoft.com/kb/KB931712 lecz nie mam w rejestrze klucza wskazanego w tej poradzie. Windows Vista Home Premium, Lap Amilo 1505, RAM 1.5GB, na dysku systemowym wolne 11GB miejsca. Do tej pory miałem kłopot z
Piotr M6/6 10 Gru 2007
dlaczego gg ciagle chce rejestrowac mi profil od nowa?
Arkadiusz 'Blac...3/3 10 Gru 2007
Cześć Kupiłem nowy komputer z zainstalowaną vistą. I mam pytanie: mozna w jakiś sposób uzyskać w exploratorze znany z poprzednich wersji przycisk "w górę" (w górę w strukturze katalogów). dzięki za wszelkie odpowiedzi
bkt1/1 10 Gru 2007
Witam. Posiadam kartę wi-fi dlink dwl-g510 rev. C. Po długich poszukiwaniach znalazłem odpowiednie sterowniki pod vistę x64, jednakże nadal nie mogę połączyć się z żadną siecią, mimo że są one widoczne na liście. Zna ktoś rozwiązanie? będę wdzięczny pozdr.
Saiko Kila5/5 08 Gru 2007
Dzień dobry, w jaki sposób uruchomić na zawieszonej viście eksplorera? Z linii poleceń nie działa, mimo że w trybie administracyjnym. Na XP się dało. Przykład sytuacji: Instaluję wirtualny dysk w stylu MagicISO czy Daemon Tools, montuję obraz, wchodzę do "mojego komputera" (WIN+E), system się ślimaczy i nie pokazuje mi napędów. Po kilku minutach zabijam "not responding" eksplorera.
szerszen1/1 05 Gru 2007
nie wiem czy bylo, ale na wszelki wypadek napisze, moze to kogos przed problemami ustrzeze microsoft cos spieprzyl i jest nastepujacy myk w explorerze jesli mamy explorera otwartego, w lewym oknie drzewo katalogow, po prawej zawartosc katalogu z lewej zanaczamy katalog podswietla sie na niebiesko, po prawej mamy zawartosc i chcemy cos wykasowac, przeciagamy muyza zaznaczajac iles
HatMan1/1 05 Gru 2007
Problem : drukarka sieciowa hp 1320 udostępniona na kompie z win98se (opatchowanym OK), kilka komputerów z win xp home drukujących bez problemów na tej drukarce i dwa nieszczęścia - laptopy hp z vistą. win98se+xpeki pracują znakomicie z drukarką, natomiast nijak nie można zmusić visty - mimo pierwotnego odnalezienia drukarki - do drukowania. komp ten z win98se nagle przestaje być
Przemko4/4 04 Gru 2007
próbował ktoś pogodzic sambe z vista? dostep do udostepnionych zasobow; dolaczenie do domeny ciagle odrzuca mi haslo zmiana: Zabezpieczenia sieci: poziom uwierzytelniania LAN Manager na Wyślij odpowiedzi LM i NTLM nie pomaga...jakies inne pomysly? (upgrade samby narazie nie wchodzi w gre)
Piotr Palusińs...4/4 03 Gru 2007
Witam Mam problem z Outlookiem 2007 PL i Vistą, mianowicie w niektórych wiadomościach zawierających polskie znaki - nie wyświetla ich tylko są w tym miejscu czarne kwadraciki (jak karo) ze znakiem zapytania. Ta sama wiadomość odczytana na drugim kompie - także Vista i Outlook 2007 PL już jest normalnie widoczna. O co tu chodzi? Porównałem konfigurację obu Outlooków i jest dokładnie
Michal Kawecki4/4 02 Gru 2007
witam mam male pytanko, w w2k i w XP bylo w panelu sterowania okno - polaczenia sieciowe, w viscie nie moge takowego znalezc. Natomiast przegladajac pomoc - byl link i po nacisnieciu jego otworzylo sie okno "polaczenia sieciowe". Jest jakas opcja by mozna bylo wejsc do tego okna bezposrednio z panelu sterowania ? pozdrawiam krzysztof
Piotr Palusińs...5/5 01 Gru 2007
witam dotychczas do wyswietlania plikow *.pps uzywalem darmowej przegladarki Microsoftu PowerPoint Viewer, w miedzyczasie na krotko testowalem wersje testowa MicrosoftR ExpressionT Web Designer i po tym wszystkim nie uruchamia sie przegladarka PowerPoint Viewer. W miedzyczasie odinstalowalem Expression Web Designer, oraz reinstalowalem PP Viewer i nic, po uruchamianiu programu, na
