Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Zabawa z drukarką Hp deskjet 930C
Autor: HatMan Data: 02 Maj 2008
Odwołania: 1
Użytkownik "Arti" <otz@icipinet.pl> napisał w wiadomości news:fvd3hg$4jc$1@mx1.internetia.pl...
> Witam > > Chcę zainstalować sterowniki do drukarki HP 930C oferujące wszystkie > możliwości bo te uniwersalne są okrojone i drukarka wolniej pracuje. Mam > plik EXE ze strony hp, odłączam kabel usb, instaluję, kończy nię to > sukcesem, ale po włączeniu drukarki w kilka sekund wykrywa ją i używa > systemowych driverów. Jak zmusić ją by pozwoliła wybrać sterownik?
Są może i okrojone, bo nie ma tam zupełnie zbytecznych idiotyzmów ale nieprawda że wolniej przez to pracują, proszę mi nawet nie próbować wmawiać takich rzeczy, mam ją od wielu lat, windows xp pro sp3, działa znakomicie. W sieci firmowe właśnie pracują znacznie gorzej. Używam także usb do print servera w US Robotics i natywnych windowsowych driverów do 930c, jest doskonale Nigdy już nie użyję "firmowych". Aby jednak z rzekomych podanych wyżej powodów używać tychże pożądanych, należy otworzyć właściwości drukarki, zakładka Szczegóły, Drukuj korzystając ze sterownika - i tu wskazać katalog gdzie są rozpakowane pliki z DJ930-plkXPinfu.exe Wszak jeśli windowsowe drukują źle, problem jest inny... W wielu wypadkach firmowe są lepsze, tu jednak tak nie jest
HatMan