Proporcjonalna czcionka Temat: Vista Home Premium - instalacja na RAID0
Autor: Przemysław Ryk Data: 12 Lis 2007
Odwołania:
Witam Próbowałem ostatnio zainstalować Vistę Home Premium na komputerze z płytą główną Asus P5K-E/WiFi (chipset P35, southbridge ICH9R), w którym dwa dyski twarde skonfigurowane zostały jako RAID0. Niestety - na próbach się zakończyło. Instalator zanim doszedł do pierwszego ekranu (z wyborem układu klawiatury) sypnął BSODem (AFAIR z DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL) i tyle go widzieli. Z instalacją XP nie było problemu - podałem sterownik z dyskietki i poszło. Instalator Visty nie dotarł nawet do takiej możliwości. :( Pytanie - czy ktoś już z czymś takim walczył? Albo z instalacją na innej płycie głównej, na której kontroler dysków twardych chipsetu pozwala na utworzenie RAID0 i takowy RAID jest stworzony? Nie ukrywam, że prawdopodobnie niedługo może mnie czekać instalacja Visty na dwóch komputerach z utworzoną macierzą RAID0 na pokładzie: - z płytą na chipsecie i865PE oraz mostkiem południowym ICH5 - z płytą na chipsecie nForce 4 Ultra
[ Przemysław "Maverick" Ryk ICQ: 17634926 GG: 2808132 ] [ Najstraszniejszy jest brud moralny, prowokuje do krwawej kąpieli. ] [ (S.J. Lec) ]