Arkadiusz 'Blac...2/2 28 Lis 2007
Witam. od momentu zamontowania neta z ASTERA co jakis czas ( raz na dobe lub 3 razy na godzine - nieregularnie ) mam blue screena (windows VISTA home basic),pozniej restart. i komunikat blad bad_pool_.. probowalem instalowac mogem przez USB i ethernet - ciagle to samo. czy to wina modemu ?? czy moze VISTA plata figle ??? Asus p965 2 giga ram gail e4300 8800gts320EVGA
piotrt1/1 27 Lis 2007
Komputer na płycie Gigabyte GA-965P-S3 (rev. 3.3), do niedawna drukowałem na dość leciwej drukarce Kyocera-Mita FS 1010,przy instalacji sterowników do tej drukarki, za każdym razem pojawiał sie błąd ze sterowniki nie zostały zainstalowane i czy chce powtórzyć tą operację, na początku powtarzałem, z równie miernym skutkiem, póki nie zauważyłem , że po nieudanej instalacji sterowników
Markus Sprungk4/4 26 Lis 2007
-- Witam! Zakupiłem dla dziecka laptopa Acer z licencją OS Vista HP. Oczywiście jak w większości laptopów nie ma płyty instalacyjnej, tylko obraz na ukrytej partycji. Czy jakaś dobra dusza podpowie jak wykonać z tego płytkę instalacyjną? Pozdrawiam! Krzysztof Wocial
Piotr Palusińs...2/2 24 Lis 2007
Zablokowałem w viscie troche badziewia z autostartu odznaczając fajki w msconfig i pomoglo ale vista po kazdym wlaczeniu wyswietla komunikat ze te zablokowane programy są zablokowane i czy ja chce zobaczyc jakie to programy......czy da się jakoś wylaczyc ten komunikat cos w rodzaju ...nie pokazuj tego ponownie?
Adam Radzikowsk...3/3 24 Lis 2007
Ktos z was orientuje sie jak wygląda procedura downgadu Visty Busines do XP. Jak wygląda sprawa kluczy, aktywacji itp
Kris3/3 23 Lis 2007
Hejka Dlaczego w niektórych folderach w widoku 'szczegóły' nie mam belki z 'nazwa', 'rozmiar' itd.? Dlaczego wtedy nie mogę zaznaczyć kilku plików/katalogów ani nie działa Ctrl+A? Da się tego debila zmusić żeby wszystkie foldery miały ZAWSZE widok 'szczegóły'? Teraz jak zgrywam folder z cyfrówki to zmienia na duże ikony, czy coś. Co więcej chciałbym zawsze mieć te same kolumny -
Arkadiusz 'Blac...5/5 22 Lis 2007
Witam, czy płyta dołączona do komputera, oznaczona: Recovery Media for Windows Vista Products with DVD Playback Pack for Windows Vista to zwykła instalacja systemu Windows? Chodzi o to, czy robiąc reinstalację systemu wystarczy uruchonić komputer i odpalić system z tej płyty, czy też po takiej instalacji, coś jeszcze z tej płytki trzeba dogrywać? -- Arek
Art & Glass Rad...1/1 22 Lis 2007
Mam problem, na laptopie byla sobie Vista, cienko chodizla, wiec zainstalowany byl paragon partition magic 8.5 i zrobilem defragmentacje, komputer sie zawiesil i jak go zresetowlaem to jest tylko czarny ekran z migajacym kursorem! Probowlame naprawiac viste z plyty ale nic to nie daje wchodzac do konsoli tak mam wrazenei jakby wgole partycji c nie bylo! nie dziala dir c: jak to
shmayek3/3 22 Lis 2007
Witam Problem jest chyba ogolnie znany. Chodzi o bardzo wolne (ok. 100-150kB/s) kopiowanie danych na nosniki podlaczone przez USB. Czy jest juz jakas poprawka (hotfix) tego problemu czy trzeba czekac na SP1? Troche szukalem po sieci, ale albo nie ma jeszcze rozwiazania, albo za slabo szukalem. Pozdrawiam shmayek
Krzysztof1/1 21 Lis 2007
