Proporcjonalna czcionka Temat: Vista Business i problem z wyjściem ze stanu wstrzymania
Autor: Forest Data: 02 Lip 2008
Odwołania:
Witam wszystkich. Posiadam jako drugiego laptopka Fujitsu Siemens U9200 Jest na nim Vista Business z możliwością downgrade do XP PRO Problem który poniżej opisze występuje tylko w VISTA (na XP PRO jest wszystko ok, więc nie jest to wina sprzętu) Prosiłbym o pomoc w temacie następującym. Laptop działa wyśmienicie, wszystkie sterowniki pochodzą z płyty DVD producenta (potem próbowałem jeszcze raz z deskupdate) Daje windowsowi polecenie wstrzymaj. Wszystko ładnie laptop się wyłącza, dioda LED miga. Próbuje go obudzić. Podnosze klape, napęd DVD zakręci płytką, dioda led już nie miga tylko stale świeci i co?? i kompletnie nic CZARNY EKRAN. Jedynie co można zrobić to przytrzymać power przez 5sek i odpalić ponownie windowsa. Próbowałem już wielu możliwości: - odpalenie lapka na baterii potem na zasilaczu - odpiąłem mu wszystko co miał na USB - odpiąłem drugi monitor - odpiąłem port replikator - zainstalowałem najnowsze, potem dużo strasze sterowniki do Intela X3100 - wyłączyć urządzenia HID (np touchpad) - wyłączyć wbudowaną kamerę i koniec :( Próbowałem pogooglać ale solucje które tam były nic nie dały :( Proszę o pomoc albo poradę co zrobić. P.S. oczywiście Vista z kompletem aktualizacji + SP1 czyściutka po formacie P.S.2 co ciekawe na Toshibie z NVIDIĄ na Vista home premium laptop się budzi bez problemów z S3