witam po aktualizacji biosu, nagle komp nakazuje ponowna rejestracje windy ( vista 32) w przeciagu 3 dni i niestety przez internet nie da rady, tylko telefonicznie. Czy to jest normalne przy aktualizacji oprogramowania, czy biosu ? I czy mozna jakos temu zaradzic, by za kazdym razem nie trzeba bylo aktywowac winde. Czy Microsoft robi w tym wzgledzie jakies problemy ? pozdrawiam
Forest1/1 20 Lis 2007
Witam mam pytanko. Jak rozwiazac "problem"? Podczas podlaczania np. dysku usb, aparatu cyfrowego, wlozenia karty SD do czytnika, za kazdym razem windows krzyczy, ze znalazl nowe nieznane mu urzadzenie. Jesli dam automatycznie wyszukaj (windows update) mieli z 2min po czym wyskakuje, ze nie znaleziono sterownika pokaz opcje (wlóz dysk ze sterownikami). Wówczas daje mu
Piotr Palusińs...4/4 20 Lis 2007
Witam. Nie mogę sobie poradzić z problemem, któy polega na tym że linki http do stron internetowych zawartch w treści wiadomości w Windows Mail otwiera IE7 a nie Firefox, zauwazylem ze w Control Panel/Default Programs/Set Associations nie mogę zmienić domyślnego programu(jest nim IE7) otwierającego protokoły ftp, http i https podczas gdy rozszerzenia url otwiera Firefox(bo tu dało
Piotr Palusińs...2/2 18 Lis 2007
Pasek zadań niby jest zablokowany, a co rusz się odblokowuje i kilka ikonek programów nie jest bezpośredni dostępnych z quickluncha. Jest to lekko wkurzające. Co może być przyczyną? pzdr martinezz
Arkadiusz 'Blac...4/4 18 Lis 2007
Witam, po instalacji jakiegoś softu Internet Explorer 7.0 (w Vista Ultimate) nie otwiera niektórych stronek. Jak przywrócić defaultowe (wszystkie) ustawienia przeglądarki ? Thx za pomoc , pozdrawiam ...
saadamczak2/2 18 Lis 2007
Witam. Mam xp. Czy jeżeli wgram vistę z funkcją uaktualnienia do visty, to będę mógł powrócić do xp? Jeśli tak, to gdzie ta funkcja jest. XP ma takie coś (np. przechodząc z Me). Nie wiem, czy wgrywać vistę, a nie chcę potem formatować dysku.
Adam 'Adak' Kę...2/2 18 Lis 2007
Posiadam Windows Vista Home Premium i zauważymłe, że od bliżej nieokreślonego czasu niektóre programy w zasobniku (trayu) przestają reagować na klikanie myszą, np antywirus Nod32 i komunikator tlen. Ikonki programów są widoczne w zasobniku ale można klikać na nich ile się chce i nic się nie dzieje. Pomaga restart danego programu lub zabicie procesu explorer.exe W czym jest problem?
PRC3/3 15 Lis 2007
Witam Pytam tutaj, bo w zasadzie chodzi mi o Viste, ale jesli NTG to zapytam gdzie indziej. Zalozmy ze mam w komputerze 2 interfejsy sieciowe. Kazdy z nich ma dostep do Internetu od osobnego ISP. Czy da sie zmusic aplikacje do korzystania z konkretnego polaczenia? Chodzi mi o to zeby w jakis sposob rozdzielic ruch np. P2P na jednym laczu, http i inne uslugi na drugim. shmayek
Edi3/3 12 Lis 2007
Mam problem z lokalnym łączeniem komputerów w sieci. Korzystam z ochrony GData Internet Security. Jeden z komputerów w sieci to Vista. Próba połączenia tego komputera z innymi systemami (XP, Milenium) w obie strony, kończy się niepowodzeniem, aż do momentu wyłączenia na moment firewalla. Po wyłączeniu firewalla można spokojnie pomapować zasoby. Dalej w ciągu dnia już mimo włączonego
Przemysław Ryk1/1 12 Lis 2007
Witam Próbowałem ostatnio zainstalować Vistę Home Premium na komputerze z płytą główną Asus P5K-E/WiFi (chipset P35, southbridge ICH9R), w którym dwa dyski twarde skonfigurowane zostały jako RAID0. Niestety - na próbach się zakończyło. Instalator zanim doszedł do pierwszego ekranu (z wyborem układu klawiatury) sypnął BSODem (AFAIR z DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL) i tyle go widzieli.
Piotrek1/1 07 Lis 2007
Witam, czy Adobo Photoshop Elements 2.0 pójdzie na Viście. Nie znalazłem go na liście referencyjnej, ale inne programy tez tam nie występują, a czasami działają. -- Piotr
news.atman.pl3/3 06 Lis 2007
Witam. Co pewien czas komputer z zainstalowaną Vistą się restartuje. Jedyną informacją z Dziennika Systemu jest to, że "Poprzednie zamknięcie systemu przy 18:35:30 na 2007-10-21 było nieoczekiwane". Ustawiłem już, aby podczas zawieszenia systemu nie było automatycznego restartu ale niestety nie działa to. Czy jest możliwe sprawdzenie w inny sposób jakie urządzenie powoduje restart
saadamczak8/8 06 Lis 2007
Mam problem z siecią Windows. Sieć domowa, w której są 4 kompy, każdy na innym systemie (Win 98, Win ME, XP i Vista). Problem występuje przy łęczeniu sie z Win 98 i Win ME do Visty. Mapując zasoby na Viście widać je, ale nie można wyświetlić ich zawartości. Komputer jakby zwisał. Z Visty i z XP bez problemu dostaję się do wszystkich komputerów. Wspomniane Win 98 i Win ME również łączą
Piotr Palusińs...2/2 06 Lis 2007
>> Właściwości pulpitu/zakładka 'Wygląd'/Zawansowane -> w polu 'Element' >> znajdź rozmieszczenie ikon. Domyślnie jest 43. > > > Gracias Maestro! > > -- CTRL + kółko myszy rgw
Nostradamus1/1 03 Lis 2007
Mam pytanko do potencjalnego znawcy tematu (po co się uczyć na swoich błędach jak można na cudzych ;))) Mam dysk z partycjami C, D, E. Po dostawieniu drugiego dysku chciałbym aby partycje C i D chodziły w Raid 0 natomiast E w Raid 1. I tu pytania: 1.co z zawartością dysku nr 1 po migracji? 2. jakie literki będą nosić partycje na drugim dysku? czy też literacja ;) się nie zmieni? 3.
Piotr Palusińs...2/2 03 Lis 2007
Jaki program polecicie do czyszczenia rejestru? Miałem dotychczas JV16 Power Tools ale on chyba przestał działać, bo nic nie znajduje. Tomek
Michal Kawecki3/3 02 Lis 2007
O czy ktoś wie moze, gdzie znajde szerszy opis polecenia bcdedit? Help nie za wiele mi pomaga, potrzebuje jakies gotowe przyklady. Np. jak zmienic wpis "poprzednia wersja systemu windows"?
Piotr Palusińs...3/3 01 Lis 2007
Od kilku tygodni jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Visty oraz Liveboxa. W dniu wczorajszym zaczęły dziać się jakieś dziwne rzeczy a mianowicie nie mogę otworzyć strony z ustawieniami liveboxa. Po wpisaniu 192.168.1.1 nie pokazuje się okienko logowania. Coś w viście blokuje dostęp. Posprawdzałem już chyba wszystko, włącznie z wymianą liveboxa. Natomiast w ubuntu mogę wejść bez
Michal Kawecki1/1 01 Lis 2007
Polecam bardzo przystępnie napisany artykuł "Jak startuje system Windows Vista". Znajdziemy tam m.in. omówienie różnic w starcie systemu Windows XP i Visty, bardzo szczegółowy opis struktury BCD (część bootmanagera Visty), a także rolę poszczególnych wpisów, sposoby edycji, zmiany grafik i tekstów startowych, wykonywanie kopii zapasowej BCD i jej odtwarzanie. Poruszono także kwestię